X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po. Wszystko ok, ale po zmierzeniu glowki mowi ze mala odpowiada 38 tygodniowi ciazy !!! Ja w szoku. Za tydz wizyta w szpitalu i rozmowa z anestezjologiem to mi ja zmierza znow i zobaczymy czy prawda :) moj gin ma przedwojenne usg

DorotaAnna, Kiwona, Fasolka77, martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżymy sobie we trzy pod KTG.

Paula kupujesz igły do insuliny? Mi w aptece słonecznej dają za darmo

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta94 a zapisują się jakieś skurcze?

• espoir Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy używacie telefonów podczas KTG? ja w sali zawsze miałam napisane, że nie można :P

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Absolutnie nie biorę. Ja jestem bardzo rozrywkowa wygadana i uwielbiam ludzi. Od gadania to i może nawet rozwarcie się zrobiło na tej IP 😁 bo podobno jak buzia otwarta to szyjka luzuje bo to powiązany mięsień 😋😋
    Na szczęście w sali mam takie same gaduły 😊 a nawet gadają więcej niż ja...
    Karmelllka tak mnie zestresowałaś wczorajszym dniem, że wreszcie dokończyłam zamawiać wyprawkę. Za 2 tygodnie mam wizytę w Koperniku, więc muszę być gotowa.

Ja też z tych gaduł lubiących ludzi. 😃

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno biegunki przed porodem to naturalna kolej rzeczy bo organizm się oczyszcza, dla mnie to dziwne bo rozumiem jakby się po porodzie oczyszczał. A tu podobno często trzeba zrobić jeża bo tak ciężko. Tak mi siostry opisywały haha 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Wy używacie telefonów podczas KTG? ja w sali zawsze miałam napisane, że nie można :P
    No wszystkie leżymy z telefonami w ręce 😁 położna widziała nic nie mówiła. Chociaż ta w Koperniku mnie zrabala że nie wolno. Jak ja mam tu 3 razy dziennie ktg to chyba im nie robi różnicy

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Karmelllka tak mnie zestresowałaś wczorajszym dniem, że wreszcie dokończyłam zamawiać wyprawkę. Za 2 tygodnie mam wizytę w Koperniku, więc muszę być gotowa.

Ja też z tych gaduł lubiących ludzi. 😃
    Czemu kochana? Moja mała od początku miała wyższe wartości tętna, ale to co odwaliła wczoraj ... To ja jej przypomnę!!! Niech tylko urośnie 😋

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja mam co jakis czas swdzenie przy wejsciu do pochwy.. I tak sie zastanawiam czy to przypadek? Mialam robiony mocz w tym czasie i idealny.. Moze na tym etapie to nic budzącego niepokoj.

Co do dolegliwosci to mi chociaz lepiej sie chodzi po domu i przekrecam sie w lozku bez problemu.

A robilas Daffi jakies wymazy czy samo przechodzi?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo hallo ja już mam 9 miesiąc ciąży 😃😄😃😄

DorotaAnna, Natalia-tosia, Tunia76, Fasolka77, Kiwona, B_002, Daffi, Kasiulka90, martusiawp, MamaAga85, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Dziewczyny z cukrzycą - my mamy zwiększone ryzyko grzybicy przez cukry. Sprawdźcie sobie wymaz jak coś Was niepokoi.

Ja oklapnięta jestem nadal. Jadę do apteki wykupić insuline, paski i igły. Brzuch mnie ciągnie, nie wyspałam się. Jak wrócę to wypiję kawę i może w końcu poczytam/posłucham Harryego na uspokojenie emocji. Jakaś taka rozedrgana jestem wewnętrznie.

Chyba ztobie jutro ale tydzień sie czeka na wynik a wolalabym juz dzis podzialac z jakims lekiem....zeby sie nie rozwinelo...
    Czym sie Paula denerwujesz? Masz jakis powod?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Kurde Natalia mnie też męczą biegunki i też wieczorem i w nocy miałam bolesne skurcze już byłam bliska wyjazdu do szpitala i zasnęłam w końcu, ale budzilam się na siku z twardym brzuchem jak skala... Może my naprawdę będziemy razem rodzic hihi. Byłaś już zwiedzać Brochów?

Nie byłam i powiem Ci, że chyba się nie wybiorę, bo mąż już mi auto zabrał na wszelki wypadek :D A wyprawa autobusem na Brochów trochę kiepsko... Liczę na to, że i bez zwiedzania będzie dobrze.
    Widzę, że mamy te same symptomy, oby jeszcze nas położyli razem na sali po porodzie, byłoby idealnie ;-)

Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio na ktg miałam tel co by sobie focie na pamiątkę porobić :D i położna nic nie mówiła

martusiawp lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Podobno biegunki przed porodem to naturalna kolej rzeczy bo organizm się oczyszcza, dla mnie to dziwne bo rozumiem jakby się po porodzie oczyszczał. A tu podobno często trzeba zrobić jeża bo tak ciężko. Tak mi siostry opisywały haha 😁
    Ja też kojarzę biegunki, ale tak na chwilę przed porodem, czyli max kilka dni. Ale żeby w 35 tygodniu ... :D
    Karmelka a jak Twoje KTG, wszystko w porządku?

Co do używania telefonów, nam nikt nic nie mówił, że nie wolno.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie tych komentarzy prezentów, to mi się w głowie nie mieści.
    U mnie w rodzinie jest spore zróżnicowanie jeśli chodzi o zasobność portfela. To jednak nigdy nie było takich akcji prezentowych. Każdy daje ile uważa i na ile go stać.
    Mam nadzieję, że dzieci to widzą i będą mieć podobne podejście do prezentów i kasy.

Mój syn raz od babci dostał bluzę dresową, ale taką raczej dziewczęcą. Babci ładnie podziękował, no ale bluzy oczywiście nigdy nie założył. 😃

malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro będę sie pisać na to pierwsze KTG, chce zobaczyć jak to jest 😁

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Czemu kochana? Moja mała od początku miała wyższe wartości tętna, ale to co odwaliła wczoraj ... To ja jej przypomnę!!! Niech tylko urośnie 😋
    Po prostu nigdy nie pomyślałam o tym, że w poradni patologii dostanę skierowanie do szpitala.
    Taka optymistka ze mnie. 😉

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam robić wymazy z pochwy.
    Nic mnie nie swędzi, nie piecze. Ale jak gin do mnie zaglądnął, to kazał zrobić.
    Wyniki szybko, już w piątek będą.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to u mnie nie można ani podczas USG ani KTG.
    ale mi to nie przeszkadza. zamykam oczy i rozkoszuję się ciszą bez "maaaaamaaaa!" 737282 razy na godzinę :D

Fasolka77, Kiwona, Natalia-tosia, DorotaAnna, B_002, estrella, martusiawp, MamaAga85, Wiewióreczka, Misiabella lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ja też kojarzę biegunki, ale tak na chwilę przed porodem, czyli max kilka dni. Ale żeby w 35 tygodniu ... :D
    Karmelka a jak Twoje KTG, wszystko w porządku?

Co do używania telefonów, nam nikt nic nie mówił, że nie wolno.
    Wygląda na to, że tak że zapis prawidłowy zobaczę co powiedzą na obchodzie.

‹‹ 2222 2223 2224 2225 2226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ