X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czarny wyszczupla!!![/QUOTE]

Kiwona za każdym razem jak wrzucisz fotkę to wyglądasz inaczej :) Już sobie muszę Ciebie wizualizować jako nową twarz :) no ale! Kobieta zmienna jest! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona albo ten czarny aż tak wyszczupla albo Twój brzuszek jest malutki i zgrabniutki :) mierzyłas się w obwodzie?

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Zerknijcie czy w tym mailu nie ma napisane żeby wziąć oliwie z półki, ja tak miałam, wzięłam z półki i normalnie weszła za grosz.

tak, jest napisane, żeby wziąć z półki :)

Lolka30 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    mogło tak być... myślałam może, że łączą jakoś nazwiska i daty porodu i wysyłają do jednego rodzica :) my w sumie odbieraliśmy razem i się zdziwiłam, ze K też dostał maila

poszukaj w koszu- może znajdziesz albo idź na bezczela i poproś o oliwkę bo dostałaś maila i już
    Nie no nie mam nic sprawdzałam. Jesli mail ma waznosc jak pampersy to lipa ale nie będę plakac toz 1 olejek odbiore z karty M wiec wystarczy :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kasionek bardzo ci dziękuję. A nie dasz rady położyć metrowki na stole wziąć ten stanik XXL rozciągnąć obwód pod biustem i powiedzieć mi ile ma cm? Piersi też masz duże!
    xxl bez rozciągągania 88 a po rozciągnieciu powiedzmy na maksa 118 .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czad, cycki na dzień dobry :D

Kiwona, zgrabny brzusio :) Ty włoski do kitki spinasz? Myślałam, że masz ciut krótsze.

Szymonek życzy Ciociom wszystkiego najlepszego w Dniu Kobiet! <3

Karmelllka90, Fasolka77, Karollinax26, estrella, Lolka30, Lili90, B_002, mysla.nieskalana, Szonka, Kasiulka90, martusiawp, Tunia76 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - tak, wierzę że robią to bo trzeba. Idę rodzić do szpitala w którym ufam położnym i lekarzom, że zadbają o mnie i dziecko najlepiej jak potrafią i nie zrobią nic co mogłoby nam zaszkodzić.
    Zapoznałam się z położnymi, wypytalam o procedury. Nie wyrabiam sobie zdania w oparciu o plotki albo wydarzenia z innych szpitali. Wiem czego mogę spodziewać się u mnie w szpitalu.
    To nie możesz mowic ogolnikowo bo nie wszedzie jest tak jak w Twoim szpitalu. wiele kobiet nie wie co jest normalna zwyczajna procedura a co nagieciem dla ułatwienia.
    Takze takie ogolnikowanie nie wypada. Ja to przezylam i mam swiadomosc dopiero po fakcie ze nie powinni byli. Teraz bede bardzo uwazna i wrecz bede żądać zeby zanim cokolwiek zechcą zrobić musza mnie poinformować. Nie ma nic bez wiedzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 09:16

b2ujp2.png

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, dzieki za troske. Wczoraj doczytalam Was ale potem zasnelam. Michalek czuje sie lepiej, choc brzuszek go troche boli i je mniej. Nie boli go caly czas, tylko w trakcie jedzenia. Bylam z nim na usg i wszystko wyszlo ok oprocz nerek, mial jedna nerke wieksza od drugiej o 9mm. Ale jak wyszlismy to bardzo duzo nasikal. Moze to bylo niemiarodajne. Ale od nerek moze go bolec brzuch. Martwie sie bo klopoty z nerkami to powazne sprawy. Bral tez srodki przeciwgoraczkowe ostatnio a one tez obciazaja nerki. Mnie tez jakby wczoraj bolaly nerki, zastanawialam sie czy to jakis efekt psychosomatyczny, czy od cukrzycy cos mi siada. Zmnniejszylam od 2 dni insuline do 8j i mialam cukier 90 i 91po 8h, fakt ze jak mierze troche pozniej to on jeszcze spada. Moze wroce do 10 j. Mialam sladowe ilosci cial ketonowych. Musze sie skonsultowac z ta diabetolog. A jezeli chodzi o owsiki to musze sprawdzic kiedy jest pelnia, ponoc w pelnie mozna je najlatwiej wykryc ;) z pozytywnych rzeczy to zus mi wyplacil zalegle dwie wyplaty, a tyle trzeba bylo tych pacanow ksiegowych prosic by ten glupi druk wyslali. I jeszcze ze mna dyskutowali ze to niepotrzebne!

Fasolka77, Rudzik1 lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 a widzisz tu znowu co położna to opinia, u nas na szkole rodzenia położna mówiła że lepiej się goi krocze pęknięte. Co ja też dużo o tym czytałam. Fakt jest ryzyko że nie wiadomo jak pekniesz. Ale zawsze możesz pęknąć tylko I stopnia lub lekko otrzeć skórę, i tyle. A nacięcie jest zawsze II stopnia. Ja piszę o ochronie krocza ale ufam też położnej będzie wiedziała co robić. Poza tym w szpitalu gdzie chce rodzić położne mają bardzo mały % nacięć krocza. Także wiem,że tam nie robią tego profilaktycznie.

Dziewczyny to nie tak że się naogladalam bo ja bez filmików już zaczynam odczuwać jakiś stress o przebieg. Nie wiem czemu. 😣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 09:19

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    xxl bez rozciągągania 88 a po rozciągnieciu powiedzmy na maksa 118 .
    Dziękuję i wiem już że zamawiam ! ;*

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziękuję i wiem już że zamawiam ! ;*
    od razu mozna skorzystać z promocji na newbie 2 plus1 :P

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka Basia od koleżanki wiem narazie tyle.. Byla na patologii bo nie bylo miejsc na przedporodowej czesci, przeniesli ja później.. Dzis przeniesli ja na jeszcze inna czesc. Od rana dostala 2 kroplowki jedna to roztwor ringera a druga NaCl. Obecnie lezy juz pod oxy i czekamy czy cos ruszy. Od 6 intensywnie sie nia zajmuja ktg itp. A wczoraj jeszcze o 22 miala badanie ginekologiczne.

Karmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wiadomo te same objawy nie u kazdego zwiastuja to samo ale moja corke wlasnie bolal glownie brzuch jak zjadla.. Po zjedzeniu doslownie kilka chwil nawet nie 5 min i atak bolu. Jak byla glodna to juz bylo dobrze tylko wtedy bolal brzuch z glodu.
    Wszystkiemu winne byly owsiki.

Możecie zrobic jeszcze badanie na helicobacter.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 09:22

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    U mnie przy 3 porodach przy żadnym nie naciskali.
    U mnie naciskali w 23 godzinie porodu i dziękuję im za to, nie wiem czy zdążyliby przyszykowac cc bo tętno już zanikalo.

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    U mnie naciskali w 23 godzinie porodu i dziękuję im za to, nie wiem czy zdążyliby przyszykowac cc bo tętno już zanikalo.
    To u Ciebie inna sytuacja.. Ja na porodowke poszlam. O 12 z minutami a mala byla na swiecie o 14.45 trwalo tyle bo nie czulam partych a czopki ichne mi nie pomagaly.. Dopiero siadajac na toalete poczulam parcie przy bolu.. Wiec na lozko porodowe wskakiwalam raptem 5min i po wszystkim.. Naciskanie zupelnie niepotrzebne.. A lozysko tez usuwali naciskając na brzuch i ciągnąc pepowine ktora sie rwala i narazili mnie na lyzeczkowanie. Dobrze ze mnie to nie bolalo.

b2ujp2.png

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej koleżance też naciskali i wręcz jest im za to wdzięczna więc różnie bywa.
    Ja nadal nie wiem czego się spodziewać, dam się ponieść chwili :D

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - a taki zdrowy stres jest ZDROWY 😉 Wszystkie mamy stresik, nawet te co już rodziły na pewno. Ale to kwestia nastawienia.
    Staraj się nie martwić na zaś. Jest setki spraw które mogą pójść nie tak. Za mało dni zostało nam żeby chociaż pięcioma na dzień porządnie się pomartwić.
    Pomyśl sobie że będziesz we wspaniałych rękach, znasz szpital, będzie z Tobą kochający, wspierający mąż. Będziecie tam razem i cokolwiek się będzie działo to dacie radę.
    A efektem będzie najcudowniejszy cud - cud narodzin. Nigdy nie jesteśmy tak blisko boskości jak przy porodzie. Bierzemy udział w rozpoczęciu czyjegoś życia. Na tym się skup. Że poznasz Maleństwo.

Ja też się boję, mam pełno obaw. Ale jak zaczynają nie paraliżować to zamykam na chwilę oczy, głaszcze brzuszek i mówię do Ignacego: "Mamusia da radę dla Ciebie". Pomaga 👶

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzie kurier z koszem Mojżesza aaaaaaale radość.
    Zamówiłam wczoraj też dwie butelki z TT z rurakami bo mi się podobały :p i szczoteczkę do czyszczenie katarka... Zakupocholizm polega na tym że kupisz byle G a radość z oczekiwania jest ogromna

Daffi, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Kiwona albo ten czarny aż tak wyszczupla albo Twój brzuszek jest malutki i zgrabniutki :) mierzyłas się w obwodzie?
    Mycha, w obwodzie 111 cm :) więc wyszczupla :P
    No ja to wyglądam różnie, zależy czy włosy zepne, czy rozpuszcze, czy mi się pokreca (zdarza się), czy będą proste, czy się pomaluje i zależy, co ubiore :) A już najlepiej to wyglądam w nocy, drepczac do kibelka 😂

Wiewióreczka, Lolka30, B_002, Tunia76 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wyprasowalam 2 sterty prania zostala mi jedna i dupa.. Nie mieszcze sie do komody. Rozmiary większe 68 i 74 bede musiala ulokować gdzie indziej by pomieścić 56-62

b2ujp2.png

‹‹ 2143 2144 2145 2146 2147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ