X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A tak w ogóle na KTG zapisał się chyba jeden skurcz bo widze taki skok ale nie wiem w sumie na jaką moc ja nic kompletnie nie czułam poza ruchami małej.
    jak masz takie skoki cienkie szpikulce to to nie sa te wlasciwe skurcze tak mi lekarz tlumaczyl.. to musza byc takie dluzsze wzniesienia taki skok w gore i trzymajacy sie w gorze przez jakis czas.. i znow spada i po hop w góre..

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi jak wygląda twoja koleżanka? Blond włosy krótko obcięte? Leży w pierwszej lub drugiej sali zaraz po wejściu na oddział?
    niee.. dlugie wlosy grzywka.. taka lolitka;p
    od góry ciemny brąz i koncówki jasny blond.

Karollinax26 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Już się uspokoilam teraz mąż ma sraczkę...
    Spanikowałam bo pierwszy raz tak okropny zapis ktg. Ale pani doktor na patologii mnie uspokajała ale wiecie emocje teraz na spokojnie przeanalizowałam jej słowa.
    Ciąża jest na tyle wysoka że nawet jakby podjęli decyzję o cięciu to aż tak się nie stresuje ale chciałabym te 2 tyg jeszcze wytrzymać.
    Dziewczyny we czwartek miałam mieć wizytę u mojej pani doktor bo kończy mi się L4 jak mnie położą to co ja mam zrobić?

Karmellka w szpitalu też wystawiają L4 także spokojnie, jesteś już w Ujastku?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka <3 Wszystko będzie dobrze!

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Tego jej życzę! Sobie chyba też!

Głęboko nadal wierzę, że między nami sytuacja się unormuje i że Marcelina będzie miała pełną rodzinę, z tatą obok.
    A żeby mu było głupio, złożyłas mu wczoraj życzenia na dzień mężczyzny? :D

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi a to nie, bo jak byłam widziałam jedna po cesarce jak leżała.
    A to nie to był taki szpikulec właśnie.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    A żeby mu było głupio, złożyłas mu wczoraj życzenia na dzień mężczyzny? :D

No pewnie! Ja pamiętliwa jestem!

A tak w ogóle, to on mi tez złożył, napisał smsa późnym wieczorem i że niby całkowicie o tym zapomniał 😋

KarmeLoVe, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cesarka wożą mi pod nosem wyglądają słabo ... A w Ujastku na prawdę długo się leży na pooperacyjnej zanim przewiozą na salę ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na korytarzu w poczekalni siedzi znajoma
    z gimnazjum. Ale jaja. Z tym, że ona nie ma w ogóle brzuszka wiec głupio mi podejść bo nie wiem co się dzieje. Więc wolę nie palnać głupoty.

• Mistella Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka nie jest to przyjemny widok , napatrzysz się

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Fasolka77 śmiej się śmiej, ale mnie takie niby pieluchomajtki już 2 razy ratowały po ciążach :P innych na połóg nie uznaje :P

Espoir ja tak żartuję ale wiem, że w razie kryzysu człek się wszystkiego chwyci! Tak bardzo krwawiłaś?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    i tu masz rację :P
    ja za godz mam zebranie wspólnoty mieszkaniowej.. oby mi ciśnienie tam nie skoczyło bo jest jedna kwestia która mnie strasznie wkur...
    mianowicie w zeszlym roku brakowalo na wodomierzu glownym 200m3 wody....
    to tak jakby ktoras z rodzin zyla caly rok za free korzystajac z wody na lewo.. mielismy w piwnicy kran jedyne miejsce nieopomiarowane i nie bylo wyjscia trzeba bylo zaplacic bo nikt nikogo nie zlapal za reke.. a ze my zuzywamy w naszym domu najwieccej wody to nam przypadl najwiekszy udzial splaty tego braku.
    i teraz zamkniete juz caly rok jest te zrodlo wody w piwnicy i znow przychodza niedoplaty za wode z glownego wodomierza. nosz ku** mac nie mam zamiaru placic wiecznie za kogos. ja mam swoj wodomierz w domu i skad ta ciagla niedoplata wynika?

Daffi a po co macie w piwnicy ten kran?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja prdl Daffi, co to za terror laktacyjny w tym szpitalu :/ A w ogóle co to znaczy, że nie pozwalają jej karmić jak chce? Co to ma być w ogóle? :/

dokładnie!!! moja znajoma co urodziła 19.02 mówiła, że kazali jej karmić co 3h i wybudzać dziecko.. skutkowało to tym, że już w domu Mała popołudniami była nie do życia, nie dało rady jej uciszyć... odkąd przestali ją wybudzać i spała 5h w nocy popołudnia stały się cudowne! Sama mi mówiła... zapisuj, że karmisz co 3h ale karm jak się dziecko obudzi. Zresztą Basia dziś pisała, że Zawitkowski też radzi aby dziecka nie wybudzać!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kochana, M jak Marcelina :)
    A czy będzie między mną a Mateuszem nadal m jak miłość, to się okaże :)

Ostatnio próbowałam z nim o tym rozmawiać, to powiedział, że potrzeba czasu, najpierw poród napóźniej wszystko jest możliwe.

<3 mimo wszystko trzymam kciuki!!! :)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio jak byłam u znajomej zdjąć hybrydę, to z nią rozmawiałam na temat karmienia. Ona ma dwie córki, dwie urodzone w 38 tc. Mówiła, że absolutnie nigdy nie wybudzała ich na karmienie, karmiła jak się same budziły.

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak by w szpitalu powiedzieli, że mam swoją piersią nie karmić to bym im kazała dac to na piśmie z opinią neonatologa.
    Co to w ogóle ma być, że nie pozwalają karmić normalnie?
    Ja to zaraz bym awanturę zrobiła.

U nas śnieg chwilę posypał, ale jest cieplutko. Idę ogarnąć naczynia po śniadaniu i czekam aż mąż wróci.

Bo będziemy robić sałatkę jarzynową - dawno o jedzeniu nie pisałyśmy.

U mnie skurcze BH od rana plus młody fika dość mocno. Mam cały brzuch jak kamień. Niech ćwiczy macica, będzie silna to może szybciej wypchniemy Młodego.

W ogóle dzisiaj moja pierwsza myśl rano to było "przecież lada dzień mogę poznać synka a ja taka niegotowa". Mimo, że wszystko zapięte na ostatni guzik... Chyba lekka panika się u mnie wkrada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 11:47

B_002 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba codziennie jakieś skurcze, ale nie bolą.
    Brzuch mi się napina, robi się taki kanciasty i trwa to chwilkę a potem przechodzi, jakoś specjalnie na to nie zwracam uwagi jak siedzę czy leżę. Tylko jak chodzę to lekko to przeszkadza. Ale tak pewnie ma już być do końca ciąży, bo moja gin uważa że to normalne.
    Ciekawa jestem tylko czy tego typu napinanie byłoby widoczne na KTG czy raczej nie.
    Swoją drogą ciekawe że niektórych skurczy nie czuć a się zapisują.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mi jak by w szpitalu powiedzieli, że mam swoją piersią nie karmić to bym im kazała dac to na piśmie z opinią neonatologa.
    Co to w ogóle ma być, że nie pozwalają karmić normalnie?
    Ja to zaraz bym awanturę zrobiła.
    To samo uważam Paula, trzeba walczyć o swoje, akurat dla mnie karmienie piersią to priorytet i zamierzam dokarmiać mm tylko w razie uzasadnionego zalecenia lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 11:49

Paula 90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja też ostatnio jak byłam u znajomej zdjąć hybrydę, to z nią rozmawiałam na temat karmienia. Ona ma dwie córki, dwie urodzone w 38 tc. Mówiła, że absolutnie nigdy nie wybudzała ich na karmienie, karmiła jak się same budziły.
    Człowiek sobie czasem sam problemy stwarza. Jak dziecko śpi to się trzeba cieszyć. A jak zgłodnieje to na pewno tego nie przeoczymy :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja mam chyba codziennie jakieś skurcze, ale nie bolą.
    Brzuch mi się napina, robi się taki kanciasty i trwa to chwilkę a potem przechodzi, jakoś specjalnie na to nie zwracam uwagi jak siedzę czy leżę. Tylko jak chodzę to lekko to przeszkadza. Ale tak pewnie ma już być do końca ciąży, bo moja gin uważa że to normalne.
    Ciekawa jestem tylko czy tego typu napinanie byłoby widoczne na KTG czy raczej nie.
    Swoją drogą ciekawe że niektórych skurczy nie czuć a się zapisują.

Ja mam dokładnie tak samo! Czuję tylko, że nadchodzi, robi mi się ciepło i mam takie drętwienie nóg. Spina mi się brzuch wtedy i dokładnie jest taki kanciasty, jedna strona większa, druga mniejsza. Po chwili mija, za jakiś czas znów wraca. Najgorzej jest podczas chodzenia.

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 2204 2205 2206 2207 2208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ