X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmellka pamiętaj... nie planuj! bo tfu tfu skończy się, że wylądujesz w tym remontowanym Zeromskim i będziesz leżeć na korytarzu! Czego Wam nie życzę ale nie da się zaplanować wszystkiego!
    A ty nie planujesz porodu w Łodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłabym w sali gdzie jest tyle odwiedzających najpierw poprosiłabym o uszanowanie mojego spokoju. A jakby nie pomogło to bym sobie wietrzyła na legalu. Niech się wstydzi ten kto widzi. To jest oddział a nie stolik przy barze.
    Jakby nie mogli poczekać aż wrócą do domu.
    Ja uważam, że na oddziałach gdzie są noworodki wstęp powinni mieć rodzice/prawni opiekunowie. Nikt więcej.

KarmeLoVe, mysla.nieskalana, Fasolka77, Nistera, Tunia76, martusiawp, Kiwona, estrella, Lolka30, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w szpitalu są tylko sale 4-osobowe, ale ja tego w ogóle nie odczuwałam, bo dookoła łóżek są kotary czy jak to się nazywa i ja nawet nie wiedziałam z kim na sali leżę...
    partnerzy/mężowie mogą być z kobietami całą dobę i też wcale się tego nie odczuwa.
    więc liczba osób to nie jest problem, jeśli się zrobi fajne warunki.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka wrzuć jeszcze raz fotę!!

Valetta, co u Was?

Syska, trzymam kciuki :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wrzucam jeszcze na chwilkę żeby nie było :D To jeszcze nieobrobione w weekend udało nam się zrobić sesje rodzinną ;-) Jak będę miała obrobione fotki to wrzucę więcej ;-)[/QUOTE]

piekne!!!! <3 niezła pamiącha!!!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka77 szukasz inspiracji na obiad dla cukrzyków?

Ja ci dam super pomysł. Zupa pomidorówka z rozgotowanym ryżem do tego kawałek suche mięsa bez przypraw trochę suchego makaronu razowego i startą marchewka bez przypraw do tego trochę twarożku białego 🤪

eeeee nie jest źle.. szacun za makaron razowy! :) a ten twarożek w jakim charakterze?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    kuźwa, za dużo dzieciaków wokół chyba, bo pomyślałam to co napisałaś... :P

tere fere Espoir ;)

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka już wiem czemu masz taką straszną zgagę !! Sąsiadce gastrolog powiedział, że u tych bardzo szczupłych osób zołądek układa się koszykowo bo inaczej się nie mieści i dlatego ta zgaga jest silniejsza niż u osób grubszych

ahahahaa to dobrze, że mi się kilka razy zgaga przydarzyła... u mnie na pewno żołądek nie jest koszyczkowo ułożony ale miło, że to jakiś wyznacznik tłuszczyku :) :) :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A ty nie planujesz porodu w Łodzi?

planuję ale mnie położy moja ginka wczesniej na oddziale

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Trzeci dzień z rzędu biorę nospę. Nie jestem w stanie się ruszać po ludzku.
    Zużyłam przez ciążę dopiero pierwszy cały listek tej no spy max.
    Ile tego można było brać?
    Sproboj czopki .Brzmi strasznie ale dzialają lepiej niz no spa.Byscopan albo scopoloan.

Paula 90 lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, standardowo Nospa Max 3x1.
    Kasionek dobrze mówi, spróbuj czopki Scopolan.

Paula 90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ahahahaa to dobrze, że mi się kilka razy zgaga przydarzyła... u mnie na pewno żołądek nie jest koszyczkowo ułożony ale miło, że to jakiś wyznacznik tłuszczyku :) :) :)
    To nie wyznacznik bo ja też mam ale na pewno nie taka jak Karola

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Miałam dwie cc i nigdy laktator nie był mi potrzebny. Z drugim to w ogóle nawał miałam w 2 dobie po cc.. Mleka jak dla półki wojska. Więc napisałabym że można.. A nie trzeba ;P
    A ja akurat po cc nie miałam pokarmu i karmilam bardzo krótko, mimo wsparcia laktatora. Do tego wklesle brodawki i po karmieniu. Teraz liczę, że jakimś cudem będzie inaczej. W razie W laktatora kupi mąż :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    planuję ale mnie położy moja ginka wczesniej na oddziale
    Mnie dzisiaj pytali gdzie rodzę pierwsze pytanie ich

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    To nie wyznacznik bo ja też mam ale na pewno nie taka jak Karola

to była ironia

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka już wiem czemu masz taką straszną zgagę !! Sąsiadce gastrolog powiedział, że u tych bardzo szczupłych osób zołądek układa się koszykowo bo inaczej się nie mieści i dlatego ta zgaga jest silniejsza niż u osób grubszych
    No jest to jakieś logiczne wytłumaczenie, nie wiedziałam takich rzeczy.
    W takim razie Karolina musisz poczekać aż ci brzuch opadnie, zgaga przejdzie. A po porodzie to już na pewno :)
    Ja teraz mam tylko jak się położę na płasko. A męczyła mnie strasznie przez cały 8 miesiąc.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ależ oczywiście, że nie wiem ;) mój gin powiedział, że skoro są takie skurcze, to mały jest gotowy do przyjścia na świat i nie będzie mieć oznak wcześniactwa, więc można rodzić choćby dziś w szpitalu I referencyjności. To samo potwierdziła położna. Jest tu u mnie świeżo otwarte piękne położnictwo...na miejscu, minuta drogi... No ale dalej termin CC mamy ustalony na 39+0 i czekamy co się rozwinie, póki co go nie przełożył, bo szyjka trzyma...

Poznań 120 km w jedną mańkę...jutro mam wizytę. Waham się czy jechać, bo to niebezpieczne - leżę z tyłu a pasem jestem zapięta na słowo honoru. No ale chyba pojadę, może zechce od razu mnie położyć, to zostanę w szpitalu.

Karmelka, zapis faktycznie bez skurczów, choć ja wcześniej miałam jeszcze bardziej płaską tę linię, więc może na dniach coś się zacznie pojawiać :)

Syska, kciuki :)

Ja też nie widziałam zdjęcia Natalki!!

Valetta, jak sytuacja?
    Wiesz Jak jest.Mi tez gadali ze oby do 30 tyg ,oby do 34 .Te same słowa co u Ciebie kiedy było tak zle.Ja na Twoim miejscu bralabym ten 39 tydzien.Dla dziecka dobrze ,Ty blisko masz.Tylko ze od skonczonego 37 zaczelabym juz chodzić i funkcjonowac i czekac na maluszka.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam zgage ale tylko jak zjem czekolade albo cos slodkiego...po normalnm jedzeniu nie mam....chyba to zagaga bo nigdy czegos takiego nie mialam ale tak jakby mnie bolal przelyk tak daleko az na klatce piersiowej...to chyba to ...czasami jak mi sie odbije to cale usta kwasow.....i trzeba popic....

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wrócić do domu chociaż na chwilę bo nie przygotowałam rzeczy dla małej na wyjście

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zdjecie widzialam piekne :) ta koszulka jest z Alieksperes? bo wiem ze ktoras kiedys zamawiala cos takiego do sesji

‹‹ 2231 2232 2233 2234 2235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ