X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola, bo ja już zmęczona życiem, taka styrana :P hahahhahaha nie no, ogarnęła bym pewnie. Ale w sumie to trochę dostałam w kość jak byłam sama z młodym, więc rzeczywiście chyba odpoczynek mi się marzy :) Wbijaj na naleśniki, wyszły pyszne. Chociaż nie wiem, co Twoja cukrzyca na nie by powiedziała.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Ile czasu czekałyście na wyniki tego GBSu? Miałam pobierane na ostatniej wizycie przedszpitalnej w piateczek I nadal nic nie widze na stronie labo...aha to było robione z obu “lokalizacji”, mało przyjemnie to wspiminam.
    Ja chyba tydzień czekałam.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wynik gbs czekałam przez weekend- oddałam w czwartek i w po oddziałek albo wtorek był już wynik.

Dziewczyny popełniłam samobójstwo właśnie xd kupiłam w biedrze takie wieeeeelkie monte i zjadłam pół, do tego zjadłam kawałek ciasta i jednego cukierka. No nie mogłam sie powstrzymać, cukier pewnie z pińcet

Fasolka77, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dlaczego masz mieć wywoływany poród. Przepraszam, nie pamiętam. Dlaczego cesarka nie może być?
    Wywołany że względu na cukrzycę ciążowa na insulinie.Ja choruje na zespół antyfosfolioidowy i cc to ponoć dla mnie zła opcja. Do tego jestem po konizacji i SN dobrze wpływa na szyjke żeby te zmiany nie wróciły. No i heparyna też problem chociaż z tym.sobie ponoć radzą. Ja wiem ze Ty masz podobne schorzenia do mnie i masz cc. Ale też pewnie każda sytuacja inna.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    GBS na dwa baty pobrany, tak jest 😂😂😂
    Ujemny na obydwu ☺️

Edit - pobrany 07.03 wynik odebrałam dzisiaj. Ale mówiła że jak ujemny to 3dni a jak dodatni to do 7.

Gratki!! Ja leze pod KTG
    Bylam u diabetolog...mam przytyc jeszcze dwa kilo....

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gbs miałam pobierany w piątek , nadal nie ma wyniku ;)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Fasola, bo ja już zmęczona życiem, taka styrana :P hahahhahaha nie no, ogarnęła bym pewnie. Ale w sumie to trochę dostałam w kość jak byłam sama z młodym, więc rzeczywiście chyba odpoczynek mi się marzy :) Wbijaj na naleśniki, wyszły pyszne. Chociaż nie wiem, co Twoja cukrzyca na nie by powiedziała.

Moja cc jest pojebana..... po frytkach, wrapie i mc flurry 143 a po żytniej kromce 145 takze ten....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja na wynik gbs czekałam przez weekend- oddałam w czwartek i w po oddziałek albo wtorek był już wynik.

Dziewczyny popełniłam samobójstwo właśnie xd kupiłam w biedrze takie wieeeeelkie monte i zjadłam pół, do tego zjadłam kawałek ciasta i jednego cukierka. No nie mogłam sie powstrzymać, cukier pewnie z pińcet

Monteeeee <3 maż mi to już w czteropakach kupuje ;)

Fasolka77, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Ile czasu czekałyście na wyniki tego GBSu? Miałam pobierane na ostatniej wizycie przedszpitalnej w piateczek I nadal nic nie widze na stronie labo...aha to było robione z obu “lokalizacji”, mało przyjemnie to wspiminam.

Ja miałam pobierany we wtorek a już w czwartek po południu był wynik

Franka2104 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasOlka Ty to masz zajebiste zalecenia! Przytyć <3

Fasolka77, Tunia76, martusiawp, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióra, jakby Cie profesor chciał kłaść na “swój” oddział III to badź czujna, bo tam jest burdel straszny. Co dzień na obchodzie nowy lekarz z nowym pomysłem. Mnie co dzień leczyli na coś innego, laskom z pokoju odstawiali leki przepisane dzień wcześniej przez kogoś innego. USG też trzeba tam traktować z przymrużeniem oka, przez noc dziecko mi zmalało o 2 tyg, a AFI zredukowało sie z 27 do 20. A na wypisie mam zalecona diete cukrzycowa, bo ktoś tam wpisał badanie krwi na czczo którego wogóle mi nie robili. Także ten...oczy dookoła głowy I trzeba wszystkiego pilnować.

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i w wypisie “pogrubili” mnie o 8 kg!! Może stad ta zalecana dieta hahahahaha

Albo mało korzystnie jednak w tym szlafroku wygladałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:50

Bubek, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Wywołany że względu na cukrzycę ciążowa na insulinie.Ja choruje na zespół antyfosfolioidowy i cc to ponoć dla mnie zła opcja. Do tego jestem po konizacji i SN dobrze wpływa na szyjke żeby te zmiany nie wróciły. No i heparyna też problem chociaż z tym.sobie ponoć radzą. Ja wiem ze Ty masz podobne schorzenia do mnie i masz cc. Ale też pewnie każda sytuacja inna.
    U mnie powód cesarki to mięśniak prawie 10cm zasłaniający częściowo kanał rodny (ujście szyjki- nie wiem co dokładnie, ale dziecko się nie przeciśnie).
    Prawdę mówiąc to nie mam pojęcia co to jest ten zespół fosfo coś tam, który masz.
    Myślałam, że szyjka po konizacji jest poprostu słabsza, szybciej się skraca i otwiera.
    Mówisz, że poród dobrze robi szyjce po konizacji. Nie wiedziałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:54

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Gratki!! Ja leze pod KTG
    Bylam u diabetolog...mam przytyc jeszcze dwa kilo....
    Nigdy w życiu nie usłyszałam od nikogo, że mam przytyć. Ja mam zawsze zalecenie - schudnąć. Do jakiego lekarza bym nie poszła, to pierwsze zalecenie schudnąć. Już mnie to w kur..a

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota cukru raczej nie mierz teraz :)

Kiwona nasze forumowe "po czterdziestki" sie lepiej trzymaja i maja mniej dolegliwosci niz niektore mlodki :) takze nic sie boj to bedzie najlepsza ciaza :)

Jeju jaki ja mam wielki brzuch zobaczylam sie w lustrze i az sie przestraszylam czy to ja :) jakis skok wzrostowy w tym tygodniu :) do tego cyce mnie bola, tak kluja jak na poczatku ciazy......jutro 35 tydzien (12 lat temu rodzilam syna o tym czasie...niech ten feralny tydzien przeleci to bede spokojniejsza)

Karola jakie sliczne te ciuszki az sie mi dziewczynki zachcialo :)

malutka_mycha, Kiwona, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wynik GBSa z obu dziur czekałam 4 dni wynik ujemny. Laboratorium synevo
    Dzisiaj pobrali mi raz jeszcze bo myśleli ze nie mam 😉 zobaczymy ile będę czekac laboratorium diagnostyka.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ten fibrynogen to białko które jest związane z krzepnieciem, ale nie wiem czy ten mój podwyższony wynik wskazuję że krew będzie szybciej czy wolniej krzepla. Patrząc na to że dziś po badaniu praktycznie wacika nie potrzebowałam to chyba szybciej.

Franka fajne jazdy tam są i niezły burdel w papierach :) cała reszta to pikuś ale o tą wagę to bym się poszła kłócić, mieć a nie mieć 8 kg to ogromna różnica!

Też uwielbiam Monte :) A pilyscie kiedyś takie alkoholowe? Pycha. Orzechowka i mleko. I wcale się po tym nie zyga, a smakuje jak jogurt. Ale mi się zachciało teraz, wrr.

Dziewczyny a co z tymi szczawianami, któraś wie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 17:02

f1d9680377.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    U mnie powód cesarki to mięśniak prawie 10cm zasłaniający częściowo kanał rodny (ujście szyjki- nie wiem co dokładnie, ale dziecko się nie przeciśnie).
    Prawdę mówiąc to nie mam pojęcia co to jest ten zespół fosfo coś tam, który masz.
    Myślałam, że szyjka po konizacji jest poprostu słabsza, szybciej się skraca i otwiera.
    Mówisz, że poród dobrze robi szyjce po konizacji. Nie wiedziałam
    Wlasnie na odwrót. W sensie że ponoć zmiany mogą ulec zniszczeniu. Bo szyjka skraca się do końca i jakby zostaje nówka sztuka. Tak mi przy tamtej ciązy mówił lekarz bo jakby ciąza miała mnie ozdrowić.A teraz się zobaczy po porodzie jaka cytologia wyjdzie. No zespó to choroba, której ja sama nie rozumiem. Objawia się w ciązy i może powodować nagły zakrzep, obumarcie ciązy i rozne inne rzeczy. Dlatego biorę heparyne ale po operacji czyli cc występuje duże ryzyko, że wystąpi nagły zakrzep albo krwotok. Tak ostatnio mi to tłumaczył lekarz bo już sama nie wiedziałam jakiego porodu mam się spodziewać.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja na wynik GBSa z obu dziur czekałam 4 dni wynik ujemny. Laboratorium synevo
    Dzisiaj pobrali mi raz jeszcze bo myśleli ze nie mam 😉 zobaczymy ile będę czekac laboratorium diagnostyka.

No ja właśnie mam w diagnostyce. Nawet rozmawiałam z położna, która im te próbki zanosi i ona twierdzi, że pewnie dopiero w poniedziałek zaczęli hodowle bakterii i do końca tyg wyniki powinny być online. No nic tam, w międzyczasie doczytałam u mamyginekolog, że wynik dodatni to żadna tragedia, daja antybiotyk i po sprawie :)

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Wlasnie na odwrót. W sensie że ponoć zmiany mogą ulec zniszczeniu. Bo szyjka skraca się do końca i jakby zostaje nówka sztuka. Tak mi przy tamtej ciązy mówił lekarz bo jakby ciąza miała mnie ozdrowić.A teraz się zobaczy po porodzie jaka cytologia wyjdzie. No zespó to choroba, której ja sama nie rozumiem. Objawia się w ciązy i może powodować nagły zakrzep, obumarcie ciązy i rozne inne rzeczy. Dlatego biorę heparyne ale po operacji czyli cc występuje duże ryzyko, że wystąpi nagły zakrzep albo krwotok. Tak ostatnio mi to tłumaczył lekarz bo już sama nie wiedziałam jakiego porodu mam się spodziewać.
    No właśnie potem doczytałam dokładniej twojego maila i poprawiłam się.
    Ciąża mi czytanie ze zrozumieniem zaburzyła. 😉

Wiem o co miałam zapytać. Czemu wywoływanie?
    Nie można poczekać aż się zacznie naturalnie?
    Czy też chodzi o odstawienie heparyny?

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 2258 2259 2260 2261 2262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ