Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:To po USG jest szansa na wyjście do domu?
No chyba nie będą Cię trzymać do porodu. -
Nistera wrote:Nic ci nie trzeba wsumie. Koszulę, majty, podpaski , podkłady wszystko dają , dla dziecka pampersy i ciuchy dają, nawet sm9czki ci dadzą jak chcesz.
Ja brałam tylko kosmetyki i klapki, bo niby tam są ale to takie zwykle wolałam swoje, ręczniki dają.
Kosmetyki dla dziecka jeśli chcesz używać w szpitalu ale jak coś to też Ci dadzą próbki. Dokumentów nie zapomnij bo w AKH na dole jest urząd i tam możesz od razu wyrobić Geburtsurkunde i Meldezettel.
Ciuchy na wyjść ie tylko weź, ładowarkę do telefonu , dokumenty , Kosmetyki i klapki no i szlafrok jak chcesz , bo jak będziesz szła po ten akt urodzenia to na sam dół koło wyjścia to tak średnio w koszuli latać 😂
Laktator jest na oddziale.
Wsumie chyba tylko tyle. Nosidełka nie zapomnij , nie wypuszcza z oddziału bez niego 😂 Po cc trzymają Max 5dni , ja po sn byłam półtora dnia.
czyli wszystko mam... o urzedzie tez wiedzialam, ale czy moze to maz zalatwic czy ja musze telepac sie na dol? jeszcze chyba Heiratsurkunde musze miec.
-
nick nieaktualnyNieskalana nie odebrałam twojego wpisu jako złośliwego. Ale jak to czytałam to miałam wrazenie, że kobiety które chcą rodzić i po porodzie przebywać w ludzkich komfortowych warunkach to wyrodne matki, które rodzą dzieci i najchętniej zostawiłby je w szpitalu. Bo tylko te które rodzą byle gdzie chcą wyjść jak najszybciej do domu ze zdrowym dzieckiem.
Trzeba potępiać kobiety które myślą też o sobie ! To będa źle matki na pewno nie będą kochać dziecka i nie dadzą tyle czułości dziecku -
Karmelka, bez przesady, nikt tutaj nie miał tego na myśli, ani tak nie pisał.
Trochę wyolbrzymiłaś nasze wypowiedzi
Dawaj znać czy cię wypuszczają czy nie.
KTG dobre ale teraz będą sprawdzać ci co z tym bólem spojenia? Zrobią ci USG?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 13:50
Fasolka77 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Karmelka, ja też nie pisałam niczego złośliwie ❤️ Ja wyboru nawet nie mam, mam jeden szpital więc jestem zdana na ten.
Czyli na razie do czwartku zostajesz tak ?
Kiwona czy syn już ma lepszy nastrój po tej akcji z „koleżanką” ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 13:51
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Karmelka, bez przesady, nikt tutaj nie miał tego na myśli, ani tak nie pisał.
Trochę wyolbrzymiłaś nasze wypowiedziWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 13:51
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Na cesarke to raczej trzeba, na poród sn można sobie odpuścić na początek.
Kup sobie ręczny bo tańszy a może nie będziesz musiała potem używać jak się laktacja rozkręciJa bym tak zrobiła.
espoir, Bubek lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Karolinka szczerze wydaje mi się że przed weekendem mnie nie puszcza. Bo wypisy są do godziny 14:00 obchód robią przed 13 obejdą caly oddział później USG więc USG będę miała pewnie po godzinie 14:00 jeśli wszystko na USG będzie dobrze to przy dobrych zapisach ktg wypuszcza mnie w piątek a jeśli np mała pokaże co potrafi na KTG to nie wyjdę albo jeszcze stwierdza że na weekend chcą obserwować. Bo najwięcej przyjęć jest w poniedzialki. Aaaa no i ciekawe jak moje rozwarcie na opuszek palca :p
Ale psychicznie chyba masz się dobrze ? -
B_002 wrote:U nas chyba nikt nie mówił że wykupuje, była tylko mowa że za jednoosobowe czasem trzeba zapłacić. Ja znam osoby które chętnie by to zrobiły jakby jechały rodzić. To bardziej nawiązanie do tematu że jedni potrzebują większego komfortu żeby czuć ale dobrze a inni na to nie zwracają uwagi bo traktują szpital jak miejsce chwilowe i nie przywiązują wagi do tego żeby było jak w hotelu.
Każdy powinien tak sobie wszystko organizować żeby było jak najlepiej dla niego.
B_002 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyJa jestem gaduła ale one gadają caaaaly czas. Ja to i poczytam coś i napisze do was a one non stop gadają
przy nich to ja niemowa jestem.
A jedna z moich sąsiadek ma 42 lata i ma 20 letnia córkę, ale jest taka laska no mówię wam nogą długa super laseczka -
Kochana przykro że się tak poczułaś, na pewno żadna tu nie miała na celu tu kogokolwiek krytykować. Chyba każda bardziej o swoich potrzebach pisała, a to że ktoś ma inne to przecież naturalne.
Wszystkie będziemy dobrymi mamami, bo najważniejsze jest dla nas dobro dzieckaKarmelllka90, Tunia76, Kiwona lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Do mnie zaraz przychodzi położna.
Całe szczęście udało mi się wrócić do domu na czas! Bałam się, ze nie zdążę i jak wrócę to już będzie stała pod drzwiami, a jakbyśmy weszły razem to by chyba padła!
Mam psa - buldog francuski (jeśli, któraś z Was miała do czynienie z ta rasa to napewno wie co mam na myśli) - kochany przeogromnie, ale to co mnie w nim wkurza to to, ze jak nie ma nas w domu to on wtedy śpi i strasznie dużo pierdzi.
Pierwsze co robię jak wchodzę do domu to otwieram okna i drzwi na ogród bo tak mam napierdziane.
Uff zdążyłam wywietrzyc😉Lolka30, Karmelllka90, malutka_mycha, Natalia-tosia, martusiawp, Tunia76, Fasolka77, Kiwona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa po ktg.. Serducho supcio, skurcz jeden się zapisał 80 proc reszta mniejsze. To te BH. Lekarz napisał mi że zapis prawidłowy no i super!
Wiewióreczka, Karmelllka90, Lolka30, estrella, malutka_mycha, mysla.nieskalana, Natalia-tosia, martusiawp, Lili90, Tunia76, Fasolka77, Kiwona, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Ale psychicznie chyba masz się dobrze ?
Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Ja jeśli będę rodzić na Brochowie i będę mieć do wyboru sale 6 osobowa bez łazienki albo platna jedynke to z pewnoscia wykupię jedynkę. Wszystko spoko ale są pewne granice
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 13:59
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:Ja po ktg.. Serducho supcio, skurcz jeden się zapisał 80 proc reszta mniejsze. To te BH. Lekarz napisał mi że zapis prawidłowy no i super!