Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLolka30 wrote:No ja będę polować na te letnie kocyki mgiełki, mam nadzieje ze na wiosnę pojawia sie nowe kolory. Polecam tez otulacze muślinowe jak coś.
takie ażurowe idealne na ciepłą wiosne
Lolka30 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:kurcze.. muszę ogarnąć jakiś wkład cieplejszy do fotelika....
w samochodzie moze zawsze odpiac .....na przedwiosniu nic zdrowego na dworze nie jest....lepiej wiecej opatulic niz mniej.....Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:zobaczie czy widzicie te otulacze
https://scontent.fpoz1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/53076409_1649660861854498_1185862258794692608_n.png?_nc_cat=111&_nc_ht=scontent.fpoz1-1.fna&oh=df3fd0e3a2118a14af07a23c1b65dce0&oe=5D1D19D2
niezłeFasolka77
-
stresant wrote:Moja tez Jula
wiesz, mi zal takich dzieci i nigdy nie szukam problemu w dzieciach i nie wymyslam kar za zle zachowanie ......bo wszystko to zawsze wina rodzicow....a zle zachowanie dzieci to tylko rozpaczliwe wolanie o pomoc i zwrocenia na siebie uwagi.......jaka mać taka nać.......
a nauczycielka zamiast wytlumaczyc im, ze super zart zrobilii ze fajnie ze trzymali szatame
......ale ze jednak to niebezpieczne i moglo sie cos zlego stac itp.......i ze taki zarcik mogl trwac 5 minut z lekcji a potem wszyscy mieli zakrzyczec niespodzianka i chlopczyk mial sie pokazac ......poprostu cokolwiek powiedziec i wytlumaczyc, ze na zawal mogla zejsc i zeby tak nie robili wiecej......to ona raczej uwagi wpisze i na tym zakonczy sprawe....a dzieci za jakis czas to znow zrobia, bo uwaga to nie jest nic namacalnego i nic co mogloby wplynac na zachowanie dziecka.......
Mysle bardzo podobnie. dzieciom trzeba dawac jasne komunikaty. tlumaczyc ale tez bez zawilosci tylko prosto do celu.
nasza szkola lubi bawic sie w spychologie...
ale az mnie zmrozilo jak sobie pomysle ze takie maluchy klepia po pupach dziewczynki. u nas byly jedynie epizody ze sie chlopcy na wf do sztani dziewczynek chcieli dostac...
za to pani z wf wymyslila wazenie dzieci zeby zobaczyc jak szybko tyja.. i o ile nie mam nic przeciwko choc ona nie ma tego w kompetencjach to mogla robic to dyskretnie.. sa w klasie dzieci z nadwaga i jak przy wszystkich wazyla te dzieci to potem inne sie nabijaly ze one waza juz niektore ponad 50kg... prykre bardzo i wprowadzanie w kompleksy.
jedna mama poruszyla ten temat ale to byla szczupla dziewczynka.. mama zaniepokoila sie ze corka dzien w dzien stawala na wage zeby zobaczyc ile przytyla.. Przeciez to nie wiek zeby tak patrzec na wage codziennie i sie stresowac. -
Dziewczyny a macie takie śpiworki do fotelików które maja 5 punktowe pasy bezpieczeństwa ? Bo ja w końcu przestałam szukać i uznałam że trudno kocyk musi wystarczyć... bo szkoda mi wydać dwie stówy na śpiworek na raz albo na dwa👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Fasolka77 wrote:o kurde... odlotowo
ciężki orzech do zgryzienia... co wybrać... żółty? miętowy?
myślałam nad żółtym do gondoli ale boje się robali 😂
jeszcze pomyślę bo Młoda chciała do kompletu wziąść taki sam jak wózek i w sumie może to i racja 🤔 zobaczymy.Poki co czekamy na gondoleFasolka77 lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:tym spiworkiem w foteliku lepiej opatulisz dziecko niz kocykiem....bo on tez lezy na tym spiworku ( czyli na plecka cieplutko) fajnie go zamkniesz na zamek czy rzepy i nie podwiewa nigdzie.......
w samochodzie moze zawsze odpiac .....na przedwiosniu nic zdrowego na dworze nie jest....lepiej wiecej opatulic niz mniej.....
8 marca w sklepie w Łodzi jest jakaś akcja rabatowa.. dostałam na warsztatach kupon... chyba się wybiorę pooglądać co ciekawego mająFasolka77
-
Fasolka77 wrote:no spora cena a podobny do tego
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0660282001.html
mam bona z 25% rabatem... w h&m....może ten kupie tylko zaś jaki rozmiar ech...
ten mi bardziej podszedl tylko szkoda ze stopki ma odkryte.
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0694299001.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 20:41
-
nick nieaktualnyJa ze szpitala mała przywiozę w body na długi rękaw +polspiochy na to kombinezonik ten w sarenki ze smyka czapeczka wiosenna wiązana na to kapturek. A i skarpetki. Mała będzie w śpiworku w foteliku z kapturkiem minky + bawełna jeśli będzie chłodny dzień to ja jeszcze przykryjemy rożkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 20:46
stresant lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:o patrz jaka zbieżność :p
Mysle bardzo podobnie. dzieciom trzeba dawac jasne komunikaty. tlumaczyc ale tez bez zawilosci tylko prosto do celu.
nasza szkola lubi bawic sie w spychologie...
ale az mnie zmrozilo jak sobie pomysle ze takie maluchy klepia po pupach dziewczynki. u nas byly jedynie epizody ze sie chlopcy na wf do sztani dziewczynek chcieli dostac...
za to pani z wf wymyslila wazenie dzieci zeby zobaczyc jak szybko tyja.. i o ile nie mam nic przeciwko choc ona nie ma tego w kompetencjach to mogla robic to dyskretnie.. sa w klasie dzieci z nadwaga i jak przy wszystkich wazyla te dzieci to potem inne sie nabijaly ze one waza juz niektore ponad 50kg... prykre bardzo i wprowadzanie w kompleksy.
jedna mama poruszyla ten temat ale to byla szczupla dziewczynka.. mama zaniepokoila sie ze corka dzien w dzien stawala na wage zeby zobaczyc ile przytyla.. Przeciez to nie wiek zeby tak patrzec na wage codziennie i sie stresowac. -
Daffi wrote:troszke za cieply sie wydaje mi...
ten mi bardziej podszedl tylko szkoda ze stopki ma odkryte.
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0694299001.html
no własnie też mi stópek brakuje... wychodzi, że jeszcze parę rzeczy muszę dokupić.. jakaś wkładka ochronna do fotelika na pewno.. i ten kombinezonik...Fasolka77
-
stresant wrote:bosze jak idiotka.....zamiast mierzyc ilos zrobionych przysiadow albo przebiegnietych kilometrow to ona wazy dzieci.....z tym klepaniem po dupce jeszcze sprawa jest w toku...ze wzgl. na nieobecnosc wychowawczyni za duzo nie zdzialalam rozmawialam z jednym z rodzicow chlopaka sprawcy......proponuje zebranie wszystkich problemowych...chwila rozmowy bez dzieci pozniej rozmowa z dziecmi przy rodzicach.....pomysl wydaje sie rozumny....ale ten rodzic akurat jest fajny odrazu zwrzeszczal syna i dal kare....a takich niewielu w klasie
ja jestem z takiego podejscia ze trzeba delikatnie wybadac sytuacje.. bo wiem ze dzieci nie sa aniolkami w tym i moja corcia... czesto ze strachu dzieci kombinuja i wymyslaja.. jakbytak sepo wierzyc to polowa nauczycieli w szkole nie mogla pracowac bo dzieciaki dziwne rzeczy o nich mowia i to samo polowa dzieci odebrana bylaby rodzicom... bo dzieciaki w szkolach tez klepia cudactwa.
mam nadzieje ze uda Ci sie wyjasnic ten problem bo ewidentnie nie mozna tego zostawic.stresant lubi tę wiadomość
-
FAsolka ja mam taki spiwor zimowy
https://www.olx.pl/oferta/ladny-spiwor-spiworek-do-wozka-phil-teds-CID88-IDxGRKR.html
pasuje do 5 punktowych pasow......jest bardzo dlugi spokojnie do 1,5 roku posluzy.....mialam go w foteliku jak i w wozku...bo kupilam jako komplet z wozkem Phill& teds....Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Mój mąż mnie chyba musi bardzo kochać! Paznokcie u stóp pomalowane i to hybrydą! 🥰 powiem Wam, że jak na pierwszy raz to całkiem nieźle mu to wyszło 😊
Dorota firma lodger ma śpiworki do pasów 5punktowych, ale one dosyć drogie są. Można wyczaić na olx używany dużo taniej. Ja narazie nie kupowałamWiewióreczka, Fasolka77, martusiawp, DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość
-
Znalazłam za 50 zł w smyku taki zwykły śpiworek na 5 pkt pasy jakby ktoś jeszcze szukał👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️