Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowakowa to warto się do ortopedy wybrać. Spojenie które się za bardzo rozejdzie (wg jednych lekarzy powyżej 1 cm, wg innych powyżej 1,5) jest wskazaniem do cc. Przy takim rozejscie poród sn może zrobić więcej szkody niż pożytku. A ginekolog Ci tego nie zmierzy niestety.
Karola a bierzesz coś przeciwbólowego? Biedactwo, ja mam teraz lepsze dni ale całkowicie Cie rozumiem, współczuję i mocno tule.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 23:35
-
Ciężka noc sie zapowiada heh...
Zgaga mi nie odpuszcza nawet po manti i pol litra mleka wypilam..
Do tego corka znow ma upławy..
Spróbuję zasnąć choc Fifi uparl sie na moje żebra o tej godz.
DobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 23:40
-
Karollinax26 wrote:Marcelina zrobiła mi taki cyrk w brzuchu, że mega mnie boli aż odejmuje mi nogi ..
Mnie aż tak mocno Zosia nie kopie. Zdarza się kopniak że aż się zegnę ale to takie pojedyncze. Teraz się właśnie też u mnie zaczyna conocna gimnastyka, jakoś sobie upatrzyła porę przed północą gdy ja się kładę do łóżka to ona zaczyna intensywne rozciąganie
Z jednej strony niezbyt to wygodne, ale z drugiej tak sobie myślę że będziemy za tym jeszcze tęsknić
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Oczywiście przyjęcie na oddział trwało tyle, że dopiero mam chwilę, by napisać. Odłączyli mnie przed chwilą od 2-godzinnego ktg (porąbało ich, powinni pieluche zakładać), i co? Wyszły regularne skurcze co 8 minut przez całe dwie godziny! W ogóle ich nie czułam. Położna powiedziała, że jutro mam być na czczo, nie pić, nie żuć gumy, aż do wizyty profesora. Jeśli rano ktg wykaże podobne skurcze, to czuję Kochane moje, że jutro będzie cesarka. Nie dociera to do mnie ani trochę
Cieszę się, że jestem w Poznaniu. Dam Wam jutro znać po obchodzie co i jak.
Całusy i dobrej nocy :*Nowakowa92, Mama36, DorotaAnna, Karmelllka90, Anete, B_002, malutka_mycha, Kiwona, Tunia76, MamaAga85, estrella, Misiabella, Franka2104, Natalia-tosia, Fasolka77, espoir, Lolka30, Reniiata, Daffi, Kasiulka90, martusiawp, mysla.nieskalana, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Aha, rozwarcie zewnętrzne na opuszek, ale miałam wrażenie że zrobili mi je mechanicznie podczas badania w szpitalu...nie znają litości, pchali tak, że musiał w końcu ten palec wejść
warunki dość dobre, pokój 2-osobowy póki co. Żarcia nie uświadczyłam, więc Mc Donald był genialnym pomysłem
Karmelllka90, B_002, Misiabella, Fasolka77, espoir, Lolka30, Kasiulka90, martusiawp, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
Wiewiórka trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo 😊 a jak czytam o twoich regularnych skurczach co 8 min, których nie czułaś to coraz bardziej obawiam się że przegapie 😅 moja mama w 37 tygodniu urodziła mnie prawie na środku miasta więc żebym ja tylko nie dopelnila tej przygody 😁😁
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewiórka to chyba już tylko się cieszyć!
Masz tak jak ja z tymi skurczami. Wtedy ta położna jeszcze do mnie z lekka pretensje że ja nie zgłaszam że mam.. Jak ja nie czułam hihi. Dobrze nie będziesz się męczyć.. A będzie maleństwo z Tobą!!
My i tak chyba dość późno zaczynamy się rozpakowywac. Połowa marca prawie o dopiero pierwsza. Trzymamy się... W końcu kwietniowkiWiewióreczka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi bardzo współczuję
Myślę jak Basia.. Byłaś w końcu i lekarza? Jakoś ginekolog dziecięcy. Są tacy
Karola współczuję max bo wiem co mówisz.. Mi na szczęście ta pozycja pomogła co Kasia pisała i do teraz sobie spałam. Nie zapeszam.. Kryst też śpi.. A dupa właśnie przestał.. Ale on najgorszy jest wieczorem.. Teraz to moze się bawićKasiulka90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Wiewióreczka ale super! To już tak niedużo czasu zostało
U mnie już ciąża donoszona więc ja teraz to już bym chciała rodzić, codziennie o tym myślę.
Zaczęłam się zastanawiać co tu można robić żeby przyspieszyć poród. Najbardziej to mi seks w głowie ostatnio z tych metod co ponoć działająOd kilku dni mi tak libido skoczyło że chodzę taka niewyżyta
Trzeba działać!
Fasolka77 tak wieczorkiem miałam dostawęFasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNowakowa92 wrote:Karmelka czy tobie lekarze coś mówią na ten bol spojenia? Mialas jakieś badania w tej kwesti? Bo ja też cierpię takie bóle że chodzić chwilami nie mogę, a żeby przekręcić się w łóżku to dramat, musze sie podnieść żeby zrobic obrót z boku na bok 😕 mówiłam o tym kilkukrotnie mojej gin to n8c w tej kwestii nie mówiła poza tym że mały jest nisko i może napierac. Fakt że w 31 tyg jak byłam na prenatalnych i mówiłam do innej ginki o tyn bólu to mówiła ze nic dziwnego bo mały ma główkę w miednicy.
Ortopeda kazał przyjść w skończonym 36 tc mam umówiona wizytę na poniedziałek to będzie u mnie skończone 37 , rozejście powyżej 1 cm jest wskazaniem do porodu CC ponieważ dziecko prrzechodzac przez kanał rodny powiększa rozejście. Może rozerwać miednicę. Generalnie jest to bardzo niebezpieczne, i wiele kobiet po porodzie przeżywa ten ból rozejścia bo nawet jeśli nie rozejdzie się w ciąży często właśnie przy porodzie się rozchodzi -
Daffi ja też pomyślałam jak dziewczyny, nie wiem jak Wy ale ja pierwszy okres dostałam jak miałam 10 lat.
Wiewiórka a z ciekawości do ilu Ci dochodziły te skurcze?Wiewióreczka lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Daffi ja też pomyślałam jak dziewczyny, nie wiem jak Wy ale ja pierwszy okres dostałam jak miałam 10 lat.
Wiewiórka a z ciekawości do ilu Ci dochodziły te skurcze? -
Mama36 ja jak byłam rok temu w szpitalu po poronieniu to po 5 już chodzili sprawdzac temp... a że ja śpię jak królik to już od tej 5 nie spałam
Wiesz co nie wiem jak to teraz wyglada ale myśle że szybciej dojrzewają patrząc na koleżanki z klasy mojego 14 letniego brata... w każdym razie pamietam jak moja mama z ciotkami gadały że bardzo wcześnie dostałamale może teraz to już standard
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 05:20
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️