X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    To po USG jest szansa na wyjście do domu?
    No chyba nie będą Cię trzymać do porodu.
    Tunia tutaj na prawdę lubią trzymać, ale coś czuje że może się skończyć u mnie cesarka bo mam problem z tym spojeniem znowu boli. I Pani doktor tak dopytywała kiedy zaczelo boleć czy miałam USG kiedy mam kolejne no ewidentnie bardzo ja to zaniepokoilo

• Bubek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Nic ci nie trzeba wsumie. Koszulę, majty, podpaski , podkłady wszystko dają , dla dziecka pampersy i ciuchy dają, nawet sm9czki ci dadzą jak chcesz.
    Ja brałam tylko kosmetyki i klapki, bo niby tam są ale to takie zwykle wolałam swoje, ręczniki dają.
    Kosmetyki dla dziecka jeśli chcesz używać w szpitalu ale jak coś to też Ci dadzą próbki. Dokumentów nie zapomnij bo w AKH na dole jest urząd i tam możesz od razu wyrobić Geburtsurkunde i Meldezettel.
    Ciuchy na wyjść ie tylko weź, ładowarkę do telefonu , dokumenty , Kosmetyki i klapki no i szlafrok jak chcesz , bo jak będziesz szła po ten akt urodzenia to na sam dół koło wyjścia to tak średnio w koszuli latać 😂
    Laktator jest na oddziale.
    Wsumie chyba tylko tyle. Nosidełka nie zapomnij , nie wypuszcza z oddziału bez niego 😂 Po cc trzymają Max 5dni , ja po sn byłam półtora dnia.

czyli wszystko mam... o urzedzie tez wiedzialam, ale czy moze to maz zalatwic czy ja musze telepac sie na dol? jeszcze chyba Heiratsurkunde musze miec.

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieskalana co te hormony z nami robią :D:D haha

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mąż iść, potrzebujesz akty urodzenia rodziców, akt małżeństwa tak jak piszesz, dowody lub paszporty , Meldezettel twoja i męża, kopie i oryginały i tłumaczenia, chyba tyle.

Bubek lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieskalana nie odebrałam twojego wpisu jako złośliwego. Ale jak to czytałam to miałam wrazenie, że kobiety które chcą rodzić i po porodzie przebywać w ludzkich komfortowych warunkach to wyrodne matki, które rodzą dzieci i najchętniej zostawiłby je w szpitalu. Bo tylko te które rodzą byle gdzie chcą wyjść jak najszybciej do domu ze zdrowym dzieckiem.
    Trzeba potępiać kobiety które myślą też o sobie ! To będa źle matki na pewno nie będą kochać dziecka i nie dadzą tyle czułości dziecku

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, ja też nie pisałam niczego złośliwie ❤️ Ja wyboru nawet nie mam, mam jeden szpital więc jestem zdana na ten.
    Czyli na razie do czwartku zostajesz tak ?

Kiwona czy syn już ma lepszy nastrój po tej akcji z „koleżanką” ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, bez przesady, nikt tutaj nie miał tego na myśli, ani tak nie pisał.
    Trochę wyolbrzymiłaś nasze wypowiedzi :)

Dawaj znać czy cię wypuszczają czy nie.
    KTG dobre ale teraz będą sprawdzać ci co z tym bólem spojenia? Zrobią ci USG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 13:50

Fasolka77 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, ja też nie pisałam niczego złośliwie ❤️ Ja wyboru nawet nie mam, mam jeden szpital więc jestem zdana na ten.
    Czyli na razie do czwartku zostajesz tak ?

Kiwona czy syn już ma lepszy nastrój po tej akcji z „koleżanką” ?
    Karolinka szczerze wydaje mi się że przed weekendem mnie nie puszcza. Bo wypisy są do godziny 14:00 obchód robią przed 13 obejdą caly oddział później USG więc USG będę miała pewnie po godzinie 14:00 jeśli wszystko na USG będzie dobrze to przy dobrych zapisach ktg wypuszcza mnie w piątek a jeśli np mała pokaże co potrafi na KTG to nie wyjdę albo jeszcze stwierdza że na weekend chcą obserwować. Bo najwięcej przyjęć jest w poniedzialki. Aaaa no i ciekawe jak moje rozwarcie na opuszek palca :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 13:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karmelka, bez przesady, nikt tutaj nie miał tego na myśli, ani tak nie pisał.
    Trochę wyolbrzymiłaś nasze wypowiedzi :)
    Możliwe Basiu, ale ja mówię tylko jak się poczułam. Dotknęło mnie to tak w srodku, że jestem wyrodna bo chciałabym żeby te pierwsze chwile wspólnie były dla nas miłe i komfortowe. Że myślę też o sobie a to zle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 13:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Na cesarke to raczej trzeba, na poród sn można sobie odpuścić na początek.
    Kup sobie ręczny bo tańszy a może nie będziesz musiała potem używać jak się laktacja rozkręci :) Ja bym tak zrobiła.
    Miałam dwie cc i nigdy laktator nie był mi potrzebny. Z drugim to w ogóle nawał miałam w 2 dobie po cc.. Mleka jak dla półki wojska. Więc napisałabym że można.. A nie trzeba ;P

espoir, Bubek lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka szczerze wydaje mi się że przed weekendem mnie nie puszcza. Bo wypisy są do godziny 14:00 obchód robią przed 13 obejdą caly oddział później USG więc USG będę miała pewnie po godzinie 14:00 jeśli wszystko na USG będzie dobrze to przy dobrych zapisach ktg wypuszcza mnie w piątek a jeśli np mała pokaże co potrafi na KTG to nie wyjdę albo jeszcze stwierdza że na weekend chcą obserwować. Bo najwięcej przyjęć jest w poniedzialki. Aaaa no i ciekawe jak moje rozwarcie na opuszek palca :p

Ale psychicznie chyba masz się dobrze ? :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    U nas chyba nikt nie mówił że wykupuje, była tylko mowa że za jednoosobowe czasem trzeba zapłacić. Ja znam osoby które chętnie by to zrobiły jakby jechały rodzić. To bardziej nawiązanie do tematu że jedni potrzebują większego komfortu żeby czuć ale dobrze a inni na to nie zwracają uwagi bo traktują szpital jak miejsce chwilowe i nie przywiązują wagi do tego żeby było jak w hotelu.
    Każdy powinien tak sobie wszystko organizować żeby było jak najlepiej dla niego :)
    Ja jeśli będę rodzić na Brochowie i będę mieć do wyboru sale 6 osobowa bez łazienki albo platna jedynke to z pewnoscia wykupię jedynkę. Wszystko spoko ale są pewne granice ;).

B_002 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem gaduła ale one gadają caaaaly czas. Ja to i poczytam coś i napisze do was a one non stop gadają :) przy nich to ja niemowa jestem.

A jedna z moich sąsiadek ma 42 lata i ma 20 letnia córkę, ale jest taka laska no mówię wam nogą długa super laseczka

• B_002 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana przykro że się tak poczułaś, na pewno żadna tu nie miała na celu tu kogokolwiek krytykować. Chyba każda bardziej o swoich potrzebach pisała, a to że ktoś ma inne to przecież naturalne.
    Wszystkie będziemy dobrymi mamami, bo najważniejsze jest dla nas dobro dziecka :)

Karmelllka90, Tunia76, Kiwona lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciała urodzić zdrowe dziecko, mieć dobrą opiekę, nie czuć żadnego bólu i spędzić kilka dni w super warunkach :D Ale chcieć sobie można ;)

Karmelllka90, B_002, Tunia76 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie zaraz przychodzi położna.
    Całe szczęście udało mi się wrócić do domu na czas! Bałam się, ze nie zdążę i jak wrócę to już będzie stała pod drzwiami, a jakbyśmy weszły razem to by chyba padła!
    Mam psa - buldog francuski (jeśli, któraś z Was miała do czynienie z ta rasa to napewno wie co mam na myśli) - kochany przeogromnie, ale to co mnie w nim wkurza to to, ze jak nie ma nas w domu to on wtedy śpi i strasznie dużo pierdzi.
    Pierwsze co robię jak wchodzę do domu to otwieram okna i drzwi na ogród bo tak mam napierdziane.

Uff zdążyłam wywietrzyc😉

Lolka30, Karmelllka90, malutka_mycha, Natalia-tosia, martusiawp, Tunia76, Fasolka77, Kiwona lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ktg.. Serducho supcio, skurcz jeden się zapisał 80 proc reszta mniejsze. To te BH. Lekarz napisał mi że zapis prawidłowy no i super! :)

Wiewióreczka, Karmelllka90, Lolka30, estrella, malutka_mycha, mysla.nieskalana, Natalia-tosia, martusiawp, Lili90, Tunia76, Fasolka77, Kiwona, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ale psychicznie chyba masz się dobrze ? :)
    Bardzo. Normalnie jak nie ja. Niczym się nie stresuje. Nawet płacze jak już widzę ze mają te dzidziusie że idą z nimi do domku. Jak mam okazję zaglądam do każdej mydelniczki!!!! Te maleństwa są takie małe a ja sobie wyobrażam że moja Leonia będzie taka wieeelka. Super mam bo jestem w pokoju przy pokojach dziewczyn z cesarek to tych małych dziudziutkow tu dużo. Jakby mnie spojenie nie bolało poszlabym na położnictwo popatrzeć sobie 😊

Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja jeśli będę rodzić na Brochowie i będę mieć do wyboru sale 6 osobowa bez łazienki albo platna jedynke to z pewnoscia wykupię jedynkę. Wszystko spoko ale są pewne granice ;).
    Moja bratowa była w lipcu na Brochowie na tej 6tce. Ona jest mało wymagająca więc jej wsio ryba i na szczęście trafiła koło okna ale ja jak weszłam to się przexegnalam.. 6 kobiet.. 6 dzieci.. I u każdego po 3 osoby odwiedzające minimum. Ja bym nie dała rady.. Boziu podziwiam je wszystkie. Ani krocza powietrzyc, ani przysnać na chwilę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 13:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja po ktg.. Serducho supcio, skurcz jeden się zapisał 80 proc reszta mniejsze. To te BH. Lekarz napisał mi że zapis prawidłowy no i super! :)
    Kurde a ja nie mam żadnego skurczu a dzisiaj miałam 2 BH ale nie pod ktg... Czemu moja macica nie ćwiczy ☹️

‹‹ 2228 2229 2230 2231 2232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ