Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja po. Wszystko ok, ale po zmierzeniu glowki mowi ze mala odpowiada 38 tygodniowi ciazy !!! Ja w szoku. Za tydz wizyta w szpitalu i rozmowa z anestezjologiem to mi ja zmierza znow i zobaczymy czy prawda
moj gin ma przedwojenne usg
DorotaAnna, Kiwona, Fasolka77, martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Absolutnie nie biorę. Ja jestem bardzo rozrywkowa wygadana i uwielbiam ludzi. Od gadania to i może nawet rozwarcie się zrobiło na tej IP 😁 bo podobno jak buzia otwarta to szyjka luzuje bo to powiązany mięsień 😋😋
Na szczęście w sali mam takie same gaduły 😊 a nawet gadają więcej niż ja...
Ja też z tych gaduł lubiących ludzi. 😃
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyespoir wrote:Wy używacie telefonów podczas KTG? ja w sali zawsze miałam napisane, że nie można
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:Karmelllka tak mnie zestresowałaś wczorajszym dniem, że wreszcie dokończyłam zamawiać wyprawkę. Za 2 tygodnie mam wizytę w Koperniku, więc muszę być gotowa.
Ja też z tych gaduł lubiących ludzi. 😃 -
Daffi wrote:Ja mam co jakis czas swdzenie przy wejsciu do pochwy.. I tak sie zastanawiam czy to przypadek? Mialam robiony mocz w tym czasie i idealny.. Moze na tym etapie to nic budzącego niepokoj.
Co do dolegliwosci to mi chociaz lepiej sie chodzi po domu i przekrecam sie w lozku bez problemu.
A robilas Daffi jakies wymazy czy samo przechodzi?Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Dziewczyny z cukrzycą - my mamy zwiększone ryzyko grzybicy przez cukry. Sprawdźcie sobie wymaz jak coś Was niepokoi.
Ja oklapnięta jestem nadal. Jadę do apteki wykupić insuline, paski i igły. Brzuch mnie ciągnie, nie wyspałam się. Jak wrócę to wypiję kawę i może w końcu poczytam/posłucham Harryego na uspokojenie emocji. Jakaś taka rozedrgana jestem wewnętrznie.
Chyba ztobie jutro ale tydzień sie czeka na wynik a wolalabym juz dzis podzialac z jakims lekiem....zeby sie nie rozwinelo...
Czym sie Paula denerwujesz? Masz jakis powod?Fasolka77
-
Lolka30 wrote:Kurde Natalia mnie też męczą biegunki i też wieczorem i w nocy miałam bolesne skurcze już byłam bliska wyjazdu do szpitala i zasnęłam w końcu, ale budzilam się na siku z twardym brzuchem jak skala... Może my naprawdę będziemy razem rodzic hihi. Byłaś już zwiedzać Brochów?
Nie byłam i powiem Ci, że chyba się nie wybiorę, bo mąż już mi auto zabrał na wszelki wypadekA wyprawa autobusem na Brochów trochę kiepsko... Liczę na to, że i bez zwiedzania będzie dobrze.
Widzę, że mamy te same symptomy, oby jeszcze nas położyli razem na sali po porodzie, byłoby idealnieLolka30, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Ja też ostatnio na ktg miałam tel co by sobie focie na pamiątkę porobić
i położna nic nie mówiła
martusiawp lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Podobno biegunki przed porodem to naturalna kolej rzeczy bo organizm się oczyszcza, dla mnie to dziwne bo rozumiem jakby się po porodzie oczyszczał. A tu podobno często trzeba zrobić jeża bo tak ciężko. Tak mi siostry opisywały haha 😁
Karmelka a jak Twoje KTG, wszystko w porządku?
Co do używania telefonów, nam nikt nic nie mówił, że nie wolno. -
Dziewczyny odnośnie tych komentarzy prezentów, to mi się w głowie nie mieści.
U mnie w rodzinie jest spore zróżnicowanie jeśli chodzi o zasobność portfela. To jednak nigdy nie było takich akcji prezentowych. Każdy daje ile uważa i na ile go stać.
Mam nadzieję, że dzieci to widzą i będą mieć podobne podejście do prezentów i kasy.
Mój syn raz od babci dostał bluzę dresową, ale taką raczej dziewczęcą. Babci ładnie podziękował, no ale bluzy oczywiście nigdy nie założył. 😃malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Czemu kochana? Moja mała od początku miała wyższe wartości tętna, ale to co odwaliła wczoraj ... To ja jej przypomnę!!! Niech tylko urośnie 😋
Taka optymistka ze mnie. 😉 -
a to u mnie nie można ani podczas USG ani KTG.
ale mi to nie przeszkadza. zamykam oczy i rozkoszuję się ciszą bez "maaaaamaaaa!" 737282 razy na godzinęFasolka77, Kiwona, Natalia-tosia, DorotaAnna, B_002, estrella, martusiawp, MamaAga85, Wiewióreczka, Misiabella lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Ja też kojarzę biegunki, ale tak na chwilę przed porodem, czyli max kilka dni. Ale żeby w 35 tygodniu ...
Karmelka a jak Twoje KTG, wszystko w porządku?
Co do używania telefonów, nam nikt nic nie mówił, że nie wolno.