X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 ja się od dzisiejszej nocy bujam właśnie z bólem na 💩 który mija po wyproznieniu

Mama36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia - ja się w ogóle nie obawiam odejścia wód poza domem. Normalna sprawa. Przecież widać, że jesteś w ciąży. Dzwoni się w takiej sytuacji po pogotowie i już. Mąż (siostra, koleżanka) torbę dowiezie.
    U mnie wszystkie kobiety rodziły bez odejścia wód - zaczynało się zawsze skurczami. Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie :)

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Mama36 ja się od dzisiejszej nocy bujam właśnie z bólem na 💩 który mija po wyproznieniu
    Widzę że plus minus ten sam etap ciazy.. Mniejszy albo większy ale powiedzmy że po 35 tyg takie coś się zaczyna. Mi coś świta nieśmiało że też tak miałam bo pamiętam jak siedziałam z bólem w ubikacji w poprzedniej ciąży.. Ale czy to to mi się kojarzy... Na pewno ten ból mi się kojarzy z pierwszym bólem przy wyróżnieniu po porodzie. To jest hard core.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, ja mam tak samo, myślę czy to nie skurcze, a to dwójka się zbliża.
    Ja mimo nieprzespanej nocy, wzięłam się już za prasowanko, jak się zmecze to chwilę odsapne i pójdę do sklepu.
    Posmarowalam twarz cieniutka warstwa sudocrem licząc, że cynk zlagodzi tnę ogień na twarzy.
    Ja bym oszalała, jak by mi K walil piwem podczas porodu, nawet po kilku lykach. Nienawidze! Ale ja ogólnie jestem bardzo antyalkoholowa.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która ma babkę ginekolog żeby o to spytać??? Hahaha.. Bo mi mojego głupio hihi.

• Mistella Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 ja nie mam wspomnienia bólu po porodzie w związku z wypróżnieniem , pomimo nacięcia ale pamietam strach 😂

Mama36 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Wypitego mogą nie wpuścić na porodówkę. Kolegi mojego męża nie wpuścili a wypił tylko jedno piwo - i tylko dlatego, że było od niego czuć, nikt go alkomatem nie sprawdzał.
    Z czym się zgadzam :) Uważam, że na porodówce nie powinno być nikogo nawet pod najmniejszym wpływem.
    Owszem ale jesteśmy na takim etapie ze bezpieczny czas na rodzenie dla nas zaczyna sie i tak od kwietnia wiec nie przewiduje wiekszych rewelacji zwłaszcza ze jestem pod opieka co 2 tyg i uważnie się obserwuje. A to tez nie jest tak ze M wypic musi co wieczór. Zwlaszcza teraz gdy ma nocki nie ma takiej mozliwosci. A najwyzej bede rodzic sama. O ile na poczatku bardzo chcialam razem tak teraz w sumie mi wszystko jedno.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem Fasolka czy tak do końca mogę polecić. Trochę więcej się spodziewałam po materiale, jak dla mnie sztywny, ciężko się prasuje. https://allegro.pl/oferta/ochraniacz-do-kosza-mojzesza-minky-7207927211?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
    Ja musiałam prosić o powiększenie, bo mój kosz ma jakieś dziwne wymiary. I mam ten materiał bawełna, nie wiem jak minky, pewnie milszy w dotyku.
    A materacy mam ten:https://allegro.pl/oferta/sensillo-materacyk-do-wozka-gondoli-miekki-gruby-6193084736?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
    Bardzo fajny

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Mama36 ja nie mam wspomnienia bólu po porodzie w związku z wypróżnieniem , pomimo nacięcia ale pamietam strach 😂
    Taaaakkk... Masz rację... Ten strach Hahaha...

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:

Ja! Ale moja babka to taka głupia pipa 😀

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:

Ja mam faceta też głupio xd ale jest taki naprawdę spoko, więc jak się przemogę w czwartek to zapytam :D

martusiawp lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie psychicznie jestem gotowa już na poród, odszedł mi strach i pojawiła się ekscytacja i radość... jak łapie mnie mocniejszy skurcz to sobie myśle wtedy żeby jak najdłużej chodzić w dwupaku jednak i odsunąć moment porodu 😂 jeszcze w tym tyg mam trochę do zrobienia... z córka prace na konkurs do przedszkola i przygotować jej na urodziny poczęstunek dla dzieci żeby czekał gotowy ... mam nadzieje ze do piątku nic się nie wydarzy , wtedy mąż zaczyna urlop a od weekendu niech się dzieje wola nieba

Fasolka77, Paula 90, estrella, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A też zmagacie się z takim szybkim pulsem ?
    U mnie ciśnienie niskie 90/60 a serce tak wali, że szok.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszczw chcialam sie pochwalić prezentem ;) może kogos zainspiruje.
    Tradycyjnie prosze nie cyt.ze zdjęciem

e359940b20b6c147med.jpg

Mama36, stresant, Karollinax26, DorotaAnna, Fasolka77, Daffi, B_002, Kiwona, estrella, Kasiulka90, mysla.nieskalana, Lolka30, Tunia76, martusiawp, MamaAga85, Wiewióreczka, Lili90, Franka2104, Syska2202 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu dzieki za rady 3dziecko a ciagle sie czlowiek uczy :)

India nie obawiaj sie 2ciazy ja zaszlam II raz gdy syn mial rok,po 3miesiacach poronilam...odczekakam kolejne 3 i udalo sie :) strach podwojny przed poronieniem i przedwczesnym porodem....byla to corka wiec tlumaczylam sobie ze inna plec dziewczynki silniejsze itp. Dotrwalam do 40 tc. Bez komplikacji :)

Teraz sie boje bo znow syn ..pozatym ciagle problemy i masa lekow w ciazy...Twoja Polcia dzielna i chociaz kruszynka swietnie sobie poradzila :)
    Syn byl w 35tc.i ledwo przezyl a wazyl wiecej niz Polcia teraz

Kiwona moja twarz szyja kark na lini wlosow i za uszami to pole minowe z syfow :( juz nie wiem czym smarowac...a takie te male biale tez mam...zaczelo sie gdzies ze 2-3tyg.temu....na czole mam same grudki jedna obok drugiej

B_002 lubi tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India śliczna bransoletka, ja dostałam od męża wisiorek z imieniem syna tez jest super :)
    Witam się w 36 tygodniu aż mi się wierzyć nie chce, ciekawe która pierwsza rozpocznie porody 😀😀

Mama36, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:

chodzi Ci o ten skręt jelit? :) mam wizytę w środę to przypomnij :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewuszki.Ja sie witam w 37 tyg .Ciaza donoszona.Cos nie możliwego bo kazdy wrozyl mo najgorsze rzeczy a tu taka piekna ciaza.Mam 14 kg na przodzie ,wieczorem płacze z bolu tak napina sie brzuch .Ogolnie czuje sie coraz gorzej chociaz w sumie nic mi nie jest.Pozdrawiam :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d70b1d28aadd.jpg

DorotaAnna, stresant, Fasolka77, Mama36, Daffi, Kiwona, B_002, estrella, Misiabella, Kasiulka90, Anete, mysla.nieskalana, Lolka30, Tunia76, martusiawp, MamaAga85, Wiewióreczka, malutka_mycha, Martusiazabka lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India! Super bransoletka! Mega mi się podoba! Też myślałam o czymś podobnym :)

Ja to w sumie chce sobie wytatuować literkę M, jakiś czas po urodzeniu :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Właśnie nie wiem Fasolka czy tak do końca mogę polecić. Trochę więcej się spodziewałam po materiale, jak dla mnie sztywny, ciężko się prasuje. https://allegro.pl/oferta/ochraniacz-do-kosza-mojzesza-minky-7207927211?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
    Ja musiałam prosić o powiększenie, bo mój kosz ma jakieś dziwne wymiary. I mam ten materiał bawełna, nie wiem jak minky, pewnie milszy w dotyku.
    A materacy mam ten:https://allegro.pl/oferta/sensillo-materacyk-do-wozka-gondoli-miekki-gruby-6193084736?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
    Bardzo fajny

no cholerka własnie wybebeszyłam ten kosz... wrzuciłam materacyki do prania... wypełnienie się do niczego nie nadaje- muszę kupić nowe no i prześcieradełko... kupiłam na lullalove ale jest za duże... hmmmm... zmierzyłam do gondoli... może do kosza będą odpowiednie....

będę buszować w necie- polećcie jakiś sklep :) halo! Karmelkka :)
    bo w lullalove nie mają takich rozmiarów :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2199 2200 2201 2202 2203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ