Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiewióreczka wrote:Aha, w dup*e mam paciorkowca a w pęcherzu e-coli. Ktoś coś? Jakieś wymiany?
Oczywiście mocz ogólny wyszedł cacy, zero objawów, a w posiewie bakteria.
Ktoś jeszcze ma GBS dodatni, tak żebym nie czuła się samotna?
Żebyś nie czuła się samotnie to zdradzę, że też mam dodatnie gbs z odbytu 😳 moja ginka twierdzi że lepiej jak dodatnie wychodzi z odbytu niż z pochwy, mniejsza szansa na zarażenie bobasa. Chociaż moja kumpela jak rodzila w styczniu to tak jej podali późno te antybiotyki, że malutka zarazila się i tydzień w szpitalu spędziły, dodam że rodziła po terminie i miała wywoływanie. Więc bądź tu mądra i wiedz kiedy jechać do szpitala jak będą skurcze żeby zdążyć na czas z podaniem tego ustrojstwa 😳
-
A na Facebooku i tak w sumie cisza. Ale w razie gdybym urodziła, pewnie tam wrzucę foto. Więc wyrażam oficjalną zgodę na udostępnienie tego zdjęcia tutaj:)bo ja za dwa tyg będę rodzić.Kumacie to? Bo ja ciężko.
Natalia-tosia, espoir, DorotaAnna, Tunia76, Kiwona, mysla.nieskalana, B_002, martusiawp, Fasolka77, Lolka30, estrella, KarmeLoVe, Mama36 lubią tę wiadomość
-
Kasionek ciężko uwierzyć. Dopiero co się tutaj na wątek zapisywalysmy
Robiłam dzisiaj mocz i krew, dobrze pamiętam że jak są kryształy szczawianu wapnia to muszę więcej pić żeby to wypłukać? A oprócz tego jakoś to jeszcze na mnie lub dziecko wpływa?
Mialyscie robiony fibrynogen? Ja mam podwyższony, muszę poczytać o co kaman. Ale wyszłam z anemii!!! Więc faktycznie tworzenie się nowych płytek krwi trochę trwa, bo już od dawna nie pije zakwasu, lykam tylko żelazo a wyniki się poprawiają
Edit: dobra, fibrynogen w ciąży może być podwyższony. Czyli wyniki mam piękneWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 15:48
Kiwona lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:oooo ktos tu wbił się do mnie w datę :p ja z 21.04 z OM przenioslam sie na 23.04 z USG.. ale i tak licze do daty z OM.
Daffi lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Kasionek ciężko uwierzyć. Dopiero co się tutaj na wątek zapisywalysmy
Robiłam dzisiaj mocz i krew, dobrze pamiętam że jak są kryształy szczawianu wapnia to muszę więcej pić żeby to wypłukać? A oprócz tego jakoś to jeszcze na mnie lub dziecko wpływa?
Mialyscie robiony fibrynogen? Ja mam podwyższony, muszę poczytać o co kaman. Ale wyszłam z anemii!!! Więc faktycznie tworzenie się nowych płytek krwi trochę trwa, bo już od dawna nie pije zakwasu, lykam tylko żelazo a wyniki się poprawiają
Edit: dobra, fibrynogen w ciąży może być podwyższony. Czyli wyniki mam piękne
Aha, ja też wyrażam zgodę na wrzucenie tu fotki z fb jak wrzucę...Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Kasionek wrote:A na Facebooku i tak w sumie cisza. Ale w razie gdybym urodziła, pewnie tam wrzucę foto. Więc wyrażam oficjalną zgodę na udostępnienie tego zdjęcia tutaj:)bo ja za dwa tyg będę rodzić.Kumacie to? Bo ja ciężko.
Ja nie mam zaplanowanej cesarki więc termin jest jedną wielką zagadką.Nowakowa92 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
B_002 wrote:Też bym chciała rodzić za jakieś 2 tygodnie, może być nawet wcześniej
Ja nie mam zaplanowanej cesarki więc termin jest jedną wielką zagadką. -
Ja z jednej strony też bym już chętnie urodziła a z drugiej okropnie boje się 😁😎 nie wiem co mnie czeka, w końcu to pierwsze dziecko 🙊
Ale mam jakies takie przeświadczenie że zbliża się ten czas wielkimi krokami, dodatkowo jestem obsrana i chyba nie będę spac w nocy bo jak synek weźmie przykład ze mnie to powinien się jutro pojawić 😳😳😳 ja równo w 37 tygodniu wypelzłam a jutro wyskoczy na licznik 37 😁 od wczoraj mam takie skurcze częstsze i bardziej bolesne niż do tej pory, brzucho twarde jak kamien sie robi 😕 -
Kasionek wrote:No ja też idę na SN. Tyle że na wywołanie. Ale nie wiadomo kiedy dokalndie urodze czy 27 czy 28.Bo 26 trafię do szpitala a co będą że mną robić się zobaczy. U mnie cc to najgorsza opcja i lekarze będą bardzo chcieli go uniknąć.
-
Franka2104 wrote:Ile czasu czekałyście na wyniki tego GBSu? Miałam pobierane na ostatniej wizycie przedszpitalnej w piateczek I nadal nic nie widze na stronie labo...aha to było robione z obu “lokalizacji”, mało przyjemnie to wspiminam.
Franka2104 lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Haha, ja już powiedziałam K, że niech się już teraz zastanawia, bo jeśli mu się marzy więcej dzieci, to robimy od razu, bo ja już nie dźwignię tego po 40
Jak to nie dzwigniesz?? Ja daje rade to Ty tez dasz!!!Misiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyGBS na dwa baty pobrany, tak jest 😂😂😂
Ujemny na obydwu ☺️
Edit - pobrany 07.03 wynik odebrałam dzisiaj. Ale mówiła że jak ujemny to 3dni a jak dodatni to do 7.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:15
B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość