X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dołączyłam , czekam na akceptację 😜

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Poniżej wklejam link do grupy na FB chwilowo grupa ma status zamkniętej, żebyście mogły ja zobaczyć, więc jeżeli któraś z was chciałaby dołączyć to klikajcie dołącz. Za 2 dni grupa znowu będzie grupą tajną. Bardzo proszę nowe osoby aby od razu wpisywało się pod postem z legendą i pisały Kto jest kim z BBF :)
    https://m.facebook.com/groups/889033054616071?view=group
    wyslalam właśnie prosbe o dołączenie

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Karmelka ale uparte bestie Ci sie trafily :)

Kiwona Ty ciagle cos z tymi kotami masz

Ja dzis na obiad poledwiczki z dorsza w piekarniku ziemniaki i pekinska

Mistella ja tez zawsze sprzatam jak nie widza dzieci... polowe zabawek wywale a i tak sie nie kapna ze ich nie ma :)

zapisuje do rowniez do grupy "wyrodnych leniwych" matek...ktore maja samodzielne dzieci :) ale na wlasne zyczenie postanowily zrobic zyciowa rewoluje :) i postanowily wrocic do meczacych przedstawien przedszkolnych i zapinania pasow w foteliku....czynnosc ktorej nienawidze :)

Ahahaha co do zapinania pasów w foteliku, też jestem chora jak mam to robić! Już zapowiedziałam starszej córce, że jej jedynym obowiązkiem przy siostrze będzie zapinanie jej w foteliku, bo ja nie dam rady znowu tego robić, hahaha :D

stresant lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 13 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    I niczym nie podlewasz ani nie ingerujesz w pieczenie, po prostu się piecze a potem amciu? Tylko że sosiku z tego nie ma żadnego, nie? Do kartofelków ;)
    Dokładnie, nic z tym już nie robię, tylko piekę. Zwykle jemy go z mizerią, więc do ziemniorków lub kaszy jest sos z mizerii :D

Kiwona lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona ja mam do szkoly po corcie kilometr (razem w ta i spowrtoem) i czasem robie bez jaj chyba z 6 przystankow. Jak slonica sie czuje :(

a mam PYTANKO do Mam ktore maja starsze dzieciaczki

(pewnie bylo, ale ja tego nie wynajde)

czy kupujecie cos starszym dzieciom od tego nowonarodzonego?
    Czytalam na jakiejs madrej stronie, ze warto tak robic...sama nie wiem. Co myslicie?

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Dokładnie, nic z tym już nie robię, tylko piekę. Zwykle jemy go z mizerią, więc do ziemniorków lub kaszy jest sos z mizerii :D
    I żadnym tłuszczykiem też nie smarujesz? Ja zwykle nacieram kuraka przyprawami właśnie w oleju, wtedy sie fajnie trzymaja na skorce a jak się tak posypie tylko, to w trakcie pieczenia się wysuszają te przyprawy. Czy nie? :P

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    Kiwona ja mam do szkoly po corcie kilometr (razem w ta i spowrtoem) i czasem robie bez jaj chyba z 6 przystankow. Jak slonica sie czuje :(

Czytalam na jakiejs madrej stronie, ze warto tak robic...sama nie wiem. Co myslicie?
    Nawet nie pomyślałam o tym.
    Tylko tak się zastanawiam co by to mogło byc..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 13 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek, ja nie widzę żadnego celu w takim kupowaniu, ale może jak mi ktoś mądry go wskaże to się nad tym zastanowię :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:

Skąd. To znaczy, dla mnie to dziwne. To tak, jakby to "nowe" dziecko było jakąs krzywdą dla starszego i nalezy mu się zadośćuczynienie :P No ja to tak odbieram przynajmniej. Zresztą, mój syn powtarza mi, że spełniam jego największe marzenie dając mu rodzeństwo :D

B_002 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png

Wysłany: 13 marca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    I żadnym tłuszczykiem też nie smarujesz? Ja zwykle nacieram kuraka przyprawami właśnie w oleju, wtedy sie fajnie trzymaja na skorce a jak się tak posypie tylko, to w trakcie pieczenia się wysuszają te przyprawy. Czy nie? :P
    Nie wysuszają się, bo sól zatrzymuje wodę w kurczaku, skórka jest chrupiąca a środek kurczaka soczysty ;-)

Kiwona lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie moja corcia nie moze sie doczekac siostrzyczki, jest wyczekana wyplakana i wymodlona przez nia.
    Wiec jej narodziny beda najwieksza nagroda, ale czytalam ze rodzice tak robia....

no i nie wiem, chyba raczej zeby jakas pamiatka byla bo nie wiem jaki inny powod

albooo jesli starsze dziecko jest malenkie to moze zeby nie poczulo sie gorsze, ze noworodek dostaje prezenty achy i ochy a starsze nie.

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ciężko Cie pocieszyć z tymi dolegliwościami, teraz niestety będzie tylko gorzej :( już tylko czekać pozostało. Ale jaka slodka nagroda na Ciebie czeka :)

Dziewczyny które się zdecydowały na maluszka przy starszych dzieciach, ja awas podziwiam. Jak sobie na początku opowiadalysmy kto ile ma lat, jakie dzieci itd to sobie pomyślałam że chyba już bym się nie zdecydowała na małe dziecko po takiej przerwie. Z wygody. Jeżeli nam się ułoży tak jak sobie zaplanowałam to wolałabym to odbebnic i później już czekać na lepsze czasy :)

Też nie mam pomysłu na obiad :( już wczoraj pizze zamawialismy więc dzisiaj muszę coś zrobić, ale ja tak nie cierpię gotować że szok. Jest ze mnie świetna żona a będzie matka :D

Kiwona lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię naleśniki ze szpinakiem oraz w wersji na słodko z twarożkiem i kolejne z dżemorem. Dżemor dla młodego. Dla K szpinak. Dla mnie wszystkie :P

Karollinax26, Bubek, Syska2202, Natalia-tosia, Lolka30, estrella lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Aaa zapomniałam napisać, zasadzilam sobie wczoraj czopa ten Scopolan i rzeczywiście pomaga. Polecam 👍😁. Dziś niestety nie skorzystam bo jutro mi będą gmerac na tego GBS nie wiadomo jak głęboko hihi😂.

Te cudo bez recepty ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Paula zaprosiła mnie do naszej tajnej grupy i teraz od pół godziny rozkminiam, kto jest kto :)
    Namierzyłam Karolę, Kasionka, Kasiulkę, Indię (ach, zdjęcia Poli), Basię, Fasolkę, Mamę18, chyba Natalkę-Tosię, Kiwonę i Dorotę, ale reszta???!!!!!

Powinna być jakaś legenda :P
    Mogę dołączyć do tej tajnej grupy?

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja robię naleśniki ze szpinakiem oraz w wersji na słodko z twarożkiem i kolejne z dżemorem. Dżemor dla młodego. Dla K szpinak. Dla mnie wszystkie :P
    ze szpinakiem jak robisz?
    mrozony czy ZYWY :D z dodatkami (jakas niepasteryzowana feta czy cos?)

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje , jeszcze nie wiem co i będzie to pewnie na głowie męża ale przynosi dobry efekt bo starszakowi od wejścia dzidziuś dobrze się kojarzy, ze przyniósł coś dla niego tylko :)

Bubek lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Karola ciężko Cie pocieszyć z tymi dolegliwościami, teraz niestety będzie tylko gorzej :( już tylko czekać pozostało. Ale jaka slodka nagroda na Ciebie czeka :)

Dziewczyny które się zdecydowały na maluszka przy starszych dzieciach, ja awas podziwiam. Jak sobie na początku opowiadalysmy kto ile ma lat, jakie dzieci itd to sobie pomyślałam że chyba już bym się nie zdecydowała na małe dziecko po takiej przerwie. Z wygody. Jeżeli nam się ułoży tak jak sobie zaplanowałam to wolałabym to odbebnic i później już czekać na lepsze czasy :)

Też nie mam pomysłu na obiad :( już wczoraj pizze zamawialismy więc dzisiaj muszę coś zrobić, ale ja tak nie cierpię gotować że szok. Jest ze mnie świetna żona a będzie matka :D
    Ja caly czas mowilam ze bede miała 3 dzieci. Jak urodzilam pierwsze zarzeklam sie ze na tym jednym koniec.. Ale mialam 22 lata.. Teraz 31.. Po takim czasie poczulam ze to ten moment! Ze ja pragnę maluszka.. Moja corcia juz taka duza i smaodzielna prawie mnie nie potrzebuje.. Wszędzie sama ale w domku jeszcze trochę sie po przytula i uwielbia ze mna spać..

malutka_mycha, Bubek lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja caly czas mowilam ze bede miała 3 dzieci. Jak urodzilam pierwsze zarzeklam sie ze na tym jednym koniec.. Ale mialam 22 lata.. Teraz 31.. Po takim czasie poczulam ze to ten moment! Ze ja pragnę maluszka.. Moja corcia juz taka duza i smaodzielna prawie mnie nie potrzebuje.. Wszędzie sama ale w domku jeszcze trochę sie po przytula i uwielbia ze mna spać..
    Czyli kolejne na 40tke!

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja kupuje , jeszcze nie wiem co i będzie to pewnie na głowie męża ale przynosi dobry efekt bo starszakowi od wejścia dzidziuś dobrze się kojarzy, ze przyniósł coś dla niego tylko :)

no wlasnie o tym mowilam, ze nie ma zazdrosci

ale moja corcia ma po 1 juz 10 lat za chwile, a po 2 narodziny beda dla niej najwiekszym prezentem...wiec nie wiem czy jest sens.
    Moze jakis drobiazdzek na pamiatke jej znajde

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
‹‹ 2250 2251 2252 2253 2254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ