Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nie moge patrzec jak piszecie ze na palcach bedziecie chodzic w szpitalach zeby czasem siostrzyczki sie nie wkur..... i zeby was dobrze traktowano.
Tak nie powinno byc, ja tam nie zamierzam tez jak krolowa sie zachowywac i zawsze sie usmiecham zeby i do mnie sie usmiechano, ale kurde... to jest ich praca to raz, a dwa ciezarne jednak sie powinno moze z lekka ulga traktowac.
eh mam ogolnie jakis dzis podly humor, na starszej sie wyladowuje -
stresant wrote:a kij wie od czego.....wczorajszy "mondry" lekarz powiedzial ze jestem w ciazy wiec czego sie dziwie ze opuchnieta......
no to zajebisty wizjoner... ja pierdole.. niektórzy nie powinni leczyć... najlepiej powiedzieć, że od ciazy ale ciaża to kuźwa przecież NIE CHOROBA!!!!stresant lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Bubek bo tu inne standardy w szpitalach są. Jak pomyślę co dziewczyny dostają do jedzenia to jakaś masakra, a my będziemy schabowe na cały talerz wpierdzielać z ziemniaczkami z pietruszką, sałatka do tego i ciasto. Uwielbiam szpitalne jedzenie, już się cieszę na sama myśl, szkoda że tylko 2 dni 😂
Bubek lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:ale spokojnie.. w suwaczku masz 33 tc... czy to jakieś przekłamanie? masz się umówić na cc na 37tc?
już zaktualizowałam suwak
generalnie to profesor liczy termin porodu od polowkowych na 22.04 zamiast na 27.07 a ona liczy na 23.04 i tak w sumie mam wpisane w Mutterpass 😀
i nie,nie...nie jest powiedziane ze to będzie cesarka .musze się umówić do 37tc na rozmowe kierującą do poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 18:58
-
malutka_mycha wrote:Dziewczyny zakładając że pogoda będzie już ładna, tak ok 15 stopni, to po jakim czasie można wyjść na 1 spacer?
Paula 90, malutka_mycha, Mama36 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
estrella wrote:Kiwona a jak dobralas rozmiar tych nakładek z medeli? 😉
estrella lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Dziewczyny zakładając że pogoda będzie już ładna, tak ok 15 stopni, to po jakim czasie można wyjść na 1 spacer?
espoir, malutka_mycha lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Paula 90 wrote:ja teraz sama siebie poklepuje po ramieniu i mówię "good job",bo ogarnelam te zakupy, to pranie i prasowanie wczesniej. chyba bym nie dala rady teraz.
widze ze o ile wczesniej miałam takie kryzysy raz a jakis czas to teraz jest 50/50 kryzysów i normalności.
też się cieszę, że już prawie mam wszystko domknięte... w niedzielę odbieram paczkę z ciuszkami od koleżanki, bratowa jeszcze coś ma spakować, czekam na szumisia i na prześcieradełka plus ochraniacz do kosza z Bajki- będę musiała to jeszcze poprać i spakować torbę Małego do szpitala i finito!
Kupiłam właśnie gryzak polecany przez dentystę na SR
o taki
https://shop.curaprox.pl/dziecko/30-curababy-beissring-blau.html
i dla nas szczoteczki i pasty- K. mi własnie wypomniał, ze nie złożyłam mu życzeń na dzień mężczyzny... powiedziałam, że mam budyń zamiast mózgu i aż chciał to nagrać
i oznajmiłam, ze dostanie fajną szczoteczkę i pastę
- wczoraj dziewczyny tez polecały na naszym babskim spotkaniu. Uzywacie tej firmy?
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Pani Koleżanko - a instrukcji to się nie dostało?W opakowaniu jest
Rysunkowa nawet o ile pamietam
leży sobie spokojnie w pudełeczku, nierozpakowana jeszczejesteście skarbnicą wiedzy! może macie jakieś "swoje" sposoby, rady wiec pytam najpierw Was! no bo kogo!!!?
wyparzałaś już PAULA?Fasolka77
-
estrella wrote:Karmelka poszukałam w necie i trafiłam na artykuł dot cukrzycy, w którym jako jedno z powikłań wskazuję się na zzo - zespół zaburzeń oddychania u noworodków. Tak wiec chyba coś w tym jest...
No o tym to jeszcze nie słyszałam....chyba trzeba się rozglądnąć za monitorem oddechu....
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:też się cieszę, że już prawie mam wszystko domknięte... w niedzielę odbieram paczkę z ciuszkami od koleżanki, bratowa jeszcze coś ma spakować, czekam na szumisia i na prześcieradełka plus ochraniacz do kosza z Bajki- będę musiała to jeszcze poprać i spakować torbę Małego do szpitala i finito!
Kupiłam właśnie gryzak polecany przez dentystę na SR
o taki
https://shop.curaprox.pl/dziecko/30-curababy-beissring-blau.html
i dla nas szczoteczki i pasty- K. mi własnie wypomniał, ze nie złożyłam mu życzeń na dzień mężczyzny... powiedziałam, że mam budyń zamiast mózgu i aż chciał to nagrać
i oznajmiłam, ze dostanie fajną szczoteczkę i pastę
- wczoraj dziewczyny tez polecały na naszym babskim spotkaniu. Uzywacie tej firmy?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:leży sobie spokojnie w pudełeczku, nierozpakowana jeszcze
jesteście skarbnicą wiedzy! może macie jakieś "swoje" sposoby, rady wiec pytam najpierw Was! no bo kogo!!!?
wyparzałaś już PAULA?One się wyparzają w 2 minuty w mikrofalówce.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:A od którego miesiąca się daje gryzak??
Boli mnie dziś podbrzusze i mam twarde, nospa nie działa...
Na mnie też nospa nie działa. Muszę się sturlać ze schodów z psem jeszcze i potem idę pod ciepły prysznic. A potem spać. Z budzeniem na podanie insuliny...Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MamaAga85 wrote:Ona liczy mi tydzień do przodu i tydzień mniej do terminu
już zaktualizowałam suwak
generalnie to profesor liczy termin porodu od polowkowych na 22.04 zamiast na 27.07 a ona liczy na 23.04 i tak w sumie mam wpisane w Mutterpass 😀
i nie,nie...nie jest powiedziane ze to będzie cesarka .musze się umówić do 37tc na rozmowe kierującą do porodu
no to i tak masz 3 tygodnie jeszcze na umówienie wizytya potem czekanie na termin toż to miesiąc się robi! zdążycie!
Fasolka77
-
Fasolka szczoteczki curaprox uzywam juz 10 lat jest super ...sa rozne rodzaje szerokosci wlokien i twardosc...ja mam te ultasoft 5460...dzieci tez takie maja...sa nawet miniaturowe rozmiary z tej firmy dla maluchow......
Lolka30, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Myślę, że jak ze wszystkim będą rozne podejscia i opinie. Ja zamierzam wyjść w ciągu pierwszego tygodnia od wyjścia ze szpitala, zależy jak sie będziemy czuli. Na taras myśle że w ladną pogodę wyjde juz na drugi dzien. Oczywiscie biorac pod uwagę że urodze w drugiej polowie kwietnia.
też się nad tym zastanawiałamjuż klepie naokoło, że przed dwa tygodnie nikogo nie chcę widzieć no ale jak będzie ładna pogoda to na spacerku jakaś ciocia może przecież bobasa pooglądać :p wszystko zależy od pogody, liczę, że po świętach już będzie ładne słoneczko i więcej jak 15 st na plusie of cozzzz
malutka_mycha lubi tę wiadomość
Fasolka77