X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja mam jutro pierwsze ktg. A Ty kochana nie masz ktg ze względu na cukrzycę?? Ja to wszędzie czytam że cujrzycowe Mamy maja wczensiej.

tak- ja miałam juz 2x i mam robić co tydzień właśnie, co tydzień też mam sprawdzane przepływy

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadzwonilam do ksiegowego spytac czy wyslal kolejne z3.. zawsze sprawdzal przy mnie.. teraz uznal ze sprawdzi i do mnie oddzwoni... ale niech nie mysli ze samo podanie hasla tak wyslalem zakonczy kwestie bo ma mi podac jeszcze dokladna date wyslania.

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    no wlasnie jeszcze nie mam ale wizyta w poniedzialek i zobaczymy co lekarz powie. zapytam go wrecz wymusze na nim ze sie martwie przez ta cukrzyce.. choc jest postep.. znow mam od kilku dni cukry ponizej 100... i czuje sie rewelacyjnie bez tego jałowego posmaku w buzi.
    i przywyklam ze to co sie czyta nie zawsze sie przeklada na zycie w naszym szpitalu i naszej sluzbie zdrowia.
    jak widac kazdy ma bardzo indywidualne podejscie do pacjentek.. choc moj lekarz wiem ze jest bardzo przezorny.. bratowa kladl 2 razy do szpitala a to zylaki czy opuchlizna.. ale u niej wiecznie kiepskie wyniki wychodzily a moje poza minimalnym spaadkiem hemoglobiny sa rewelacyjne wraz z moczem.. no i ona miala rozwarcie od chyba 20tc.
    ale jak mu po marudze że chcę że da mi to komfort zwlaszcza ze kobiety wlasnie z problemami z zylakami cukrzycami itp maja prawo do szybszego kontrolowania.

Daffi ja aplikuję 22j z podziałem na pół w każde udo i od tego czasu cukry rano w okolicy 86 :)

Daffi, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    tak- ja miałam juz 2x i mam robić co tydzień właśnie, co tydzień też mam sprawdzane przepływy
    Tak jak napisalam.. nie kazdy praktykuje to.. to tak samo jak pojdziesz do jednego lekarza z angina ropna i wcisnie ci antybiotyk w ciemno a drugi sie pofatyguje zrobic wymaz.
    nic nie poradze jedynie na wizycie kolejnej bede w 35+1 moge ponalegac na lekarza.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia może mój mi zlecił już teraz ktg bo miałam na wizycie twardy bardzo brzuch. No sama nie wiem. Kazał iść zacząć jutro i mu przesłać wynik i później przed wizytą 20go.

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi ja aplikuję 22j z podziałem na pół w każde udo i od tego czasu cukry rano w okolicy 86 :)
    ja cały czas bez insuliny i tak pewnie zostanie do konca.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dajcie jakieś sklepiki z fajnymi prześcieradełkami i tymi wyściółkami do koszy Mojżesza :) pls

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja mam jutro pierwsze ktg. A Ty kochana nie masz ktg ze względu na cukrzycę?? Ja to wszędzie czytam że cujrzycowe Mamy maja wczensiej.

To prawda, moja ginka z uwagi na cukrzycę zaleciła mi ktg od przyszłego tygodnia co tydzień.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja cały czas bez insuliny i tak pewnie zostanie do konca.

Ja też... a nawet ostatnio mam wrażenie że się uspokoiły te cukry...

Karmelka dawaj znać co u Was tylko się nie denerwuj że będziesz leżeć nie w tym szpitalu co chcesz, najwyżej się wypiszesz na zadanie ważne że mają oko na Ciebie

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ktg od 34 tc właśnie ze względu na cukrzyce

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • india Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga fajne wasze fotki, bardzo rodzinne <3

Karmelka postaraj sie zachowac spokój :*

Aga2606 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka spróbuj się uspokoić i dawaj na bieżąco znać co u Was. Jak trzeba będzie zostać to zagryź zęby i pomyśl że robisz to dla malutkiej bo to teraz ona jest najważniejsza.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Właśnie nie wiem Fasolka czy tak do końca mogę polecić. Trochę więcej się spodziewałam po materiale, jak dla mnie sztywny, ciężko się prasuje. https://allegro.pl/oferta/ochraniacz-do-kosza-mojzesza-minky-7207927211?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
    Ja musiałam prosić o powiększenie, bo mój kosz ma jakieś dziwne wymiary. I mam ten materiał bawełna, nie wiem jak minky, pewnie milszy w dotyku.
    A materacy mam ten:https://allegro.pl/oferta/sensillo-materacyk-do-wozka-gondoli-miekki-gruby-6193084736?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
    Bardzo fajny

no własnie sprawdziłam wymiary i też mam większy kosz... napisałam do nich maila, niestety na allegro jakaś lipa z tymi ochraniaczami....mówisz, że bez problemu uszyją większy?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam skierowanie na Ujastek, jadę się spakować i jadę tam. W Koperniku nie mają w ogóle miejsc. Przepływy mam super wody łożysko wszystko jest dobrze, ale ze względu na wiek ciąży muszą obserwować. Mała wg pomiarów tej stażystów ma ponad 3200g chyba przegiela znowu z waga

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dostałam skierowanie na Ujastek, jadę się spakować i jadę tam. W Koperniku nie mają w ogóle miejsc. Przepływy mam super wody łożysko wszystko jest dobrze, ale ze względu na wiek ciąży muszą obserwować. Mała wg pomiarów tej stażystów ma ponad 3200g chyba przegiela znowu z waga
    ooo jaki klocus.
    spakuj sie kochana i sie nie denerwuj za mocno bo to juz w niczym nie pomoze.
    beda miec was pod obserwacja najwyzej za tydzien bedziesz juz nam pokazywala fotki coreczki :)

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka tylko w miarę o ile dasz radę na spokojnie :)
    Czekamy na wiesci i wierzę głęboko że wszystko będzie dobrze. Może potrzymaja Cię ze dwa dni i wypuszcza.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

uspokoiłaś się troszkę?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Hey dziewuszki.Ja sie witam w 37 tyg .Ciaza donoszona.Cos nie możliwego bo kazdy wrozyl mo najgorsze rzeczy a tu taka piekna ciaza.Mam 14 kg na przodzie ,wieczorem płacze z bolu tak napina sie brzuch .Ogolnie czuje sie coraz gorzej chociaz w sumie nic mi nie jest.Pozdrawiam :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d70b1d28aadd.jpg
    Gratulacje, Kochana! 😊 Trzeba ufać swoim instynktom i wierzyć, że będzie dobrze 😊
    Widzę, że też masz taki malutki brzuszek jak ja. Mnie też większość dnia rozrywa od środka 😥 Napinanie skóry, brzuch twardy jak głaz, aż się nie mogę wyprostować, zmiana pozycji z boku na bok budzi mnie w nocy za każdym razem, taki straszny ból. Po cichu liczę na to, że przy kolejnej ciąży będę już rozciągnięta i skóra będzie bardziej elastyczna.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny dajcie jakieś sklepiki z fajnymi prześcieradełkami i tymi wyściółkami do koszy Mojżesza :) pls
    Fasolka ja niestety nie pomogę, ale jeśli masz jakiś nietypowy wymiar (skoro z lullalove nie pasują) to może uszyć na wymiar?
    Ja do gondoli do wózka sama uszyłam (z pomocą mamy). Materiał + gumka dużo nie kosztuje, a usługa krawcowej w tak szybkiej sprawie też nie powinna dużo wynieść.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    India! Super bransoletka! Mega mi się podoba! Też myślałam o czymś podobnym :)

Ja to w sumie chce sobie wytatuować literkę M, jakiś czas po urodzeniu :)
    M jak Marcelina i M jak Mateusz 😉 I M jak "może się Wam jeszcze ułoży" 😘😘

B_002, Karollinax26, Fasolka77, Martusiazabka lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
‹‹ 2201 2202 2203 2204 2205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ