X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Moderator aktywnie uczestniczy w forum na FB :-) Ona zatwierdza nasze "kandydatury".
    A już kilka razy próbowały dziewczyny ją wywołać, by nam pomogła w stworzeniu posta, ale pewnie ma masę innych spraw na głowie ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja miałam pionizacjie po 24 h w pierwszej ciazy, i to były takie zasady że przez 24 godz nawet nam głowy nie można było podnieśc! I w drugiej ciazy pionizacje rano a poród o 19. Ta pierwsza to była tragedia!! No dobra..moze przesadzam ale o wiele szybciej doszłam za drugim razem. Tylko ja jestem wyjątkiem z Was bo wszystkie piszecie że nie chciałyscie albo nie chcecie akcji porodowej a potem cc a ja znów bym o tym marzyła. Mialam tak za drugim razem i cudeńko dla mnie. Na drugi dzień biegałam do sklepiku (swoją drogą kupować rzeczy lasce która rodzila ze mną naturalnie a nie miała siły się dalej podnieść)
    Tylko że ja, pisząc Wam, albo opowiadając komuś, chyba zauważylyscie że zawsze podkreslam, że to ja! Że każda jest inna i ma prawo być inna! Że to że dwa razy cc znioslam super to teraz mogę zdychac i tyle z mojego zachwalania.
    Dziewczyna po porodzie naturalnym miała tak zła anemie że reagowała tak jak reagowała....a ja po cc.. Kicalam jak zajączek.
    Kochane tak jak wczoraj pisałam o karmieniu. Nie ma sensu robić wyścigów, zakładów, żeby później któraś z Nas nie czula się gorsza. Każda z Nas przejdzie jak przejdzie. Byleby w zdrowiu.
    Ale opowiadając coś komuś na pewno nie robiła bym z siebie expert hard lewel.. Wiem i koniec bo tak jest.
    Więc Karmelka tak jak radzą dziewczyny.. Olej ciepłym moczem.... Tylko nie wodami hihi
    ❤️❤️❤️❤️❤️
    Moja współlokatorka w życiu by ci nie uwierzyła ani espoir! Och przekrzyczała by was :)

My już podpięte pod ktg 🙄 i już mam dość tych ktg w poniedziałek 3 wczoraj 2 i dzisiaj już 1 i na pewno jeszcze jedno bedzie.

Karolcia ból spojenia mam, ból bioder od leżę ja na bokach mam, problem z podniesieniem brzucha jak leżę na lewym boku np i mała się tam przesunie o ranysiu podnieść tego klocka rękami muszę, w nogach mam syndrom niespokojnych nóg, i palce dłoni bolą mnie przy zginaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja bardzo się cieszę z córeczki. Przyznam, że wolałabym 5 lat temu, tak jak staraliśmy się o dzidzie.
    Teraz czasem jak mam doła, to myślę "kobieto w co ty się wpakowałaś? Nieprzespane noce, choroby wieku dziecięcego, znowu szkoła, dorastanie. A jak to wszystko przetrwam to będę miała 60 na ramieniu."
    Jestem przerażona.

Z góry przepraszam, jeśli kogoś uraziły moje słowa. Dzisiaj jest dzień doła.😞
    Jakie urazily!!! TY MI to z ust wyjelas!! Też łapie takie myśli.
    W domu już nastolatki.. Mamy luz bluz.. Mówimy wychodzimy i nara... Zrobią matce herbaty przysłowiowej... Sami sobie kolacje robią.. Chodzado szkoły.. Ubierają się... A teraz od nowa wszystko.... Strzelilo mi coś na łeb ;p

Kiwona, Tunia76, Wiewióreczka, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Estrella tak ja mialam podane sterydy i ja naprawdę niskie mam moje skoki były do wartości 90;93 dwa razy chyba 95 i raz miałam.98

To się nie stresuj bo Leonka na bank ma płucka rozwinięte i super sobie poradzi. Ja cukry na czczo mam w od 80 do 85 ze trzy razy od października miałam 90, z krwi też ładnie wychodzi więc się nie martwię. Napisałam tylko co mi moja dr mówiła i dla mnie to też było zaskoczenie bo wiele razy słyszałam że często jeśli przewidywana jest duża waga to wcześniej wywołuje się poród. Na co uzyskałam taka odpowiedź. Jak byłam w pierwszej ciąży to była opcja cc 2 tygodnie przed terminem bo nie miałam cukrzycy, a teraz jednak inaczej więc wierzę że wie co robi 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .... A przepraszam... Już wiem co mi Strzelilo.. Miałam obiecana córkę heheh 😂😂😂

espoir, Natalia-tosia, Tunia76, Fasolka77, Lolka30, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja bardzo się cieszę z córeczki. Przyznam, że wolałabym 5 lat temu, tak jak staraliśmy się o dzidzie.
    Teraz czasem jak mam doła, to myślę "kobieto w co ty się wpakowałaś? Nieprzespane noce, choroby wieku dziecięcego, znowu szkoła, dorastanie. A jak to wszystko przetrwam to będę miała 60 na ramieniu."
    Jestem przerażona.

Z góry przepraszam, jeśli kogoś uraziły moje słowa. Dzisiaj jest dzień doła.😞
    Wczoraj byliśmy u naszych przyszłych sąsiadów i oni mają półtora roczne dziecko, dopóki Tosia się z nim bawiła i był spokój to było super, a jak tylko młody zaczął płakać to pierwsze co zrobiłam, stwierdziłam ojej młody już jest śpiący nie będziemy Wam dłużej na głowie siedzieć i uciekłyśmy :D Pierwsze co myślałam... o boże Bianka też tak będzie ryczeć jak będzie śpiąca, jak ja to przetrwam :D

Tunia76 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    .... A przepraszam... Już wiem co mi Strzelilo.. Miałam obiecana córkę heheh 😂😂😂
    a to ja sobie już nawet nadziei nie robiłam :P

Mama36, Tunia76, Fasolka77, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jakie urazily!!! TY MI to z ust wyjelas!! Też łapie takie myśli.
    W domu już nastolatki.. Mamy luz bluz.. Mówimy wychodzimy i nara... Zrobią matce herbaty przysłowiowej... Sami sobie kolacje robią.. Chodzado szkoły.. Ubierają się... A teraz od nowa wszystko.... Strzelilo mi coś na łeb ;p
    Dzięki za pocieszenie.
    Bo już mam kolejnego doła, że jestem wyrodną matką.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    a to ja sobie już nawet nadziei nie robiłam :P
    Hahahaha... Padłam hihi

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia, Mama18, ja mam podobne myśli. Młody już taki samodzielny, właśnie niedawno zaczął sam wracać że szkoły. Sam zrobić sobie jedzenie, od grzeje obiad, śniadanie i kolacje ogarnie. Chodzi na zakupy i to kupuje wszystko, od chleba, przez mieso i wędliny, do warzyw. I ja tu dopiero zaczelam się cieszyć ta jego samodzielnościa a za chwilę będzie powtórka z rozrywki. I tak, wiem, nie mam jeszcze 40.lat, ale już niewiele mi brakuje ;)

Tunia76 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dzięki za pocieszenie.
    Bo już mam kolejnego doła, że jestem wyrodną matką.
    Ja kiedyś nawet jak miałam ochotę ich wysadzić na stacji benzynowej i odjechać z piskiem opon to się za zła matkę nie uważałam Hahaha.. Ale rezygnowalam z tego pomysłu jak do mnie docierało że znają już cholera adres i tak policji powiedzą..
    Więc kochana to są zupełnie normalne myśli właśnie normalnej kochającej matki która też jest kobietą!!! ❤️

espoir, Natalia-tosia, Tunia76, Kiwona, Fasolka77, Lolka30, mysla.nieskalana, malutka_mycha, Anete, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja dopóki nie zobaczę, to tak średnio wierzę, że się udało i jest dziewczynka.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Czyli wszystko w normie ze mną. ☺
    Idę na morfologie i CRP, ostanio wyszły mi kiepskie wyniki i gin kazał powtórzyć.

Mama36 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś Basi nie ma. No chyba nie pojechała rodzić.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Coś Basi nie ma. No chyba nie pojechała rodzić.
    😱😱
    Tak bez Nas!!!

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kogo się zgłosić żeby dostać się do grupy na FB?????🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Szonka, u niej skarżyłam się na ból w pachwinach, mówiła że wiezadła. Od wczoraj mam ból nóg i bioder i od dwóch dni bolą mnie te palce.
    Strasznie ci wspolczuje :( może córcia naciska na jakieś nerwy.

Karollinax26 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    W kupie siła! Widzę, że praktycznie każda z nas ma już jakieś bóle, itp.
    No może oprócz Fasolki, kochana bardzo spokojnie zniosłaś ciąże 🙂 życzę Ci takiej samej końcówki! 😘

:* nie dziękuję Karola,żeby nie zapeszyć... oby poród był podobny :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Wiecie co... Małż poszedl do pracy (w końcu!) dzieci do szkoły.. Sama jestem.. Jest mi tak cudnie.. Przepraszam.. Ale ja nie chcę rodzic... Jestem w raju...cisza, TV mój, nie muszę nic.. Chociaz parę godzin dopóki tałatajstwo ze szkoły nie wróci... Marcu!!! Trwaj!!! 😎

na wypasie :) jaki relaks planujesz? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Do kogo się zgłosić żeby dostać się do grupy na FB?????🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
    Też chcę wiedzieć 🤓

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
‹‹ 2246 2247 2248 2249 2250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ