X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    No ja będę polować na te letnie kocyki mgiełki, mam nadzieje ze na wiosnę pojawia sie nowe kolory. Polecam tez otulacze muślinowe jak coś.
    W przyszłym tygodniu wchodzą nowe kocyki :) takie ażurowe idealne na ciepłą wiosne

Lolka30 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    kurcze.. muszę ogarnąć jakiś wkład cieplejszy do fotelika....
    tym spiworkiem w foteliku lepiej opatulisz dziecko niz kocykiem....bo on tez lezy na tym spiworku ( czyli na plecka cieplutko) fajnie go zamkniesz na zamek czy rzepy i nie podwiewa nigdzie.......

w samochodzie moze zawsze odpiac .....na przedwiosniu nic zdrowego na dworze nie jest....lepiej wiecej opatulic niz mniej.....

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    zobaczie czy widzicie te otulacze :D

https://scontent.fpoz1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/53076409_1649660861854498_1185862258794692608_n.png?_nc_cat=111&_nc_ht=scontent.fpoz1-1.fna&oh=df3fd0e3a2118a14af07a23c1b65dce0&oe=5D1D19D2

niezłe :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Moja tez Jula :)
    wiesz, mi zal takich dzieci i nigdy nie szukam problemu w dzieciach i nie wymyslam kar za zle zachowanie ......bo wszystko to zawsze wina rodzicow....a zle zachowanie dzieci to tylko rozpaczliwe wolanie o pomoc i zwrocenia na siebie uwagi.......jaka mać taka nać.......

a nauczycielka zamiast wytlumaczyc im, ze super zart zrobili :) i ze fajnie ze trzymali szatame :) ......ale ze jednak to niebezpieczne i moglo sie cos zlego stac itp.......i ze taki zarcik mogl trwac 5 minut z lekcji a potem wszyscy mieli zakrzyczec niespodzianka i chlopczyk mial sie pokazac ......poprostu cokolwiek powiedziec i wytlumaczyc, ze na zawal mogla zejsc i zeby tak nie robili wiecej......to ona raczej uwagi wpisze i na tym zakonczy sprawe....a dzieci za jakis czas to znow zrobia, bo uwaga to nie jest nic namacalnego i nic co mogloby wplynac na zachowanie dziecka.......
    o patrz jaka zbieżność :p
    Mysle bardzo podobnie. dzieciom trzeba dawac jasne komunikaty. tlumaczyc ale tez bez zawilosci tylko prosto do celu.
    nasza szkola lubi bawic sie w spychologie...
    ale az mnie zmrozilo jak sobie pomysle ze takie maluchy klepia po pupach dziewczynki. u nas byly jedynie epizody ze sie chlopcy na wf do sztani dziewczynek chcieli dostac...
    za to pani z wf wymyslila wazenie dzieci zeby zobaczyc jak szybko tyja.. i o ile nie mam nic przeciwko choc ona nie ma tego w kompetencjach to mogla robic to dyskretnie.. sa w klasie dzieci z nadwaga i jak przy wszystkich wazyla te dzieci to potem inne sie nabijaly ze one waza juz niektore ponad 50kg... prykre bardzo i wprowadzanie w kompleksy.
    jedna mama poruszyla ten temat ale to byla szczupla dziewczynka.. mama zaniepokoila sie ze corka dzien w dzien stawala na wage zeby zobaczyc ile przytyla.. Przeciez to nie wiek zeby tak patrzec na wage codziennie i sie stresowac.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie takie śpiworki do fotelików które maja 5 punktowe pasy bezpieczeństwa ? Bo ja w końcu przestałam szukać i uznałam że trudno kocyk musi wystarczyć... bo szkoda mi wydać dwie stówy na śpiworek na raz albo na dwa

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    o kurde... odlotowo :)

ciężki orzech do zgryzienia... co wybrać... żółty? miętowy?
    No tu całkowicie zdaliśmy się na wybór starszej siostry 🥰
    myślałam nad żółtym do gondoli ale boje się robali 😂
    jeszcze pomyślę bo Młoda chciała do kompletu wziąść taki sam jak wózek i w sumie może to i racja 🤔 zobaczymy.Poki co czekamy na gondole

Fasolka77 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    tym spiworkiem w foteliku lepiej opatulisz dziecko niz kocykiem....bo on tez lezy na tym spiworku ( czyli na plecka cieplutko) fajnie go zamkniesz na zamek czy rzepy i nie podwiewa nigdzie.......

w samochodzie moze zawsze odpiac .....na przedwiosniu nic zdrowego na dworze nie jest....lepiej wiecej opatulic niz mniej.....

8 marca w sklepie w Łodzi jest jakaś akcja rabatowa.. dostałam na warsztatach kupon... chyba się wybiorę pooglądać co ciekawego mają :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no spora cena a podobny do tego
    https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0660282001.html

mam bona z 25% rabatem... w h&m....może ten kupie tylko zaś jaki rozmiar ech...
    troszke za cieply sie wydaje mi...
    ten mi bardziej podszedl tylko szkoda ze stopki ma odkryte.
    https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0694299001.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 20:41

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze szpitala mała przywiozę w body na długi rękaw +polspiochy na to kombinezonik ten w sarenki ze smyka czapeczka wiosenna wiązana na to kapturek. A i skarpetki. Mała będzie w śpiworku w foteliku z kapturkiem minky + bawełna jeśli będzie chłodny dzień to ja jeszcze przykryjemy rożkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 20:46

stresant lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    o patrz jaka zbieżność :p
    Mysle bardzo podobnie. dzieciom trzeba dawac jasne komunikaty. tlumaczyc ale tez bez zawilosci tylko prosto do celu.
    nasza szkola lubi bawic sie w spychologie...
    ale az mnie zmrozilo jak sobie pomysle ze takie maluchy klepia po pupach dziewczynki. u nas byly jedynie epizody ze sie chlopcy na wf do sztani dziewczynek chcieli dostac...
    za to pani z wf wymyslila wazenie dzieci zeby zobaczyc jak szybko tyja.. i o ile nie mam nic przeciwko choc ona nie ma tego w kompetencjach to mogla robic to dyskretnie.. sa w klasie dzieci z nadwaga i jak przy wszystkich wazyla te dzieci to potem inne sie nabijaly ze one waza juz niektore ponad 50kg... prykre bardzo i wprowadzanie w kompleksy.
    jedna mama poruszyla ten temat ale to byla szczupla dziewczynka.. mama zaniepokoila sie ze corka dzien w dzien stawala na wage zeby zobaczyc ile przytyla.. Przeciez to nie wiek zeby tak patrzec na wage codziennie i sie stresowac.
    bosze jak idiotka.....zamiast mierzyc ilos zrobionych przysiadow albo przebiegnietych kilometrow to ona wazy dzieci.....z tym klepaniem po dupce jeszcze sprawa jest w toku...ze wzgl. na nieobecnosc wychowawczyni za duzo nie zdzialalam rozmawialam z jednym z rodzicow chlopaka sprawcy......proponuje zebranie wszystkich problemowych...chwila rozmowy bez dzieci pozniej rozmowa z dziecmi przy rodzicach.....pomysl wydaje sie rozumny....ale ten rodzic akurat jest fajny odrazu zwrzeszczal syna i dal kare....a takich niewielu w klasie

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    troszke za cieply sie wydaje mi...
    ten mi bardziej podszedl tylko szkoda ze stopki ma odkryte.
    https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0694299001.html

no własnie też mi stópek brakuje... wychodzi, że jeszcze parę rzeczy muszę dokupić.. jakaś wkładka ochronna do fotelika na pewno.. i ten kombinezonik...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    bosze jak idiotka.....zamiast mierzyc ilos zrobionych przysiadow albo przebiegnietych kilometrow to ona wazy dzieci.....z tym klepaniem po dupce jeszcze sprawa jest w toku...ze wzgl. na nieobecnosc wychowawczyni za duzo nie zdzialalam rozmawialam z jednym z rodzicow chlopaka sprawcy......proponuje zebranie wszystkich problemowych...chwila rozmowy bez dzieci pozniej rozmowa z dziecmi przy rodzicach.....pomysl wydaje sie rozumny....ale ten rodzic akurat jest fajny odrazu zwrzeszczal syna i dal kare....a takich niewielu w klasie
    Najgorzej jak rodzic ma podejscie... moje dziecko? to niemozliwe! znam swojego syna.
    ja jestem z takiego podejscia ze trzeba delikatnie wybadac sytuacje.. bo wiem ze dzieci nie sa aniolkami w tym i moja corcia... czesto ze strachu dzieci kombinuja i wymyslaja.. jakbytak sepo wierzyc to polowa nauczycieli w szkole nie mogla pracowac bo dzieciaki dziwne rzeczy o nich mowia i to samo polowa dzieci odebrana bylaby rodzicom... bo dzieciaki w szkolach tez klepia cudactwa.
    mam nadzieje ze uda Ci sie wyjasnic ten problem bo ewidentnie nie mozna tego zostawic.

stresant lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FAsolka ja mam taki spiwor zimowy

https://www.olx.pl/oferta/ladny-spiwor-spiworek-do-wozka-phil-teds-CID88-IDxGRKR.html

pasuje do 5 punktowych pasow......jest bardzo dlugi spokojnie do 1,5 roku posluzy.....mialam go w foteliku jak i w wozku...bo kupilam jako komplet z wozkem Phill& teds....

Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam adaptery do wozka i fotelika mam nadzieje ze beda pasowac.

DorotaAnna, stresant lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Anete Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mnie chyba musi bardzo kochać! Paznokcie u stóp pomalowane i to hybrydą! 🥰 powiem Wam, że jak na pierwszy raz to całkiem nieźle mu to wyszło 😊

Dorota firma lodger ma śpiworki do pasów 5punktowych, ale one dosyć drogie są. Można wyczaić na olx używany dużo taniej. Ja narazie nie kupowałam

Wiewióreczka, Fasolka77, martusiawp, DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete no faktycznie ładne ale i drogie te śpiworki :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.morelkowe.pl/1038,spiworek-do-fotelika-samochodowego

jakbym miala kupowac to cos takiego razem z daszkiem i pokrowcem......podoba mi sie ten komplecik

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam za 50 zł w smyku taki zwykły śpiworek na 5 pkt pasy jakby ktoś jeszcze szukał :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    https://www.morelkowe.pl/1038,spiworek-do-fotelika-samochodowego

jakbym miala kupowac to cos takiego razem z daszkiem i pokrowcem......podoba mi sie ten komplecik

ooo bajera! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za cynk z pampersami z Rossmann <3 Wykupiłam wszystkie 1 i 2, dostępne było 5 paczek. Cena mega!!

DorotaAnna, martusiawp, mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 2102 2103 2104 2105 2106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ