X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Teraz, po pobycie babci w szpitalu, widzę że w ogóle kładą duży nacisk na jak najszybszą pionizacje po operacji i wracanie do formy. Wszyscy byliśmy przekonani że potrwa to dłużej, a tu pełne zaskoczenie.
    ja nie wiem jak to jest mieć "późno" pionizację, nie poczułam tego na własnej skórze, że tak powiem, ale myślę, że coś w tym może być, że im szybciej tym lepiej dla organizmu... no chyba, że po prostu ja mam takiego "farta" :P

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z malymi wanienkami.. Ile wasze male wanienki maja długości? Zdecydowalam ze na początek jednak chce taka mala bo nim naleje wody do brodzika to bez sensu.. Ale potrzebuje małej.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi nie doradzę, ja od razu ładuje dziecko do normalnej wanny...

Daffi lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Daffi nie doradzę, ja od razu ładuje dziecko do normalnej wanny...
    Przeliczylam sobie to na ekonomię... Nim naleje wody zeby ten brodzik choc troche jej mial to za duzo minie czasu i zmarnuje niepotrzebnie sporo wody. Brodzik sprawdzi sie jak maluch bedzie juz siedzial.. Do tego czasu mala wanienka bylaby super wyjściem.

b2ujp2.png

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dziewczyny z malymi wanienkami.. Ile wasze male wanienki maja długości? Zdecydowalam ze na początek jednak chce taka mala bo nim naleje wody do brodzika to bez sensu.. Ale potrzebuje małej.

86 cm bodajże ;)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja ładowałam moich od początku razem do wanny po prostu...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Anete Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ej, ale fluor nie występuje tylko w paście do zębów przecież... stąd strach przed zatruciem...

nie wiem no - mi zawsze powtarzali, że chociaż do tego 2-3 roku życia ma być bez fluoru, bo potem dziecko umie wypluwać...

Ilość pasty jaką się stosuje u tak małych dzieci jest minimalna, to tylko smuga na szczoteczce. Nawet jeśli dziecko to połknie to nic mu się nie stanie. Widziałam mnóstwo dzieciaczków 3-4letnich ze zjedzonymi przez próchnicę zębami, cierpiących, z bólem i ropniami i nie życzę tego nikomu przeżywać. Rodzice antyfluorowcy lub w ogóle nie dbający o higienę jamy ustnej dzieci. Moim zdaniem jest to zaniedbanie i powinno być karalne, bo prowadzi do kalectwa, cierpienia i traumy tych dzieci.
    Nie będę na siłę przekonywać. Każdy robi jak uważa i wychowuje swoje dzieci po swojemu.

Fasolka77, barbillla86 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu macie fajne porównanie past z fluorem i bez:

http://www.srokao.pl/2012/08/analiza-pasty-do-zebow-dla-dzieci.html

Fasolka77 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete o zaniedbaniu to można mówić jak ktoś dzieciom w ogóle nie myje, a nie w sytuacji jeśli o te zęby dba.
    do fluoru w tym wieku nie przekona mnie nikt, zresztą sama też nie wzięłam tego z sufitu, tylko od lekarzy. i nie od jednego, bo przewinęło się ich w moim życiu trochę, a żeby stosować fluor u tak małych dzieci usłyszałam dzisiaj pierwszy raz w życiu właśnie tu na forum...
    rozumiem, że się tym zajmujesz (a przynajmniej tak wynika z postów) i
    wiadomo, że każdy robi jak uważa, ale ja po prostu daleka bym była od słów, że taka ilość na pewno nie szkodzi, bo fluor nie jest tylko w paście i tak naprawdę ile jest jeszcze "ok", a ile już "za wiele" to na oko można co najwyżej strzelać, a nie być pewnym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 01:44

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zaprosiła mnie do naszej tajnej grupy i teraz od pół godziny rozkminiam, kto jest kto :)
    Namierzyłam Karolę, Kasionka, Kasiulkę, Indię (ach, zdjęcia Poli), Basię, Fasolkę, Mamę18, chyba Natalkę-Tosię, Kiwonę i Dorotę, ale reszta???!!!!!

Powinna być jakaś legenda :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 03:06

Kiwona, Paula 90, B_002, mysla.nieskalana, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    A tak sie cieszylas na towarzystwo :) kiedy Cie maja puscic do domu?
    Jak na razie nikt o żadnym domu nie wspomina. We czwartek mam mieć USG żeby sprawdzić AFI i tyle wiem. A towarzystwo to zawsze spoko wczoraj to były mega sympatyczne ale trochę przeginają, zwłaszcza ta co 4 tydzień tutaj siedzi.
    Daffi każdy szpital ma inny standard i ja wiem o tym, dlatego ona zaczęła mówić o tej CC że miała pionizację po 24 h a ja ją zapytałam a w Ujastku jest po 10 h? Czy dobrze pamiętam, a ta że nie możliwe że to operacja ble.ble, a ja do niej no że ja wiem ale w Żeromskim jest po 6 h no jak się źle czujesz to klad dalej ale po 6h masz pierwsza próbę. No i zaczęła mnie przekrzykiwać, to stwierdzilam że niech się wygada posłuchałam "niby" skwitowalam yhy. A jak się nakręciły obie to w końcu ja zasnęłam ale nie wiem o której się wyciszyły ,😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 04:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ja nie wiem jak to jest mieć "późno" pionizację, nie poczułam tego na własnej skórze, że tak powiem, ale myślę, że coś w tym może być, że im szybciej tym lepiej dla organizmu... no chyba, że po prostu ja mam takiego "farta" :P
    Myślę że 2 godziny po to za szybko ale ja operacje tarczycy miałam na ogólnym znieczuleniu o godzinie 8 rano a wstałam na następny dzień około 7 rano czułam się okropnie słabo głową bolała strasznie uważam że za długo kazali lezec

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu wybudziło mnie gadanie lekarza z poloznymi i spanikowanego tatusia, który szukał rodzącej żony pokierowali go gdzie ma iść.

I jakieś.10 min temu obudziłam się na siku akurat wracał lekarz i mówił coś do poloznych, o wkuciu w kręgosłup i że dziecko 2 kg miało.
    Z mojego okna na patologii ciąży mam widok na okno jednego z pokojów porodowych i dalej świeci się w nim i widać cienie ludzi na tych naklejkach więc sobie tak wyobrażam że się kanguruja :)

espoir lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Paula zaprosiła mnie do naszej tajnej grupy i teraz od pół godziny rozkminiam, kto jest kto :)
    Namierzyłam Karolę, Kasionka, Kasiulkę, Indię (ach, zdjęcia Poli), Basię, Fasolkę, Mamę18, chyba Natalkę-Tosię, Kiwonę i Dorotę, ale reszta???!!!!!

Powinna być jakaś legenda :P
    Ja jestem Justyna chyba jedyna na grupie :) bez zdjecia itp ale powinna mi sie świecić w to miejsce zgaga franca...
    Niszczy mi połowę ciąży skubana..

Napisalam do Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 04:39

Sansivieria, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jak na razie nikt o żadnym domu nie wspomina. We czwartek mam mieć USG żeby sprawdzić AFI i tyle wiem. A towarzystwo to zawsze spoko wczoraj to były mega sympatyczne ale trochę przeginają, zwłaszcza ta co 4 tydzień tutaj siedzi.
    Daffi każdy szpital ma inny standard i ja wiem o tym, dlatego ona zaczęła mówić o tej CC że miała pionizację po 24 h a ja ją zapytałam a w Ujastku jest po 10 h? Czy dobrze pamiętam, a ta że nie możliwe że to operacja ble.ble, a ja do niej no że ja wiem ale w Żeromskim jest po 6 h no jak się źle czujesz to klad dalej ale po 6h masz pierwsza próbę. No i zaczęła mnie przekrzykiwać, to stwierdzilam że niech się wygada posłuchałam "niby" skwitowalam yhy. A jak się nakręciły obie to w końcu ja zasnęłam ale nie wiem o której się wyciszyły ,😂
    Biedna tam jesteś nie masz prawa głosu haha ale dorzucilabym na te sale moja tesciowa. To jest taki typ człowieka co nie pracuje na niczym sie nie zna ale na wszystkim. O czym nie rozmawiasz ona wie lepiej. Dogadalyby sie.. Ktoras oczy albo zeby by stracila :D tylko moja tesciowa i bez zebow umie mówić wiec dla mnie zadna korzysc.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Daffi, no to niezła ta teściówka 😉

Ta co ma 42 lata porównuje wszystko do porodu z przed 20 lat. A i hit, że powiedziała mi że ona jak rodziła miała bóle z brzucha i to są silniejsze bóle niz krzyżowe! I jak dowalila mi że miała tylko USG I i II trymestru i że III to wyłudzanie pieniędzy i że moja prowadzącą zlecając mi to chciała mnie naciągnąć to wymięklam. Ona w pierwszej ciąży miała USG tylko I i wystarczyło 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pionizacjie po 24 h w pierwszej ciazy, i to były takie zasady że przez 24 godz nawet nam głowy nie można było podnieśc! I w drugiej ciazy pionizacje rano a poród o 19. Ta pierwsza to była tragedia!! No dobra..moze przesadzam ale o wiele szybciej doszłam za drugim razem. Tylko ja jestem wyjątkiem z Was bo wszystkie piszecie że nie chciałyscie albo nie chcecie akcji porodowej a potem cc a ja znów bym o tym marzyła. Mialam tak za drugim razem i cudeńko dla mnie. Na drugi dzień biegałam do sklepiku (swoją drogą kupować rzeczy lasce która rodzila ze mną naturalnie a nie miała siły się dalej podnieść)
    Tylko że ja, pisząc Wam, albo opowiadając komuś, chyba zauważylyscie że zawsze podkreslam, że to ja! Że każda jest inna i ma prawo być inna! Że to że dwa razy cc znioslam super to teraz mogę zdychac i tyle z mojego zachwalania.
    Dziewczyna po porodzie naturalnym miała tak zła anemie że reagowała tak jak reagowała....a ja po cc.. Kicalam jak zajączek.
    Kochane tak jak wczoraj pisałam o karmieniu. Nie ma sensu robić wyścigów, zakładów, żeby później któraś z Nas nie czula się gorsza. Każda z Nas przejdzie jak przejdzie. Byleby w zdrowiu.
    Ale opowiadając coś komuś na pewno nie robiła bym z siebie expert hard lewel.. Wiem i koniec bo tak jest.
    Więc Karmelka tak jak radzą dziewczyny.. Olej ciepłym moczem.... Tylko nie wodami hihi

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dziś zobaczyłam 36 z przodu, jeszcze tydzień i będę MEGA spokojna! ☺️ale dziś wchodzę w 9 miesiąc fak ?

Powiem Wam, że czuję się co raz gorzej, od wczoraj jestem dokładnie jak połamana, boli mnie wszystko, spojenie, krocze, pachwiny, biodra, okropnie nogi i krzyż. Ba! Bolą mnie nawet palce u rąk, nie mogę ich zginąć. Czy to normalne ? Nie wiem ....

Wiewiórka, miałaś chociaż co robić w nocy 😉 ale masz stanowczo za mały asortyment zdjęć na fejsie!

Dziś mnie czeka prasowanie i układanie 🤗🤯

Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia 37 tydz nam zaczyna lecieć i 9 miesiąc. Yo!!
    🤘❤️

Fasolka77 lubi tę wiadomość

‹‹ 2242 2243 2244 2245 2246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ