Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
B_002 wrote:Fasolka ja niestety nie pomogę, ale jeśli masz jakiś nietypowy wymiar (skoro z lullalove nie pasują) to może uszyć na wymiar?
Ja do gondoli do wózka sama uszyłam (z pomocą mamy). Materiał + gumka dużo nie kosztuje, a usługa krawcowej w tak szybkiej sprawie też nie powinna dużo wynieść.
z prześcieradełkami to nie problem... te ochraniacz do kosza to widzę, ze wyzwanie... jakieś nietypowe mam wymiary ale buszeję w necie właśnieFasolka77
-
Karmelka, trzymaj się dzielnie! Jesteś pod dobrą opieką 😘
Mam pytanie z innej paki, bo tak mnie naszła refleksja po Waszych konwersacjach odnośnie wód płodowych. Od 1 kwietnia mamy mieć (w końcu!) nowiutkie auto, prosto z salonu. Cudne, śliczne i w ogóle. Powiedzcie mi, jak mam zabezpieczyć fotel, żeby go przypadkiem nie uchlapać? Rozłożyć ręcznik? Czy duże podkłady poporodowe wystarczą? Czy od razu rozłożyć 10 pampersów? 😂 Przynajmniej miałabym mięciutko 😂😂😂martusiawp lubi tę wiadomość
-
O własnie dzwoniłam do szpitala żeby się na KTG umówić na 38tc i mi powiedzieli że umawiają na 40tc
Także jestem umówiona na 27.03, o ile dotrwam w dwupaku, haha
No cóż, dotąd wszystko było w porządku to nie będę naciskać na inne terminy skoro taki mają standard.
W luxmedzie w harmonogramie badań też mam napisane w tabelce że skierowanie na KTG w 40tc.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Anete wrote:Fasolka ja zamawiałam na allegro ze sklepu bajka. Są też w internecie ochraniacze firmy ahoj baby. Chcę sobie kupić jeszcze jakiś materiał i uszyć. To nie jest skomplikowane 😊
ooo sama nie uszyjęnie mam cierpliwości
napisałam już do bajki.. czekam na odp...
zerknę na ahoj baby- dzięki Anete!!
Fasolka77
-
Kasiulka90 wrote:Karmelka, trzymaj się dzielnie! Jesteś pod dobrą opieką 😘
Mam pytanie z innej paki, bo tak mnie naszła refleksja po Waszych konwersacjach odnośnie wód płodowych. Od 1 kwietnia mamy mieć (w końcu!) nowiutkie auto, prosto z salonu. Cudne, śliczne i w ogóle. Powiedzcie mi, jak mam zabezpieczyć fotel, żeby go przypadkiem nie uchlapać? Rozłożyć ręcznik? Czy duże podkłady poporodowe wystarczą? Czy od razu rozłożyć 10 pampersów? 😂 Przynajmniej miałabym mięciutko 😂😂😂Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie z innej paki, bo tak mnie naszła refleksja po Waszych konwersacjach odnośnie wód płodowych. Od 1 kwietnia mamy mieć (w końcu!) nowiutkie auto, prosto z salonu. Cudne, śliczne i w ogóle. Powiedzcie mi, jak mam zabezpieczyć fotel, żeby go przypadkiem nie uchlapać? Rozłożyć ręcznik? Czy duże podkłady poporodowe wystarczą? Czy od razu rozłożyć 10 pampersów? 😂 Przynajmniej miałabym mięciutko 😂😂😂
Mój mąż wozi w aucie podkład poporodowy w razie w. Jak się boisz, że nagle odejdą wody to chyba podkład najlepiej rozłożyć. Przez ręcznik moment przesiąknieKasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJuż się uspokoilam teraz mąż ma sraczkę...
Spanikowałam bo pierwszy raz tak okropny zapis ktg. Ale pani doktor na patologii mnie uspokajała ale wiecie emocje teraz na spokojnie przeanalizowałam jej słowa.
Ciąża jest na tyle wysoka że nawet jakby podjęli decyzję o cięciu to aż tak się nie stresuje ale chciałabym te 2 tyg jeszcze wytrzymać.
Dziewczyny we czwartek miałam mieć wizytę u mojej pani doktor bo kończy mi się L4 jak mnie położą to co ja mam zrobić? -
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Karmelka, trzymaj się dzielnie! Jesteś pod dobrą opieką 😘
Mam pytanie z innej paki, bo tak mnie naszła refleksja po Waszych konwersacjach odnośnie wód płodowych. Od 1 kwietnia mamy mieć (w końcu!) nowiutkie auto, prosto z salonu. Cudne, śliczne i w ogóle. Powiedzcie mi, jak mam zabezpieczyć fotel, żeby go przypadkiem nie uchlapać? Rozłożyć ręcznik? Czy duże podkłady poporodowe wystarczą? Czy od razu rozłożyć 10 pampersów? 😂 Przynajmniej miałabym mięciutko 😂😂😂
Najlepiej rozłożyć duży podkład 🙂 jak mi odeszły wody przy pierwszym porodzie to właśnie na podkładzie jechałam żeby nie zabrudzic siedzenia 🙂Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:ceratka i na to recznik? na samej ceratce mogloby sie rozlac a tak wchlonie recznik a ceratka nie przepusci.
Mistella, wiem, że można wyprać, ale kurczę szkoda by było takiej funfel nówki 😉 Już widzę ten wkurw na twarzy męża 😜 Chociaż w sumie ja mogłabym być bardziej zła znając moje nerwy 😂😂😂Bubek lubi tę wiadomość
-
B_002 wrote:O własnie dzwoniłam do szpitala żeby się na KTG umówić na 38tc i mi powiedzieli że umawiają na 40tc
Także jestem umówiona na 27.03, o ile dotrwam w dwupaku, haha
No cóż, dotąd wszystko było w porządku to nie będę naciskać na inne terminy skoro taki mają standard.
W luxmedzie w harmonogramie badań też mam napisane w tabelce że skierowanie na KTG w 40tc.
Mi właśnie gin ostatnio powiedziała, że teraz się zmieniły wytyczne i KTG od 40tc się robi. Ja mam 2 darmowe w sr więc sobie pójdę wcześniej -
Karmelllka90 wrote:Już się uspokoilam teraz mąż ma sraczkę...
Spanikowałam bo pierwszy raz tak okropny zapis ktg. Ale pani doktor na patologii mnie uspokajała ale wiecie emocje teraz na spokojnie przeanalizowałam jej słowa.
Ciąża jest na tyle wysoka że nawet jakby podjęli decyzję o cięciu to aż tak się nie stresuje ale chciałabym te 2 tyg jeszcze wytrzymać.
Dziewczyny we czwartek miałam mieć wizytę u mojej pani doktor bo kończy mi się L4 jak mnie położą to co ja mam zrobić?
-
nick nieaktualny
-
Daffi wrote:ceratka i na to recznik? na samej ceratce mogloby sie rozlac a tak wchlonie recznik a ceratka nie przepusci.
dziewczyny! czas zacząć zakładać pieluchomajtki!Daffi, Kasiulka90, B_002, estrella, martusiawp, Mama36, Lolka30 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Anete wrote:Mi właśnie gin ostatnio powiedziała, że teraz się zmieniły wytyczne i KTG od 40tc się robi. Ja mam 2 darmowe w sr więc sobie pójdę wcześniej
Ja się akurat nie matwię, bo do tej pory wszystko było w porządku. W piątek mam USG to się dowiem co i jak, a na KTG mogę poczekać. Z resztą jak się coś będzie wcześniej działo to i tak mi zrobią ewentualnie na IP.
-
Karmelka
nie pojdziesz na wizyte ale szpital wystawi ci dokumenty z tym ze zwolnienie bedziesz miala dopiero po zakonczonym pobycie w szpitalu i dopiero wtedy zostanie wyslane i bedziesz mogla ubiegac sie o wyplate... nie wiem czy placi ci pracodawca czy zus.. ale na pewno nalezaloby poinformowac o tym pracodawce i zus (jesli zus jest Twoim platnikiem).
A moja córcia gadzina.. z rekolekcji poszla pod szkole z klasa i zamiast wrocic do domu to z brata synem poszla sobie do niego do domu idzwoni mi z tel bratowej czy ona moze zostac u cioci...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 10:55
-
Kasiulka pieluchomajtki!taki żarcik
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77