X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Karmelka,ja to Cię podziwiam,że Ty tak wszystko ogarniasz..co jest w szpitalu,jakie sale,czy wygodnie ,czy łazienka ok,ile osób..Ja to wychodzę z założenia,że chce pójść urodzić zdrowe dziecko bez komplikacji i wyjść do domu :D Chyba mam jakieś utopijne wyobrażenia :D
    Ja mam takie samo podejście jak Ty ;) Ma być wykwalifikowany personel i czysto (i dostęp do ZZO :D ). A czy ja będę miała pokój z łazienką czy nie to dla mnie najmniej ważne. Mojemu synkowi i tak będę potrzebna tylko ja i kawałek łóżeczka. W końcu nie jadę tam na wakacje.

mysla.nieskalana, espoir, Kiwona, Karollinax26, estrella, Tunia76, martusiawp, DorotaAnna, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Karmelka,ja to Cię podziwiam,że Ty tak wszystko ogarniasz..co jest w szpitalu,jakie sale,czy wygodnie ,czy łazienka ok,ile osób..Ja to wychodzę z założenia,że chce pójść urodzić zdrowe dziecko bez komplikacji i wyjść do domu :D Chyba mam jakieś utopijne wyobrażenia :D
    Ja mam podobnie, dla mnie nieważne czy sale są jednoosobowe, dwu- czy trzy-.
    Jakoś tak o tym nie myślę. Szpital ma pozytywne opinie to znaczy że musi być dobrze. Ja się nie nastawiam na żadne luksusy, za pokój jednoosobowy bym nie zapłaciła bo nie czuję potrzeby w takim leżeć. Szpital to szpital, trzeba urodzić i wyjść do domu jak najszybciej to możliwe. Ważne żeby dziecko było zdrowe i wszystko przebiegło prawidłowo :)

mysla.nieskalana, espoir, Karollinax26, estrella, Tunia76, martusiawp, Syska2202, DorotaAnna lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO mnie trochę uspokoiłyście,bo już zaczęłam myśleć,że jestem ignorantką. Ale ja naprawdę wierzę głęboko,że oni się tam znają na swojej pracy i nie dopuszczam myśli,że moze być inaczej,a mój komfort to tak wiecie..raczej na bardzo odległym planie.

B_002, Paula 90, espoir, Tunia76, Fasolka77 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to strzeliłam wczoraj komentarz w formie rymowanej do konkursu na blogu,w którym do wygrania jest Laktator elektryczny :D Zawsze lubiłam takie bzdurki robić.Rysować na konkursy albo wymyślać takie zabawne (wg mnie :D) odpowiedzi.

B_002, Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Nie wyobrażam sobie takiego zachowania z prezentami, moze dla tego, że nigdy takiej sytuacji nie doswiadczyłam. Dla mnie to kosmos taki sam jak wasze opisy relacji z tesciowymi, moja jest tak super kobietą i zawsze możemy na nią liczyć, chciałabym wychować swojego syna tak jak ona zrobiła to ze swoim, że jest tak dobrym mężem i naprawde potrafi prawidłowo zachować się w stosunku do kobiety i w ogole do ludzi. Normlnie jak tak podczytuje to mam wrażenie, że w jakimś innym świecie żyje ;)
    Kiwona nie kłamał bo lubisz się pochwalić swoim życiem ;)
    To prawda Lili, ale tylko tu na forum...

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwiedziłam znajomą którą widuję średnio co dwa tygodnie (ma sklep u mnie na osiedlu).
    I mówiła że bardzo mi już brzuch opadł i wybił do przodu, że widać, że już jest "na wylocie". Ale to, że jest na wylocie może oznaczać nawet miesiąc jeszcze.

W sumie widzę, że lepiej mi się oddycha a po schodach ocieram udami lekko o brzuch.

Fasolka - w sumie nie wiem od czego to obniżenie nastroju. Tak jakoś ogólnie do dupy. Nie ma konkretnego powodu chyba. Czekam na "wicie gniazda" i związany z tym przypływ energii.
    Jest gdzieś lecz nie wiadomo gdzie :D

Młody tak kopie, że mi zaraz wyrwie dziurę pod żebrami

mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Czekam na "wicie gniazda" i związany z tym przypływ energii.
    Jest gdzieś lecz nie wiadomo gdzie :D

Młody tak kopie, że mi zaraz wyrwie dziurę pod żebrami
    Paula, dlaczego to zrobiłaś 😭 Teraz przez cały dzień będę miała w głowie: "Tę pszczółkę, którą tu widzicie..."

Paula 90, malutka_mycha lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    To prawda Lili, ale tylko tu na forum...
    W koncu my tu już nie takie obce po tylu wspólnych miesiącach ;)

Paula 90, Natalia-tosia, Kiwona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, i dostałam igły 5mmx0,25mm (krótsze i cieńsze), Pani w aptece dała mi wszystkie jakie miała czyli 10sztuk :) Domówię jeszcze przez internet jak się sprawdzą.

I zaczynam 36 tydzień. Mój suwaczek mówi, że moja macica powiększyła się tysiąc razy. To by wiele wyjaśniało :D

Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ja sie nie rozpakuje raczej wcześniej.Przynajmniej licze na ten 26 i wczoraj lekarz mowiel ,ze szyjka skorcona ale tak wszystko zamkniete i naprawde nie jest zle.Wiecie co dostałam te leki na cisnie i ja czuje nowe zycie.Glowa nie boli spac sie nie chce .Jednak to cisnienie blisko normy mnie wykonczało.A wczoraj jedna pani przyszla z skurvzami co 3 min i 6 cm rozwarciem na IP i za godzne juz lekarz szył jej krocze.
    Ooo też bym chciała tak szybko :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Paula, dlaczego to zrobiłaś 😭 Teraz przez cały dzień będę miała w głowie: "Tę pszczółkę, którą tu widzicie..."

Maju, Maju, Maju, Maju, Maaaaaaaju cóż zobaczymy dziś?

Gucio - obudź się ty śpiochu jeden :D

B_002, Kasiulka90, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mi brzuch "opadł" jakieś 2 tyg temu. Ja tego nie widzę wizualnie bo od początku miałam dość nisko, ale właśnie od 2 tygodni czuję różnicę w oddychaniu, ucisku na udach jak siedzę, braku zgagi w dzień, nacisku na pęcherz itd. Także można sobie z tym brzuchem obniżonym tak chodzić :) Niestety niewygodnie mi już z nim. No ale już niedługo.

Paula 90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też marzę tylko o tym żeby jak najszybciej urodzić i wrócić do domu. Ewentualnie nie trafić na wredne położne podczas porodu, a cała reszta no cóż, mam świadomość, że nie wybieram się do hotelu :D

B_002, espoir, mysla.nieskalana, estrella, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Maju, Maju, Maju, Maju, Maaaaaaaju cóż zobaczymy dziś?

Gucio - obudź się ty śpiochu jeden :D
    Hahaha 😂 A tematycznie pasuje, bo czekamy aż sąsiedzi wrócą ze szpitala. Dokładnie tydzień temu urodziła się mojemu Klemkowi koleżanka - Maja 😊 Mamy mega fajnych sąsiadów ściana w ścianę i bardzo się ucieszyłam, jak się okazało, że Asia była w ciąży o 6 tygodni starszej 😊 To też ich pierwsze dziecko. Będziemy razem chodzić na spacery, dzieciaki się będą razem bawiły (oby!) i są już zapisani do tego samego żłobka 😍

malutka_mycha, B_002, Paula 90, martusiawp, Natalia-tosia, MamaAga85, Fasolka77 lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ja też marzę tylko o tym żeby jak najszybciej urodzić i wrócić do domu. Ewentualnie nie trafić na wredne położne podczas porodu, a cała reszta no cóż, mam świadomość, że nie wybieram się do hotelu :D
    Dokładnie tak :) Szpital to nie hotel.
    Ja absolutnie nie potępiam i nie krytykuję kogoś kto chce sobie zapłacić za pokój jednoosobowy i jeszcze w dodatku żeby mąż był całą dobę, czy za prywatną położną. Wiem że są takie możliwość i to wszystko jest dla ludzi. Kwestia podejścia i poczucia komfortu psychicznego. Mi to wszystko nie jest potrzebne do szczęścia i tak sobie myślę że trochę przez to łatwiej w życiu jak nie potrzebuję tych wygód sobie sprawiać.
    Moja przyjaciółka taka jest że mnie wypytywała w jakimś szpitalu rodzę, bo tu takie wygody a tam inne, wszystko płatne ale dla niej to akurat na znaczenie żeby sobie to zafundować. Dla mnie nie :)
    Ja jestem typem domatorki i najlepiej mi u siebie w domu wiec cały największy komfort będę miała z dzieckiem jak już sobie wrócimy do siebie :)

mysla.nieskalana, Tunia76, Natalia-tosia, Fasolka77 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Basiu nie wiem czy czytałaś ale napisałam ci że jak byłam w sobotę w szpitalu położne mi powiedzialy,że nie mają laktatora a wiem że masz takie podejście jak ja że nie kupujesz. Ale powiedziały mi że jest podobno jakoś sklep nawet na terenie szpitala w razie potrzeby zakupu.

Ale wychodzi na to, że ja chyba będę rodzić na Ujastku. Mają tu moja historię a ciekawe jak się potoczy sytuacja obecna czy mnie wypuszcza czy będą chcieli obserwować żeby nic nie przegapić.
    Mi położna mówiła, że według nowych przepisów szpitale mają mieć tyle laktatorow ile łóżek na oddziale poporodowym (nie wiem czy tak się ten oddział nazywa). Ale ze względu na koszty takiej inwestycji jest to przesunięte w czasie do któregoś tam roku.
    Ujastek pewnie będzie miał wcześniej, ale taki Kopernik to nie ma co marzyć.
    Mi polozna kazała na cesarkę jechać z laktatorem, a nie planowałam kupować.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Hahaha 😂 A tematycznie pasuje, bo czekamy aż sąsiedzi wrócą ze szpitala. Dokładnie tydzień temu urodziła się mojemu Klemkowi koleżanka - Maja 😊 Mamy mega fajnych sąsiadów ściana w ścianę i bardzo się ucieszyłam, jak się okazało, że Asia była w ciąży o 6 tygodni starszej 😊 To też ich pierwsze dziecko. Będziemy razem chodzić na spacery, dzieciaki się będą razem bawiły (oby!) i są już zapisani do tego samego żłobka 😍
    My mamy podobną sytuację ale w rodzinie :)
    Mój brat będzie miał synka 3 miesiące po naszej córeczce, a też się niedługo wprowadzają na to samo osiedle, dwa bloki od nas. Będą mieć dzieci bliski kontakt i relacje prawie jak rodzeństwo :)

Kasiulka90, martusiawp, Natalia-tosia, Lolka30 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mi polozna kazała na cesarkę jechać z laktatorem, a nie planowałam kupować.
    Na cesarke to raczej trzeba, na poród sn można sobie odpuścić na początek.
    Kup sobie ręczny bo tańszy a może nie będziesz musiała potem używać jak się laktacja rozkręci :) Ja bym tak zrobiła.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sąsiedzi nad nami maja córeczkę. Urodziła się 1 sierpnia a my 4 sierpnia wysikaliśmy pozytywny test.
    Inne roczniki, ale może będą się bawić razem jak podrosną. W końcu to będzie tylko około 8 miesięcy różnicy.

Też mamy samych świetnych sąsiadów. Na szczęście :)

B_002, Kasiulka90, martusiawp, Natalia-tosia, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też w szpitalu nie liczę na luksusy, czysto tam jest, chciałabym żeby tylko było „w miarę” dobre podejście. Chce urodzić, żeby mała była zdrowa, żebym ja się jakoś czuła i do domciu, to nie hotel :D

B_002, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 2225 2226 2227 2228 2229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ