X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie moge patrzec jak piszecie ze na palcach bedziecie chodzic w szpitalach zeby czasem siostrzyczki sie nie wkur..... i zeby was dobrze traktowano.
    Tak nie powinno byc, ja tam nie zamierzam tez jak krolowa sie zachowywac i zawsze sie usmiecham zeby i do mnie sie usmiechano, ale kurde... to jest ich praca to raz, a dwa ciezarne jednak sie powinno moze z lekka ulga traktowac.

eh mam ogolnie jakis dzis podly humor, na starszej sie wyladowuje :/

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    a kij wie od czego.....wczorajszy "mondry" lekarz powiedzial ze jestem w ciazy wiec czego sie dziwie ze opuchnieta......

no to zajebisty wizjoner... ja pierdole.. niektórzy nie powinni leczyć... najlepiej powiedzieć, że od ciazy ale ciaża to kuźwa przecież NIE CHOROBA!!!!

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek bo tu inne standardy w szpitalach są. Jak pomyślę co dziewczyny dostają do jedzenia to jakaś masakra, a my będziemy schabowe na cały talerz wpierdzielać z ziemniaczkami z pietruszką, sałatka do tego i ciasto. Uwielbiam szpitalne jedzenie, już się cieszę na sama myśl, szkoda że tylko 2 dni 😂

Bubek lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ale spokojnie.. w suwaczku masz 33 tc... czy to jakieś przekłamanie? masz się umówić na cc na 37tc?
    Ona liczy mi tydzień do przodu i tydzień mniej do terminu
    już zaktualizowałam suwak
    generalnie to profesor liczy termin porodu od polowkowych na 22.04 zamiast na 27.07 a ona liczy na 23.04 i tak w sumie mam wpisane w Mutterpass 😀

i nie,nie...nie jest powiedziane ze to będzie cesarka .musze się umówić do 37tc na rozmowe kierującą do porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 18:58

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zakładając że pogoda będzie już ładna, tak ok 15 stopni, to po jakim czasie można wyjść na 1 spacer?

f1d9680377.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dziewczyny zakładając że pogoda będzie już ładna, tak ok 15 stopni, to po jakim czasie można wyjść na 1 spacer?
    ja zawsze wychodziłam od razu. zresztą my ze szpitala też na piechotę chodziliśmy, bo mamy 5-10 minut. rodziłam w grudniu i wrześniu.

Paula 90, malutka_mycha, Mama36 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Kiwona a jak dobralas rozmiar tych nakładek z medeli? 😉
    Tunia, ja się długo wahalam, ale stwierdziłam że nawet po porodzie nie będę w stanie ich dobrać, bo przecież nie ma opcji, żeby je przymierzyć w sklepie, i tak trzeba będzie strzelać. Wzięłam rozmiar M i zobaczymy.

estrella lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Myślę, że jak ze wszystkim będą rozne podejscia i opinie. Ja zamierzam wyjść w ciągu pierwszego tygodnia od wyjścia ze szpitala, zależy jak sie będziemy czuli. Na taras myśle że w ladną pogodę wyjde juz na drugi dzien. Oczywiscie biorac pod uwagę że urodze w drugiej polowie kwietnia.

espoir, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Stresant a gdzie mieszkasz w CZECHACH? :)
    na Zaolziu :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    ja teraz sama siebie poklepuje po ramieniu i mówię "good job",bo ogarnelam te zakupy, to pranie i prasowanie wczesniej. chyba bym nie dala rady teraz.

widze ze o ile wczesniej miałam takie kryzysy raz a jakis czas to teraz jest 50/50 kryzysów i normalności.

też się cieszę, że już prawie mam wszystko domknięte... w niedzielę odbieram paczkę z ciuszkami od koleżanki, bratowa jeszcze coś ma spakować, czekam na szumisia i na prześcieradełka plus ochraniacz do kosza z Bajki- będę musiała to jeszcze poprać i spakować torbę Małego do szpitala i finito!
    Kupiłam właśnie gryzak polecany przez dentystę na SR
    o taki
    https://shop.curaprox.pl/dziecko/30-curababy-beissring-blau.html
    i dla nas szczoteczki i pasty :)- K. mi własnie wypomniał, ze nie złożyłam mu życzeń na dzień mężczyzny... powiedziałam, że mam budyń zamiast mózgu i aż chciał to nagrać :) i oznajmiłam, ze dostanie fajną szczoteczkę i pastę :)- wczoraj dziewczyny tez polecały na naszym babskim spotkaniu. Uzywacie tej firmy?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Pani Koleżanko - a instrukcji to się nie dostało?W opakowaniu jest :D Rysunkowa nawet o ile pamietam ;)

leży sobie spokojnie w pudełeczku, nierozpakowana jeszcze :) jesteście skarbnicą wiedzy! może macie jakieś "swoje" sposoby, rady wiec pytam najpierw Was! no bo kogo!!!? :)

wyparzałaś już PAULA?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Karmelka poszukałam w necie i trafiłam na artykuł dot cukrzycy, w którym jako jedno z powikłań wskazuję się na zzo - zespół zaburzeń oddychania u noworodków. Tak wiec chyba coś w tym jest...

No o tym to jeszcze nie słyszałam.... :( chyba trzeba się rozglądnąć za monitorem oddechu....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od którego miesiąca się daje gryzak??

Boli mnie dziś podbrzusze i mam twarde, nospa nie działa...

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    też się cieszę, że już prawie mam wszystko domknięte... w niedzielę odbieram paczkę z ciuszkami od koleżanki, bratowa jeszcze coś ma spakować, czekam na szumisia i na prześcieradełka plus ochraniacz do kosza z Bajki- będę musiała to jeszcze poprać i spakować torbę Małego do szpitala i finito!
    Kupiłam właśnie gryzak polecany przez dentystę na SR
    o taki
    https://shop.curaprox.pl/dziecko/30-curababy-beissring-blau.html
    i dla nas szczoteczki i pasty :)- K. mi własnie wypomniał, ze nie złożyłam mu życzeń na dzień mężczyzny... powiedziałam, że mam budyń zamiast mózgu i aż chciał to nagrać :) i oznajmiłam, ze dostanie fajną szczoteczkę i pastę :)- wczoraj dziewczyny tez polecały na naszym babskim spotkaniu. Uzywacie tej firmy?
    Tak używamy szczoteczek tej firmy, są super! Jak mi się zużyła na początku ciazy i kupiłam jakas inna bo jakos nie było mi po drodze do ich sklepu to od razu widzialam roznice i dziasla mi krwawily. jak wrocilam do curaproxa to wszystko ustąpiło jak reka odjal. Mi tą firme polecili rodzice bo sami sie na nia przerzucili za namową dentysty.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    leży sobie spokojnie w pudełeczku, nierozpakowana jeszcze :) jesteście skarbnicą wiedzy! może macie jakieś "swoje" sposoby, rady wiec pytam najpierw Was! no bo kogo!!!? :)

wyparzałaś już PAULA?
    Jeszcze nie. Jak nie będę używać to je sprzedam :D One się wyparzają w 2 minuty w mikrofalówce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    A od którego miesiąca się daje gryzak??

Boli mnie dziś podbrzusze i mam twarde, nospa nie działa...
    Jak zaczynają iść zęby. Średnio około 4-5 miesiąca :)

Na mnie też nospa nie działa. Muszę się sturlać ze schodów z psem jeszcze i potem idę pod ciepły prysznic. A potem spać. Z budzeniem na podanie insuliny...

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    85zł za gryzak? jeszcze takiego nie widziałam.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Ona liczy mi tydzień do przodu i tydzień mniej do terminu
    już zaktualizowałam suwak
    generalnie to profesor liczy termin porodu od polowkowych na 22.04 zamiast na 27.07 a ona liczy na 23.04 i tak w sumie mam wpisane w Mutterpass 😀

i nie,nie...nie jest powiedziane ze to będzie cesarka .musze się umówić do 37tc na rozmowe kierującą do porodu

no to i tak masz 3 tygodnie jeszcze na umówienie wizyty :) a potem czekanie na termin toż to miesiąc się robi! zdążycie! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka szczoteczki curaprox uzywam juz 10 lat jest super ...sa rozne rodzaje szerokosci wlokien i twardosc...ja mam te ultasoft 5460...dzieci tez takie maja...sa nawet miniaturowe rozmiary z tej firmy dla maluchow......

Lolka30, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Myślę, że jak ze wszystkim będą rozne podejscia i opinie. Ja zamierzam wyjść w ciągu pierwszego tygodnia od wyjścia ze szpitala, zależy jak sie będziemy czuli. Na taras myśle że w ladną pogodę wyjde juz na drugi dzien. Oczywiscie biorac pod uwagę że urodze w drugiej polowie kwietnia.

też się nad tym zastanawiałam :) już klepie naokoło, że przed dwa tygodnie nikogo nie chcę widzieć no ale jak będzie ładna pogoda to na spacerku jakaś ciocia może przecież bobasa pooglądać :p wszystko zależy od pogody, liczę, że po świętach już będzie ładne słoneczko i więcej jak 15 st na plusie of cozzzz

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2236 2237 2238 2239 2240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ