X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Bardzo. Normalnie jak nie ja. Niczym się nie stresuje. Nawet płacze jak już widzę ze mają te dzidziusie że idą z nimi do domku. Jak mam okazję zaglądam do każdej mydelniczki!!!! Te maleństwa są takie małe a ja sobie wyobrażam że moja Leonia będzie taka wieeelka. Super mam bo jestem w pokoju przy pokojach dziewczyn z cesarek to tych małych dziudziutkow tu dużo. Jakby mnie spojenie nie bolało poszlabym na położnictwo popatrzeć sobie 😊

Oj widać, że jesteś tak pozytywnie nastawiona! Super! To na pewno pomoże! :)

Właśnie dzwoniłam do M, bo dzwonił do mnie wcześniej ale nie mogłam rozmawiać, teraz oddzwoniłam ale on miał spotkanie w pracy i tym razem to on nie mógł gadac, ale od razu wystrachany i pyta „nie rodzisz ?” :D

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kurde a ja nie mam żadnego skurczu a dzisiaj miałam 2 BH ale nie pod ktg... Czemu moja macica nie ćwiczy ☹️
    Zacznie z dnia na dzień tak jak u mnie. W zeszłą środę miałam płaski zapis, bez skurczów, a wczoraj skurcze, że hoho.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś lekki ból okresowy, dodatkowo ból nóg jak na zmianę pogody.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Moja bratowa była w lipcu na Brochowie na tej 6tce. Ona jest mało wymagająca więc jej wsio ryba i na szczęście trafiła koło okna ale ja jak weszłam to się przexegnalam.. 6 kobiet.. 6 dzieci.. I u każdego po 3 osoby odwiedzające minimum. Ja bym nie dała rady.. Boziu podziwiam je wszystkie. Ani krocza powietrzyc, ani przysnać na chwilę.
    No własnie o tym mowie. 6 osobowa sala poporodowa to już jest przegięcie. 6 kobiet z dziećmi to juz jest za dużo a tu jeszcze odwiedzajacy. A jak bratowa wspomina poród i opiekę?

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ca600163165.jpg

Mam jeden zapis

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Zacznie z dnia na dzień tak jak u mnie. W zeszłą środę miałam płaski zapis, bez skurczów, a wczoraj skurcze, że hoho.
    Wiewiórcia jaka decyzję podjęłaś ? Jedziesz jeszcze do profesorka czy już odpuszczasz? Wiesz gdzie rodzić ?

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej mam parcie na pęcherz ☹️ jakbym mogła to bym siedziała na kibelku i sikała 😀 dziś USG 3 trymestru u mojego ginka więc trzymać kciuki proszę 😀 także zapytam gdzie ta moja glizda jest że tak mi daje popalić ten pęcherz 😀

martusiawp, B_002, Fasolka77, Kiwona lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka jest zel provaq do smarovania....do srodka lactovaginal...ja bym tylko posmarowala bo jsk cos wlozysz a lekarka bedzie chciala wymaz zrobic to lipa bo sama tabletka ci wyjdzie tzn. Dobre bakterie zamiast tych zlych

łykam provag... posmarowałam wczoraj i dziś clotrimazolem... lekarka mi odpisała, żebym na razie nic nie aplikowała i jutro sprawdzi.. na razie się uspokoiło...

wróciłam z mani i pedi :)- na nogach juz zwykły lakier ale na rękach jeszcze hybryda ale french... w razie w :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Natalia, piękne zdjęcie! Wyglądasz zjawiskowo! ❤️

yyyyy coś mnie ominęło??? jakie zdjęcie? na której stronie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kurde a ja nie mam żadnego skurczu a dzisiaj miałam 2 BH ale nie pod ktg... Czemu moja macica nie ćwiczy ☹️
    Twoja macica Nas zaskoczy i po prostu wypluje Malutka hihi
    Żartuję.. Słuchaj... Możesz ich nawet nie czuć że masz :naprawde! Ja tak miałam w pierwszej ciazy.. Myślę że może i miałam te skurcze ale nie czułam.. W drugiej bardziej.. A teraz już każdy niemal. Może to o to też chodzi.
    Nie martw się kochana. Na pewno ćwiczy!! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    yyyyy coś mnie ominęło??? jakie zdjęcie? na której stronie?
    Ja też nie wiem...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Natalia tosia ❤❤❤ PIĘKNIE WYGLĄDASZ 😍😍😍😍

ja po KTG-skurcze się chyba żadne nie piszą ale Mały tak szaleje,że tętno do 200 skakało momentami...A wogóle to nie zdajecie sobie sprawy chyba jaki moja prowadząca ma sprzęt do KTG😑😑😑 trzeba taki jakby pas bandażowy założyć na brzuch i pod to wkładają te jakby sondy do tętna-11 lat temu w ciąży z córką też miałam KTG i mój lekarz miał już wtedy pasy takie do zapinania na rzep itd...a tu jak przed wojną...i do tego co chwilę tętno znika i trzeba to palcem trzymać😡😑
    Oczywiście juz 1.5h opóźnienia🙄🙄🙄🙄🙄🙄

o to to! u mnie tak samo... ostatnio też mi laska kazała trzymać - na szczęście już na końcówce.. teraz nie będę trzymac bo nie jestem w stanie trzymać ręki w powietrzu dłużej niż kilka minut

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    No własnie o tym mowie. 6 osobowa sala poporodowa to już jest przegięcie. 6 kobiet z dziećmi to juz jest za dużo a tu jeszcze odwiedzajacy. A jak bratowa wspomina poród i opiekę?
    Ona rodzila tam dwójkę, bo pierwsze na Kamienskiego .. Mogę Cię z nią skontaktować jak chcesz. Cała trójkę SN, ale nie słyszałam od niej specjalnie narzekań. Tylko jak dla mnie to jest najtrwardsza baba jaka znam.. Więc zawsze dzielę na dwa to co co mówi i wtedy to dotyczy normalnego czlowieka haha

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja mam podobnie, dla mnie nieważne czy sale są jednoosobowe, dwu- czy trzy-.
    Jakoś tak o tym nie myślę. Szpital ma pozytywne opinie to znaczy że musi być dobrze. Ja się nie nastawiam na żadne luksusy, za pokój jednoosobowy bym nie zapłaciła bo nie czuję potrzeby w takim leżeć. Szpital to szpital, trzeba urodzić i wyjść do domu jak najszybciej to możliwe. Ważne żeby dziecko było zdrowe i wszystko przebiegło prawidłowo :)

mam to samo podejście! plus jeszcze chcę aby nie było tabunów odwiedzających! Ale ja z tych co zwrócą uwagę jak będzie trzeba!

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 mama36 no właśnie 6 osób to jest tłok tu nawet chodzi o te dzieci każde płacze w innym czasie, jedno może wybudzać drugie a one też potrzebują spokoju.
    W Żeromskim nie ma takich dużych pokoi tylko max 4 osobowe ale jest jedną łazienka na dwa pokoje czyli np na 8 osób. I w małych pokojach ktore wcześniej były na jedno łóżko teraz są 3 łóżka. W pokoju byly 3 kobiety 3 malutkich dzieci i masa odwiedzających było ciemno w pokoju. Mnie to przestraszylo. Ale też że względu na to, że ja jestem przeciwna odwiedzinom w szpitalu poza tatusiem.

Mama36, Nistera, B_002 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Odwiedziłam znajomą którą widuję średnio co dwa tygodnie (ma sklep u mnie na osiedlu).
    I mówiła że bardzo mi już brzuch opadł i wybił do przodu, że widać, że już jest "na wylocie". Ale to, że jest na wylocie może oznaczać nawet miesiąc jeszcze.

W sumie widzę, że lepiej mi się oddycha a po schodach ocieram udami lekko o brzuch.

Fasolka - w sumie nie wiem od czego to obniżenie nastroju. Tak jakoś ogólnie do dupy. Nie ma konkretnego powodu chyba. Czekam na "wicie gniazda" i związany z tym przypływ energii.
    Jest gdzieś lecz nie wiadomo gdzie :D

Młody tak kopie, że mi zaraz wyrwie dziurę pod żebrami

Paula to może jakaś słodkość na poprawę nastroju? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ca600163165.jpg

Mam jeden zapis
    No serducho małej faktycznie skaczace. Ale mówią że w normie tak? :)
    U mnie zapis nie mal prosty na sercu a skurcze wlqnsie skaczace

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja jeśli będę rodzić na Brochowie i będę mieć do wyboru sale 6 osobowa bez łazienki albo platna jedynke to z pewnoscia wykupię jedynkę. Wszystko spoko ale są pewne granice ;).
    Lolka to jak ja wyląduje na 6 osobowe, będę wwpadała do Twojej jedynki z Bianka, jak coś dorzucę się do opłat ;-) hehe ;-)

Karmelka ja nie neguje żadnej osoby kktóra chce mieć lepsze warunki, każda z nas jest inna, każdej z nas robi dobrze co innego. Ja przez mój wpis chciałam tylko przekazać, że aakurat mi nie są ppotrzebne żadne inne warunki niż te które szpital jest akurat w stanie mi zapewnić. :)

Lolka30 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mala daje dzis popalic.... ledwo chodze.
    Ale za to udalo mi sie jeszcze zalatwic wymaz na paciorkowca. Za rydz wyniki

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewiórcia jaka decyzję podjęłaś ? Jedziesz jeszcze do profesorka czy już odpuszczasz? Wiesz gdzie rodzić ?
    Ależ oczywiście, że nie wiem ;) mój gin powiedział, że skoro są takie skurcze, to mały jest gotowy do przyjścia na świat i nie będzie mieć oznak wcześniactwa, więc można rodzić choćby dziś w szpitalu I referencyjności. To samo potwierdziła położna. Jest tu u mnie świeżo otwarte piękne położnictwo...na miejscu, minuta drogi... No ale dalej termin CC mamy ustalony na 39+0 i czekamy co się rozwinie, póki co go nie przełożył, bo szyjka trzyma...

Poznań 120 km w jedną mańkę...jutro mam wizytę. Waham się czy jechać, bo to niebezpieczne - leżę z tyłu a pasem jestem zapięta na słowo honoru. No ale chyba pojadę, może zechce od razu mnie położyć, to zostanę w szpitalu.

Karmelka, zapis faktycznie bez skurczów, choć ja wcześniej miałam jeszcze bardziej płaską tę linię, więc może na dniach coś się zacznie pojawiać :)

Syska, kciuki :)

Ja też nie widziałam zdjęcia Natalki!!

Valetta, jak sytuacja?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 2229 2230 2231 2232 2233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ