X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z II chodze rano i wieczorem leci rzadkie a boli jak cholera...chyba jelita tak posciskane

U nas w nocy armagedon oczywiscie pradu nie ma :( dzieci do szkoly sok dostaly rano nawet herbaty nie mozna zrobic...byla burza a wialo okropnie...mamy kazda dachowke przykrecona bo juz dawno bylibysmy bez dachu....pies szalu dostal w nocy bo tak sie bal.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Hey dziewuszki.Ja sie witam w 37 tyg .Ciaza donoszona.Cos nie możliwego bo kazdy wrozyl mo najgorsze rzeczy a tu taka piekna ciaza.Mam 14 kg na przodzie ,wieczorem płacze z bolu tak napina sie brzuch .Ogolnie czuje sie coraz gorzej chociaz w sumie nic mi nie jest.Pozdrawiam :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d70b1d28aadd.jpg

a suwaczek na 35tc :) Kaionek no daj spokój z tym ananasem :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zostanę w szpitalu. Zapis ktg był bardzo zły mała ma bardzo wysokie tętno, czekam na wizytę

• Bubek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    coś chyba pominęłam? jakie masz Bubek bóle?

ja kokona ani poduszki nie mam :)

takie jak kolka w prawym boku, nie nisko gdzie jajniki tylko wlasnie z boku. Bolalo chyba z 8 godzin, ale przeszly mi w koncu jak reka odjal. Moze malutka sie tak ulozyla no nie wiem.

Karmellka.....dawaj znac.

Dziewczyny a sporo z was ma juz termin cesarki?

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek.. Jesteś pięknym ananasem!!! ❤️
    Jak tętno nie takie Karmelka to zostawiają, tylko nie martw się na zapas. To mogło być jednorazowe.
    Ja z drugim pojechałam na ktg do szpitala.. Pół godziny mija.. Pani położna mówi no to odpinany i do domu.. A tam jednorazowy spadek... I mówi no cholercia.. Nic.. Musimy Panią zostawić. Nic się poważnego nie działo oczywiście, ale ze to był 40 tydz to juz nie wyszłam.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa i tego sie boję. Ze te ktg tak pozno teraz sie robi i nawet nie wiemy co z maluszkiem. Karmelka trzymaj sie dzielnie kochana i dawaj znac na bieżąco.
    Jak będzie szalalo tetno to zapewne was rozpakuja. Pytanie dlaczego to tetno szaleje?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Chyba zostanę w szpitalu. Zapis ktg był bardzo zły mała ma bardzo wysokie tętno, czekam na wizytę

Karmelka, jak duże te tętno ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek ale masz zgrabny brzusio :)

Mama, pisalas ze masz brata z aspergerem...ma tez wielki problem z czystoscia? Bylismy u kuzyna maj malego pieska i tak sie ucieszyl ze kilka kropel usikal na podloge....syn do tego stanal...poszedl do lazienki i wypral sobie skarpetke i zalozyl taka mokra( przyznal sie dopiero w domu)...bo nie chcial zeby byla od 2kropel pieskich siuskow...w domu od razu poszedl sie wykapac i wszystkie ciuchy dal do prania.....ja juz sie przyzwyczailam ze on lubi czystosc i nie napije sie z tej samej butelki nie ugryzie batonika od kogos....ale z tym pieskiem chyba troche przesadzil....jak sie Franczesko urodzi bedzie starszak posrane pieluchy wynosil moze sie przyzwyczaji

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kuzwa i tego sie boję. Ze te ktg tak pozno teraz sie robi i nawet nie wiemy co z maluszkiem. Karmelka trzymaj sie dzielnie kochana i dawaj znac na bieżąco.
    Jak będzie szalalo tetno to zapewne was rozpakuja. Pytanie dlaczego to tetno szaleje?
    Ja mam jutro pierwsze ktg. A Ty kochana nie masz ktg ze względu na cukrzycę?? Ja to wszędzie czytam że cujrzycowe Mamy maja wczensiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kasionek ale masz zgrabny brzusio :)

Mama, pisalas ze masz brata z aspergerem...ma tez wielki problem z czystoscia? Bylismy u kuzyna maj malego pieska i tak sie ucieszyl ze kilka kropel usikal na podloge....syn do tego stanal...poszedl do lazienki i wypral sobie skarpetke i zalozyl taka mokra( przyznal sie dopiero w domu)...bo nie chcial zeby byla od 2kropel pieskich siuskow...w domu od razu poszedl sie wykapac i wszystkie ciuchy dal do prania.....ja juz sie przyzwyczailam ze on lubi czystosc i nie napije sie z tej samej butelki nie ugryzie batonika od kogos....ale z tym pieskiem chyba troche przesadzil....jak sie Franczesko urodzi bedzie starszak posrane pieluchy wynosil moze sie przyzwyczaji
    Hahaha.... No nie ma. Szans żeby na pewno zjadł coś po kimś... Ale z czystością to muszę się mamy spytać wiesz.. Bo wiem że zawsze mówi że jak zagląda mu za łóżko to dostaje spa mów a robi to jak go nie ma bo On oczywiście nie pozwala dotykać swoich rzeczy.
    Ale z tym że coś robi a się nie przyznaje to zupełna norma :D

stresant lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze KTG nie miałam. Pytałam mojej gin, to mówiła że po 36 tc. W środę chyba zadzwonię żeby się umówić.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka cos rano pojadla? Moze mala na powera po cukrze? Albo sie wkurzyla tym trzepaniem w taksowce?
    Nie denerwuj sie i daj nam znac

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant a z poważnych problemów miała teraz mama bo u nich panowała jelitowka, i dzieci z aspergerem(jak i autustyczne) inaczej czują ból. On powie że się źle czuje jak normalny człowiek już umiera. A on gorączka 39.. 4 dni nie jadł.. I się powaznie zastanawialiśmy nad szpitalem. Ale sytuacja opanowana. Wczoraj poszedł do pracy :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja mam jutro pierwsze ktg. A Ty kochana nie masz ktg ze względu na cukrzycę?? Ja to wszędzie czytam że cujrzycowe Mamy maja wczensiej.
    no wlasnie jeszcze nie mam ale wizyta w poniedzialek i zobaczymy co lekarz powie. zapytam go wrecz wymusze na nim ze sie martwie przez ta cukrzyce.. choc jest postep.. znow mam od kilku dni cukry ponizej 100... i czuje sie rewelacyjnie bez tego jałowego posmaku w buzi.
    i przywyklam ze to co sie czyta nie zawsze sie przeklada na zycie w naszym szpitalu i naszej sluzbie zdrowia.
    jak widac kazdy ma bardzo indywidualne podejscie do pacjentek.. choc moj lekarz wiem ze jest bardzo przezorny.. bratowa kladl 2 razy do szpitala a to zylaki czy opuchlizna.. ale u niej wiecznie kiepskie wyniki wychodzily a moje poza minimalnym spaadkiem hemoglobiny sa rewelacyjne wraz z moczem.. no i ona miala rozwarcie od chyba 20tc.
    ale jak mu po marudze że chcę że da mi to komfort zwlaszcza ze kobiety wlasnie z problemami z zylakami cukrzycami itp maja prawo do szybszego kontrolowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 09:43

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzycowe mamy powinny mieć wvzesniej. Mała już miała epizody z okresową tachykardia płodu, nie wiadomo od czego tak wysokie tętno dzisiaj cały zapis ktg do było 160-200.
    Kazały mi się uspokoić w momencie podpięcia mnie już było 174 i wyżej a ja mówię że jestem spokojna. Później się rozpłakałam. Serce ma zdrowe badało ja 4 lekarzy pod względem tego tętna, w tym Krakowski guru 2 razy żadnych nieprawidłowości nie stwierdzono. Ja podejrzewam moje CRP cała ciążę jest podwyższone o sobie skacze.
    Najgorsze że ja nie chce leżeć w koperniku :( nie lubię tego szpitala.
    Chciałabym żeby jeszcze te 2 tygodnie wytrzymać do skończonego 38 :-(

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

trzymaj się Karmellka! daj znać co u Was i się nie denerwuj !

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja jeszcze KTG nie miałam. Pytałam mojej gin, to mówiła że po 36 tc. W środę chyba zadzwonię żeby się umówić.
    A moja mi mówiła że w skończonym 38tc dopiero mam iść na KTG, w szpitalu powiedzieli to samo jak pytałam.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    takie jak kolka w prawym boku, nie nisko gdzie jajniki tylko wlasnie z boku. Bolalo chyba z 8 godzin, ale przeszly mi w koncu jak reka odjal. Moze malutka sie tak ulozyla no nie wiem.

Karmellka.....dawaj znac.

Dziewczyny a sporo z was ma juz termin cesarki?

to możliwe, że kolka. Mnie czasem łapią takie bóle w boku i ciekawostka .. bo zawsze zdarzały mi się jak wsiadłam do auta... po ok 5-10 minutach mijają.. może to tez od jelit

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama dzis rano nie bylo pradu i nie bylo herbaty do sniadania....rozlalam do szklanek sok....siedza jedza pija....corka pol szklanki soku zostawila,syn wypil wszystko, wiec przelalam resztke corki do szklanki syna i mowie"wypij bo ci smakuje" -NIE bo Jula tam na pewno naplula i nawet jakby mial uschnac nie wypije... jak nie widzial to dolalam do termosu ktory zabiera do szkoly...corka sie smiala bo widziala, mam nadzieje ze mu nie wygada bo litr soku przyniesie ze szkoly i nie lyknie nawet :)

• B_002 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka musisz się uspokoić. Twój stres też na ogromny wpływ na dziecko. Co będzie to będzie, nic nie poradzisz jak chcą cię zostawić w Koperniku. Możesz się jedynie nie zgodzić ale to dla waszego dobra.
    Najważniejsze że mała ma zdrowe serce a to tętno to zagadka. Może się uda wyjaśnić czemu takie wysokie. Trzymaj się! Będzie dobrze!

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 2200 2201 2202 2203 2204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ