Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBasia - ja się w ogóle nie obawiam odejścia wód poza domem. Normalna sprawa. Przecież widać, że jesteś w ciąży. Dzwoni się w takiej sytuacji po pogotowie i już. Mąż (siostra, koleżanka) torbę dowiezie.
U mnie wszystkie kobiety rodziły bez odejścia wód - zaczynało się zawsze skurczami. Mam nadzieję, że u mnie też tak będzieB_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMistella wrote:Mama36 ja się od dzisiejszej nocy bujam właśnie z bólem na 💩 który mija po wyproznieniu
-
Mama, ja mam tak samo, myślę czy to nie skurcze, a to dwójka się zbliża.
Ja mimo nieprzespanej nocy, wzięłam się już za prasowanko, jak się zmecze to chwilę odsapne i pójdę do sklepu.
Posmarowalam twarz cieniutka warstwa sudocrem licząc, że cynk zlagodzi tnę ogień na twarzy.
Ja bym oszalała, jak by mi K walil piwem podczas porodu, nawet po kilku lykach. Nienawidze! Ale ja ogólnie jestem bardzo antyalkoholowa. -
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Wypitego mogą nie wpuścić na porodówkę. Kolegi mojego męża nie wpuścili a wypił tylko jedno piwo - i tylko dlatego, że było od niego czuć, nikt go alkomatem nie sprawdzał.
Z czym się zgadzamUważam, że na porodówce nie powinno być nikogo nawet pod najmniejszym wpływem.
-
Właśnie nie wiem Fasolka czy tak do końca mogę polecić. Trochę więcej się spodziewałam po materiale, jak dla mnie sztywny, ciężko się prasuje. https://allegro.pl/oferta/ochraniacz-do-kosza-mojzesza-minky-7207927211?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Ja musiałam prosić o powiększenie, bo mój kosz ma jakieś dziwne wymiary. I mam ten materiał bawełna, nie wiem jak minky, pewnie milszy w dotyku.
A materacy mam ten:https://allegro.pl/oferta/sensillo-materacyk-do-wozka-gondoli-miekki-gruby-6193084736?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Bardzo fajnyFasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:Która ma babkę ginekolog żeby o to spytać??? Hahaha.. Bo mi mojego głupio hihi.
Ja mam faceta też głupio xd ale jest taki naprawdę spoko, więc jak się przemogę w czwartek to zapytammartusiawp lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ja ogólnie psychicznie jestem gotowa już na poród, odszedł mi strach i pojawiła się ekscytacja i radość... jak łapie mnie mocniejszy skurcz to sobie myśle wtedy żeby jak najdłużej chodzić w dwupaku jednak i odsunąć moment porodu 😂 jeszcze w tym tyg mam trochę do zrobienia... z córka prace na konkurs do przedszkola i przygotować jej na urodziny poczęstunek dla dzieci żeby czekał gotowy ... mam nadzieje ze do piątku nic się nie wydarzy , wtedy mąż zaczyna urlop a od weekendu niech się dzieje wola nieba
Fasolka77, Paula 90, estrella, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Jeszczw chcialam sie pochwalić prezentem
może kogos zainspiruje.
Tradycyjnie prosze nie cyt.ze zdjęciem
Mama36, stresant, Karollinax26, DorotaAnna, Fasolka77, Daffi, B_002, Kiwona, estrella, Kasiulka90, mysla.nieskalana, Lolka30, Tunia76, martusiawp, MamaAga85, Wiewióreczka, Lili90, Franka2104, Syska2202 lubią tę wiadomość
-
Basiu dzieki za rady 3dziecko a ciagle sie czlowiek uczy
India nie obawiaj sie 2ciazy ja zaszlam II raz gdy syn mial rok,po 3miesiacach poronilam...odczekakam kolejne 3 i udalo siestrach podwojny przed poronieniem i przedwczesnym porodem....byla to corka wiec tlumaczylam sobie ze inna plec dziewczynki silniejsze itp. Dotrwalam do 40 tc. Bez komplikacji
Teraz sie boje bo znow syn ..pozatym ciagle problemy i masa lekow w ciazy...Twoja Polcia dzielna i chociaz kruszynka swietnie sobie poradzila
Syn byl w 35tc.i ledwo przezyl a wazyl wiecej niz Polcia teraz
Kiwona moja twarz szyja kark na lini wlosow i za uszami to pole minowe z syfowjuz nie wiem czym smarowac...a takie te male biale tez mam...zaczelo sie gdzies ze 2-3tyg.temu....na czole mam same grudki jedna obok drugiej
B_002 lubi tę wiadomość
-
Hey dziewuszki.Ja sie witam w 37 tyg .Ciaza donoszona.Cos nie możliwego bo kazdy wrozyl mo najgorsze rzeczy a tu taka piekna ciaza.Mam 14 kg na przodzie ,wieczorem płacze z bolu tak napina sie brzuch .Ogolnie czuje sie coraz gorzej chociaz w sumie nic mi nie jest.Pozdrawiam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d70b1d28aadd.jpg
DorotaAnna, stresant, Fasolka77, Mama36, Daffi, Kiwona, B_002, estrella, Misiabella, Kasiulka90, Anete, mysla.nieskalana, Lolka30, Tunia76, martusiawp, MamaAga85, Wiewióreczka, malutka_mycha, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Właśnie nie wiem Fasolka czy tak do końca mogę polecić. Trochę więcej się spodziewałam po materiale, jak dla mnie sztywny, ciężko się prasuje. https://allegro.pl/oferta/ochraniacz-do-kosza-mojzesza-minky-7207927211?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Ja musiałam prosić o powiększenie, bo mój kosz ma jakieś dziwne wymiary. I mam ten materiał bawełna, nie wiem jak minky, pewnie milszy w dotyku.
A materacy mam ten:https://allegro.pl/oferta/sensillo-materacyk-do-wozka-gondoli-miekki-gruby-6193084736?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
Bardzo fajny
no cholerka własnie wybebeszyłam ten kosz... wrzuciłam materacyki do prania... wypełnienie się do niczego nie nadaje- muszę kupić nowe no i prześcieradełko... kupiłam na lullalove ale jest za duże... hmmmm... zmierzyłam do gondoli... może do kosza będą odpowiednie....
będę buszować w necie- polećcie jakiś sklephalo! Karmelkka
bo w lullalove nie mają takich rozmiarówFasolka77