Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBasia - ja się w ogóle nie obawiam odejścia wód poza domem. Normalna sprawa. Przecież widać, że jesteś w ciąży. Dzwoni się w takiej sytuacji po pogotowie i już. Mąż (siostra, koleżanka) torbę dowiezie.
U mnie wszystkie kobiety rodziły bez odejścia wód - zaczynało się zawsze skurczami. Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie
B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidzę że plus minus ten sam etap ciazy.. Mniejszy albo większy ale powiedzmy że po 35 tyg takie coś się zaczyna. Mi coś świta nieśmiało że też tak miałam bo pamiętam jak siedziałam z bólem w ubikacji w poprzedniej ciąży.. Ale czy to to mi się kojarzy... Na pewno ten ból mi się kojarzy z pierwszym bólem przy wyróżnieniu po porodzie. To jest hard core.Mistella wrote:Mama36 ja się od dzisiejszej nocy bujam właśnie z bólem na 💩 który mija po wyproznieniu
-
Mama, ja mam tak samo, myślę czy to nie skurcze, a to dwójka się zbliża.
Ja mimo nieprzespanej nocy, wzięłam się już za prasowanko, jak się zmecze to chwilę odsapne i pójdę do sklepu.
Posmarowalam twarz cieniutka warstwa sudocrem licząc, że cynk zlagodzi tnę ogień na twarzy.
Ja bym oszalała, jak by mi K walil piwem podczas porodu, nawet po kilku lykach. Nienawidze! Ale ja ogólnie jestem bardzo antyalkoholowa. -
nick nieaktualny
-
Owszem ale jesteśmy na takim etapie ze bezpieczny czas na rodzenie dla nas zaczyna sie i tak od kwietnia wiec nie przewiduje wiekszych rewelacji zwłaszcza ze jestem pod opieka co 2 tyg i uważnie się obserwuje. A to tez nie jest tak ze M wypic musi co wieczór. Zwlaszcza teraz gdy ma nocki nie ma takiej mozliwosci. A najwyzej bede rodzic sama. O ile na poczatku bardzo chcialam razem tak teraz w sumie mi wszystko jedno.Paula 90 wrote:Wypitego mogą nie wpuścić na porodówkę. Kolegi mojego męża nie wpuścili a wypił tylko jedno piwo - i tylko dlatego, że było od niego czuć, nikt go alkomatem nie sprawdzał.
Z czym się zgadzam
Uważam, że na porodówce nie powinno być nikogo nawet pod najmniejszym wpływem. -
Właśnie nie wiem Fasolka czy tak do końca mogę polecić. Trochę więcej się spodziewałam po materiale, jak dla mnie sztywny, ciężko się prasuje. https://allegro.pl/oferta/ochraniacz-do-kosza-mojzesza-minky-7207927211?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Ja musiałam prosić o powiększenie, bo mój kosz ma jakieś dziwne wymiary. I mam ten materiał bawełna, nie wiem jak minky, pewnie milszy w dotyku.
A materacy mam ten:https://allegro.pl/oferta/sensillo-materacyk-do-wozka-gondoli-miekki-gruby-6193084736?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Bardzo fajny
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:Która ma babkę ginekolog żeby o to spytać??? Hahaha.. Bo mi mojego głupio hihi.
Ja mam faceta też głupio xd ale jest taki naprawdę spoko, więc jak się przemogę w czwartek to zapytam
martusiawp lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ja ogólnie psychicznie jestem gotowa już na poród, odszedł mi strach i pojawiła się ekscytacja i radość... jak łapie mnie mocniejszy skurcz to sobie myśle wtedy żeby jak najdłużej chodzić w dwupaku jednak i odsunąć moment porodu 😂 jeszcze w tym tyg mam trochę do zrobienia... z córka prace na konkurs do przedszkola i przygotować jej na urodziny poczęstunek dla dzieci żeby czekał gotowy ... mam nadzieje ze do piątku nic się nie wydarzy , wtedy mąż zaczyna urlop a od weekendu niech się dzieje wola nieba
Fasolka77, Paula 90, estrella, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Jeszczw chcialam sie pochwalić prezentem
może kogos zainspiruje.
Tradycyjnie prosze nie cyt.ze zdjęciem
Mama36, stresant, Karollinax26, DorotaAnna, Fasolka77, Daffi, B_002, Kiwona, estrella, Kasiulka90, mysla.nieskalana, Lolka30, Tunia76, martusiawp, MamaAga85, Wiewióreczka, Lili90, Franka2104, Syska2202 lubią tę wiadomość
-
Basiu dzieki za rady 3dziecko a ciagle sie czlowiek uczy

India nie obawiaj sie 2ciazy ja zaszlam II raz gdy syn mial rok,po 3miesiacach poronilam...odczekakam kolejne 3 i udalo sie
strach podwojny przed poronieniem i przedwczesnym porodem....byla to corka wiec tlumaczylam sobie ze inna plec dziewczynki silniejsze itp. Dotrwalam do 40 tc. Bez komplikacji 
Teraz sie boje bo znow syn ..pozatym ciagle problemy i masa lekow w ciazy...Twoja Polcia dzielna i chociaz kruszynka swietnie sobie poradzila
Syn byl w 35tc.i ledwo przezyl a wazyl wiecej niz Polcia teraz
Kiwona moja twarz szyja kark na lini wlosow i za uszami to pole minowe z syfow
juz nie wiem czym smarowac...a takie te male biale tez mam...zaczelo sie gdzies ze 2-3tyg.temu....na czole mam same grudki jedna obok drugiej
B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHey dziewuszki.Ja sie witam w 37 tyg .Ciaza donoszona.Cos nie możliwego bo kazdy wrozyl mo najgorsze rzeczy a tu taka piekna ciaza.Mam 14 kg na przodzie ,wieczorem płacze z bolu tak napina sie brzuch .Ogolnie czuje sie coraz gorzej chociaz w sumie nic mi nie jest.Pozdrawiam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d70b1d28aadd.jpg
DorotaAnna, stresant, Fasolka77, Mama36, Daffi, Kiwona, B_002, estrella, Misiabella, Kasiulka90, Anete, mysla.nieskalana, Lolka30, Tunia76, martusiawp, MamaAga85, Wiewióreczka, malutka_mycha, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Właśnie nie wiem Fasolka czy tak do końca mogę polecić. Trochę więcej się spodziewałam po materiale, jak dla mnie sztywny, ciężko się prasuje. https://allegro.pl/oferta/ochraniacz-do-kosza-mojzesza-minky-7207927211?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Ja musiałam prosić o powiększenie, bo mój kosz ma jakieś dziwne wymiary. I mam ten materiał bawełna, nie wiem jak minky, pewnie milszy w dotyku.
A materacy mam ten:https://allegro.pl/oferta/sensillo-materacyk-do-wozka-gondoli-miekki-gruby-6193084736?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Bardzo fajny
no cholerka własnie wybebeszyłam ten kosz... wrzuciłam materacyki do prania... wypełnienie się do niczego nie nadaje- muszę kupić nowe no i prześcieradełko... kupiłam na lullalove ale jest za duże... hmmmm... zmierzyłam do gondoli... może do kosza będą odpowiednie....
będę buszować w necie- polećcie jakiś sklep
halo! Karmelkka 
bo w lullalove nie mają takich rozmiarów
Fasolka77

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH