SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja mam jutro pierwsze ktg. A Ty kochana nie masz ktg ze względu na cukrzycę?? Ja to wszędzie czytam że cujrzycowe Mamy maja wczensiej.

tak- ja miałam juz 2x i mam robić co tydzień właśnie, co tydzień też mam sprawdzane przepływy

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadzwonilam do ksiegowego spytac czy wyslal kolejne z3.. zawsze sprawdzal przy mnie.. teraz uznal ze sprawdzi i do mnie oddzwoni... ale niech nie mysli ze samo podanie hasla tak wyslalem zakonczy kwestie bo ma mi podac jeszcze dokladna date wyslania.

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    no wlasnie jeszcze nie mam ale wizyta w poniedzialek i zobaczymy co lekarz powie. zapytam go wrecz wymusze na nim ze sie martwie przez ta cukrzyce.. choc jest postep.. znow mam od kilku dni cukry ponizej 100... i czuje sie rewelacyjnie bez tego jałowego posmaku w buzi.
    i przywyklam ze to co sie czyta nie zawsze sie przeklada na zycie w naszym szpitalu i naszej sluzbie zdrowia.
    jak widac kazdy ma bardzo indywidualne podejscie do pacjentek.. choc moj lekarz wiem ze jest bardzo przezorny.. bratowa kladl 2 razy do szpitala a to zylaki czy opuchlizna.. ale u niej wiecznie kiepskie wyniki wychodzily a moje poza minimalnym spaadkiem hemoglobiny sa rewelacyjne wraz z moczem.. no i ona miala rozwarcie od chyba 20tc.
    ale jak mu po marudze że chcę że da mi to komfort zwlaszcza ze kobiety wlasnie z problemami z zylakami cukrzycami itp maja prawo do szybszego kontrolowania.

Daffi ja aplikuję 22j z podziałem na pół w każde udo i od tego czasu cukry rano w okolicy 86 :)

Daffi, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    tak- ja miałam juz 2x i mam robić co tydzień właśnie, co tydzień też mam sprawdzane przepływy
    Tak jak napisalam.. nie kazdy praktykuje to.. to tak samo jak pojdziesz do jednego lekarza z angina ropna i wcisnie ci antybiotyk w ciemno a drugi sie pofatyguje zrobic wymaz.
    nic nie poradze jedynie na wizycie kolejnej bede w 35+1 moge ponalegac na lekarza.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia może mój mi zlecił już teraz ktg bo miałam na wizycie twardy bardzo brzuch. No sama nie wiem. Kazał iść zacząć jutro i mu przesłać wynik i później przed wizytą 20go.

• Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi ja aplikuję 22j z podziałem na pół w każde udo i od tego czasu cukry rano w okolicy 86 :)
    ja cały czas bez insuliny i tak pewnie zostanie do konca.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dajcie jakieś sklepiki z fajnymi prześcieradełkami i tymi wyściółkami do koszy Mojżesza :) pls

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja mam jutro pierwsze ktg. A Ty kochana nie masz ktg ze względu na cukrzycę?? Ja to wszędzie czytam że cujrzycowe Mamy maja wczensiej.

To prawda, moja ginka z uwagi na cukrzycę zaleciła mi ktg od przyszłego tygodnia co tydzień.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja cały czas bez insuliny i tak pewnie zostanie do konca.

Ja też... a nawet ostatnio mam wrażenie że się uspokoiły te cukry...

Karmelka dawaj znać co u Was tylko się nie denerwuj że będziesz leżeć nie w tym szpitalu co chcesz, najwyżej się wypiszesz na zadanie ważne że mają oko na Ciebie

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ktg od 34 tc właśnie ze względu na cukrzyce

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • india Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga fajne wasze fotki, bardzo rodzinne <3

Karmelka postaraj sie zachowac spokój :*

Aga2606 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka spróbuj się uspokoić i dawaj na bieżąco znać co u Was. Jak trzeba będzie zostać to zagryź zęby i pomyśl że robisz to dla malutkiej bo to teraz ona jest najważniejsza.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Właśnie nie wiem Fasolka czy tak do końca mogę polecić. Trochę więcej się spodziewałam po materiale, jak dla mnie sztywny, ciężko się prasuje. https://allegro.pl/oferta/ochraniacz-do-kosza-mojzesza-minky-7207927211?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
    Ja musiałam prosić o powiększenie, bo mój kosz ma jakieś dziwne wymiary. I mam ten materiał bawełna, nie wiem jak minky, pewnie milszy w dotyku.
    A materacy mam ten:https://allegro.pl/oferta/sensillo-materacyk-do-wozka-gondoli-miekki-gruby-6193084736?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare
    Bardzo fajny

no własnie sprawdziłam wymiary i też mam większy kosz... napisałam do nich maila, niestety na allegro jakaś lipa z tymi ochraniaczami....mówisz, że bez problemu uszyją większy?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam skierowanie na Ujastek, jadę się spakować i jadę tam. W Koperniku nie mają w ogóle miejsc. Przepływy mam super wody łożysko wszystko jest dobrze, ale ze względu na wiek ciąży muszą obserwować. Mała wg pomiarów tej stażystów ma ponad 3200g chyba przegiela znowu z waga

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dostałam skierowanie na Ujastek, jadę się spakować i jadę tam. W Koperniku nie mają w ogóle miejsc. Przepływy mam super wody łożysko wszystko jest dobrze, ale ze względu na wiek ciąży muszą obserwować. Mała wg pomiarów tej stażystów ma ponad 3200g chyba przegiela znowu z waga
    ooo jaki klocus.
    spakuj sie kochana i sie nie denerwuj za mocno bo to juz w niczym nie pomoze.
    beda miec was pod obserwacja najwyzej za tydzien bedziesz juz nam pokazywala fotki coreczki :)

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka tylko w miarę o ile dasz radę na spokojnie :)
    Czekamy na wiesci i wierzę głęboko że wszystko będzie dobrze. Może potrzymaja Cię ze dwa dni i wypuszcza.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

uspokoiłaś się troszkę?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Hey dziewuszki.Ja sie witam w 37 tyg .Ciaza donoszona.Cos nie możliwego bo kazdy wrozyl mo najgorsze rzeczy a tu taka piekna ciaza.Mam 14 kg na przodzie ,wieczorem płacze z bolu tak napina sie brzuch .Ogolnie czuje sie coraz gorzej chociaz w sumie nic mi nie jest.Pozdrawiam :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d70b1d28aadd.jpg
    Gratulacje, Kochana! 😊 Trzeba ufać swoim instynktom i wierzyć, że będzie dobrze 😊
    Widzę, że też masz taki malutki brzuszek jak ja. Mnie też większość dnia rozrywa od środka 😥 Napinanie skóry, brzuch twardy jak głaz, aż się nie mogę wyprostować, zmiana pozycji z boku na bok budzi mnie w nocy za każdym razem, taki straszny ból. Po cichu liczę na to, że przy kolejnej ciąży będę już rozciągnięta i skóra będzie bardziej elastyczna.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny dajcie jakieś sklepiki z fajnymi prześcieradełkami i tymi wyściółkami do koszy Mojżesza :) pls
    Fasolka ja niestety nie pomogę, ale jeśli masz jakiś nietypowy wymiar (skoro z lullalove nie pasują) to może uszyć na wymiar?
    Ja do gondoli do wózka sama uszyłam (z pomocą mamy). Materiał + gumka dużo nie kosztuje, a usługa krawcowej w tak szybkiej sprawie też nie powinna dużo wynieść.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    India! Super bransoletka! Mega mi się podoba! Też myślałam o czymś podobnym :)

Ja to w sumie chce sobie wytatuować literkę M, jakiś czas po urodzeniu :)
    M jak Marcelina i M jak Mateusz 😉 I M jak "może się Wam jeszcze ułoży" 😘😘

B_002, Karollinax26, Fasolka77, Martusiazabka lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
‹‹ 2201 2202 2203 2204 2205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ