X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Fasolka ja niestety nie pomogę, ale jeśli masz jakiś nietypowy wymiar (skoro z lullalove nie pasują) to może uszyć na wymiar?
    Ja do gondoli do wózka sama uszyłam (z pomocą mamy). Materiał + gumka dużo nie kosztuje, a usługa krawcowej w tak szybkiej sprawie też nie powinna dużo wynieść.

z prześcieradełkami to nie problem... te ochraniacz do kosza to widzę, ze wyzwanie... jakieś nietypowe mam wymiary ale buszeję w necie właśnie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja zamawiałam na allegro ze sklepu bajka. Są też w internecie ochraniacze firmy ahoj baby. Chcę sobie kupić jeszcze jakiś materiał i uszyć. To nie jest skomplikowane 😊

Fasolka77 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka wdech wydech. Będzie dobrze 😊 może Leonka jakieś sporty ekstremalne tam uprawia, że te tętno takie wysokie🤸‍♀️

atdcj48aq9519a2w.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, trzymaj się dzielnie! Jesteś pod dobrą opieką 😘

Mam pytanie z innej paki, bo tak mnie naszła refleksja po Waszych konwersacjach odnośnie wód płodowych. Od 1 kwietnia mamy mieć (w końcu!) nowiutkie auto, prosto z salonu. Cudne, śliczne i w ogóle. Powiedzcie mi, jak mam zabezpieczyć fotel, żeby go przypadkiem nie uchlapać? Rozłożyć ręcznik? Czy duże podkłady poporodowe wystarczą? Czy od razu rozłożyć 10 pampersów? 😂 Przynajmniej miałabym mięciutko 😂😂😂

martusiawp lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O własnie dzwoniłam do szpitala żeby się na KTG umówić na 38tc i mi powiedzieli że umawiają na 40tc :D
    Także jestem umówiona na 27.03, o ile dotrwam w dwupaku, haha :D
    No cóż, dotąd wszystko było w porządku to nie będę naciskać na inne terminy skoro taki mają standard.
    W luxmedzie w harmonogramie badań też mam napisane w tabelce że skierowanie na KTG w 40tc.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Fasolka ja zamawiałam na allegro ze sklepu bajka. Są też w internecie ochraniacze firmy ahoj baby. Chcę sobie kupić jeszcze jakiś materiał i uszyć. To nie jest skomplikowane 😊

ooo sama nie uszyję :) nie mam cierpliwości :) napisałam już do bajki.. czekam na odp... :) zerknę na ahoj baby- dzięki Anete!! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka najwyżej oddasz do prania ;) mój samochód tez nowy i w sumie nie pomyślałam o takiej opcji 😂 ale może są jakieś maty pod tyłek

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:

Mam pytanie z innej paki, bo tak mnie naszła refleksja po Waszych konwersacjach odnośnie wód płodowych. Od 1 kwietnia mamy mieć (w końcu!) nowiutkie auto, prosto z salonu. Cudne, śliczne i w ogóle. Powiedzcie mi, jak mam zabezpieczyć fotel, żeby go przypadkiem nie uchlapać? Rozłożyć ręcznik? Czy duże podkłady poporodowe wystarczą? Czy od razu rozłożyć 10 pampersów? 😂 Przynajmniej miałabym mięciutko 😂😂😂
    ceratka i na to recznik? na samej ceratce mogloby sie rozlac a tak wchlonie recznik a ceratka nie przepusci.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Anete Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:

Mój mąż wozi w aucie podkład poporodowy w razie w. Jak się boisz, że nagle odejdą wody to chyba podkład najlepiej rozłożyć. Przez ręcznik moment przesiąknie

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się uspokoilam teraz mąż ma sraczkę...
    Spanikowałam bo pierwszy raz tak okropny zapis ktg. Ale pani doktor na patologii mnie uspokajała ale wiecie emocje teraz na spokojnie przeanalizowałam jej słowa.
    Ciąża jest na tyle wysoka że nawet jakby podjęli decyzję o cięciu to aż tak się nie stresuje ale chciałabym te 2 tyg jeszcze wytrzymać.
    Dziewczyny we czwartek miałam mieć wizytę u mojej pani doktor bo kończy mi się L4 jak mnie położą to co ja mam zrobić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:

Najlepiej rozłożyć duży podkład 🙂 jak mi odeszły wody przy pierwszym porodzie to właśnie na podkładzie jechałam żeby nie zabrudzic siedzenia 🙂

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ceratka i na to recznik? na samej ceratce mogloby sie rozlac a tak wchlonie recznik a ceratka nie przepusci.
    No właśnie też o tym myślałam, bo cerata by tylko na boki rozlała.
    Mistella, wiem, że można wyprać, ale kurczę szkoda by było takiej funfel nówki 😉 Już widzę ten wkurw na twarzy męża 😜 Chociaż w sumie ja mogłabym być bardziej zła znając moje nerwy 😂😂😂

Bubek lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    O własnie dzwoniłam do szpitala żeby się na KTG umówić na 38tc i mi powiedzieli że umawiają na 40tc :D
    Także jestem umówiona na 27.03, o ile dotrwam w dwupaku, haha :D
    No cóż, dotąd wszystko było w porządku to nie będę naciskać na inne terminy skoro taki mają standard.
    W luxmedzie w harmonogramie badań też mam napisane w tabelce że skierowanie na KTG w 40tc.

Mi właśnie gin ostatnio powiedziała, że teraz się zmieniły wytyczne i KTG od 40tc się robi. Ja mam 2 darmowe w sr więc sobie pójdę wcześniej

atdcj48aq9519a2w.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja dr kazała przyjść w poniedziałek czyli to będzie 38 tydzień w toku na ktg do siebie na dyzur

• B_002 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Już się uspokoilam teraz mąż ma sraczkę...
    Spanikowałam bo pierwszy raz tak okropny zapis ktg. Ale pani doktor na patologii mnie uspokajała ale wiecie emocje teraz na spokojnie przeanalizowałam jej słowa.
    Ciąża jest na tyle wysoka że nawet jakby podjęli decyzję o cięciu to aż tak się nie stresuje ale chciałabym te 2 tyg jeszcze wytrzymać.
    Dziewczyny we czwartek miałam mieć wizytę u mojej pani doktor bo kończy mi się L4 jak mnie położą to co ja mam zrobić?
    Powiedz w szpitalu o tym że ci się L4 kończy. Powinni ci wystawić nowe, w końcu trafiłaś do szpitala to logiczne że nie będziesz w pracy.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu w Żeromskim byłam w sobotę mają oblężenie stąd KTG wcześniej u nich nie możliwe, ale w Narutowiczu 25 zł kosztuje warto sobie zrobić już nawet teraz jedno.
    Basiu w Żeromskim nie mają w szpitalu laktatora bo pytałam

B_002 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

dziewczyny! czas zacząć zakładać pieluchomajtki! :)

Daffi, Kasiulka90, B_002, estrella, martusiawp, Mama36, Lolka30 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Mi właśnie gin ostatnio powiedziała, że teraz się zmieniły wytyczne i KTG od 40tc się robi. Ja mam 2 darmowe w sr więc sobie pójdę wcześniej
    Dobrze wiedzieć.
    Ja się akurat nie matwię, bo do tej pory wszystko było w porządku. W piątek mam USG to się dowiem co i jak, a na KTG mogę poczekać. Z resztą jak się coś będzie wcześniej działo to i tak mi zrobią ewentualnie na IP.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka

nie pojdziesz na wizyte ale szpital wystawi ci dokumenty z tym ze zwolnienie bedziesz miala dopiero po zakonczonym pobycie w szpitalu i dopiero wtedy zostanie wyslane i bedziesz mogla ubiegac sie o wyplate... nie wiem czy placi ci pracodawca czy zus.. ale na pewno nalezaloby poinformowac o tym pracodawce i zus (jesli zus jest Twoim platnikiem).

A moja córcia gadzina.. z rekolekcji poszla pod szkole z klasa i zamiast wrocic do domu to z brata synem poszla sobie do niego do domu idzwoni mi z tel bratowej czy ona moze zostac u cioci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 10:55

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:

Kasiulka pieluchomajtki! :) taki żarcik ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2202 2203 2204 2205 2206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ