X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Mistella jak pochwalilas to zaraz się pewnie zacznie hihi, jedna po drugiej 😉.

Mistella lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu nie wiem czy czytałaś ale napisałam ci że jak byłam w sobotę w szpitalu położne mi powiedzialy,że nie mają laktatora a wiem że masz takie podejście jak ja że nie kupujesz. Ale powiedziały mi że jest podobno jakoś sklep nawet na terenie szpitala w razie potrzeby zakupu.

Ale wychodzi na to, że ja chyba będę rodzić na Ujastku. Mają tu moja historię a ciekawe jak się potoczy sytuacja obecna czy mnie wypuszcza czy będą chcieli obserwować żeby nic nie przegapić.

• Mistella Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znów dobry dzień, znów przypływ energii wiec wykorzystuje na pranie ... naprawdę czuje się dość dobrze na tej końcówce... aż zaskakujące

Natalia-tosia, B_002, Kiwona, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Karmelka,bo ja nienawidzę zakupów, nie lubię gadać, cenie sobie ciszę i spokój i nie lubię opowiadać o sobie, zwłaszcza obcym ludziom, jak w szpitalu. Leżałam w szpitalu kilka razy i nawet nie wiem, czy znałam imiona kobiet, z którymi leżałam 😉 Oszalałabym, gdyby ktoś się mnie ciągle o coś dopytywal 😅 W życiu też nie przyszloby mi do głowy przejąć się słowami położnej, która widziała mnie raz, jeśli stwierdziłaby, że opadł mi brzuch 😉 To tak na szybko skrobnelam, co na świeżo mam w pamięci 😉 Tylko nie bierz tego do siebie jako zarzut, po prostu zwracam uwagę na to, jak różne jesteśmy 😘

MamaAga, krew mnie zalewa jak słyszę takie historie. Współczuję 😑

Wiecie, jakie mam od kilku dni objawy nowe? Przeskakuja mi kości między nogami, coś jakby spojenie. Normalnie głośno chrupie jak się przekręcam na drugi bok czy wstaje z łóżka. Chrup! Masakra. Na szczęście nie boli, czuję oczywiście ból spojenia ale jest mniejszy niż wtedy, kiedy pierwszy raz Wam o tym pisałam. Ale to chrupanie jest przerażające 😮
    Kiwona to za to my jesteśmy bardzo podobne. Ja też nienawidzę gadać z obcymi (za to w domu ze mnie niezła gadula) i czuję się jak na mekach np w przychodniach, jak ktoś się dosiadzie :) masazystke wybierałam pod tym kątem, żeby masowaly ale nie gadała :D a teraz wieloletnie koleżanki mi mówią że na początku mnie nie lubił bo sprawia wrażenie mruka i wynioslej, wszystko dlatego że milczę :)

Kiwona lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 12 marca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Misia widać starsze pokolenie ma więcej pary :) ja na razie sama sie ogarniam, sama przekręcam w nocy, golę, myję, jeżdżę autem.. brzuch mi w sumie nie przeszkadza.. ale fakt... po 40-tce poszłam na przegląd, wysłałam też K. Najważniejsze to być świadomym zagrożeń... u mnie dziadek miał cukrzycę, tata ma cukrzycę .. więc jestem obciążona... i wyszła mi IO przed ciążą a to stan przedcukrzycowy.. ale metformina świetnie dawała radę :)
    Też mi się wydaje że chcąc nie chcąc nasze pokolenie jest słabsze od dziadków np. Co do moich rodziców to już tak pewna bym nie była :) coraz młodsze osoby trafiają do szpitali z mojego otoczenia. A kiedyś o chorobach (typu serce, cukrzyca itd) to słyszałam w kontekście ludzi starszych a nie 40-50 lat

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja mam znów dobry dzień, znów przypływ energii wiec wykorzystuje na pranie ... naprawdę czuje się dość dobrze na tej końcówce... aż zaskakujące
    Czyżby cisza przed burzą? ;-)

Mistella lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Karolina dziadziuś zaszalał.
    Extra ubranka. 😃

Teraz tam pewnie pranie i prasowanie pełną parą. 😉

Oj tak, jedna pralka już wyprana, zaraz wstawiam drugą ;)

Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, piękne zdjęcie! Wyglądasz zjawiskowo! ❤️

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 12 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dziewczyny odnośnie tych komentarzy prezentów, to mi się w głowie nie mieści.
    U mnie w rodzinie jest spore zróżnicowanie jeśli chodzi o zasobność portfela. To jednak nigdy nie było takich akcji prezentowych. Każdy daje ile uważa i na ile go stać.
    Mam nadzieję, że dzieci to widzą i będą mieć podobne podejście do prezentów i kasy.

Mój syn raz od babci dostał bluzę dresową, ale taką raczej dziewczęcą. Babci ładnie podziękował, no ale bluzy oczywiście nigdy nie założył. 😃
    Bo go dobrze wychowałas. Na pewno każda z nas dostała kiedyś nietrafione prezent. Ale nigdy ani ja ani rodzice nie odezwalismy się z tego powodu nawet słowem. Dla mnie to jest nie do pomyślenia :/

Tunia76, Bubek lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Basiu nie wiem czy czytałaś ale napisałam ci że jak byłam w sobotę w szpitalu położne mi powiedzialy,że nie mają laktatora a wiem że masz takie podejście jak ja że nie kupujesz. Ale powiedziały mi że jest podobno jakoś sklep nawet na terenie szpitala w razie potrzeby zakupu.

Ale wychodzi na to, że ja chyba będę rodzić na Ujastku. Mają tu moja historię a ciekawe jak się potoczy sytuacja obecna czy mnie wypuszcza czy będą chcieli obserwować żeby nic nie przegapić.
    Tak widziałam że pisałaś o tym laktatorze. Ja na razie zakładam że nie będzie mi potrzebny. Moja koleżanka teraz jest w trakcie robienia certyfikatu na doradcę laktacyjnego i mi powiedziała żebym nie kipowala. Z resztą też myślę że jak jest laktator to tak czasem kusi żeby jednak skorzystać jak są problemy z karmieniem. A tak to zostaje przystawianie do piersi aż do skutku. Ja jestem dobrej myśli że się uda. A w razie czego mąż pójdzie i kupi jakby plany trzeba było zmienić.

No pewnie jak już tyle razy na tym Ujastku byłaś i rzeczywiście znają tam twoją historię to może tak lepiej. Z resztą też trudno wszystko zaplanować. Sama mówiłaś niedawno że w Żeromskim często odsyłają do Ujastka bo remont się przeciąga. Także kto wie gdzie ja urodzę :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 12 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Dziewczyny a co mozna na ten dyskomfort zaaplikowac? Napisalam do mojej lekarki ale ma dyzur w szpitalu to nie wiem kiedy odpisze....
    Posmaruj clotrimazolum. Niestety te tabletki dopochwowe są na receptę. Na mnie najlepiej to działało. Możesz delikatnie też do środka zaaplikowac

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia jakie piękne zdjęcie! Super pomysł z tą stylizacją. Wyglądasz tak bardzo kobieco, ślicznie! :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, przepiękne zdjęcie! 😍 Cudnie się zapowiada sesja 😊

mhsvcbxmf17updrl.png

Wysłany: 12 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ślicznie!!! Piękna pamiątkę będziecie mieć <3

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Tak widziałam że pisałaś o tym laktatorze. Ja na razie zakładam że nie będzie mi potrzebny. Moja koleżanka teraz jest w trakcie robienia certyfikatu na doradcę laktacyjnego i mi powiedziała żebym nie kipowala. Z resztą też myślę że jak jest laktator to tak czasem kusi żeby jednak skorzystać jak są problemy z karmieniem. A tak to zostaje przystawianie do piersi aż do skutku. Ja jestem dobrej myśli że się uda. A w razie czego mąż pójdzie i kupi jakby plany trzeba było zmienić.

No pewnie jak już tyle razy na tym Ujastku byłaś i rzeczywiście znają tam twoją historię to może tak lepiej. Z resztą też trudno wszystko zaplanować. Sama mówiłaś niedawno że w Żeromskim często odsyłają do Ujastka bo remont się przeciąga. Także kto wie gdzie ja urodzę :)
    Tak to prawda. Ale rozmawiałam też z mężem pod kątem sali przedporodowej na Ujastku są sale jednoosobowe i siedzisz sobie z mężem pod prysznicem itd a w Żeromskim siedzi się we 3 dziewczyny np mąż nie może tam być chyba ze się trafi poród w godzinach odwiedzin i że będziesz rodzić sama, trochę mnie to zestresowało bo chce żeby ze mną był cały czas. I przeraziło mnie to jak jest ciasno w tych salach poporodowych z sali jednoosobowej zrobili sale 3 osobowa. I jak wyszłam stamtąd może widział że coś nie gra. Tutaj są sale tylko dwu osobowe kanapy gdzie można z dzidziusiem i mężem iść posiedzieć a tam ciasnota w tych salach jakoś tak ten tłok mnie przytlamsil. A tu znowu jak mi skrócą czas kangurowania to chyba ich pozabijam

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Leżymy sobie we trzy pod KTG.

Paula kupujesz igły do insuliny? Mi w aptece słonecznej dają za darmo
    Dają Ci tyle ile masz dawek? Ja zmieniam co jedno-dwa podania.

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka,ja to Cię podziwiam,że Ty tak wszystko ogarniasz..co jest w szpitalu,jakie sale,czy wygodnie ,czy łazienka ok,ile osób..Ja to wychodzę z założenia,że chce pójść urodzić zdrowe dziecko bez komplikacji i wyjść do domu :D Chyba mam jakieś utopijne wyobrażenia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 11:34

espoir, Natalia-tosia, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie rozpakuje raczej wcześniej.Przynajmniej licze na ten 26 i wczoraj lekarz mowiel ,ze szyjka skorcona ale tak wszystko zamkniete i naprawde nie jest zle.Wiecie co dostałam te leki na cisnie i ja czuje nowe zycie.Glowa nie boli spac sie nie chce .Jednak to cisnienie blisko normy mnie wykonczało.A wczoraj jedna pani przyszla z skurvzami co 3 min i 6 cm rozwarciem na IP i za godzne juz lekarz szył jej krocze.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia tosia ❤❤❤ PIĘKNIE WYGLĄDASZ 😍😍😍😍

ja po KTG-skurcze się chyba żadne nie piszą ale Mały tak szaleje,że tętno do 200 skakało momentami...A wogóle to nie zdajecie sobie sprawy chyba jaki moja prowadząca ma sprzęt do KTG😑😑😑 trzeba taki jakby pas bandażowy założyć na brzuch i pod to wkładają te jakby sondy do tętna-11 lat temu w ciąży z córką też miałam KTG i mój lekarz miał już wtedy pasy takie do zapinania na rzep itd...a tu jak przed wojną...i do tego co chwilę tętno znika i trzeba to palcem trzymać😡😑
    Oczywiście juz 1.5h opóźnienia🙄🙄🙄🙄🙄🙄

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Karmelka,ja to Cię podziwiam,że Ty tak wszystko ogarniasz..co jest w szpitalu,jakie sale,czy wygodnie ,czy łazienka ok,ile osób..Ja to wychodzę z założenia,że chce pójść urodzić zdrowe dziecko bez komplikacji i wyjść do domu :D Chyba mam jakieś utopijne wyobrażenia :D

Piona! 🖐🏼

mysla.nieskalana, espoir lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 2224 2225 2226 2227 2228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ