X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Basia, mi w szpitalu po wycięciu migdałków przynosili chleb .. gdzie gardło miałam całe podrażnione i problem był nawet z łykaniem śliny :)
    I jak mają ludzie chorzy wyzdrowieć jak są słabo odżywiani. To organizm nie ma nawet siły na regenerację jak się mu nie dostarcza porządnej dawki energii i dobrych składników.
    Ja sobie pewnie zapas jogurtów i owoców zrobię i mąż będzie przynosił :)
    Oby się udało być w szpitalu max 3 dni.

Karollinax26 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Dobre Żelazko to podstawa. Oznajmilam P, że jak będzie nas już 4 to życzę sobie generator pary bo z malenstwem nie będę miała tyle czasu na prasowanie.
    Teściowa w Brukseli ma taki, rewelacja, przykladasz i już wypracowane, nie trzeba ciągac i ciągac.
    Ja mam tefala.. Gdyby nie to, to umarlabym prasujac cala sterte tych ciuszków. A tak doslownie przyłożyłam w miejscu gdzie rozprasowac rzuciłam parą i gotowe.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tunia ciśnienie najczęściej wywala pod koniec ciąży
    To ja tego holtera za wcześnie miałam.
    Teraz mierzę 2xdziennie, ale narazie jest ok.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka z sali miała dietę cukrzycowa I dostawała taki ciemny chlebek, tyle że on był ciemny bo barwiony jakimś karmelem czy czymś...zanim sie zorientowala o co chodzi to tak jej cukier wywaliło w kosmos, że aż położna ja ochrzaniła że pewnie diety nie trzyma tylko podjada jakieś słodycze

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    U nas (austria) tez w szpitalu dobrze karmia. Pycha miesko, nawet ciasto na deser. Ale lezeni to mam dosc, co 2 tyg na noc na kroplowki przez 3miesiace, potem co 2 tyg usg, 3x rezonans... ale juz mi zostaly tylko 2 wizyty. W tym jedna to porod ;)
    A siostra mojego taty leżała już parę razy w Wiedniu w szpitalu w tej ciązy i wcześniej też i narzekała na jedzenie, wysyłała mi nawet zdjecia ;). A generalnie nie jest jakąś wybredną osobą. Pewnie też zależy od szpitala, ona chyba w tym Donaucośtam się leczy.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Mama36 jesteśmy w podobnym terminie a mój ginekolog mówił o terminie 28 , 29 marzec 😉 na cc

Chociaz wolałabym kwiecień 😂 najlepiej 8 tak jak mama 😂😂
    Ale myślisz że jak mi 21go wywali taki termin to mogę powiedzieć nie bo nie hihi... Moja mama jest z 11 kwietnia. Mogę nawet czekać do 11 :p
    Chodź tyle to już młody nie będzie chciał czekać. Ale ten 4 chociaż... Mi się naprawdę nie spieszy

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ale myślisz że jak mi 21go wywali taki termin to mogę powiedzieć nie bo nie hihi... Moja mama jest z 11 kwietnia. Mogę nawet czekać do 11 :p
    Chodź tyle to już młody nie będzie chciał czekać. Ale ten 4 chociaż... Mi się naprawdę nie spieszy
    P. S chodź mój mówil mi na ostatniej wizycie że do 27go będzie po wszystkim ale ja nie przyjęłam tego do wiadomości 🙈

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sie coraz bardziej zaczynam bać tego porodu...aż mi sie wyć chce :/ potwornie boję się bólu, w szpitalach w Poznaniu jest baaardzo różnie z dostępnościa zzo. A jeszcze bardziej niż bólu boję się komplikacji przy samym porodzie, że dzieciatko utknie, będzie niedotlenione, będa go wyciagać jakimiś kleszczami albo innym vacuum.

tb739vvj5r83d9nz.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tak wkurwiona,że szok !!!🤬🤬🤬🤬
    gdzie jest moja przesyłka???
    czekam jak debil od rana na kuriera i nic...
    a specjalnie na dzis zmieniałam dostawę z wczoraj żebym była w domu...
    na stronie do śledzenia paczki nic a nic się nie zmienia-dalej widnieje,że dostawa na życzenie na dziś ...no zajebiście

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Jestem tak wkurwiona,że szok !!!🤬🤬🤬🤬
    gdzie jest moja przesyłka???
    czekam jak debil od rana na kuriera i nic...
    a specjalnie na dzis zmieniałam dostawę z wczoraj żebym była w domu...
    na stronie do śledzenia paczki nic a nic się nie zmienia-dalej widnieje,że dostawa na życzenie na dziś ...no zajebiście

A masz jakiś namiar na kuriera? Może jeszcze dowioza...a na co czekasz?
    Ja mam na jutro ustawionego kuriera z torba do wózka I koszem, mam nadzieje że sie nie miniemy jak będę na badaniach

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię pewnie w nocy, a teraz wieści z wizyty - idę do szpitala w Poznaniu na Polną i wyjdę z niego już z dzidziusiem. Nic szczególnego się nie dzieje, mały 3100, na ktg skurcze malutkie i rzadkie, ale jednak coś tam jest i pokazałam jeszcze ostatnie ktg, gdzie skurczybyki były konkretne. Profesor zadecydował, że kładzie mnie na oddział i CC przed weekendem lub po - w zależności jak będa wyglądać kolejne ktg. Codziennie rano mam być na czczo gotowa na cesarkę. Powiedział, że zbyt duże ryzyko u mnie czekać, bo może odkleic się łożysko itp. Przy okazji dostanę dziś antybiotyk na to towarzystwo w pęcherzu i zadku ;)
    Tak więc pozdrowienia z McDonalda, no bo co u suchym pysku pojadę, pewnie kolacja była o 16 ;)

KarmeLoVe, Mistella, Tunia76, Franka2104, espoir, Mama36, Lili90, MamaAga85, stresant, mysla.nieskalana, Lolka30, Kiwona, martusiawp, Paula 90, Anete, DorotaAnna, valetta94, malutka_mycha, Daffi, barbillla86, estrella, Bubek, Fasolka77, Kasionek, B_002, Martusiazabka lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże, Wiewióreczka, to jednak już?! Powodzenia, Kochana! Dasz radę! Będzie dobrze! 😘

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka, to w zasadzie dobre wiadomości :)

• espoir Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz co rano będę sprawdzać czy małe Wiewiórątko już jest <3

Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • MamaAga85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Nadrobię pewnie w nocy, a teraz wieści z wizyty - idę do szpitala w Poznaniu na Polną i wyjdę z niego już z dzidziusiem. Nic szczególnego się nie dzieje, mały 3100, na ktg skurcze malutkie i rzadkie, ale jednak coś tam jest i pokazałam jeszcze ostatnie ktg, gdzie skurczybyki były konkretne. Profesor zadecydował, że kładzie mnie na oddział i CC przed weekendem lub po - w zależności jak będa wyglądać kolejne ktg. Codziennie rano mam być na czczo gotowa na cesarkę. Powiedział, że zbyt duże ryzyko u mnie czekać, bo może odkleic się łożysko itp. Przy okazji dostanę dziś antybiotyk na to towarzystwo w pęcherzu i zadku ;)
    Tak więc pozdrowienia z McDonalda, no bo co u suchym pysku pojadę, pewnie kolacja była o 16 ;)
    Wiewióreczka ❤❤❤ jeszcze chwila i będziesz tulić maleństwo 🥰🥰🥰

31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka, o kurcze!!! No to dawaj znać jak już się tam zagoscisz! Mocno ściskam i trzymam kciuki.
    A dziś sobie tak myślałam.. Bo mówię sobie umowie się na tą CC to posprzątam im porządnie dzień wcześniej.. Ale potem sobie myślę.. Chyba mnie pogielo... Spędzę ostatnie popołudnie w McDonaldzie!! 😁😁

espoir, Nowakowa92, martusiawp, malutka_mycha, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiora jeszcze chwila i będziesz mieć maleństwo przy sobie. Normalnie Ci zazdroszcze, że to już tak blisko.

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka, super że będziesz już pod czujnym okiem profesorka:) na pewno to jest najbezpieczniejsza opcja dla Was teraz.
    Polecam goraco gofry ze szpitalnego bistro:) ja sie nimi regularnie dożywiałam.

tb739vvj5r83d9nz.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    A masz jakiś namiar na kuriera? Może jeszcze dowioza...a na co czekasz?
    Ja mam na jutro ustawionego kuriera z torba do wózka I koszem, mam nadzieje że sie nie miniemy jak będę na badaniach
    Na gondole do wózka...
    Już nie dowiozą dziś bo kurier do 17 jeździ...namiary na kuriera?nie...u nas nie podają...jak dzwoni to z zastrzeżonego nr 😉

31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka czyli to już. 😃
    Powodzenia. Czekamy na dobre wieści. ❤

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 2261 2262 2263 2264 2265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ