X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    No ja będę polować na te letnie kocyki mgiełki, mam nadzieje ze na wiosnę pojawia sie nowe kolory. Polecam tez otulacze muślinowe jak coś.
    W przyszłym tygodniu wchodzą nowe kocyki :) takie ażurowe idealne na ciepłą wiosne

Lolka30 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    kurcze.. muszę ogarnąć jakiś wkład cieplejszy do fotelika....
    tym spiworkiem w foteliku lepiej opatulisz dziecko niz kocykiem....bo on tez lezy na tym spiworku ( czyli na plecka cieplutko) fajnie go zamkniesz na zamek czy rzepy i nie podwiewa nigdzie.......

w samochodzie moze zawsze odpiac .....na przedwiosniu nic zdrowego na dworze nie jest....lepiej wiecej opatulic niz mniej.....

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    zobaczie czy widzicie te otulacze :D

https://scontent.fpoz1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/53076409_1649660861854498_1185862258794692608_n.png?_nc_cat=111&_nc_ht=scontent.fpoz1-1.fna&oh=df3fd0e3a2118a14af07a23c1b65dce0&oe=5D1D19D2

niezłe :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Moja tez Jula :)
    wiesz, mi zal takich dzieci i nigdy nie szukam problemu w dzieciach i nie wymyslam kar za zle zachowanie ......bo wszystko to zawsze wina rodzicow....a zle zachowanie dzieci to tylko rozpaczliwe wolanie o pomoc i zwrocenia na siebie uwagi.......jaka mać taka nać.......

a nauczycielka zamiast wytlumaczyc im, ze super zart zrobili :) i ze fajnie ze trzymali szatame :) ......ale ze jednak to niebezpieczne i moglo sie cos zlego stac itp.......i ze taki zarcik mogl trwac 5 minut z lekcji a potem wszyscy mieli zakrzyczec niespodzianka i chlopczyk mial sie pokazac ......poprostu cokolwiek powiedziec i wytlumaczyc, ze na zawal mogla zejsc i zeby tak nie robili wiecej......to ona raczej uwagi wpisze i na tym zakonczy sprawe....a dzieci za jakis czas to znow zrobia, bo uwaga to nie jest nic namacalnego i nic co mogloby wplynac na zachowanie dziecka.......
    o patrz jaka zbieżność :p
    Mysle bardzo podobnie. dzieciom trzeba dawac jasne komunikaty. tlumaczyc ale tez bez zawilosci tylko prosto do celu.
    nasza szkola lubi bawic sie w spychologie...
    ale az mnie zmrozilo jak sobie pomysle ze takie maluchy klepia po pupach dziewczynki. u nas byly jedynie epizody ze sie chlopcy na wf do sztani dziewczynek chcieli dostac...
    za to pani z wf wymyslila wazenie dzieci zeby zobaczyc jak szybko tyja.. i o ile nie mam nic przeciwko choc ona nie ma tego w kompetencjach to mogla robic to dyskretnie.. sa w klasie dzieci z nadwaga i jak przy wszystkich wazyla te dzieci to potem inne sie nabijaly ze one waza juz niektore ponad 50kg... prykre bardzo i wprowadzanie w kompleksy.
    jedna mama poruszyla ten temat ale to byla szczupla dziewczynka.. mama zaniepokoila sie ze corka dzien w dzien stawala na wage zeby zobaczyc ile przytyla.. Przeciez to nie wiek zeby tak patrzec na wage codziennie i sie stresowac.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie takie śpiworki do fotelików które maja 5 punktowe pasy bezpieczeństwa ? Bo ja w końcu przestałam szukać i uznałam że trudno kocyk musi wystarczyć... bo szkoda mi wydać dwie stówy na śpiworek na raz albo na dwa

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    o kurde... odlotowo :)

ciężki orzech do zgryzienia... co wybrać... żółty? miętowy?
    No tu całkowicie zdaliśmy się na wybór starszej siostry 🥰
    myślałam nad żółtym do gondoli ale boje się robali 😂
    jeszcze pomyślę bo Młoda chciała do kompletu wziąść taki sam jak wózek i w sumie może to i racja 🤔 zobaczymy.Poki co czekamy na gondole

Fasolka77 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    tym spiworkiem w foteliku lepiej opatulisz dziecko niz kocykiem....bo on tez lezy na tym spiworku ( czyli na plecka cieplutko) fajnie go zamkniesz na zamek czy rzepy i nie podwiewa nigdzie.......

w samochodzie moze zawsze odpiac .....na przedwiosniu nic zdrowego na dworze nie jest....lepiej wiecej opatulic niz mniej.....

8 marca w sklepie w Łodzi jest jakaś akcja rabatowa.. dostałam na warsztatach kupon... chyba się wybiorę pooglądać co ciekawego mają :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no spora cena a podobny do tego
    https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0660282001.html

mam bona z 25% rabatem... w h&m....może ten kupie tylko zaś jaki rozmiar ech...
    troszke za cieply sie wydaje mi...
    ten mi bardziej podszedl tylko szkoda ze stopki ma odkryte.
    https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0694299001.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 20:41

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze szpitala mała przywiozę w body na długi rękaw +polspiochy na to kombinezonik ten w sarenki ze smyka czapeczka wiosenna wiązana na to kapturek. A i skarpetki. Mała będzie w śpiworku w foteliku z kapturkiem minky + bawełna jeśli będzie chłodny dzień to ja jeszcze przykryjemy rożkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 20:46

stresant lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    o patrz jaka zbieżność :p
    Mysle bardzo podobnie. dzieciom trzeba dawac jasne komunikaty. tlumaczyc ale tez bez zawilosci tylko prosto do celu.
    nasza szkola lubi bawic sie w spychologie...
    ale az mnie zmrozilo jak sobie pomysle ze takie maluchy klepia po pupach dziewczynki. u nas byly jedynie epizody ze sie chlopcy na wf do sztani dziewczynek chcieli dostac...
    za to pani z wf wymyslila wazenie dzieci zeby zobaczyc jak szybko tyja.. i o ile nie mam nic przeciwko choc ona nie ma tego w kompetencjach to mogla robic to dyskretnie.. sa w klasie dzieci z nadwaga i jak przy wszystkich wazyla te dzieci to potem inne sie nabijaly ze one waza juz niektore ponad 50kg... prykre bardzo i wprowadzanie w kompleksy.
    jedna mama poruszyla ten temat ale to byla szczupla dziewczynka.. mama zaniepokoila sie ze corka dzien w dzien stawala na wage zeby zobaczyc ile przytyla.. Przeciez to nie wiek zeby tak patrzec na wage codziennie i sie stresowac.
    bosze jak idiotka.....zamiast mierzyc ilos zrobionych przysiadow albo przebiegnietych kilometrow to ona wazy dzieci.....z tym klepaniem po dupce jeszcze sprawa jest w toku...ze wzgl. na nieobecnosc wychowawczyni za duzo nie zdzialalam rozmawialam z jednym z rodzicow chlopaka sprawcy......proponuje zebranie wszystkich problemowych...chwila rozmowy bez dzieci pozniej rozmowa z dziecmi przy rodzicach.....pomysl wydaje sie rozumny....ale ten rodzic akurat jest fajny odrazu zwrzeszczal syna i dal kare....a takich niewielu w klasie

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    troszke za cieply sie wydaje mi...
    ten mi bardziej podszedl tylko szkoda ze stopki ma odkryte.
    https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0694299001.html

no własnie też mi stópek brakuje... wychodzi, że jeszcze parę rzeczy muszę dokupić.. jakaś wkładka ochronna do fotelika na pewno.. i ten kombinezonik...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    bosze jak idiotka.....zamiast mierzyc ilos zrobionych przysiadow albo przebiegnietych kilometrow to ona wazy dzieci.....z tym klepaniem po dupce jeszcze sprawa jest w toku...ze wzgl. na nieobecnosc wychowawczyni za duzo nie zdzialalam rozmawialam z jednym z rodzicow chlopaka sprawcy......proponuje zebranie wszystkich problemowych...chwila rozmowy bez dzieci pozniej rozmowa z dziecmi przy rodzicach.....pomysl wydaje sie rozumny....ale ten rodzic akurat jest fajny odrazu zwrzeszczal syna i dal kare....a takich niewielu w klasie
    Najgorzej jak rodzic ma podejscie... moje dziecko? to niemozliwe! znam swojego syna.
    ja jestem z takiego podejscia ze trzeba delikatnie wybadac sytuacje.. bo wiem ze dzieci nie sa aniolkami w tym i moja corcia... czesto ze strachu dzieci kombinuja i wymyslaja.. jakbytak sepo wierzyc to polowa nauczycieli w szkole nie mogla pracowac bo dzieciaki dziwne rzeczy o nich mowia i to samo polowa dzieci odebrana bylaby rodzicom... bo dzieciaki w szkolach tez klepia cudactwa.
    mam nadzieje ze uda Ci sie wyjasnic ten problem bo ewidentnie nie mozna tego zostawic.

stresant lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FAsolka ja mam taki spiwor zimowy

https://www.olx.pl/oferta/ladny-spiwor-spiworek-do-wozka-phil-teds-CID88-IDxGRKR.html

pasuje do 5 punktowych pasow......jest bardzo dlugi spokojnie do 1,5 roku posluzy.....mialam go w foteliku jak i w wozku...bo kupilam jako komplet z wozkem Phill& teds....

Fasolka77, Misiabella lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam adaptery do wozka i fotelika mam nadzieje ze beda pasowac.

DorotaAnna, stresant lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Anete Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mnie chyba musi bardzo kochać! Paznokcie u stóp pomalowane i to hybrydą! 🥰 powiem Wam, że jak na pierwszy raz to całkiem nieźle mu to wyszło 😊

Dorota firma lodger ma śpiworki do pasów 5punktowych, ale one dosyć drogie są. Można wyczaić na olx używany dużo taniej. Ja narazie nie kupowałam

Wiewióreczka, Fasolka77, martusiawp, DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete no faktycznie ładne ale i drogie te śpiworki :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.morelkowe.pl/1038,spiworek-do-fotelika-samochodowego

jakbym miala kupowac to cos takiego razem z daszkiem i pokrowcem......podoba mi sie ten komplecik

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam za 50 zł w smyku taki zwykły śpiworek na 5 pkt pasy jakby ktoś jeszcze szukał :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    https://www.morelkowe.pl/1038,spiworek-do-fotelika-samochodowego

jakbym miala kupowac to cos takiego razem z daszkiem i pokrowcem......podoba mi sie ten komplecik

ooo bajera! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za cynk z pampersami z Rossmann <3 Wykupiłam wszystkie 1 i 2, dostępne było 5 paczek. Cena mega!!

DorotaAnna, martusiawp, mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 2102 2103 2104 2105 2106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ