X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykończe się!! Spojenie boli ale to boli tak, że dupy ruszyc nie mogę nogi prawej nie podniosę! Od tego zasranego materaca bolą plecy a brzuch mi urosl od poniedziałku chyba dwa razy boje się jutrzejszego USG ile ona waży! Brzuch jak chce się ruszyc muszę dźwigać rękami! No kuzwa ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🐿️ aaaaaaa!!!!!!!!! Przecież przed weekendem to już!!!! Po weekendzie też prawie już aaaaaaa!!!!!!! A nas dzieli jeden dzień w terminie aaaaaaa!!!!!! To jest takie realneeeee

mysla.nieskalana, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi przytaszczyl KFC... Już współczuję nocki moim wspołlokatorkom 🤭🤭🤫🤫🤫🤫

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 malusi Bruno, nakupiłaś ubranek na 56??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 22:16

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy z mężem na obchodzie poszliśmy na położnictwo siedzi rodzinka cała na sofach, mama stoi synek na oko 11 lat trzyma na rączkach siostrę w sumie to siedziała mu na kolanach i była tak mała że nie wiem czy więcej niż 2 kg miała a mój mąż " misiu ale nasza będzie większa?? Z przerażeniem w oczach że taka kruszynka. I jeszcze siedział tatuś dwie babcie i ktoś może ciocia jakas. Serio cała pielgrzymka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 22:19

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co raz bardziej robię w gacie dziewczyny! Co raz bardziej jestem świadoma, że to niebawem! Może za tydzień, może za dwa w może za kilka dni. Szok.

Jeszcze teraz tata do mnie pisał i pytał jak się czuje, powiedziałam że brzuch boli i wszystkie kości, to napisał że jest ze mną cały czas i czeka 😅

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z bolu zaraz umrę. Mały mi wyrywa po kawałku szyjke mam wrażenie. Aż się spocilam i prysznic szlag trafił. To chyba gorsze od tych zgag, spojenia bezsenności i wszystkiego co mialam na raz

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Piękny!!! Wstawisz proszę link do sklepu?
    Proszę 😊 http://wings.shop.pl

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A ja z bolu zaraz umrę. Mały mi wyrywa po kawałku szyjke mam wrażenie. Aż się spocilam i prysznic szlag trafił. To chyba gorsze od tych zgag, spojenia bezsenności i wszystkiego co mialam na raz

Kochanieńka, u mnie w ciągu dnia spokojna a teraz oczywiście istne szaleństwo, też już się kurczę z bólu. Akurat przed snem ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 to nie miałaś takiego bólu spojenia jak ja!! Przysięgam wstanie z łóżka dla mnie to czas łez ... Już przestałam mieć nadzieję na poród SN przecież ja nie jestem w stanie nogi podnieść, na pewno spojenie się rozlazło na ponad 1 cm

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Biduchno :( A próbowałaś tę pozycję kolankowo-łokciową? W pierwszej chwili ma się wrażenie, że rozrywa brzuch, bo dziecię całe w dół spada i napiera, ale jak dla mnie to natychmiastowa ulga i nawet się trochę odprężam. No i sama pozycja jest wskazana i polecana, bo dziecko ma więcej miejsca i łatwiej mu przyjąć odpowiednią pozycję do porodu.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewóreczko ale wieści. Powodzienia czekamy na tego małego przystojniaka.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka77 malusi Bruno, nakupiłaś ubranek na 56??

Tak Karmellka, mam zapasik ;), teraz mialas dostawę chickenow? ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Biduchno :( A próbowałaś tę pozycję kolankowo-łokciową? W pierwszej chwili ma się wrażenie, że rozrywa brzuch, bo dziecię całe w dół spada i napiera, ale jak dla mnie to natychmiastowa ulga i nawet się trochę odprężam. No i sama pozycja jest wskazana i polecana, bo dziecko ma więcej miejsca i łatwiej mu przyjąć odpowiednią pozycję do porodu.
    No właśnie dzięki Tobie spróbowałam i poszedł sobie stamtąd na prawą stronę uffff!!! ❤️

Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kochanieńka, u mnie w ciągu dnia spokojna a teraz oczywiście istne szaleństwo, też już się kurczę z bólu. Akurat przed snem ...
    Wieczory są najgorsze. To było cudne o przyjemne i codziennie na to czekałam do jakiegoś czasu. Radocha max była.. I oczywiście powtarzam sobie w głowie.. Nie narzekaj!! Żyje! Rusza się! Jest cudnie...ale jak wykreca z bolu jak na egzorcyzmach to już czar pryska!!

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Wieczory są najgorsze. To było cudne o przyjemne i codziennie na to czekałam do jakiegoś czasu. Radocha max była.. I oczywiście powtarzam sobie w głowie.. Nie narzekaj!! Żyje! Rusza się! Jest cudnie...ale jak wykreca z bolu jak na egzorcyzmach to już czar pryska!!

O tak.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka ale super! To już tak niedużo czasu zostało :)
    U mnie już ciąża donoszona więc ja teraz to już bym chciała rodzić, codziennie o tym myślę.
    Zaczęłam się zastanawiać co tu można robić żeby przyspieszyć poród. Najbardziej to mi seks w głowie ostatnio z tych metod co ponoć działają :P Od kilku dni mi tak libido skoczyło że chodzę taka niewyżyta :D Trzeba działać!

Kasiulka90, espoir, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Dziewczyny ja też mam mega panikę . Ja nawet chyba nigdy w dorosłym życiu nie byłam w szpitalu,po lekarzach nie chodziłam..jestem przerażona tym wszystkim na maxa.
    Ja też nie byłam nigdy w szpitalu jako dorosła osoba, w liceum raz mi się zdarzyło spędzić tydzień.
    Ale ja się jakoś szpitalem nie przejmuję, ogólnie to jakoś tak lajtowo podchodzę do porodu, aż się sama dziwię że się nie stresuję, a przecież tak na prawdę to nie wiem co mnie czeka. Teoria teorią ale w praktyce może być różnie.
    Ja się jednak lubię nastawić pozytywnie, nie ma co się na zapas stresować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 22:58

Kasiulka90, Tunia76, espoir, Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Nowakowa92 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mama36 to nie miałaś takiego bólu spojenia jak ja!! Przysięgam wstanie z łóżka dla mnie to czas łez ... Już przestałam mieć nadzieję na poród SN przecież ja nie jestem w stanie nogi podnieść, na pewno spojenie się rozlazło na ponad 1 cm

Karmelka czy tobie lekarze coś mówią na ten bol spojenia? Mialas jakieś badania w tej kwesti? Bo ja też cierpię takie bóle że chodzić chwilami nie mogę, a żeby przekręcić się w łóżku to dramat, musze sie podnieść żeby zrobic obrót z boku na bok 😕 mówiłam o tym kilkukrotnie mojej gin to n8c w tej kwestii nie mówiła poza tym że mały jest nisko i może napierac. Fakt że w 31 tyg jak byłam na prenatalnych i mówiłam do innej ginki o tyn bólu to mówiła ze nic dziwnego bo mały ma główkę w miednicy.

74di20mmhhjfjws7.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos tu pisal o ptasim mleczku, tez bym zjadla rządek ;) Fasolka, swietne wiesci, wszystko jest w normie a 22 centyl to calkiem niezle, zwlaszcza ze rownie dobrze moze wazyc 200-300 g wiecej. Karmelka, troche Ci wspulczuje wspollokatorek, ja mialam trzy naprawde fajne, z dwiema nawet nadal utrzymuje kontakt. Ja cenie ludzi ktorzy jednak nie gadaja caly czas ;) Tunia tez mi to dzis przemknelo przez glowe, czy dam rade...Teraz leze w koncu w lozku i Was czytam i odpoczywam, ale dzien mialam straszny. Musialam inhalowac 3 razy syna, a ze sterydami to trzeba bylo dokladnie umyc buzke, zeby, oklepac, jeszcze wczesniej podac syrop rozrzedzajacy wydzieline, odciagnac kozy katarkiem, w miedzyczasie ugotowac, nakarmic siebie i synka, pomierzyc cukier, skoczyc na dwie wizyty lekarskie na miescie i podac antybiotyk. Kosztowalo mnie to wszystko wiele zorganizowania i wysilku. Teraz boli mnie glowa po tym wyczerpujacym dniu. Jeszcze sie nie wysypiam w nocy i jak pomyslalam, ze moj drugi syn moglby nie spac, jak pierwszy do 2 roku zycia, to zimny pot splynal mi po czole. Jak ja dam rade z dwojka, np w chorobie.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 2266 2267 2268 2269 2270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ