X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Podobno biegunki przed porodem to naturalna kolej rzeczy bo organizm się oczyszcza, dla mnie to dziwne bo rozumiem jakby się po porodzie oczyszczał. A tu podobno często trzeba zrobić jeża bo tak ciężko. Tak mi siostry opisywały haha 😁
    ja przed porodem nie mialam biegunki ale nie mialam w ogole apetytu... na widok jedzenia moglam zwymiotowac... po porodzie bylam wilczo glodna... a pierwsza dwójka w wc to była katastrofa tylko psychiczna. u mnie matka natura tak zadzialala ze wszystko dostosowalo sie do sytuacji.. zero jakis zatwarzen i bezbolesnie szybko. bylam w szoku bo balam sie tego najbardziej.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Po prostu nigdy nie pomyślałam o tym, że w poradni patologii dostanę skierowanie do szpitala.
    Taka optymistka ze mnie. 😉
    I oby kochana tak było!!! Ja ci powiem że szłam hmm bez stresu ale z dziwnym przeczuciem

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co mozna na ten dyskomfort zaaplikowac? Napisalam do mojej lekarki ale ma dyzur w szpitalu to nie wiem kiedy odpisze....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A robilas Daffi jakies wymazy czy samo przechodzi?
    Gin nie zlecał nic.. zagladal ocenial stan sluzu i jedynie mocz robilam ale byl idealny...i to nie tak ze codziennie co jakis czas czuje swedzenie w tej okolicy i mija... zobaczymy w poniedzialek co powie..

b2ujp2.png

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dziadziuś zaszalał.
    Extra ubranka. 😃

Teraz tam pewnie pranie i prasowanie pełną parą. 😉

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia mam alergie na haslo pranie i prasowanie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 10:21

Tunia76, Kiwona lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ja przed porodem nie mialam biegunki ale nie mialam w ogole apetytu... na widok jedzenia moglam zwymiotowac... po porodzie bylam wilczo glodna... a pierwsza dwójka w wc to była katastrofa tylko psychiczna. u mnie matka natura tak zadzialala ze wszystko dostosowalo sie do sytuacji.. zero jakis zatwarzen i bezbolesnie szybko. bylam w szoku bo balam sie tego najbardziej.
    O tak, miałam to samo, a jak już się udało to taka ulga, że jednak to nic takiego :D

Daffi lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Gin nie zlecał nic.. zagladal ocenial stan sluzu i jedynie mocz robilam ale byl idealny...i to nie tak ze codziennie co jakis czas czuje swedzenie w tej okolicy i mija... zobaczymy w poniedzialek co powie..

Troche sie martwię bo trzema antybiotykami na jesieni wybijalam tego grzyba po pobycie w szpitalu..a teraz juz miesiac do porodu....ja bardziej czuje lekkie swedzenie nad cewka...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    No ja po. Wszystko ok, ale po zmierzeniu glowki mowi ze mala odpowiada 38 tygodniowi ciazy !!! Ja w szoku. Za tydz wizyta w szpitalu i rozmowa z anestezjologiem to mi ja zmierza znow i zobaczymy czy prawda :) moj gin ma przedwojenne usg

Bubek moj tez ma wieksza główkę a mniejszy brzuszek i mojej wychodzil na 14 centylu ale poszlam do guru usg i u niego juz wyszedl 42 centyl...takze jak sprzet stary to tym bardziej blad pomiaru mozliwy

Bubek lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Troche sie martwię bo trzema antybiotykami na jesieni wybijalam tego grzyba po pobycie w szpitalu..a teraz juz miesiac do porodu....ja bardziej czuje lekkie swedzenie nad cewka...
    aaa to co innego. ja mam male doswiadczenie w tego typu kwestiach bo infekcje u mnie sa rzadkoscia... mialam moze 3 w calym swoim zyciu... nigdy nic sie nie dzialo co moglolby wzbudzic moj niepokoj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 10:27

b2ujp2.png

• B_002 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny odnośnie tych komentarzy prezentów, to mi się w głowie nie mieści.
    U mnie w rodzinie jest spore zróżnicowanie jeśli chodzi o zasobność portfela. To jednak nigdy nie było takich akcji prezentowych. Każdy daje ile uważa i na ile go stać.
    Mam nadzieję, że dzieci to widzą i będą mieć podobne podejście do prezentów i kasy.

Mój syn raz od babci dostał bluzę dresową, ale taką raczej dziewczęcą. Babci ładnie podziękował, no ale bluzy oczywiście nigdy nie założył. 😃
    Tunia tu właśnie przykład rodziców jest najważniejszy. Dzieci widzą ich reakcje na prezenty i potem same tak reagują. Każdy prezent ma znaczenie, jednego stać na droższy a drugiego nie. Ja mam dziadków których stać na drogie prezenty i dzielą się z wnukami czym mogą bo chcą. Mam też babcię która ma rentę tylko po dziadku bo sama nigdy nie pracowała i jak coś od niej dostanę to nawet to doceniam jeszcze bardziej niż te prezenty od drugich dziadków bo wiem że to prosto z serca, choćby był to najskromniejszy prezent.
    Tak będę chciała swoje dzieci uczyć, żeby doceniały chęci i starania a nie wartość prezentów.
    To co piszecie o tych prezentach komunijnych to się w głowie nie mieści.
    Ja mam chrześnicę w Stanach i jak mam jej prezent kupić to przecież nie będzie mnie stać na coś co dostanie od swojego chrzestnego który tam też w Stanach mieszka. Z zarobkami z Polski nie ma co porównywać prezentów kupionych za dolary.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 10:28

Tunia76, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny a co mozna na ten dyskomfort zaaplikowac? Napisalam do mojej lekarki ale ma dyzur w szpitalu to nie wiem kiedy odpisze....
    Ja bym spróbowała probiotyki, coś z kwasem mlekowym zanim ci lekarka odpisze. Np żel lacibios femina, albo globulki jeśli chcesz aplikować do środka, np lactovaginal. Zawsze może zahamuje rozwój infekcji jeśli coś się zaczyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 10:37

stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie takiego zachowania z prezentami, moze dla tego, że nigdy takiej sytuacji nie doswiadczyłam. Dla mnie to kosmos taki sam jak wasze opisy relacji z tesciowymi, moja jest tak super kobietą i zawsze możemy na nią liczyć, chciałabym wychować swojego syna tak jak ona zrobiła to ze swoim, że jest tak dobrym mężem i naprawde potrafi prawidłowo zachować się w stosunku do kobiety i w ogole do ludzi. Normlnie jak tak podczytuje to mam wrażenie, że w jakimś innym świecie żyje ;)
    Kiwona nie kłamał bo lubisz się pochwalić swoim życiem ;)

B_002, Kiwona lubią tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to Wam powiem ze się naprawdę dzielnie trzymamy w dwupakach. Dopiero India się rozpakowała , a kilka z nas ma terminy na koniec marca / sam początek kwietnia , brawo my☺️

B_002, Lili90, Tunia76, Natalia-tosia, Kasiulka90, martusiawp, Kiwona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek moj też ma głowę większą i to o 2 tyg, ale gin ciagle powtarza,że to dobrze bo w czasie porodu sn jak już glowa przejdzie to i z resztą będzie łatwiej, a pozatym ja to stoję na pograniczu sn a cc i jak będzie glowa nadal taka wieksza to nie wstawi się w kanał i nie będzie w razie czego inny lekarz podważać jwgo decyzji o cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile mamy już ciąż donoszonych...
    Valetta94
    Kasionek
    Mistella
    Lilli90
    B_002

B_002, Natalia-tosia, india lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella też o tym pomyślałam. Grzecznie się trzymamy w dwupakach do najbezpieczniejszych terminów :)
    Mnie już ta końcówka ciąży męczy, ale ogólnie jest dobrze, tylko już nic nie mogę w domu zrobić ani wyjść coś załatwić, bo każdy większy ruch wiąże się z twardnieniem brzucha lub kłuciem w środku.
    Dzisiaj mam gości popołudniu więc muszę odkurzyć i umyć podłogi, to zadanie na dziś. Resztę zrobi mąż jak wróci z pracy :)
    Cały czas się pocieszam że już niedużo zostało i muszę wytrzymać, chociaż zrobiłam się niecierpliwa.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella bole takie tu każda przychodzi, ale ma siłę na to, żeby nogi zaciskać :)
    Rano cos mi się zrobiło takiego, że musiałam chodzić takim okrakiem bo.inaczej bolało w kroku, aż do męża mowiła, że jeszcze chwila i szpagat walne i bede tylko siadać tak po podłodze :)

B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to też się lekko zestresowałam tym co tu się dzieje...Chyba czas spakować torbę!
    Trzymam kciuki za te co w szpitalach <3

ibm2j48a6easc2hs.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka jest zel provaq do smarovania....do srodka lactovaginal...ja bym tylko posmarowala bo jsk cos wlozysz a lekarka bedzie chciala wymaz zrobic to lipa bo sama tabletka ci wyjdzie tzn. Dobre bakterie zamiast tych zlych

‹‹ 2223 2224 2225 2226 2227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ