X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Bo moja Kochana pani doktor wfisnela mnie bez kolejki! Po wszystkich, a normalnie wizytę mam za tydzień zapisana, ale ze ostatnio mnie mocne skurcze lapaly to jadę dziś :D

a to rozumiem! powodzenia Karmelove, ja jadę na 16 na KTG a potem pomiary :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Okropnie twarde. I ten ceratowy materac 😑
    to ja pół roku na podłodzę śpię i mniej mnie plecy bolą niż po spaniu w łóżku :P

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Paula chyba ogarniała :) ale nie wiem czy jej gra nie pochłonęła ;)
    Paula nadal ogarnia 😁

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Na razie do końca ddtvn leżę pod kocem.. Potem muszewc ogarnąć.. I ma to być jedyna czynność, według mojego planu dziś. Obiad mam skaldkowy jeszcze z wczoraj i przedwczoraj. A dalej planów nie mam.. Boję się mieć.. Bo znacie to przysłowie z planami...

no ja mam dziś tournee po lekarzach.. najpierw diablo, potem jadę do MANU zrealizować bona w sephorze :) a potem gin :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naskrobalam sie na telefonie, szlag wszystko trafił, bo niezgrabnym paluchem wcisnęłam nie tam gdzie trzeba :/
    Już wzięłam lapka, ale na nim nie lubię pisać, bo to sprzęt malża a ja wolę mój służbowy, tutaj klwaiatura jest inna i mnie to wkurza :/
    No właśnie, narzekam i narzekam, bo mam doła i chciałam napisac żalpost.
    Wczoraj dostałam receptę na polprazol od internisty, już drugą w ciąży. Mówił, że przy takich bólach, jakie mam, to niekoniecznie bakterie ale może jakiś nieżyt żołądka i mogę mieć takie silne bóle. Drugi raz wypisał mi bez wahania ten polprazol. Zażyłam od razu po przyjściu do domu i wczoraj nie miałam zgagi już. Ale czytam w necie, że ten lek może mieć działanie embriotoksyczne ;( A ja w 2 trymestrze zeżarłam prawie całe opakowanie ;( Nie wezmę go już, to jasne. Tak zaufałam temu lekarzowi ślepo, bo o ile przy heviranie wiem, że konsultował się w sprawie stosowania w ciąży, to tutaj ani sekundę się nie wahał! I mam takiego doła od wczoraj, że masakra ;( K mnie pociesza, że przecież to jest lekarz i że z młodym jest wszystko ok, bo badania i duży i w ogóle, ale ja się teraz tak boję... ;(

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Na razie do końca ddtvn leżę pod kocem.. Potem muszewc ogarnąć.. I ma to być jedyna czynność, według mojego planu dziś. Obiad mam skaldkowy jeszcze z wczoraj i przedwczoraj. A dalej planów nie mam.. Boję się mieć.. Bo znacie to przysłowie z planami...
    Ja też pod kocykiem leżę z kawą i ogladam Tvn a potem będę ogarniać wstępnie obiad no i czekam na kuriera także po braki warzywne do obiadu pójdę dopiero jak dostarczy wysyłkę

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja pierdziele przyszla położna i mówi że krew mi musi pobrać, no to ok pytam na co to podała mi wyniki i że pd kątem nadciśnienia a wiecie czemu?? Bo na IP jak mnie na oddział przyjmowali miałam 152/82 potem już miałam 112/70 i niżej a dzisiaj rano miałam 88/52 mierzą mi 3 x dziennie i wszystko mam dobrze a że jeden skok był muszą wykluczyć
    Lepiej dmuchać na zimne niż później wytykać, że coś zostało przeoczone :)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Ja też pod kocykiem leżę z kawą i ogladam Tvn a potem będę ogarniać wstępnie obiad no i czekam na kuriera także po braki warzywne do obiadu pójdę dopiero jak dostarczy wysyłkę

ooo też czekam na kuriera! dziś ma przyjść Szumiś :)

co robicie na obiad? bo ja nie mam koncepcji :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Paula nadal ogarnia 😁
    co poczynić by się do Was dostać ?

31ba25b915.png
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Coś Basi nie ma. No chyba nie pojechała rodzić.
    Cześć dziewczyny, jestem jestem :)
    Wczoraj miałam gości do wieczora a jak się położyłam spać przed północą to obudziłam się dziś o 9! Ostatnio mam takie spanie że aż jestem zdziwiona. A teraz was próbowałam nadrobić ale bardzo dużo od wczoraj naskrobałyście :)
    Na rodzenie jeszcze mam czas, dzisiaj już mam ciążę donoszą wg tego terminu późniejszego który mam w karcie ciąży. Pojutrze USG to się dowiem ile mała waży.
    Jeszcze tak tydzień i mogłabym jechać rodzić, już mi ciężko z brzuchem, jak chodzę to mi twardnieje, a wieczorem czuję mocno te kłucia w środku.
    Wyspałam się dzisiaj ale chyba i tak będę miała łóżkowy dzień, albo dzień na fotelu z książką :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Ja makaron z kurczakiem i pieczarkami w sosie smietanowym plus brokuły z sosem serowym dla zdrowych domowników a dla siebie pulpety

31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też oglądam tv śniadaniowa z kawka.
    Cieszmy się póki czas. Może być tak że urodzimy nieodkladalne dzieciątko i skończy się oglądanie 😅
    Czego ani sobie ani żadnej z Was nie życzę 😊

Wysłany: 13 marca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Oczywiście ogladam Tvn jak poznają płeć i ryczę 😢😢😢😢

hormony😂😂😂
    Też się poryczałam...

MamaAga85 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja już kończę drugie pranie, zrobiłam już farsz do nalesników, umawiam się na badania w PZU. Też się poryczałam na ddtvn po przebiciu balonika :P
    A robię drugie pranie, bo wczoraj któryś kot narzygał synowi na łóżko, więc musiałam wyprać mu kołdrę, pościel i koc. Nie mam gdzie wieszać. Jeszcze mam pełny kosz regularnego prania a sterta ubranek już któryś dzień czeka. Nie ma sensu dokupować suszarkę, bo ja jej zwyczajnie nie mam gdzie postawić już. Dobija mnie to wszystko. Auta ciągle brak. Na badania będę musiała iść pieszo, a to kawałek jest i to nie do mojego labo, gdzie jest pierwszeństwo dla ciężarnych, ale do najbliższego... Mam plan, że jak już tam doczłapię, to od razu w rejestracji poproszę o zawołanie mnie poza kolejnością, bo się słabo czuję. Tam jest zwykle pełna poczekalnia i na samą myśl jest mi jeszcze gorzej :(

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 13 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Ja zrobiłam wczoraj pieczonego kurczaka na soli ;-) Właściwie sam się zrobił :D I obiad z głowy na dwa dni, do tego kasza i mizeria ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Cieszmy się póki czas. Może być tak że urodzimy nieodkladalne dzieciątko i skończy się oglądanie 😅
    o nie, trzeci raz się nie dam w takie dziecko wrobić! no way! teraz kolej kogoś innego :P

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧

Wysłany: 13 marca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    W takich sytuacjach chusta ratuje życie :D

B_002 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja kupilam wanienie z Ikei bo chcialam taka krotka....i jestem zadowolona wejdzie mi na pralke.....przy starszakach mialam dluga i tylko miejsce zajmowala ...we dwojke sie w niej kapali.....takze zalezy co komu lezy

stelazu na wanienke nie kupuje bo dla mnie to dalszy grat z ktorym za pol roku nie bedzie co zrobic
    Ja mam takie samo podejście jeśli chodzi o wanienkę. Chciałam żeby była krótka i miejsca nie zajmowała. A wg mnie ta z Ikei jest wystarczająca. Nawet w SR kąpaliśmy lalki w dokładnie takiej i nie sprawiała wrażenia niewygodnej.
    Daffi też zwracała uwagę na oszczędność wody, w tej wanience rzeczywiście dużo wody nie trzeba będzie żeby odpowiednio zanurzyć dziecko :)
    A jak się będzie sprawdzać to się okaże w praktyce, ale kosztuje tylko 20zł więc warto się przekonać.
    Koleżanka ma synka 16 miesiecy i używa tej z Ikei i jest zadowolona.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona współczuję.. Tak to jest ze jak się zaczynaja walić małe rzeczy to jak domino! Mam nadzieję że chociaż niedługo już wyjdzie słońce i ciepło i będą nastroje dzięki temu lepsze!
    Ale muszę Ci podziękować!! Przypomniałas mi o praniu!! Wstawilam o 7 i by leżało w pralce chyba cały dzień hihi bo zapomnialam

Kiwona lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    No a ja już kończę drugie pranie, zrobiłam już farsz do nalesników, umawiam się na badania w PZU. Też się poryczałam na ddtvn po przebiciu balonika :P
    A robię drugie pranie, bo wczoraj któryś kot narzygał synowi na łóżko, więc musiałam wyprać mu kołdrę, pościel i koc. Nie mam gdzie wieszać. Jeszcze mam pełny kosz regularnego prania a sterta ubranek już któryś dzień czeka. Nie ma sensu dokupować suszarkę, bo ja jej zwyczajnie nie mam gdzie postawić już. Dobija mnie to wszystko. Auta ciągle brak. Na badania będę musiała iść pieszo, a to kawałek jest i to nie do mojego labo, gdzie jest pierwszeństwo dla ciężarnych, ale do najbliższego... Mam plan, że jak już tam doczłapię, to od razu w rejestracji poproszę o zawołanie mnie poza kolejnością, bo się słabo czuję. Tam jest zwykle pełna poczekalnia i na samą myśl jest mi jeszcze gorzej :(
    Trzymam kciuki aby jednak badania poszły szybko i sprawnie, może to chociaż trochę poprawi Ci humor :*

Kiwona lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 2248 2249 2250 2251 2252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ