Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDaffi jak szyjka miękka to bardziej podatna już na puszczanie czopa pewnie ale odejście czopa nie świadczy o rozwarciu. Pisałam wcześniej, koleżanka mi dwa tygodnie relacjonowała odchodzenie czopa a rozwarcia zero dopiero po oksytocynie szyjka puściła.
Karolinka w tej chwili twoja ginekolog nie powinna ci grzebać w szyjce 🙄 tym bardziej że jest skrócona . Moja mnie zjebała za wymazy w 18 tc w szyjce, wtedy co mi źle mierzyli. -
Daffi, Karola, myślę, że to po badaniu. I to rzeczywiście może być czop, ale oderwanie kawałeczka ponoć nic nie oznacza, bo tego tam dużo jest. Obserwujcie koniecznie.
Malutka, nie załamuj mnie...ja w wieku 3 lat interesowałam się przytulaniem do mamy i lalkami... -
nick nieaktualny
-
Wiewiórka no niestety
liczę na to że jak już Ninka pójdzie do jakiejś instytucji to zdążą od tego pomyslu odejść
Dziecko mi się na świat pcha dzisiaj cały dzień. Nie wiem jak leży ale tak mnie szyjka nawala że szok, nieźle tam harcuje.
Od teraz już będziemy u siebie chyba wszystkie wypatrywac znaków zbliżającego się poroduzrobi się gorąco
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 23:25
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Doświadczone mamy...zakładając, że dzidzia będzie mieć 3,5 kg, ile kupić max pampersów 1 (2-5 kg) i 2 (3-6 kg)? Znalazłam w drugim rossmanie w moim mieście kolejne pokłady pieluszek.
Wiewióreczka, Misiabella lubią tę wiadomość
-
oo Karmelka jeszcze mi przypomniala ze przeciez M mnie dzis dopadl jak cora w szkole byla... fakt ze czopa jest sporo i on lubi odchodzic dlugo ale sie zestresowalam.
co do pampersow to kupilam jeszcze w innym miescie blisko nas 3 szt po 22.10 i przy okazji skoczymy sobie do galerii na zakupy. -
nick nieaktualnyNiektórzy od razu kupują 2. Ale jak byłam u niej pokazywała mi roznice a mała na prawdę niezła kluska i dwójki jej brzydko wisiały. Po co męczyć dziecko. To nie tak ze jak większy pampers może więcej narobić 😉
Wiewióreczka, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Ja nie panikuję póki co, już wcześniej jakiś miesiąc temu też tak miałam, nie wiem Wiewiórka czy pamiętasz jak o to pytałam, też była fo taka galaretka, a dziś dosłownie drobinka.
Tunia, też o tym myślę...martwię się o nią. Może na majówkach coś pisała?
Edit: sprawdziłam, nie pisała...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 00:02
-
Kurcze, 1 będą dobrze leżeć, ale oglądałam u Zawitkowskiego, że on robi taką przestrzeń wolną od skóry, czyli chłopakom korytko na siusiaka i dziewczynkom kieszonkę na siuśkę...nie wiem czy wiecie o co mi chodzi. Formował tak pieluszkę po założeniu, żeby nie dotykała "tam" skóry tylko żeby było trochę przestrzeni z powietrzem. I tego w dopasowanych mocno pieluchach się nie zrobi.
Ale idzie tego ponoć do 10 dziennie, więc każdy zapas się przyda - o ile nie będzie uczulonka
Tak w ogóle to mam opakowanie Pampers 0 dla wcześniaków...bo miał się szybciej urodzić przecież -
Nadrabiam was z całego popołudnia i wieczoru, bo byłam poza domem i nie czytałam.
Chciałam sprawdzić ceny tych pampersów w aplikacji i rzeczywiście są super niskie, ale brak towaru, wykupiłyście wszystko
Ja dzisiaj chyba muszę spać na siedząco, bo jak jestem w pionie to zgagi nie mam cały dzień, ale jak się położyłam to zaraz pożar w przełyku
Mam już zdjęcia z sesji, pokażę wam tylko muszę coś wybrać.
Z tymi śpiworkami do fotelika to ja się właśnie zastanawiałam czy to jest aż tak potrzebne, zaraz będzie wiosna, a przejść z ze szpitala do samochodu czy potem do mieszkania to jest chwilka dosłownie. W samochodzie z grzaniem jest cieplutko. Czy nie wystaczyłby kocyk np minky do przykrycia dziecka które i tak ma kilka warstw na sobie pod kombinezonem? Ja nie kupowałam śpiworka bo wiosna idzie i jakoś mi się wydaje że byśmy go nie używali. Chyba się okaże w praktyce czy to konieczny zakup.
Spróbuję zasnąć bo mąż już od dawna śpi a ja tylko patrzę w ten telefon niepotrzebnie, trzeba zasypiać o normalnej porze póki się ma na to czas.Fasolka77 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN