X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Karolcia, próbowałaś wczoraj tę pozycję kolankowo-łokciową? Przesunęła się Marcelka?

Próbowałam ale nie za bardzo miałam na to czas, więc porobiłam to przez 2-3 minuty, pewnie za krótko, bo słabo pomogło :D
    Marcela później jeszcze obijała mi się o szyjkę, po jakimś czasie odpuściła :)
    Zdecydowanie wolę w żebra! ;)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie, napisałam do mamy tej dziewczynki z klasy syna, odpisała mi:
    Bardzo mi przykro, że Hania tak się zachowała.
    Porozmawiam z nią dzisiaj, bo takie sytuacje oczywiście nie mogą mieć miejsca.
    Bardzo dziękuję, że Pani do mnie napisała

Spoko, jest jeszcze nadzieja w tym narodzie ;)

Wyszorowalam łazienkę, chociaż jeszcze lustro, jeszcze półki i pralka potrzebują czyszczenia. Ale ja ledwo żyje, cała się trzęse i musiałam się położyć. Za pół godziny wstanę i będę się szykowala do lekarza. Boli mnie w dole brzucha po prawe, kłuje tak. Chyba wezmę nospe niedługo.

malutka_mycha, mysla.nieskalana, B_002, martusiawp, Kasiulka90, Lolka30, Rudzik1, estrella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też aspoleczna u mnie z synem była jeszcze bariera językowa to już wogole jak wyrzutek 😂
    Syn sam sobie na placu zabaw poradził, no i żeby nie był jak mamusia to go do przedszkola szybciej dałam też 😋 Jako 6 latek nie ma problemu z nawiązywanie znajomości w odróżnieniu do mamy 😂

malutka_mycha, Bubek, Kiwona, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To oni nie są aspoleczni tylko niegrzeczni :) ja się uśmiechnęła, dzień dobry powiem ale o pierdolach z nieznajomymi nie pogadam.

Moje hormony ostatnio szaleją. Płacze częściej niż wcześniej a teraz czytając na marcówkach o baby blues i kwiatach od męża się poryczalam. Masakra

f1d9680377.png

Wysłany: 12 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera fajnie wiedzieć że jest nadzieja :) niestety dużo też od charakteru zależy, a mąż podobny do mnie :)

Kiwona nie przegina z porzadkami, może je sobie zostaw na wywołanie za kilka tygodni

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha moje też szaleją, ale w drugą stronę - mam takiego wkurwa od tygodnia, że dziwne, że Mąż jeszcze nie padł rażony moim wzrokiem :D

mysla.nieskalana, malutka_mycha, martusiawp, B_002, Kiwona, Lolka30, Syska2202, Fasolka77 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nistera fajnie wiedzieć że jest nadzieja :) niestety dużo też od charakteru zależy, a mąż podobny do mnie :)

Kiwona nie przegina z porzadkami, może je sobie zostaw na wywołanie za kilka tygodni
    Mój mąż też ale syn z charakteru to wykapana teściowa, nie da sobie nic powiedzieć i jeszcze zagada na śmierć 😂
    Jak drugi też taki będzie to ja podziękuje, wyprowadzam się na Marsa 😂

malutka_mycha, B_002, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hormony chyba też szaleją bo od jakiegoś czasu się zrobiłam strasznie wrażliwa, wszystko mnie wzrusza, płakać mi się chce, a nawet ostatnio płakałam że siedzę sama w domu i mi smutno :P a przecież codziennie jestem sama jak mąż jest w pracy. Teraz wydaje mi się to śmieszne.
    Jakiś taki zjazd nastroju mam i poczucie że wszystko mi się dłuży a ja leżę, odpoczywam i czas marnuję :P
    No nic, mam nadzieję że jak się pojawi dziecko to będę się musiała rozruszać i hormony też będą dla mnie łaskawsze :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 12 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera ale w życiu będzie im łatwiej :)

Espoir wyobrazilam sobie jak szalejesz w domu :)

f1d9680377.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisteria - z tego co kojarze w AKH rodzisz tak? Wiesz juz co tam trzeba wziac? Ja jeszvze nie mialam okazji zapytac, tylko tyle wiem ze dziecku ubranka na wyjscie.

a ja tez aspoleczna, a corka i maz pchaja sie do ludzi :D

malutka_mycha lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z tych co same zaczepiaja nowych sąsiadów :D jak Tosia miała 5 miesięcy to wiedziałam, że sasiadom za ścianą się dziecko urodziło, więc nie wiele myśląc poszłam przed spacerkiem, zapukałam do nich i zapytałam czy nie mają ochoty na wspólny sapcer ;-) tak zaczęła się nasza i naszych córek przyjaźń. Później właśnie w piaskownicy poznałam resztę dzieciatych sąsiadów ;-) teraz mamy z sąsiadkami taką ttradycję, że raz na pół roku wychodzimy same bez dzieci się napić i poplotkować :D
    Teraz niestety wszyscy po kolei się wyprowadzamy :( ale w nowym miejscu znam już dobre 5 rodzin :D ja kocham przebywać z ludźmi, męczę się w samotności.

Karmelllka90, B_002, Kasiulka90, Lolka30, malutka_mycha, estrella, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kiwona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aspołeczna, mąż jeszcze bardziej 😅 ale mój syn w przedszkolu odnalazł się świetnie, w szkole też nie jest źle. Z tym, że jest wrażliwy i jak mu ktoś dokucza i sprawia przykrość, to już ciężko mu to dźwignac. Teraz jeszcze ja jestem w stanie go wesprzeć, ale już za chwilę zacznie dojrzewac i w nosie będzie miał moje rady ;)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto wykupuje u nas na forum prywatny pokój? A kto jedzie rodzić do hotelu??? Bo tyle razy się przewinęło o tym a nie wyłapałam nikogo🤔

Ja rozumiem,że ktoś rodzi w szpitalu takim jaki ma i gdybym rodziła w mieście z jednym czy dwoma szpitalami pewnie wyjścia bym nie miała bo nie jechała bym do szpitala 100km, skoro mam pod nosem.
    Ale ja na szczęście mam wybór. A jeśli wybrany przeze mnie szpital wygląda jak poligon wojenny z łóżkiem na łóżku to jednak wolę rodzić tam gdzie będę miała pokój dwuosobowy maksymalnie a opieka w szpitalu musi być na poziomie tam pracują lekarze położne nie hydraulicy i piekarze. Poza tym ja wiem że dla mnie bardzo ważne jest otoczenie i na pewno lepiej będzie mi się łagodziło ból w pokoju jednoosobowym z mężem i prysznicem niż trzy osobowym bez męża. I myślę że jeśli w pokoju będzie mniej ludzi mniejszy tłok to i przyjemniej mi będzie i dziecku nie będzie tyle zarazków. A i cycki i przyjemniej będzie wietrzyć. No samo to że jak teraz leżę w pokoju gdzie mam super odległość łóżka od łóżka komfort spania jest inny w grudniu wspoltokatorka dmuchała mi w twarz. Generalnie są niułanse, ale zdaje sobie sprawę że jak pojadę gdzieś gdzie jest tłok i odeślą męża do domu a on jest moim lekiem na wszystko to będę się źle czuła.

barbillla86 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, wow! Mi się w ogóle nie mieści to w głowie 🤣

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po obchodzi się dowiedziałam że zapisy ktg są prawidłowe, we czwartek mam mieć kontrolne USG, odstaic mam już terdyferon bo mam super wyniki, ale Pania doktor zaniepokoił mój ból spojenia łonowego

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    Nisteria - z tego co kojarze w AKH rodzisz tak? Wiesz juz co tam trzeba wziac? Ja jeszvze nie mialam okazji zapytac, tylko tyle wiem ze dziecku ubranka na wyjscie.

a ja tez aspoleczna, a corka i maz pchaja sie do ludzi :D

Nic ci nie trzeba wsumie. Koszulę, majty, podpaski , podkłady wszystko dają , dla dziecka pampersy i ciuchy dają, nawet sm9czki ci dadzą jak chcesz.
    Ja brałam tylko kosmetyki i klapki, bo niby tam są ale to takie zwykle wolałam swoje, ręczniki dają.
    Kosmetyki dla dziecka jeśli chcesz używać w szpitalu ale jak coś to też Ci dadzą próbki. Dokumentów nie zapomnij bo w AKH na dole jest urząd i tam możesz od razu wyrobić Geburtsurkunde i Meldezettel.
    Ciuchy na wyjść ie tylko weź, ładowarkę do telefonu , dokumenty , Kosmetyki i klapki no i szlafrok jak chcesz , bo jak będziesz szła po ten akt urodzenia to na sam dół koło wyjścia to tak średnio w koszuli latać 😂
    Laktator jest na oddziale.
    Wsumie chyba tylko tyle. Nosidełka nie zapomnij , nie wypuszcza z oddziału bez niego 😂 Po cc trzymają Max 5dni , ja po sn byłam półtora dnia.

Bubek lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Po obchodzi się dowiedziałam że zapisy ktg są prawidłowe, we czwartek mam mieć kontrolne USG, odstaic mam już terdyferon bo mam super wyniki, ale Pania doktor zaniepokoił mój ból spojenia łonowego
    To po USG jest szansa na wyjście do domu?
    No chyba nie będą Cię trzymać do porodu.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Bardzo dobre wieści :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kto wykupuje u nas na forum prywatny pokój? A kto jedzie rodzić do hotelu??? Bo tyle razy się przewinęło o tym a nie wyłapałam nikogo🤔
    U nas chyba nikt nie mówił że wykupuje, była tylko mowa że za jednoosobowe czasem trzeba zapłacić. Ja znam osoby które chętnie by to zrobiły jakby jechały rodzić. To bardziej nawiązanie do tematu że jedni potrzebują większego komfortu żeby czuć ale dobrze a inni na to nie zwracają uwagi bo traktują szpital jak miejsce chwilowe i nie przywiązują wagi do tego żeby było jak w hotelu.
    Każdy powinien tak sobie wszystko organizować żeby było jak najlepiej dla niego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 13:32

Tunia76, Paula 90, DorotaAnna lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka,ja nie napisałam tego w ogóle złośliwie,bardziej się przeraziłam,że ja nie zwracam uwagi na takie rzeczy a może powinnam.

Basia,ja też tak mam..czasem tak sobie myślę,że ja to taka biedna jestem,sama...inni mają to,tamto w wyprawce,a ja ciągle kase licze i mi tak smutno nad samą sobą i ryczę :D Później się śmieje sama z siebie,żem głupia jak but :-P

B_002, Kiwona lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 2227 2228 2229 2230 2231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ