X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant rozumiem cie doskonale, ten twoj strach.
    Jak jeszcze bylam w ciazy to pomalutku myslalam o drugim dziecku.
    Zegar biologiczny tyka o chcialam starac sie krotko po urodzeniu.
    A teraz... mimo, ze lekki poród, lekki połóg to strach przed kolejnym wczesniaczkiem mnie paraliżuje.
    Nie wiem czy bede umiała sie z tym uporać :(

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    dzien dobry dziewuszki

nie odpisala mi zadna na wczoraj czy takie bole dziwne mialyscie :( ale podejrzewam ze to rozciagaja sie wiezadla, nic innego mi do glowy nie przychodzi.

dobre rady z tych warsztatow, a ja mam ta motylkowa poduszke ale ma wypelnienie w srodku tez, i teraz pewnie bedzie lezala tylko :/

a kokon macie? to gniazdko?

coś chyba pominęłam? jakie masz Bubek bóle?

ja kokona ani poduszki nie mam :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna mój mąż wdychal gaz na porodowce jak nikt nie widział 🙂 mi ten gaz nic nie dawał ale na niego zadziałało 😃 dzielnie wytrzymal do samego końca 😉

DorotaAnna, Misiabella lubią tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dzięki Kochana. Póki co nic więcej się nie pojawiło. Chciałabym jeszcze chociaż tydzień ponosić małego.
    I tego ci życzę!
    Zresztą jakies plamienia chyba rzadko zwiastuja nadchodzący poród. Moimi w szpitalu sie nikt nie przejmował ;)
    Ale czujnym byc trzeba :*

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Fasolka, ja nie kupowałam nic, mma chicco baby hug 4w1 jakoś tak, zamierzam na spód kłaść pieluszek lub kocyk.
    Bubek, ja mam ten kokonik, ale dostałam od siostry i w zasadzie dlatego, raczej bym nie kupowała, skoro będę miała to chicco.
    Dziewczyny, chwalilyscie kiedyś moja cerę, a ja wyglądam od kilku dni jka burak. Czerwone plamy, gorące policzki, małe białe wypryski, no koszmar. Chciałam Wam wrzucić zdjęcia z prośbą o rady, co z tym gównem zrobić, ale zapodaj nie dziala.
    Aha, mi się wydaje Bubek, że to są normalne bóle na tym etapie, ja jestem jednym wielkim bólem, w zasadzie od 16 tc jakoś ciągle boli mnie brzuch, im dalej w las tym ciemniej. A szyjka nie ruszona.

ja też mam małe zaczerwienienia ale to u mnie normalne- cera naczynkowa... może vit C pomoże?

ja dostałam kosz i kilkoro dzieci w nim spało więc wolałabym coś nowego włożyć do środka... coś swojego :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kurde posiedzę chyba dzisiaj na tym Koperniku 😑 przez taxiarza jechał specjalnie najdłuższa trasa w największe korki. Tak mnie wytrzepał po dołach że myslalam,że mi więzadła macicę puszcza aż mała się obudziła. Ona nie lubi trzepania

pewnie go soczyście opierdzieliłaś? :) powodzenia na wizycie!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przepraszam za pytanie z rana, ale czy któraś z Was może ma (ja mam od dwóch dni.. Od kiedy te skurcze mocne BH się zaczęły.. Bóle straszne przed.. Jak to powiedzieć.. Dwójka.
    Zaczyna boleć szczypac w środku, ledwo mogę dojść do toalety. Na zgietych nogach. Po przechodzi. Nie wiem czy inne ułożenie jelit czy już przyjaciele się w środku szykują żeby wyjść na zwenatrz po porodzie :(,.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kokon mam i bede korzystać. Zalezalo mi bardzo na kokonie..

M jeszcze moze popijać swoje piwko. Myślę ze w prima aprilisowy 1 dzień kwietnia nalozymy celibat na piwko.
    Na ścisłośc mam tate i brata kierowce a 2 piwa wypijane przez M nie czynią go pijanym jedynie prowadzić nie moze. Do szpitala autem jedzie sie 2 min.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 08:32

Karollinax26, Bubek lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Stresant rozumiem cie doskonale, ten twoj strach.
    Jak jeszcze bylam w ciazy to pomalutku myslalam o drugim dziecku.
    Zegar biologiczny tyka o chcialam starac sie krotko po urodzeniu.
    A teraz... mimo, ze lekki poród, lekki połóg to strach przed kolejnym wczesniaczkiem mnie paraliżuje.
    Nie wiem czy bede umiała sie z tym uporać :(

India nie myśl o tym! idź na żywioł :) wiesz, że każda ciąża jest inna :) kolejną możesz przeterminować :)

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny gdzie kupowałyście wkłady do koszów mojżesza?
    Ja wszystko na allegro. I materacy i ten ochraniacz dookola

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, ja czuje tylko takie napierania na odbyt i pulsowanie przy tych BH ale bez tragedii ogólnie. Bardziej uciążliwe jest dla mnie te kłucie, przy pęcherzu/w pochwie, nie wiem sama ...

Może mi się humor trochę poprawi, dziś dostanę rzeczy od taty.

Fasolka77, Mama36, DorotaAnna, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kochane przepraszam za pytanie z rana, ale czy któraś z Was może ma (ja mam od dwóch dni.. Od kiedy te skurcze mocne BH się zaczęły.. Bóle straszne przed.. Jak to powiedzieć.. Dwójka.
    Zaczyna boleć szczypac w środku, ledwo mogę dojść do toalety. Na zgietych nogach. Po przechodzi. Nie wiem czy inne ułożenie jelit czy już przyjaciele się w środku szykują żeby wyjść na zwenatrz po porodzie :(,.

mnie się zdarza Mama18... myślę, że to kwestia ułożenia jelit i przeciskania się masy kałowej :) także to chyba normalne a po już ulga :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Szlam spac padał snieg... Wstaje i nadal pada snieg.
    Ładną wiosnę mamy.
    Jestem cala zdretwiala..
    Mloda nie chce sie wybudzic na rekolekcje.. Dzien bedzie dzis chyba mega lozkowy.
    U mnie deszczowo cały czas. I też postanowiłam mieć łóżkowy dzień. Właśnie zjadłam śniadanie w łóżku a teraz zabieram się za książkę. Nie wstaję, tak mi dobrze :)

Daffi, Tunia76 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

M jeszcze moze popijać swoje piwko. Myślę ze w prima aprilisowy 1 dzień kwietnia nalozymy celibat na piwko.

Też mam i nie żałuje! :)

Daffi, Bubek lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja wszystko na allegro. I materacy i ten ochraniacz dookola

Mycha masz sprawdzonego sprzedawcę? poleć pls

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:

Powiem Ci że ja wczoraj coś takiego miałam. A że szczerze mówiąc nie wiedziałam czy te bóle to skurcze czy co to w ogóle jest, a miałam parcie na odbyt, a do obiadu zjadłam trochę cebuli to myślałam że po prostu jak zrobię dwójkę to mi przejdzie xd chociaż jak usiadłam to tak sobie pomyślałam ze strachem że to może nie dwójka się pcha xd w każdym razie bolało bardzo na dwójkę

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a ja nie biorę takiej opcji pod uwagę, że wody mi odejdą w domu lub "na mieście"... będę się kładła wcześniej w szpitalu i tam spokojnie czekała na rozwój sytuacji :)
    Mi co prawda wody ani razu nie odeszły przed porodem.. Ale od wczoraj jeździmy autem teściowej, które jest na sprzedaż, bo Nasze nowe do odebrania niestety w połowie maja, i się śmieje że jak odejdą jak będę w aucie to już będzie ciężko sprzedać haha

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Powiem Ci że ja wczoraj coś takiego miałam. A że szczerze mówiąc nie wiedziałam czy te bóle to skurcze czy co to w ogóle jest, a miałam parcie na odbyt, a do obiadu zjadłam trochę cebuli to myślałam że po prostu jak zrobię dwójkę to mi przejdzie xd chociaż jak usiadłam to tak sobie pomyślałam ze strachem że to może nie dwójka się pcha xd w każdym razie bolało bardzo na dwójkę
    No dokładnie o takie coś mi chodzi!! Ja też do końca nie wiem czy to skurcz czy właśnie potrzeba toalety. Czyli jak widzę bardziej to normalne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Na ścisłośc mam tate i brata kierowce a 2 piwa wypijane przez M nie czynią go pijanym jedynie prowadzić nie moze. Do szpitala autem jedzie sie 2 min.
    Wypitego mogą nie wpuścić na porodówkę. Kolegi mojego męża nie wpuścili a wypił tylko jedno piwo - i tylko dlatego, że było od niego czuć, nikt go alkomatem nie sprawdzał.
    Z czym się zgadzam :) Uważam, że na porodówce nie powinno być nikogo nawet pod najmniejszym wpływem.

Fasolka77, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy to normalne ale ja tez tak miałam :D w sensie ja wczoraj się zorientowałam, że ja nie wiem czy to co mnie boli to są skurcze czy nie? Jak te skurcze bolą? Bo to był taki okresowy ból ale silniejszy, znikał i pojawiał się, ale było to tak nieregularne że nawet nie miałam jak mierzyć a ściągnęłam aplikacje do mierzenia skurczy :D ja nie miałam wcześniej odczuwalnych skurczy bh, brzuch czasem mi twardnial ale nie bolało przy tym. I się zestresowałam trochę wczoraj :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 2198 2199 2200 2201 2202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ