Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
przecież takie dziecko pasty nie wypluje...
mi za każdym razem powtarzali, żeby pamiętać, że bez, bo łatwo przedawkować...
tzn. wiadomo - każdy robi jak uważa, ale ja bym się nie odważyła dać pasty z fluorem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 19:56
Martusiazabka lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Lolka30 wrote:Mam zwykłą, ja lubię tradycyjne szczoteczki. Nam ostatnio stomatolog, która wykłada też na uniwersytecie medycznym na stomatologii na SR mowiła, że są już badania naukowe mowiące o tym że te soniczne wcale nie są takie super, że już lepsze są te oscylacyjno rotacyjne, ale ona tez osobiście używa tradycyjnych. I podobne informacje o higienie u dzieci przekazala co Ty napisałaś z tym, że mowiła żeby już od pierwszych dni życia po kąpieli a przed karmieniem masować i czyscic dziasla wacikiem, bo wtedy są lepiej przygotowane na wyzynanie zębów, a jak sie pojawia ten pierwszy ząb to myć po kąpieli i karmieniu. I mowila żeby na pierwsza wizytę przyjść z pierwszym zębem.
no własnie fajnie się mówi tylko jak umyć czy pomasować dziecku dziąsła przed snem i jak uważać na próchnicę butelkową jak dzieci zwykle chyba zasypiają z butelka?Fasolka77
-
Lolka30 wrote:Z fluorem, ta nasza dr stomatologii tez tak mowila. Mowiła ze ma swiadomość ze fluor wzbudza kontrowersje, ale toksyczny on jest w dużych ilościach a w pastach dla dzieci jest go mniej i nakładamy go tylko malenka ilość, żeby maźnąć szczoteczke.
dokładnie tak!Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:no własnie fajnie się mówi tylko jak umyć czy pomasować dziecku dziąsła przed snem i jak uważać na próchnicę butelkową jak dzieci zwykle chyba zasypiają z butelka?
A pytalas jeszcze o pasty curaproxa to ja past nie uzywalam nigdy, ale do torby do szpitala spakowałam sobie próbkę tej codziennej pasty bo kiedyś dostałam przy zakupie szczoteczek.Fasolka77 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
espoir wrote:przecież takie dziecko pasty nie wypluje...
mi za każdym razem powtarzali, żeby pamiętać, że bez, bo łatwo przedawkować...
tzn. wiadomo - każdy robi jak uważa, ale ja bym się nie odważyła dać pasty z fluorem.. Przecież kazda z Nas chce dla swojego dziecka jak najlepiej.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Tunia76 wrote:Dziewczyny co sądzicie o wanience z Ikei.
Czy nie jest za krótka?
Ja nie uważam że jest za krótka. Sama ją chciałam ale zależało mi na stelażu. Wiec kupiłam zwykłą wanienkę i długości 86 cm. Później i tak dzieciaczek będzie siedział w tej wanienceTunia76, Lili90 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dziewczyny macie namiary na jakiś sklep z fajnymi dresami? Ja ogólnie nie nosze dresów więc nie wiem gdzie jakieś fajne kupić, chciałabym taki komplet bluza plus spodnie.👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Lolka30 wrote:No mowila że może być to trudne, ale zgodnie ze sztuką to tak powinno wyglądać i ona musi nam to uswiadomic.
A pytalas jeszcze o pasty curaproxa to ja past nie uzywalam nigdy, ale do torby do szpitala spakowałam sobie próbkę tej codziennej pasty bo kiedyś dostałam przy zakupie szczoteczek.
to dam znać bo sobie wziełam komplet z pastą explorer a K. black is white z aktywnym węglemFasolka77
-
Menka, zdjęcia obłędne....jacy Wy piękni! I córka jaka śliczna i jakie włosy!
Fasolka, tak, jutro Szanowny Profesorek
Tunia, raczej nie panikuj, bo mnóstwo dziewczyn ostatnio ma takie bóle brzucha, chyba już ten etap.Fasolka77, Menka888, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Dziewczyny co sądzicie o wanience z Ikei.
Czy nie jest za krótka?Tunia76 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
malutka_mycha wrote:Dziewczyny zakładając że pogoda będzie już ładna, tak ok 15 stopni, to po jakim czasie można wyjść na 1 spacer?
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Tunia jak boli brzuch nie panikuj wez kapiel i lezec do lozka powinno przejsc
Ja kupilam wanienie z Ikei bo chcialam taka krotka....i jestem zadowolona wejdzie mi na pralke.....przy starszakach mialam dluga i tylko miejsce zajmowala ...we dwojke sie w niej kapali.....takze zalezy co komu lezy
stelazu na wanienke nie kupuje bo dla mnie to dalszy grat z ktorym za pol roku nie bedzie co zrobicTunia76, B_002 lubią tę wiadomość
-
Nistera wrote:Bubek bo tu inne standardy w szpitalach są. Jak pomyślę co dziewczyny dostają do jedzenia to jakaś masakra, a my będziemy schabowe na cały talerz wpierdzielać z ziemniaczkami z pietruszką, sałatka do tego i ciasto. Uwielbiam szpitalne jedzenie, już się cieszę na sama myśl, szkoda że tylko 2 dni 😂
-
malutka_mycha wrote:Dziewczyny zakładając że pogoda będzie już ładna, tak ok 15 stopni, to po jakim czasie można wyjść na 1 spacer?
malutka_mycha lubi tę wiadomość