Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Laski!!!!
Max już czeka na Bruna!
Franka2104, stresant, Mama36, mysla.nieskalana, espoir, MamaAga85, Kiwona, Tunia76, Kasiulka90, martusiawp, DorotaAnna, Daffi, estrella, malutka_mycha, Kasionek, B_002, Sansivieria, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
MamaAga85 wrote:Na gondole do wózka...
Już nie dowiozą dziś bo kurier do 17 jeździ...namiary na kuriera?nie...u nas nie podają...jak dzwoni to z zastrzeżonego nr 😉
No to faktycznie słabe z ich strony...mam nadzieję, że jutro dotra I to z przeprosinami za opóźnienie -
a po wizycie u gina same dobre wiadomości
za tydzień grzebanko tu i ówdzie... będę mieć ponierany GBS! :p
Bruno waży 2300 g- ginka szacuje do porodu 3-3,5 kg! Bosko!!!
Bruno jest na 22 centylu! główka, brzuszek, udko.. wszystko się ładnie wyrównuje!
KTG eleganckie! zero skurczy
AFI 19!
Przepływy w tętnicy pępkowej 0,8 a w mózgowej 1,9
współczynnik mózgowo- pępowinowy 2,37
Ale jestem szczęśliwa!!!!mysla.nieskalana, Mama36, Lolka30, espoir, Franka2104, MamaAga85, Kiwona, Kasiulka90, Tunia76, Lili90, martusiawp, DorotaAnna, Daffi, estrella, valetta94, malutka_mycha, Misiabella, Sansivieria, Rudzik1, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Franka2104 wrote:Aaaa i w wypisie “pogrubili” mnie o 8 kg!! Może stad ta zalecana dieta hahahahaha
Albo mało korzystnie jednak w tym szlafroku wygladałam
Franka chyba żartujesz!!!no to niezła kuracja odchudzająca
- wychodzisz ze szpitala i 8 kg mniej
!
espoir, Franka2104 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Tunia76 wrote:U mnie powód cesarki to mięśniak prawie 10cm zasłaniający częściowo kanał rodny (ujście szyjki- nie wiem co dokładnie, ale dziecko się nie przeciśnie).
Prawdę mówiąc to nie mam pojęcia co to jest ten zespół fosfo coś tam, który masz.
Myślałam, że szyjka po konizacji jest poprostu słabsza, szybciej się skraca i otwiera.
Mówisz, że poród dobrze robi szyjce po konizacji. Nie wiedziałam
Tunia a nie będziesz usuwała tego mięśniaka? Miałaś go przed ciążą?
Zespół antyfosfolipidowy to innymi słowy problemy z krzepnięciem krwi, ryzyko zatorów etc.. stąd heparyna w ciąży...Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:a po wizycie u gina same dobre wiadomości
za tydzień grzebanko tu i ówdzie... będę mieć ponierany GBS! :p
Bruno waży 2300 g- ginka szacuje do porodu 3-3,5 kg! Bosko!!!
Bruno jest na 22 centylu! główka, brzuszek, udko.. wszystko się ładnie wyrównuje!
KTG eleganckie! zero skurczy
AFI 19!
Przepływy w tętnicy pępkowej 0,8 a w mózgowej 1,9
współczynnik mózgowo- pępowinowy 2,37
Ale jestem szczęśliwa!!!!Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymysla.nieskalana wrote:Mama18! Nie ma żartów z tym naszym goleniem regularnym jednak! Nie znamy dnia ani godziny
A tak powaznie.. Wiem... Powinnam bardziej ogarniać to moje podwozie itd:pmysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
Wiewióra! Czyli Ty pierwsza zwolnisz blokadę ? 😉
Łaaa, niedługo Szymek będzie z Tobą ❤️ Pamiętaj, że my tu z całej Polski i ze świata trzymamy ✊🏼
Franka, ja czuje dokładnie ten sam strach, jestem strachliwa, bojaźliwa i panikara więc to jest dla mnie MEGA MEGA strach 😱mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Wiewiórka aż mi łzy w oczach stanęły jak przeczytałam że to już
. Chociaż dzisiaj to mi co chwila śiweczki w oczach stają, nie wiem co się ze mną znow dzieje.
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Tunia76 wrote:Nigdy w życiu nie usłyszałam od nikogo, że mam przytyć. Ja mam zawsze zalecenie - schudnąć. Do jakiego lekarza bym nie poszła, to pierwsze zalecenie schudnąć. Już mnie to w kur..a
Tunia ja też! dlatego jestem w szokuale to miłe
postaram się i tak nie przytyć... ale pewnie przytyję bo od 3.02 do dziś przybyło mi 1,5 kg więc w sumie taki standard ... 0,5 kg/ tydzień a teraz to już ostatnia prosta
Fasolka77
-
nick nieaktualnyZnalazłam nam kolejny sposób na ułatwienie porodu. Bierzcie i czerpcie z tego wszystkie 😂😂😂
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e8c3ca5caa7.pngmysla.nieskalana, martusiawp, Tunia76, espoir, Nowakowa92, DorotaAnna, estrella, Syska2202, MamaAga85, Lolka30, Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Tunia a nie będziesz usuwała tego mięśniaka? Miałaś go przed ciążą?
Zespół antyfosfolipidowy to innymi słowy problemy z krzepnięciem krwi, ryzyko zatorów etc.. stąd heparyna w ciąży...
Co dalej nie wiem. Będę się tym martwić za pół roku. -
Hahahahaha dzięki Paula!! Teraz przynajmniej wyję ze śmiechu a nie strachu. Chyba nadrukuję sobie tę madrość na koszuli do porodu, żeby mi nie umknęło w trakcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 19:52
Paula 90, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Tunia ja też! dlatego jestem w szoku
ale to miłe
postaram się i tak nie przytyć... ale pewnie przytyję bo od 3.02 do dziś przybyło mi 1,5 kg więc w sumie taki standard ... 0,5 kg/ tydzień a teraz to już ostatnia prosta