Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiulka faktycznie malutki masz brzuszek
Mnie ostatnio tak wybrzuszylo że byłam pewna że w obwodzie mam dużo wiecej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/67b386c22d21.jpg
I skoro czarny wyszczupla to nie chce wiedzieć jak wyglądałaby w innych tshircieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 14:08
B_002, Wiewióreczka, Fasolka77, Mama36, Anete, Szonka, MamaAga85, Kiwona, Kasionek, Karollinax26, DorotaAnna, martusiawp, Lolka30, mysla.nieskalana, Kasiulka90, ago91, estrella, espoir, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:W Krakowie mamy brzydkie powietrze ale mam najczystszą wodę w Polsce i jest mega smaczna serio albo ja jakas spragniona kranowa się zachwycam hahaha
Ale ja jakoś zawsze miałam opory przed piciem wody z kranu, więc też używam dzbanka filtrującego i woda smakuje super. A przy okazji nie trzeba kupować i nosić do domu zgrzewek wody
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Ja już po wizycie położnej. Zadzwoniła, czy może wcześniej bo jest wolna i przyszła 2h przed czasem. Byłam w trakcie sprzątania, ale luzik. Bardzo się ucieszyła, bo wcześniej skończy wizyty na dzisiaj.
A najlepsze, że znamy się z klubu sportowego dla kobiet.
Bałam się cesarki, a teraz to jestem przerażona. Powiedziała, że przez 2 miesiące po cesarce zero dźwigania, tylko dziecko. Nawet jeśli będę się dobrze czuła muszę się bardzo oszczędzać, żeby nie zrobiły się zrosty. Rana wewnatrz brzucha goi się bardzo długo. Ja mam dużą tolerancję na ból, dlatego tymbardziej muszę się pilnować. Nie naciskać w szpitalu na wypis na święta. Lepiej zostać dłużej, w Koperniku nie trzymają bez powodu, więc jeśli nie będą chcieć wypisywać, to grzecznie leżeć.
Aha, podobno są teraz plastry na ranę przeźroczyste, które można moczyć. Są super, ale w Koperniku nie dają każdemu, spróbować się dogadać z lekarzem.
Są też podobno podkłady poporodowe sterylne, indywidualnie pakowane, warto takie mieć, zwłaszcza po porodzie SN.
Laktator po cesarce koniecznie, zwłaszcza przy cesarce na zimno.
Zgodnie z przepisami ona nie ściągnie szwu po cesarce. Po SN tak, a po cesarce nie mogą. Zwłaszcza gdy jest to szew ciągły, czyli trzeba wyciągnąć cały naraz.
A tak w ogóle stwierdziła, że przy zakrzepicy to poród tylko w Koperniku. Raczej inni się nie podejmą.
Jestem bardzo zadowolona ze spotkania.
Cesarki boję się bardzo.
Wiewióreczka, Fasolka77, Anete, B_002, Kiwona, martusiawp, Lolka30, mysla.nieskalana, estrella lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 12:12
malutka_mycha, Fasolka77, B_002, MamaAga85, Bubek, Kasionek, Karollinax26, Kiwona, Wiewióreczka, DorotaAnna, martusiawp, Lolka30, mysla.nieskalana, Kasiulka90, estrella, espoir, Misiabella, Lili90 lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Haha, trochę się właśnie tak czuję. Jakbym miała coś tylko dolozone, co utrudnia mi ruchy. Ile razy przez przypadek zahaczylam brzuchem bo o nim zapomniałam.
Haha ja zahaczam zawsze o stół jak siadam i wstaję z krzesła, no nie mogę się przyzwyczaić, że on tak odstaje 😂malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Ale dzisiaj wysyp zdjęć pięknych kobiet na dzień kobiet! Wszystkie wyglądacie cudownie, kwitnąco!
A Kasiulka90 i Anete, Wy to macie takie małe brzuszki w porównaniu z innymi, skóra wam się nie zdąży rozciągnąć i szybko wrócicie do wyglądu sprzed ciąży
Mi gdzieś zaginęła w akcji metrówka i nie mam jak zmierzyć brzuszka, szukam, może znajdęmartusiawp, Lolka30, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyJestem w domku.
Odebrałam kosz od sąsiadki bo był kurier w tym czasie.
Teraz obiadek - ziemniaki z filetem i marchewka z groszkiem.
Zrelaksowana jest bardzo, chce mi się spać na maksa. Z okazji dnia kobiet dostałam masaż stóp.
Zapach tej czekolady był bardzo mocny, Fasollka ona nie była szczególnie gorąca takie delikatne ciepło ale ciało jest teraz na maksa gładkie i delikatne. Buzię mam dość czerwona chyba nie była zachwycona.
Kosz jest piękny. Jeszcze zrobiłam zamówienie kocyka szałwiowego terazB_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja tez wolę inkoguto
fotka zzz.... chyba 34tygodnia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e505f6490fe.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 14:48
Karmelllka90, MamaAga85, Karollinax26, malutka_mycha, Kiwona, DorotaAnna, Wiewióreczka, martusiawp, Lolka30, B_002, mysla.nieskalana, Kasiulka90, Daffi, Fasolka77, estrella, espoir, Misiabella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny