Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Karmelka - a taki zdrowy stres jest ZDROWY 😉 Wszystkie mamy stresik, nawet te co już rodziły na pewno. Ale to kwestia nastawienia.
Staraj się nie martwić na zaś. Jest setki spraw które mogą pójść nie tak. Za mało dni zostało nam żeby chociaż pięcioma na dzień porządnie się pomartwić.
Pomyśl sobie że będziesz we wspaniałych rękach, znasz szpital, będzie z Tobą kochający, wspierający mąż. Będziecie tam razem i cokolwiek się będzie działo to dacie radę.
A efektem będzie najcudowniejszy cud - cud narodzin. Nigdy nie jesteśmy tak blisko boskości jak przy porodzie. Bierzemy udział w rozpoczęciu czyjegoś życia. Na tym się skup. Że poznasz Maleństwo.
Ja też się boję, mam pełno obaw. Ale jak zaczynają nie paraliżować to zamykam na chwilę oczy, głaszcze brzuszek i mówię do Ignacego: "Mamusia da radę dla Ciebie". Pomaga 👶Paula 90 lubi tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Jedzie kurier z koszem Mojżesza aaaaaaale radość.
Zamówiłam wczoraj też dwie butelki z TT z rurakami bo mi się podobały :p i szczoteczkę do czyszczenie katarka... Zakupocholizm polega na tym że kupisz byle G a radość z oczekiwania jest ogromnaKarmelllka90, B_002 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Fasolka77 a widzisz tu znowu co położna to opinia, u nas na szkole rodzenia położna mówiła że lepiej się goi krocze pęknięte. Co ja też dużo o tym czytałam. Fakt jest ryzyko że nie wiadomo jak pekniesz. Ale zawsze możesz pęknąć tylko I stopnia lub lekko otrzeć skórę, i tyle. A nacięcie jest zawsze II stopnia. Ja piszę o ochronie krocza ale ufam też położnej będzie wiedziała co robić. Poza tym w szpitalu gdzie chce rodzić położne mają bardzo mały % nacięć krocza. Także wiem,że tam nie robią tego profilaktycznie.
Dziewczyny to nie tak że się naogladalam bo ja bez filmików już zaczynam odczuwać jakiś stress o przebieg. Nie wiem czemu. 😣
no własnie wydawało mi się, że gdzieś słyszałam,że lepiej się goi pękniete ale nie pamietałam gdzie... ale uznałam, ze ona jako fachura wie lepiej.. w sumie nie wiem jak jest w "moim" szpitalu....Fasolka77
-
nick nieaktualnyPaula90 dam radę nie mam wyjścia haha, ale że mnie jest ten typ czlowieka co musi mieć wszystko pod kontrolą nie potrafię isc i powiedzieć a co będzie. To mi cholernie utrudnia życie.
W poniedziałek w Koperniku mam wizytę będę rozmawiała z nimi czy ta okresową tachykardia małej nie będzie niebezpieczna podczas porodu SN bo jeśli jest w jakimś stopniu dla niej niebezpieczna to niech mnie kroją w 39 tc bo ja mogę chcieć ale bezpieczeństwo małej jest dla mnie najwazniejsze. Jutro jedziemy do szpitala ejj Daffi może spotkam twoja koleżankę hahaPaula 90, B_002 lubią tę wiadomość
-
Ja tak jak Paula, oddaje się w rece położnych. Powiem i zaznacze w wywiadzie, że wolę, aby ni eingerowaly, ale jeśli uznają, że trzeba to niech zapytaj i podejmiemy wspólnie decyzję.
Ludzie, nie mogę jeść ostatnio. Nie dość, że zgaga, ból żołądka, to zwyczajnie rzygać mi się chce non stop. A jak do tego Kazik zaczyna kopanie ostre w brzuchu, to wyć mi się chce.
Ja już zrobiłam pranie, byłam w sklepie i biorę się za obiad, o 13 wychodzę do dentysty. I też czekam na kuriera, bo kupiliśmy tv (stary padł kilka dni temu), ale pan kurier ma być właśnie po 13 i nie wiem, czy uda mu się zostawić paczkę w sklepie i czy K zdąży ja dzisiaj odebrać. -
Fasolka77 wrote:no własnie wydawało mi się, że gdzieś słyszałam,że lepiej się goi pękniete ale nie pamietałam gdzie... ale uznałam, ze ona jako fachura wie lepiej.. w sumie nie wiem jak jest w "moim" szpitalu....
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry w Dzien Kobiet!
Wstalam rano, schodze na dol a tam piekny bukiet na stole i czekoladkiAz od razu buzia sie sama smieje
Czy Wam tez idzie tak duzo tych wszystkich smarowidel i olejkow? Bo ja niby smaruje sie tylko 2 razy dziennie, ale butelka olejku 200ml wystarcza mi na 1.5 tygodnia. No ciagle dokupuje i co otworze nowy to juz widac dno…
Wczoraj popralam ubranka. Mam ich jednak sporo, ale bardzo duzo body, pajacykow, dresikow itd. takich wygodnych bawelnianych po domu
W ten weekend jedziemy na zakupy to rozejrze sie juz za wiekszymi rozmiarami i bede kupowac stylowki aaaaajj!!:D:D
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Widzicie na tym zapisie skurcze?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e5022edb5ea.jpg
Bo ja tak a jej powiedzieli ze zapis ktg oscarowy.. Ogolnie nic nie czuje poza bolem podbrzusza jak na okres.
Aga2606 lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Mycha, w obwodzie 111 cm
więc wyszczupla
No ja to wyglądam różnie, zależy czy włosy zepne, czy rozpuszcze, czy mi się pokreca (zdarza się), czy będą proste, czy się pomaluje i zależy, co ubioreA już najlepiej to wyglądam w nocy, drepczac do kibelka 😂
A mój trochę ponad 100 miał ostatnio
Kiwona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWszystkiego najlepszego w dniu naszego święta 😉
Co do porodu to Paula ma rację, mimo że jeden mam już za sobą to stres jest... Nigdy nie wiadomo czego się można spodziewać. Mi na brzuch nie naciskali, ogólnie poród wspominam dobrze mimo, że byłam przypieta przez większą część do ktg bo odeszły wody i nic się nie działo... Wtedy zaufalam poloznym i teraz też tak zrobię. Mam nadzieję, że i tym razem wszystko przebiegnie bez komplikacji.
Ja już po kawce, biorę się za sprzątanie łazienki, salon gotowy to teraz u młodej w pokoju sajgon bo wczoraj wieczorem zaczęliśmy skręcac łóżko ale wkrętarka się rozladowala i będziemy musieli dziś dokończyć.
Dzis oddałam też mocz do badania bo we wtorek wizyta... Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 😉
A co do pobierania GBSa to pamiętam że w pierwszej ciąży to tylko mnie po pupie lekko przejechała i tyle, dziwne że u Was tam grzebia 😜
Miłego dnia! -
malutka_mycha wrote:Ooo a wygląda jakby był mniejszy od mojego
A mój trochę ponad 100 miał ostatnio
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Karmelllka90 wrote:Daffi ja tam widzę jak skurcze wpłynęły na tętno dziecka i mam atak paniki... Mi to zrobią cesarkę coś czuje.
Karmelllka90, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość