Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:tak kupilam juz. ale dziekuje inny kolor bede polowac z mojego tajnego IG
Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Fasolka77 wrote:Aga do 30.06.2019
ja mam 2 rożki/ maty, 2 otulacze i 2 kocyki z lullalove.. sa cudne!
a powiedzcie mi czy kupujecie jeszcze jakieś cieplejsze kocyki poza tymi bambusowymi? wydaje mi się,ze chyba trzeba jakiś z minky czy coś 🤔
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
stresant wrote:my po zebraniu w szkole.....smiechu warte, szkoda nawet opowiadac......ale jedna rzecz wam powiem to sie posmiejecie......
Pani byla chora i dali na zastepstwo taka asystentke (niby pomoc nauczyciela ale tylko z matura i wlasciwie to jest nielegalne bo nie powinna byc sama w klasie bez pedagoga)......no ale dali moze nie mieli kogo dac bo sezon grypowy.....
1 lekcje uczyla, na 2 i 3 lekcji chlopak schowal sie pod lawke a klasa powiedziala ze mama po niego przyszla i poszli do lekarza .......baba przez 2 lekcje nie widziala ze ktos siedzi pod lawka ( mi sie to w glowie nie miesci bo lawki nie sa zakrywane z przodu, doskonale pod nia widac wszystko)
wpisala mu nieobecnosc......po powrocie z chorobowego wychowawca dzwoni do rodzicow zeby napisali usprawiedliwienie z tego dnia....a rodzice w szoku!!!!przeciez dziecko bylo w szkole!!!!
tak pilnuja dzieci w szkole.....oczywiscie zamiast ukarac te asystentke to ukarali cala klase ...za to ze wszyscy trzymali sztame i nikt pary z geby nie puscil.......spokojnie ktos moglby porwac dziecko i nikt by sie nie kapnal.....a podejscie wychowawcy takie ze chlopak jest problemowy i lepiej by bylo dla niego ( ja mysle ze dla wychowawcy) jakby go rodzicie przeniesli do innej szkoly i zmienili mu kolektyw.......
Ale tu dziecko schowalo sie to zadna zbrodnia, wyciął kawał i szacun dla klasy za milczenie. potrafia byc solidarni.
przypomnij mi ktora to klasa i jaki wiek?
a wychowawczyni celowo sie rozchorowala.. spodziewala sie ze bedzie musiala zmierzyc sie z problemem z ktorym juz na wczesnym etapie nawaliła. -
MamaAga85 wrote:I to są mega dobre wieści ❤ teraz tylko które kolory wybrać bo gondola i spacerówka to dwa różne zestawy🤔 na razie wezmę do gondoli a do spacerówki później 🤔albo poczekam chwilę żeby być spokojną jak zamówiona gondola w końcu przyjdzie bo poki co tylko spacerówka przyszła z całego zestawu 😂
a powiedzcie mi czy kupujecie jeszcze jakieś cieplejsze kocyki poza tymi bambusowymi? wydaje mi się,ze chyba trzeba jakiś z minky czy coś 🤔
a jaki masz kolor gondoli i spacerówki? ja mam beż i wziełam niebieski i beżowy kocyk.. w sumie mogłam miętowy bo mi sie podobał no ale już za późno... na razie nie kupuję ciepłych.. żyję myślę, że w maju już będzie pełnia lataFasolka77
-
dziewczyny mam taki kombinezon
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0701754001.html
i sie własnie zastanawiam czy nie kupić czegoś cieplejszego na wyjście ze szpitala... myslicie, ze taki co mam wystarczy + jakiś kocyk? czy jednak za lekkie?Fasolka77
-
Daffi wrote:problemowy to zalezy jeszce jak. z problemem nalezy pracowac a nie spychac dalej. co prawda my w klasie mielismy chlopca ktory zagrazal naszym dzieciom i zbyt wiele wypadkow konczylo sie w szpitalu i rzeczywiscie widac bylo ze chlopiec wymaga specjalnego podejscia najlepiej grupy itegracyjnej z zespolem pomocowym..
Ale tu dziecko schowalo sie to zadna zbrodnia, wyciął kawał i szacun dla klasy za milczenie. potrafia byc solidarni.
przypomnij mi ktora to klasa i jaki wiek?
a wychowawczyni celowo sie rozchorowala.. spodziewala sie ze bedzie musiala zmierzyc sie z problemem z ktorym juz na wczesnym etapie nawaliła.
9 lat 4 klasa......takze male dzieci......chlopak nie jest niebezpieczy zadnych agresywnych zachowan nie przejawia.....powiedzialabym taki "jajcarz" no robi psikusy ale nie wie kiedy skonczyc i gdzie sa granice......
dla klasy wielki szacun
jakby asystentka dobrze znala sie na dzieciach, to by poznala ze cos nie tak.......dzieci dlugo nie wytrzymaja ukrywac tajemnicy.......albo sie zaczna smiac albo daja jakis znak po ktorym, ja przynjamniej poznam, ze mi cos nie gra......
poza tym nikt nie zglosil ze dziecko zabiera ze szkoly.....ale wygodniej siedziec za biurkiem i nic nie widziec........ -
nick nieaktualnyZ tym acardem się nie porownojcie bo zależy od sytuacji. Ogólnie ginekodzy karza do 36 bo on jeszcze tydzień się utrzymuje w organizmie. Ale to jest dla kobiet tylko na acardzie i profilaktyce. Jak dochodzi heparyna to acard w 35. Ogólnie ginekolodzy karza 36 a hematolodxy 35.Wiec najlepiej pytać swojego.
Misiabella, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:a jaki masz kolor gondoli i spacerówki? ja mam beż i wziełam niebieski i beżowy kocyk.. w sumie mogłam miętowy bo mi sie podobał no ale już za późno... na razie nie kupuję ciepłych.. żyję myślę, że w maju już będzie pełnia lata
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c020c8c4f36.jpg
spacerówka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/56395b55c520.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 20:13
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:dziewczyny mam taki kombinezon
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0701754001.html
i sie własnie zastanawiam czy nie kupić czegoś cieplejszego na wyjście ze szpitala... myslicie, ze taki co mam wystarczy + jakiś kocyk? czy jednak za lekkie?
Fasolka ja biore body dl. rekaw + na to pizamke pajacyk dl rekaw + skarpetki + czapeczka cienka bawelniana ( na to grubsza jakby bylo zimno) + na to podobny kombinezonik jak Twoj.....do fotelika samochodowego wkladam w zaleznosci od pogody albo zimowy gruby spiwor albo lzejszy cienszy spiworek....
nie chce wychlodzic dziecka...
jak pomysle ze w domu bedzie np. w pajacyku + w rozku......a to mamy kolo 20 stopni ...to co dopiero takie przejscie przez dwor gdzie moze byc i 10 moze tez byc 15 stopni, ale wiecej nie przewiduje...nawet jakby w kwietniu bylo 20 stopni...to i tak tych 20 w kwietniu nie jest tak odczuwalne jak 20 w lipcu.........Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:9 lat 4 klasa......takze male dzieci......chlopak nie jest niebezpieczy zadnych agresywnych zachowan nie przejawia.....powiedzialabym taki "jajcarz" no robi psikusy ale nie wie kiedy skonczyc i gdzie sa granice......
dla klasy wielki szacun
jakby asystentka dobrze znala sie na dzieciach, to by poznala ze cos nie tak.......dzieci dlugo nie wytrzymaja ukrywac tajemnicy.......albo sie zaczna smiac albo daja jakis znak po ktorym, ja przynjamniej poznam, ze mi cos nie gra......
poza tym nikt nie zglosil ze dziecko zabiera ze szkoly.....ale wygodniej siedziec za biurkiem i nic nie widziec........
szok i jestem pelna podziwu dla tych dzieci... u nas to są takie lelum polelum dziewczynki co skarżą z byle pierdołą..
u nas problemowa jest 1 dziewczynka.. w innej szkole znecali sie nad nia.. dziewczynka psychicznie zniszczona... ale tez łobuziara.. ogolnie to ucieka w trakcie lekcji i staje w oknie ze skoczy z niego.. odgraza sie dzieciom ze podetnie im gardlo..
skad w tym wieku takie emocje i czyny... ale po rodzicach widze ze zajeci soba praca a dziecko samo sobie zostawione..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 20:13
-
podoba mi sie ten kombinezon ale ta cena na tak krotki czas uzytkowania poraża
https://www.51015kids.eu/kombinezon-niemowlecy-100-bawelna5a35apWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 20:42
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Kochane w rossmanie w aplikacji są pampersy premium care w fajnych cenach
ja zamówiłam 2x 22 szt rozmiar 2 za 5,99 jedna paczka!! I za 22,10 jedną paczkę rozmiar 2 80 szt!!
Daffi, Wiewióreczka, estrella, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Tylko trzeba się naszukać. Bo nie wiem pierwszy raz robię zakupy przez aplikacje i musiałam zmieniać rossmanna w którym odbiorę te pieluszki bo w niektórych wyświetlało mi że nie maja (więc nie wiem czy oni to z Półki biorą czy jak) ale ceny fajne więc warto poszukać
brałabym więcej ale wyświetlało mi ze nie ma więcej
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kasionek wrote:Z tym acardem się nie porownojcie bo zależy od sytuacji. Ogólnie ginekodzy karza do 36 bo on jeszcze tydzień się utrzymuje w organizmie. Ale to jest dla kobiet tylko na acardzie i profilaktyce. Jak dochodzi heparyna to acard w 35. Ogólnie ginekolodzy karza 36 a hematolodxy 35.Wiec najlepiej pytać swojego.
Kasionek ja do 36 bo biore wysoka dawke 150mg i nie profilaktycznie tylko ze wzgl. na zly przeplyw.....jak odstawie to moze byc tak ...ze do tygodnia beda musieli dziecko wyciagnac, bo nie bedzie przeplywu...a jakbym skonczyla w 34 no to w 35 by musieli CC a to za wczesnie...... -
zobaczie czy widzicie te otulacze
https://scontent.fpoz1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/53076409_1649660861854498_1185862258794692608_n.png?_nc_cat=111&_nc_ht=scontent.fpoz1-1.fna&oh=df3fd0e3a2118a14af07a23c1b65dce0&oe=5D1D19D2Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 20:42
-
stresant wrote:Fasolka ja biore body dl. rekaw + na to pizamke pajacyk dl rekaw + skarpetki + czapeczka cienka bawelniana ( na to grubsza jakby bylo zimno) + na to podobny kombinezonik jak Twoj.....do fotelika samochodowego wkladam w zaleznosci od pogody albo zimowy gruby spiwor albo lzejszy cienszy spiworek....
nie chce wychlodzic dziecka...
jak pomysle ze w domu bedzie np. w pajacyku + w rozku......a to mamy kolo 20 stopni ...to co dopiero takie przejscie przez dwor gdzie moze byc i 10 moze tez byc 15 stopni, ale wiecej nie przewiduje...nawet jakby w kwietniu bylo 20 stopni...to i tak tych 20 w kwietniu nie jest tak odczuwalne jak 20 w lipcu.........
kurcze.. muszę ogarnąć jakiś wkład cieplejszy do fotelika....Fasolka77
-
Daffi wrote:podoba mi sie ten kombinezon ale ta cena na tak krotki czas uzytkowania poraża
https://www.51015kids.eu/kombinezon-niemowlecy-100-bawelna5a35ap
no spora cena a podobny do tego
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0660282001.html
mam bona z 25% rabatem... w h&m....może ten kupie tylko zaś jaki rozmiar ech...Fasolka77
-
Daffi wrote:to jak moja Jula. tez 9 lat 4 klasa!
szok i jestem pelna podziwu dla tych dzieci... u nas to są takie lelum polelum dziewczynki co skarżą z byle pierdołą..
u nas problemowa jest 1 dziewczynka.. w innej szkole znecali sie nad nia.. dziewczynka psychicznie zniszczona... ale tez łobuziara.. ogolnie to ucieka w trakcie lekcji i staje w oknie ze skoczy z niego.. odgraza sie dzieciom ze podetnie im gardlo..
skad w tym wieku takie emocje i czyny... ale po rodzicach widze ze zajeci soba praca a dziecko samo sobie zostawione..
wiesz, mi zal takich dzieci i nigdy nie szukam problemu w dzieciach i nie wymyslam kar za zle zachowanie ......bo wszystko to zawsze wina rodzicow....a zle zachowanie dzieci to tylko rozpaczliwe wolanie o pomoc i zwrocenia na siebie uwagi.......jaka mać taka nać.......
a nauczycielka zamiast wytlumaczyc im, ze super zart zrobilii ze fajnie ze trzymali szatame
......ale ze jednak to niebezpieczne i moglo sie cos zlego stac itp.......i ze taki zarcik mogl trwac 5 minut z lekcji a potem wszyscy mieli zakrzyczec niespodzianka i chlopczyk mial sie pokazac ......poprostu cokolwiek powiedziec i wytlumaczyc, ze na zawal mogla zejsc i zeby tak nie robili wiecej......to ona raczej uwagi wpisze i na tym zakonczy sprawe....a dzieci za jakis czas to znow zrobia, bo uwaga to nie jest nic namacalnego i nic co mogloby wplynac na zachowanie dziecka.......
Daffi lubi tę wiadomość