X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykończe się!! Spojenie boli ale to boli tak, że dupy ruszyc nie mogę nogi prawej nie podniosę! Od tego zasranego materaca bolą plecy a brzuch mi urosl od poniedziałku chyba dwa razy boje się jutrzejszego USG ile ona waży! Brzuch jak chce się ruszyc muszę dźwigać rękami! No kuzwa ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🐿️ aaaaaaa!!!!!!!!! Przecież przed weekendem to już!!!! Po weekendzie też prawie już aaaaaaa!!!!!!! A nas dzieli jeden dzień w terminie aaaaaaa!!!!!! To jest takie realneeeee

mysla.nieskalana, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi przytaszczyl KFC... Już współczuję nocki moim wspołlokatorkom 🤭🤭🤫🤫🤫🤫

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 malusi Bruno, nakupiłaś ubranek na 56??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 22:16

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy z mężem na obchodzie poszliśmy na położnictwo siedzi rodzinka cała na sofach, mama stoi synek na oko 11 lat trzyma na rączkach siostrę w sumie to siedziała mu na kolanach i była tak mała że nie wiem czy więcej niż 2 kg miała a mój mąż " misiu ale nasza będzie większa?? Z przerażeniem w oczach że taka kruszynka. I jeszcze siedział tatuś dwie babcie i ktoś może ciocia jakas. Serio cała pielgrzymka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 22:19

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co raz bardziej robię w gacie dziewczyny! Co raz bardziej jestem świadoma, że to niebawem! Może za tydzień, może za dwa w może za kilka dni. Szok.

Jeszcze teraz tata do mnie pisał i pytał jak się czuje, powiedziałam że brzuch boli i wszystkie kości, to napisał że jest ze mną cały czas i czeka 😅

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z bolu zaraz umrę. Mały mi wyrywa po kawałku szyjke mam wrażenie. Aż się spocilam i prysznic szlag trafił. To chyba gorsze od tych zgag, spojenia bezsenności i wszystkiego co mialam na raz

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Piękny!!! Wstawisz proszę link do sklepu?
    Proszę 😊 http://wings.shop.pl

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A ja z bolu zaraz umrę. Mały mi wyrywa po kawałku szyjke mam wrażenie. Aż się spocilam i prysznic szlag trafił. To chyba gorsze od tych zgag, spojenia bezsenności i wszystkiego co mialam na raz

Kochanieńka, u mnie w ciągu dnia spokojna a teraz oczywiście istne szaleństwo, też już się kurczę z bólu. Akurat przed snem ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 to nie miałaś takiego bólu spojenia jak ja!! Przysięgam wstanie z łóżka dla mnie to czas łez ... Już przestałam mieć nadzieję na poród SN przecież ja nie jestem w stanie nogi podnieść, na pewno spojenie się rozlazło na ponad 1 cm

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Biduchno :( A próbowałaś tę pozycję kolankowo-łokciową? W pierwszej chwili ma się wrażenie, że rozrywa brzuch, bo dziecię całe w dół spada i napiera, ale jak dla mnie to natychmiastowa ulga i nawet się trochę odprężam. No i sama pozycja jest wskazana i polecana, bo dziecko ma więcej miejsca i łatwiej mu przyjąć odpowiednią pozycję do porodu.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewóreczko ale wieści. Powodzienia czekamy na tego małego przystojniaka.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka77 malusi Bruno, nakupiłaś ubranek na 56??

Tak Karmellka, mam zapasik ;), teraz mialas dostawę chickenow? ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Biduchno :( A próbowałaś tę pozycję kolankowo-łokciową? W pierwszej chwili ma się wrażenie, że rozrywa brzuch, bo dziecię całe w dół spada i napiera, ale jak dla mnie to natychmiastowa ulga i nawet się trochę odprężam. No i sama pozycja jest wskazana i polecana, bo dziecko ma więcej miejsca i łatwiej mu przyjąć odpowiednią pozycję do porodu.
    No właśnie dzięki Tobie spróbowałam i poszedł sobie stamtąd na prawą stronę uffff!!! ❤️

Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kochanieńka, u mnie w ciągu dnia spokojna a teraz oczywiście istne szaleństwo, też już się kurczę z bólu. Akurat przed snem ...
    Wieczory są najgorsze. To było cudne o przyjemne i codziennie na to czekałam do jakiegoś czasu. Radocha max była.. I oczywiście powtarzam sobie w głowie.. Nie narzekaj!! Żyje! Rusza się! Jest cudnie...ale jak wykreca z bolu jak na egzorcyzmach to już czar pryska!!

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Wieczory są najgorsze. To było cudne o przyjemne i codziennie na to czekałam do jakiegoś czasu. Radocha max była.. I oczywiście powtarzam sobie w głowie.. Nie narzekaj!! Żyje! Rusza się! Jest cudnie...ale jak wykreca z bolu jak na egzorcyzmach to już czar pryska!!

O tak.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka ale super! To już tak niedużo czasu zostało :)
    U mnie już ciąża donoszona więc ja teraz to już bym chciała rodzić, codziennie o tym myślę.
    Zaczęłam się zastanawiać co tu można robić żeby przyspieszyć poród. Najbardziej to mi seks w głowie ostatnio z tych metod co ponoć działają :P Od kilku dni mi tak libido skoczyło że chodzę taka niewyżyta :D Trzeba działać!

Kasiulka90, espoir, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Dziewczyny ja też mam mega panikę . Ja nawet chyba nigdy w dorosłym życiu nie byłam w szpitalu,po lekarzach nie chodziłam..jestem przerażona tym wszystkim na maxa.
    Ja też nie byłam nigdy w szpitalu jako dorosła osoba, w liceum raz mi się zdarzyło spędzić tydzień.
    Ale ja się jakoś szpitalem nie przejmuję, ogólnie to jakoś tak lajtowo podchodzę do porodu, aż się sama dziwię że się nie stresuję, a przecież tak na prawdę to nie wiem co mnie czeka. Teoria teorią ale w praktyce może być różnie.
    Ja się jednak lubię nastawić pozytywnie, nie ma co się na zapas stresować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 22:58

Kasiulka90, Tunia76, espoir, Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Nowakowa92 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mama36 to nie miałaś takiego bólu spojenia jak ja!! Przysięgam wstanie z łóżka dla mnie to czas łez ... Już przestałam mieć nadzieję na poród SN przecież ja nie jestem w stanie nogi podnieść, na pewno spojenie się rozlazło na ponad 1 cm

Karmelka czy tobie lekarze coś mówią na ten bol spojenia? Mialas jakieś badania w tej kwesti? Bo ja też cierpię takie bóle że chodzić chwilami nie mogę, a żeby przekręcić się w łóżku to dramat, musze sie podnieść żeby zrobic obrót z boku na bok 😕 mówiłam o tym kilkukrotnie mojej gin to n8c w tej kwestii nie mówiła poza tym że mały jest nisko i może napierac. Fakt że w 31 tyg jak byłam na prenatalnych i mówiłam do innej ginki o tyn bólu to mówiła ze nic dziwnego bo mały ma główkę w miednicy.

74di20mmhhjfjws7.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos tu pisal o ptasim mleczku, tez bym zjadla rządek ;) Fasolka, swietne wiesci, wszystko jest w normie a 22 centyl to calkiem niezle, zwlaszcza ze rownie dobrze moze wazyc 200-300 g wiecej. Karmelka, troche Ci wspulczuje wspollokatorek, ja mialam trzy naprawde fajne, z dwiema nawet nadal utrzymuje kontakt. Ja cenie ludzi ktorzy jednak nie gadaja caly czas ;) Tunia tez mi to dzis przemknelo przez glowe, czy dam rade...Teraz leze w koncu w lozku i Was czytam i odpoczywam, ale dzien mialam straszny. Musialam inhalowac 3 razy syna, a ze sterydami to trzeba bylo dokladnie umyc buzke, zeby, oklepac, jeszcze wczesniej podac syrop rozrzedzajacy wydzieline, odciagnac kozy katarkiem, w miedzyczasie ugotowac, nakarmic siebie i synka, pomierzyc cukier, skoczyc na dwie wizyty lekarskie na miescie i podac antybiotyk. Kosztowalo mnie to wszystko wiele zorganizowania i wysilku. Teraz boli mnie glowa po tym wyczerpujacym dniu. Jeszcze sie nie wysypiam w nocy i jak pomyslalam, ze moj drugi syn moglby nie spac, jak pierwszy do 2 roku zycia, to zimny pot splynal mi po czole. Jak ja dam rade z dwojka, np w chorobie.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 2266 2267 2268 2269 2270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ