Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Siadacie po turecku? Coś mi się obiło o uszy że nie można a to moja ulubiona pozycja do siedzenia.
Nie mogę znaleźć żadnego mądrego wytłumaczenia dlaczego niby nie można tylko jakieś przesądy. Słyszałyście coś o tym?Paula 90 lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
barbillla86 wrote:Ja zagadnęlam moją czterolatkę jak sądzi, czy braciszek bedzie mial dla niej prezent - po to zeby się zorientować czy ma jakieś szczegolne zyczenia. A moja realistka do bólu popatrzyla na mnie jak na matkę wariatkę i stwierdziła że niby skąd w brzuszku zabawki
Ogólnie rozgladam się za jakaś fajną planszówką zeby grac przy karmieniu.barbillla86 lubi tę wiadomość
-
a co do siadania, to ja zazwyczaj robię to na "trzy cztery" i jak klapnę, tak zostaję, bo mi się ciężko przeturlać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 13:35
Natalia-tosia, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
espoir wrote:Kochana, ale to co innego
ja też wolę dawać prezenty niż dostawać i też mam problem, żeby okazać radość (zawsze mi się wydaje, że jakoś sztucznie mi to wychodzi)
ale dziecko, to tylko dziecko i nie wymagam od niego by rozumiało takie rzeczy...
Wiadomo każdy ma inne podejście do tych spraw -
Tunia76 wrote:Wiesz, że nie zapytałam. Ale wątpie, bo ma przyjść do domu.
Położna powiedziała, że jak przyjdzie to jeszcze sprawdzi, czy trzeba.Tunia76 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
malutka_mycha wrote:Karola mieszkała byś bliżej i już bym do Ciebie jechała, zwłaszcza gdybyś chciała mnie przekupic lodami
albo wymienilybysmy sie usługami, ja Ci poprasuje a Ty obiad ugotujesz
Ja nadal siedzę po turecku i nigdy nie słyszałam żeby to było niewskazane.
Barbilla świetna odpowiedź, fajnie że już czterolatka ma takie rezolutne odpowiedzi
Już żałuje, że nie mieszkamy bliżej siebie! 😩 lubię gotować więc bez problemu, nawet byś te lody na deser dostała 😀malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Siadacie po turecku? Coś mi się obiło o uszy że nie można a to moja ulubiona pozycja do siedzenia.
Nie mogę znaleźć żadnego mądrego wytłumaczenia dlaczego niby nie można tylko jakieś przesądy. Słyszałyście coś o tym?
A majtki to mi ciągle zjeżdżają ostatnio niżej i się wpijają w skórę bo ten brzuch ma taki kształt. Noszę teraz z tego powodu najniższe jakie mam.
Ciągle sobie powtarzam że już niedługo i muszę wytrzymaćPaula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ mojego ambitnego planu skończylo się na ogarnięciu podeszw. Ignas dostał turbo czkawki i postanowiłam się położyć. I tak leżę i nie czuje przyplywu kolejnej fali motywacji na to malowanie.
Dzięki za info o tym siadzie skrzyżnym. To się już nie martwię. Jak to dobrze Was mieć i nie musieć się martwić dłużej niż kilkanaście minut aż odpiszecie -
nick nieaktualny
-
Ja z chęcią! Uwielbiam prasowac. Każde pranie zawsze pasuje oprócz majtek i skarpet. Wczoraj do północy prasowalam już ostatnie ciuszki dla małej, było tego strasznie dużo! I aż żal, że się skończyło. Mam przygotowane tylko ubranka w rozmiarze 56 i 62. Reszty nie ruszam bo nie mam gdzie trzymać.
KarmeLoVe lubi tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Karolina wspólczuję z tym prasowaniem, ja nie miałam tyle na raz, ale tak się przy tym męczyłam, że sobie powtarzałam tylko że prasuję przed pierwszym użyciem, potem nie będę za każdym razem tego robić.
-
Nie mogę znaleźć żadnego mądrego wytłumaczenia dlaczego niby nie można tylko jakieś przesądy. Słyszałyście coś o tym?
Ja słyszałam Paula od fizjoterapeutów kilku, ze moj problem z przykurczem w prawej pachwinie jest wynikiem siadania po turecku w ddzieciństwieFasolka77
-
Fasolka77 wrote:Jezu...Karola.... współczuję...wyglada jakbys obrabowala sklep! Powiedz dziadkowi, zeby dal sobie na wstrzymanie
Dziadek w poniedziałek mi oznajmił, że w przyszłym tygodniu wysyła kolejną paczkę. Chyba muszę zakupić jakąś szafę, to dziecko już ma więcej ubrań niż my z M razem wzięci.martusiawp, Fasolka77, espoir, B_002, malutka_mycha, estrella lubią tę wiadomość