X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie golił dzisiaj mąż. Oczywiście zaciął mnie w pachwinie. Ale już nie dawaliśmy rady pod prysznicem i kończył w sypialni ... Poniosła go fryzjerska wyobraznia mam nadzieję że jutro na Kopernika tylko USG będzie bo nie chce świecić przed praktykantami jego wizja " fryzurki"

Kasionek, mysla.nieskalana, Lolka30, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniliśmy dzisiaj pościel z mężem i że skończyłam 36 tc i robi się na poważnie założyłam pod prześcieradło ta ceratke... Seriiioooooo poważne sprawa

Wiewióreczka, estrella, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Ja byłam! Kupiłam kocyk z podusią i thermo bunny z la milou, spodenki, czapkę, gryzak (który gdzieś w tym szale i tłumie zgubiliśmy 🙄) i turban dla siostrzenicy. Takie dzikie tłumy były, że się nie mogłam skupić na niczym 😅
    No strasznie duzo ludzi .Ja byłam 10 po 10 i juz kolejka do szatni.Cudeńka były ale wiecej dla starszych dzieci.Oj szkoda gryzaczka zwłaszcza,ze one nie tanie.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Zmieniliśmy dzisiaj pościel z mężem i że skończyłam 36 tc i robi się na poważnie założyłam pod prześcieradło ta ceratke... Seriiioooooo poważne sprawa
    Jestes genialna!!
    Ja sie zamartwialam bo w styczniu firma mi prala naroznik.. Szkoda mi bylo zalac go wodami gdyby znienacka odeszly w nocy.. I masz racje!! Najlepiej nieprzemakalny podklad zalozyc albo przescieradlo z jednej str podszyte tą gumą.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Jeśli faktycznie nie będę się czuła na siłach to nie pojadę, nic na siłę. Zobacze też co mi powie lekarka we wtorek... Ehhh wiem, że mój mąż ma prawo czuć co czuje i mu się nie dziwię... Ale jego zachowanie też mnie boli. Ja to bym chciała żeby wszyscy zawsze byli zadowoleni ale niestety w tej sytuacji się nie da... Więc trzeba zwrócić tak żebym ja najmniej na tym ucierpiała bo już mam dość płaczu i nerwów.
    Nie da się wszystkim dogodzić. Nie bierz do siebie tego co mówi Twój mąż. Tu nie chodzi o to że on jest przeciwko Tobie. Ale pewnie podobnie jak ja nie może patrzeć na teściową. I kompletnie nic nie jest w stanie tego zmienić.
    Ja mojej teściowej nie wierzę nawet jak mówi która jest godzina.

Nie płacz, to niczego nie zmieni. Absolutnie niczego. A tylko siebie i Maleństwo niepotrzebnie zalewasz kortyzolem.

estrella, Lolka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jestes genialna!!
    Ja sie zamartwialam bo w styczniu firma mi prala naroznik.. Szkoda mi bylo zalac go wodami gdyby znienacka odeszly w nocy.. I masz racje!! Najlepiej nieprzemakalny podklad zalozyc albo przescieradlo z jednej str podszyte tą gumą.
    Kupiłam ceratke 90x120 mam idealnie rozłożone. Jest cienka się szelesci leży się spoko. Zobaczymy po nocy czy nie parzy

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem w dziewczyny ,że jak czytam o waszych przejściach z rodzicami a głównie z teściowymi to sama do siebie mówię, że jestem zbyt wymagająca co do swojej tesciowej. Ale pewnie wynika to z tego, że ona nie jest taka jak moi rodzice i ja tego nie potrafię zaakceptować. Ale powinnam sobie dać na wstrzymanie

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto najbardziej nieprofesjonalna sesja kwietniowkoowa:p NIE CYTUJCIE bi będę usuwac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 07:05

estrella, Syska2202, Kiwona, Franka2104, Lolka30, Daffi, DorotaAnna, Mama36, Wiewióreczka, valetta94, Misiabella, malutka_mycha, Kasiulka90, mysla.nieskalana, MamaAga85, Lili90, B_002, espoir, Anete lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Fasolka, mnie się ostatnio na fb wyświetliła reklama chust do karmienia. Nie wiedziałam, że coś takiego istnieje. Mają naprawdę śliczne wzory. Jak tylko okaże się w pierwszych tygodniach, że karmię i dobrze mi to idzie, to koniecznie kupuję jedną. Pięknie wszystko zakrywa, nie dusi dziecka i nie trzeba wychodzić nie wiadomo gdzie.

Kasiulka to są chusty do karmienia czy do noszenia dziecka?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nie da się wszystkim dogodzić. Nie bierz do siebie tego co mówi Twój mąż. Tu nie chodzi o to że on jest przeciwko Tobie. Ale pewnie podobnie jak ja nie może patrzeć na teściową. I kompletnie nic nie jest w stanie tego zmienić.
    Ja mojej teściowej nie wierzę nawet jak mówi która jest godzina.

Nie płacz, to niczego nie zmieni. Absolutnie niczego. A tylko siebie i Maleństwo niepotrzebnie zalewasz kortyzolem.

Wiem, masz rację. Już nie będę płakać. Wygadalam Wam się i już jest zdecydowanie lepiej 🙂 jakoś ogarnę te sytuację. Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie 😘

stresant, Fasolka77, Kasiulka90, Paula 90 lubią tę wiadomość

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo Aga jak pięknie i rodzinnie ! 😍 Cudowne zdjęcia , teraz nic jak wywołać i do ramki 😊

Aga2606 lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam bardziej na nerwy tesciu dziala ...a tesciowa mnie denerwuje tym ze taka ciucka i sie slowem nie odezwie jak tesciu pierdoli i sie to kupy dupy nie trzyma. Maz to widzi i zawsze mi przyznaje racje ( cale szczescie) my sami od siebie sie nie kontaktujemy jak zaprosza na urodziny to idziemy...jak zadzwonia czy moga przyjechac nas odwiedzic i dzieci zobaczy to pozwalamy....i po kazdej wizycie zgodnie stwierdzamy ze bysmy 5 minut z ich mysleniem i stylem bycia nie wytrzymali i zastanawiamy sie z jakiego "gniazda"jest maz,czy czasami nie sasiadowy :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale numer. Snieg pada u nas.

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jaka ty chudzinka jestes....widzie ze jestem w puszystej mniejszosci :)

Mam nadzieje ze chudzielce nas beda wspierac po ciazy jak zaczniemy walke z kilogramami :)

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Aga jaka ty chudzinka jestes....widzie ze jestem w puszystej mniejszosci :)

Mam nadzieje ze chudzielce nas beda wspierac po ciazy jak zaczniemy walke z kilogramami :)

Wspierać na pewni! Ja mam teraz +10kg wiec tez kilka będzie do zrzucenia!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Oto najbardziej nieprofesjonalna sesja kwietniowkoowa:p NIE CYTUJCIE bi będę usuwac

AGA! Ale pozytywna rodzinka! :) taka w stylu flower power! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli sugerowac sie mam fazami ksiezyca to nie urodze szybciej niz 27 kwietnia. Oby to nie byla prawda.

Aga swietne zdjecia:) super rodzinka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 21:47

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga najbardziej z sesji podoba mi się Nightwish😜
    A tak powaznie.. Super,na spontanie, kochacie Cię i to widać. ❤️

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano cisnienie 125/90 wzielam leki i poszlam lezec ....spalam do 13....spadlo do 70...ufff
    Teraz 136/86
    Jutro wizyta pewnie sie przeplyw przytkal i dlatego cisnienie wzrasta :(

U nas noc bez pradu wywalilo transformator na wsi ...fajerwerki jak na sylwestra

Bol pecherza u mnie od wczoraj....jak maly smyrnie to az zaszczypie...do tej pory tylko naciskal na pecherz i musialam do wc ale teraz juz to boli....wczoraj nawet szczypalo jak sikalam ale zwiekszylam ilosc wody i przestalo...
    Dzis po nocy pierwsze plamy mlekowe na koszuli
    Czuje niepokoj i strach chyba bedziej wczesniej niz bym chciala :( nie potrafie tego okreslic ale czuje ....a ja jak czuje to nie jest dobrze...2poronienia wyczulam :( chociaz nie chcialam i odganialam mysli.....a moze to tylko strach przed jutrem

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa dziewczyny mnie to dzisiaj nikt nie przebije!!! Oglądałam sobie właśnie filmik Mamy18 co wrzuciła na fb i zakrztusiłam sie wlasną śliną. Zaczełam tak mocno kaszleć że zrobiło mi się niedobrze, nie dobiegłam do łazienki wiec zeżygałam sie do zlewu w kuchni przy okazji popuszczając w gacie :D :D :D. Dodam jeszcze że mam świeżo pomalowane paznokcie u rąk wiec wyobraźcie sobie jak sprzątałam i sie przebierałam z nimi :D :D :D. Dziękuję, do widzenia!

Fasolka77, Wiewióreczka, Misiabella, Mistella, Mama36, Daffi, Tunia76, estrella, Kasiulka90, mysla.nieskalana, Kiwona, Paula 90, Syska2202, B_002, espoir, Karollinax26, Anete, Bubek, martusiawp, india, Martusiazabka lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
‹‹ 2192 2193 2194 2195 2196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ