X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka jak tam swedzenie? mnie po wczorajczym ptasim mleczku troche bierze....wysmarovalam sie provagiem i mam nadzieje ze przejdzie....ja to sobie potrafie zrobic, dobrze wiem ze po nadmiarze slodkiego bedzie problem a zre ja ciele....

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka pisałaś o legendzie na fb :D z 7 listopada jest taki post gdzie wszyscy w komentarzach podają swoje nicki z forum :) podbije Ci go do góry

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny cisnienie przed lekami o 7 rano 136/93 panikowac?

ale mialam glupie sny o pracy, ze uczylam i musialam morde drzec, bo tak gadali na lekcji...a potem jeszcze drugi, ze syn byl znow w szpitalu ze swoja kropkowa choroba ( pisalam kiedys ze w zeszlym roku o tej porze rozchorowal sie na 6 miesiecy, wygladalo jak odra ale okazalo sie ze to jakas nieznana choroba krwi)

moze dlatego to cisnienie mi wzroslo w nocy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dzieki. Nie chcemy jej dluzej męczyć. Chcielismy miec po niej szczeniaki raz.. Ale ona jest anty do psów i nie pozwala.. A zbyt bardzo boje się ropomacicza itp..
    Na czytalam się już ze sterylizacja nie szybciej niz 3-4mce od cieczki.. A to za sprawą zmian hormonalnych jakie zachodzą u suczki.. Tylko boje sie ze w tym czasie znow bedzie ciąża urojona. Zadzwonię do wet dopytać.
    Mam nadzieje ze zniesie to podobnie jak Twoja. Mojej mamy maltanczyk srednio zniosl.. I do tego skakal gluopol i wiecznie szew mu pekal i wet musial mi zakładać nowe.
    Żeby nie pozrywała szwów trzeba zmniejszyć ilość leków przeciwbólowych. Nasza Gwiazda też próbowała wskakiwać na meble (po ludziach nie skacze) i baliśmy się że pozrywa. Lekarz kazała odstawić antybóle, bo Psica czuła się za dobrze i nie hamowała się.
    Zapytaj swojego weta ile trzeba czekać. W internecie to ludzie różne rzeczy piszą. U nas kastrowalismy w schronisku suczki i kotki w ciąży a przecież wtedy macica jeszcze bardziej przekrwiona i aktywna niż przy cieczce. Oczywiście nie namawiam do kastracji w trakcie cieczki, bo to duże ryzyko. Jednak czekanie 3 miesiące wydaje mi się mocno na wyrost. Ale mogę się mylić, jak masz weta któremu ufasz to z nim skonsultuj cała sytuację, może on coś mądrego poradzi :-)

Daffi lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Paula zaprosiła mnie do naszej tajnej grupy i teraz od pół godziny rozkminiam, kto jest kto :)
    Namierzyłam Karolę, Kasionka, Kasiulkę, Indię (ach, zdjęcia Poli), Basię, Fasolkę, Mamę18, chyba Natalkę-Tosię, Kiwonę i Dorotę, ale reszta???!!!!!

Powinna być jakaś legenda :P
    Piszesz o grupie na fb? tam jest post, w ktorym każda napisała kim jest :) chyba że jest jeszcze inna tajna grupa.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

ale mialam glupie sny o pracy, ze uczylam i musialam morde drzec, bo tak gadali na lekcji...a potem jeszcze drugi, ze syn byl znow w szpitalu ze swoja kropkowa choroba ( pisalam kiedys ze w zeszlym roku o tej porze rozchorowal sie na 6 miesiecy, wygladalo jak odra ale okazalo sie ze to jakas nieznana choroba krwi)

Stresant, ja nie rozumiem dlaczego Ty tak bardzo panikujesz z tym ciśnieniem. Jak się nim stresujesz to ono jest jeszcze wyższe. Ciśnienie 140/90 jest nadal ok. Jak przekroczysz o kilka jednostek to nie martw się o to.
    Moja mama ma nadciśnienie, w ciąży z siostrą też miała. Ale u mojej mamy skoki ciśnienia były 220/120 i lepiej. Brała leki i starała się jak najmniej wysilać, stresować i tyle.
    Spokojnie, nic Wam nie grozi przy takim ciśnieniu.
    Weź też pod uwagę błąd pomiaru i wyjdzie Ci że jest super.

stresant, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Cześć dziewczyny, dziś zobaczyłam 36 z przodu, jeszcze tydzień i będę MEGA spokojna! ☺️ale dziś wchodzę w 9 miesiąc fak ?

Powiem Wam, że czuję się co raz gorzej, od wczoraj jestem dokładnie jak połamana, boli mnie wszystko, spojenie, krocze, pachwiny, biodra, okropnie nogi i krzyż. Ba! Bolą mnie nawet palce u rąk, nie mogę ich zginąć. Czy to normalne ? Nie wiem ....

Wiewiórka, miałaś chociaż co robić w nocy 😉 ale masz stanowczo za mały asortyment zdjęć na fejsie!

Dziś mnie czeka prasowanie i układanie 🤗🤯
    Moze masz jakieś zqpalenie stawów? Nie wiem czy taki bol kosci wszystkich w ciązy jest normalny. Mówiłaś o tym lekarzowi? Co on na to?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Wiewiórka pisałaś o legendzie na fb :D z 7 listopada jest taki post gdzie wszyscy w komentarzach podają swoje nicki z forum :) podbije Ci go do góry
    Fajnie jakby moderatorka przypiela go na górze, nie wiem kto zakładał grupe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 09:13

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram dzisiaj... okropnie mi słabo, nawet z łóżka nie mogę się zwlec, brzuch i kregosłup boli, nudności dokuczaja... marzy mi się poród i trochę lepsze samopoczucie.

• stresant Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Żeby nie pozrywała szwów trzeba zmniejszyć ilość leków przeciwbólowych. Nasza Gwiazda też próbowała wskakiwać na meble (po ludziach nie skacze) i baliśmy się że pozrywa. Lekarz kazała odstawić antybóle, bo Psica czuła się za dobrze i nie hamowała się.
    Zapytaj swojego weta ile trzeba czekać. W internecie to ludzie różne rzeczy piszą. U nas kastrowalismy w schronisku suczki i kotki w ciąży a przecież wtedy macica jeszcze bardziej przekrwiona i aktywna niż przy cieczce. Oczywiście nie namawiam do kastracji w trakcie cieczki, bo to duże ryzyko. Jednak czekanie 3 miesiące wydaje mi się mocno na wyrost. Ale mogę się mylić, jak masz weta któremu ufasz to z nim skonsultuj cała sytuację, może on coś mądrego poradzi :-)

Dziewczyny ja sie na psach nie znam.....wzielismy nasza ze schorniska w lipcu miala okolo roku.....mysle ze juz miala mlode bo sutki byly bardzo "naciagniete" ale nikt nie byl w staniem nam tego potwierdzic ......

prosto ze schroniska pojechalimy do weterynarza na sterylizacje .....po 3 godzinych odebralam psa w ubranku i tak chodzila przez 2 tygodnie zeby nie lizac ani nie drapac rany....zachowywala sie calkiem normalnie zadnych powiklan nie miala..... a czy byla przed cieczka czy po tez nie wiem......

ogolnie to bardzo madry pies i odrazu zalapal po polsku i slyszy na swoje nowe imie i na komendy.....teraz z powodu wiatru bierzemy ja na noc do domu bo sie boji...chce wyjsc w nocy na dwor to tylko cichutko zapiszczy tak zebym sie obudzila i otwarla drzwi...nie nasika nie zaszczeka zeby dzieci nie pobudzic...... jedny minus ze gryzie obcych ...ale w sumie dobrze bo mieszkamy na odludziu dookola nikogo wiec sie nie boje bo wiem ze pogryzie.......

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    wiesz co, nie... mam kibelek obok, więc siadałam na niego i normalnie sięgałam, żeby przytrzymać Młodego. Bartek się bawił, a Maćko leżał jak rozjechana żaba... :D

faktycznie żabka :) mimo wszystko... ja cenię sobie wygodę i nawet siedząc na kiblu by mnie plecki bolały.. wózek też bym kupiła nowy gdyby ten od brata okazał się za niski... no nie mam już nastu lat a przy dziecku trzeba się naschylać... wolę wanienke i stelaż.. zresztą nie mam wanny więc i problemu nie ma :)

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka jak tam swedzenie? mnie po wczorajczym ptasim mleczku troche bierze....wysmarovalam sie provagiem i mam nadzieje ze przejdzie....ja to sobie potrafie zrobic, dobrze wiem ze po nadmiarze slodkiego bedzie problem a zre ja ciele....

hmmm w sumie nie wiem... wczoraj rano przy prysznicu poczułam lekki dyskomfort..wieczorem już nie... generalnie dziś mam gina to zerknie co tam siedzi w środku.. ciekawe czy dziś dostanę skierowanie na GBS.. to bym przy okazji zrobiła wymaz i posiew... ale łykam provag i smaruję clotri- moze się coś wyciszyło

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 teraz też tak siedzę z rękami przewieszonymi do wanny, bo się boję, żeby mi któryś się nie poślizgnął, więc przywykłam chyba...

Fasolka77 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:

odczekaj chwilę i zmierz ponownie :) bierzesz stale leki czy jak pomiar jest wysoki?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, Karola.. współczuję Wam tych bóli.... :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)
    My kupiliśmy największą wanienka dostępna w sklepie :) Mmay płytki brodzik i taka będzie nam dłużej sluzyla.
    Pionizacje po cc miałam po ok. 12 godzinach, wspominam źle. I nie miałam cc na zimno, zaczęła się już akcja skurcz owa, choć wg lekarzy to był sam początek, bo na KTG skurcze były słabe.

Ja miałam kiepska noc. Bóle okresowe, takie skurcze pod brzuchem. Trzy takie mocno bolesne i dosyć długie, w odstępie może kilkunastu minut. Juz myślałam o zliczaniu ich, ale po tym trzecim zasnęłam że zmęczenia i wstałam o 6 już.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ddtvn chora przyszła mama będzie. Jak leczyć przeziębienia i grypę w ciazy :)

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Fasolka77 teraz też tak siedzę z rękami przewieszonymi do wanny, bo się boję, żeby mi któryś się nie poślizgnął, więc przywykłam chyba...

trening czyni mistrza! :)

espoir lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Umieram dzisiaj... okropnie mi słabo, nawet z łóżka nie mogę się zwlec, brzuch i kregosłup boli, nudności dokuczaja... marzy mi się poród i trochę lepsze samopoczucie.
    Ja też dziś dzień zaczęłam od mdłości i wymiotów. Piję wodę kokosową żeby nadrobić mikroelementy i nie dopuścić do migreny. Swoją drogą ponoć woda kokosowa to naturalny izotonik, chyba ją wezmę na porodówkę zamiast zwykłej wody.

Dziś o 19:45 wizytuje.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Na ddtvn chora przyszła mama będzie. Jak leczyć przeziębienia i grypę w ciazy :)
    Oby nas już nie dopadło ;-) Chociaż ponoć teraz znowu jakiś straszny wirus panuje i wybija wszystkich po kolei :(

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 2244 2245 2246 2247 2248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ