X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    ja w końcu w domu

w ciągu 2 tygodni muszę załatwić wizytę w klinice na rozmowe odnośnie rozwiązania ciąży .Lekarka sugeruje, że 37+0 to będzie czas jeżeli cujry nadal będą na takim poziomie ale w zw.z tym,że ona mimo.tego,że jest moim lekarzem prowadzącym nie jest decydentem e tej sprawie to lekarze w klinice podejmą ostateczną decyzje.

zestresowalo mnie to wszystko na maxa...
    nie jesteśmy gotowi i w ciągu 2.5tygodnia raczej marne szanse na to żebyśmy byli...
    masakra...

do tego czuje,że zaczęła mnie boleć jakoś dziwie noga pod kolanem.miałam na sobie dlugie muszkieterki za kolano i ledwo je zdjęłam z tej bolacej nogi...

zaczyna sie robić gorąco... a z czym Aga nie zdążycie? remont? no to chyba musicie spiąć posladki :)

MamaAga85 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Valetta.......stare koce co by nawet konia czlowiek nie przykryl...fuj pamietaja czasy PRLu... i jednorazowa posciel.....az sie tego nie da sluchac ze w takich warunkach ma matka witac swoje dzieciatko na swiecie ....toz to w stajence w Betlejem byly lepsze warunki.....tra-ge-dia

wiem ze czlowiek siedzi po cichu i nie narzeka bo boji sie co go jeszcze czeka i jak narobi dymy teraz to kto wie jak sie z nim beda obchodzic.....

Lekarka faktycznie dziwna i to rozwarcie cud...bylo a nie ma.....
    ciagle o Tobie mysle i zycze zeby sie akcja jak najszybciel rozpoczela...

a co maz w domu czeka? czy jest z Toba?

jak wyciagna wenflon to napisz cos wiecej teraz sie nie mecz.....
    Dziekuje Stresant :* W szpitalu bylismy przed 2 w nocy. Maz byl ze mna do 9 rano na porodowce, pomogl mi sie przenieść ba patologie i pojechal do domku konczyc remont. Dzis mu nie kazalam przyjeżdżac bo duzo jedzonka wzielismy ze soba, niech ogarnia mieszkanko na spokojnie.Dokladnie jest tak jak piszesz siedze cicho i jestem dla wszystkich mila aby i oni dobrze mnie traktowali. Na szczescie polozne przemile a ta z ktora mialan rodzic to istny aniol, szkoda ze z nia nie urodzilam :)

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

Tunia - nam położna mówiła, że te nakładki aventa są najgorzej tolerowane przez dzieci bo są bardzo grube. Medela i canpol są najcieńsze.
    Ja to nie kojarzę, żeby tyle lat temu były inne nakładki.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny, zrobiłam te naleśniki, ogarnęłam kuchnię, miałam jeszcze odkurzyć ale się położyłam bo wszystko mnie boli.

Pierze się właśnie 4 pralka ubranek, wiecie co czeka mnie jutro ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny właśnie dostałam kolecje
    4 kromki chleba jedna kosteczka masła jeden plasterek szynki i ćwiartka pomidora ... Z racji CC dostałam jeszcze II kolację dwie kromki białego chleba ćwiartka jakblka i trójkącik serka topionego. Zaraz pójdę zjeść do baru hamburgera bez jaj

ktoś powinien książkę napisać na temat diety cukrzycowej w szpitalach.. koszmar

trzymajcie się dzielnie dziewczyny w tych mordowniach.... Karmellka, Valetta!

valetta94 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję opuchlizny Stresant... to od ciśnienia?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    zaczyna sie robić gorąco... a z czym Aga nie zdążycie? remont? no to chyba musicie spiąć posladki :)
    Ja nawet łóżeczka nie mam...
    I w takim przypadku nie wiem czy nie bede musiała dokupić ciuchów na 56🤔 sama nie wiem...
    A co do remontu to ciężko bo mąż np.teraz robi do 20 zanim dojedzie do domu jest ok.21.30 i w domu nie wiele może zrobić...rety...masakra...
    Jutro będę dzwonić żeby się umówić do kliniki na kwalifikacje do porodu

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karmelka Ty po hamburgera raczej nie idz, nie zapominaj ze Cie boli spojenie :)

Mezus jak przyjedzie na odwiedziny to po drodze niech do Maca zjedzie i fryteczki przywiezie......ja dzis bylam, wzielam Big maca, ale syf mi dali taki ze nie dojadlam ...nie wiem czy w ciazy inne smaki czy faktycznie byl niedobry ...sama musztarda......

ja tam wsunęłam wczoraj maca ze smakiem :) ale od pół roku nie miałam takiego żarcia w buzi...

Karmellka a nie masz w domu jakiejś starej pościeli, zeby sobie przebrać i potem wyrzucić? chuj wie co tam w tych kocach siedzi....

Anete... weź się przytul :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja miałam wklęsłe sutki jak urodziłam syna. Kupiłam nakładki Aventu, ale syn nie umiał przez nie ssać. Nie było łatwo, ale dałam rady. Młody nie miał butelki, ani sztucznego mleka. Karmiłam 18 miesięcy.

Do czego zmierzam, z wklęsłymi sutkami też się udaje karmić.

Teraz sutki mam znacznie lepsze, a czy uda się karmić. Zobaczymy. Ale butelka już kupiona.

właśnie sobie uświadomiłam, że te butle i smoczki to pasowałoby wyparzyć, nie? jak się wyparza te samosterylizujace? potrzebna mikrofala? któraś wyparza w thermomixie?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Współczuję opuchlizny Stresant... to od ciśnienia?
    a kij wie od czego.....wczorajszy "mondry" lekarz powiedzial ze jestem w ciazy wiec czego sie dziwie ze opuchnieta......

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja w swoim szpitalu kupuje pokoj ale tylko jesli będzie wolny. Nie ma wczesniejszej rezerwacji. Kto urodzi moze sie zdecydowac lub nie i wtedy prawo pierwszeństwa przechodzi na kolejną rodząca.

moja znajoma co rodzila w lutym miała "jedynkę" ale ona jest pielęgniarką w innym szpitalu i jej kumpele załatwiły- chyba sie do niej odezwę w godzinie 0 :)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz sama siebie poklepuje po ramieniu i mówię "good job",bo ogarnelam te zakupy, to pranie i prasowanie wczesniej. chyba bym nie dala rady teraz.

widze ze o ile wczesniej miałam takie kryzysy raz a jakis czas to teraz jest 50/50 kryzysów i normalności.

malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Dziekuje Stresant :* W szpitalu bylismy przed 2 w nocy. Maz byl ze mna do 9 rano na porodowce, pomogl mi sie przenieść ba patologie i pojechal do domku konczyc remont. Dzis mu nie kazalam przyjeżdżac bo duzo jedzonka wzielismy ze soba, niech ogarnia mieszkanko na spokojnie.Dokladnie jest tak jak piszesz siedze cicho i jestem dla wszystkich mila aby i oni dobrze mnie traktowali. Na szczescie polozne przemile a ta z ktora mialan rodzic to istny aniol, szkoda ze z nia nie urodzilam :)
    Valetta nic sie nie martw, moze jeszcze mala poczeka az polozna aniol bedzie miec kolejny dyzur :) one jakos co 2 dni sie zmieniaja ...raz maja dzien raz noc a potem chyba 2 dni wolne......

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    właśnie sobie uświadomiłam, że te butle i smoczki to pasowałoby wyparzyć, nie? jak się wyparza te samosterylizujace? potrzebna mikrofala? któraś wyparza w thermomixie?
    Pani Koleżanko - a instrukcji to się nie dostało?W opakowaniu jest :D Rysunkowa nawet o ile pamietam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka poszukałam w necie i trafiłam na artykuł dot cukrzycy, w którym jako jedno z powikłań wskazuję się na zzo - zespół zaburzeń oddychania u noworodków. Tak wiec chyba coś w tym jest...

• stresant Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Fasolka ja gotuje w garnku na piecu przez 5 minut.....i nic innego nie robie.....ale jeszcze nie parzylam...wydaje mi sie ze jeszcze mam czas :)

mam smoczek uspokajajacy kauczukowy....a laktator z butelka mam Avent i te nakladki na piersi tez Avent ......silikonowe ...najwyzej maz wyparzy jak ja nie zdaze......

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u mnie dzis w odwiedzinach kolezanka z 6 miesieczna coreczka :). Powiem wam że jestem padnięta po tej wizycie chociaż Nastka jest cudna. Do tego skurcze wróciły i chyba poproszę męża żeby kupić mi po drodze ten scopolan w czopkach. Noi niech do Mc zajedzie bo oczywiście musialyscie mi smaka zrobić ;P.

Natalia-tosia miałam już rano pisać, śliczne zdjęcie i czekam na więcej, jak będziesz miała to pochwal sie koniecznie!

Valetta czekamy na rozwój wydarzen u Ciebie :).

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    ja teraz sama siebie poklepuje po ramieniu i mówię "good job",bo ogarnelam te zakupy, to pranie i prasowanie wczesniej. chyba bym nie dala rady teraz.

widze ze o ile wczesniej miałam takie kryzysy raz a jakis czas to teraz jest 50/50 kryzysów i normalności.
    Ja z jednej strony się bardzo cieszę że wszystko sobie wcześniej przygotowałam, ale czasami jak mi się dzień dluzy to żałuję że już za bardzo nie mam nic do roboty. Ale zrobiłam sobie listę porządków, zaczynam w poniedziałek. Więc znowu nie będzie mi się nudzić :)

Paula 90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant a gdzie mieszkasz w CZECHACH? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Ja nawet łóżeczka nie mam...
    I w takim przypadku nie wiem czy nie bede musiała dokupić ciuchów na 56🤔 sama nie wiem...
    A co do remontu to ciężko bo mąż np.teraz robi do 20 zanim dojedzie do domu jest ok.21.30 i w domu nie wiele może zrobić...rety...masakra...
    Jutro będę dzwonić żeby się umówić do kliniki na kwalifikacje do porodu

ale spokojnie.. w suwaczku masz 33 tc... czy to jakieś przekłamanie? masz się umówić na cc na 37tc?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2235 2236 2237 2238 2239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ