X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ah😊 ja wczoraj zasnęłam tak szybko bo dostałam od moich współlokatorek wykład dlaczego mój mąż ABSOLUTNIE NIE POWINIEN być przy porodzie.
    1. To jest taki czas że kobieta powinna być sama
    2. Nie powinien mnie widzieć podczas takiego wysiłku bo już dzieci nie będzie chciał
    3. To nie jest miejsce dla mężów
    4. Po co ma mi patrzeć w krocze to jest ochydne później już nigdy go nie podniece a moja psitka będzie go obrzydzać
    Generalnie były oburzone a zwłaszcza ta co ma 42 lata że ja rodzimy razem. Ona mi opowiadała na swoim przykładzie z przed 20 lat 👍

Dobre 😂😂😂 to mój mąż powinien ode mnie uciec bo był ze mną cały czas przy porodzie, razem z położną mowil kiedy przec i że widzi już główkę, tak więc widział dokładnie wszystko i jakoś będziemy mieć drugie dziecko 😉

Wiewiórka trzymam kciuki i czekam na wieści! 🙂

martusiawp, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A Karmelka powiedz z ciekawosci, mnie to ominie ale jestem ciekawa, bo według teraz standardów od stycznia nie wywoluja porodów po 40 tyg i nie trzeba leżeć w szpitalu. Więc te CO Tobą leżą po terminie, to jak to jest. Coś wiesz?
    Jak to nie wywołują?
    To mozma czekać do skutku na akcje porodową.
    Nie zagraża to dziecku?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście jakoś udało mi się zasnąć! Uff!

Wiewióra, nie mogę się doczekać Twego Szymka, każda z nas tutaj 😀
    Pisz nam co i jak!! 🥰

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w końcu chyba wywołują, tylko nie od razu po skończonym 40 tyg. Inaczej mogłoby się to źle skończyć przecież. Niby maja czas do dwóch tygodni po terminie, z tego co czytałam to gdzieś w 41+3 kładą już do szpitala i na dniach wywoluja

f1d9680377.png
  • Misiabella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiorka, powodzenia :-*.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    Karmellka nie moge sie nadziwic tym Twoim "kolezankom" z sali... a moze by tak raz dosadnie powiedziec zeby zajela sie swoimi sprawami? :D

a i ja przespalam caaaala noc...az dziwne :)
    Tylko że one mi tym rozrywki dostarczają 😁

Malutka_mycha mam uchawki i jak się nakręcają na hemoroidy swoich wujków odpalam netflixa haha

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa przypomniałam sobie!
    Wczoraj jak poszłam z mężem na położnictwo i tam minęliśmy 4 maluszki wszystkie miały w mydelniczce butelkę z mlekiem mm. Taka szpitalna z takim okropnym cienkim smoczkiem.
    Ja jednak dopakuje swoją butelkę bo doradca laktacyjny na SR mówił że takie cienkie smoczki zaburzają ssanie piersi a nigdy nie wiadomo czy będę miała pokarm a dziecka nie zamierzam głodzić. Jak na razie moje cycki bardziej przypominają mi wielkie flaki po karmieniu niż przed 🤨

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi
    Też mi się wydaje, że te upławy u córki mogą mieć zwiazek z dojrzewaniem.
    Proponowałabym wizytę u ginekologa dziecięcego.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A ja z bolu zaraz umrę. Mały mi wyrywa po kawałku szyjke mam wrażenie. Aż się spocilam i prysznic szlag trafił. To chyba gorsze od tych zgag, spojenia bezsenności i wszystkiego co mialam na raz

bidulka :( jak nocka Mama18? lepiej?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tylko że one mi tym rozrywki dostarczają 😁

Malutka_mycha mam uchawki i jak się nakręcają na hemoroidy swoich wujków odpalam netflixa haha
    Ja Ci powiem że nie chciałabym trafić z nią na poporodowa... Chyba już rozrywka by się skończyła. Pewnie by była najmadrzejsza i najlepsza matka i wszystkim błędy by wytykala ehhh.

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu sie wyspalam :) Normalnie, co za ulga. Bez ani jednej pobudki. Karmelka, poziom zacofania nie zalezy od wieku ;) Ja rozumiem, ze czlowiek moze sie nie orientowac w pewnych kwestiach, bo go to nie dotyczylo, albo nie interesuje az tak, ale upieranie sie ze jest sie wyznacznikiem wszystkich procedur medycznych od 20 lat, to tez cecha charakteru, oprocz waskiego horyzontu myślowego. Oczywiscie po cesarce w znieczuleniu ogolnym w narkozie, nikt pewnie nie wybudza po kilku godzinach ale przy znieczuleniu zewnatrzoponowym albo podpajeczynowkowym pionizuja po 6-8 godzinach. Moze ona miala znieczulenie ogolne? Tak czy siak, jak ktos sie upiera jak osiol i nie chce przyjac do swiadomosci ze moze byc inaczej, to raczej srednio mila osoba do dyskusji ;) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 07:52

Mama36, Fasolka77, Rudzik1, martusiawp, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja też nie byłam nigdy w szpitalu jako dorosła osoba, w liceum raz mi się zdarzyło spędzić tydzień.
    Ale ja się jakoś szpitalem nie przejmuję, ogólnie to jakoś tak lajtowo podchodzę do porodu, aż się sama dziwię że się nie stresuję, a przecież tak na prawdę to nie wiem co mnie czeka. Teoria teorią ale w praktyce może być różnie.
    Ja się jednak lubię nastawić pozytywnie, nie ma co się na zapas stresować :)

bardzo dobre podejście Basia! Mam takie samo :)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    bidulka :( jak nocka Mama18? lepiej?
    Do 4spalam! Dzięki kochana :*
    Zasnęłam gdzieś przed 6 tylko co z tego jak 7 i budzik.. I wtedy jest najgorszy Matrix. Mamy szkolniakow czy przedszkolaków rozumieją. Tak bym spała i do tej pory jak nie dłużej.
    Ale potem jak człowiek dochodzi do siebie to myśli o pysznym śniadanku i się robi od razu lepiej hihi.

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka faktycznie trafilo Ci się towarzystwo od siedmiu boleści 😂😂😂😑😑😑

Ja od rana na infolinii i tylko skutecznie podnieśli mi ciśnienie na maxa bo aż wypieków na buzi dostałam przez to...Paczka sobie ot tak wróciła do jakieś tam sortowani i uwaga!!! MOŻE przyjdzie w piątek lub sobotę a jak nie to mam zadzwonić...
    Jeb🤬🤬dhl...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wyję z bólu ...

Ty śpij Karola a nie wyj! :) do księżyca :) a poważnie- juz no-spa nie pomaga? współczuję :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ciężka noc sie zapowiada heh...
    Zgaga mi nie odpuszcza nawet po manti i pol litra mleka wypilam..

Do tego corka znow ma upławy..

Spróbuję zasnąć choc Fifi uparl sie na moje żebra o tej godz.
    Dobranoc

Daffi a byłaś z córą u lekarza? Może jakoś wcześnie zaczyna dojrzewać i ta wydzielina jest normalna ?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Oczywiście przyjęcie na oddział trwało tyle, że dopiero mam chwilę, by napisać. Odłączyli mnie przed chwilą od 2-godzinnego ktg (porąbało ich, powinni pieluche zakładać), i co? Wyszły regularne skurcze co 8 minut przez całe dwie godziny! W ogóle ich nie czułam. Położna powiedziała, że jutro mam być na czczo, nie pić, nie żuć gumy, aż do wizyty profesora. Jeśli rano ktg wykaże podobne skurcze, to czuję Kochane moje, że jutro będzie cesarka. Nie dociera to do mnie ani trochę :P Cieszę się, że jestem w Poznaniu. Dam Wam jutro znać po obchodzie co i jak.
    Całusy i dobrej nocy :*

Wiewióreczka czekamy w napięciu na wieści ! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że „zacofanie” w takich sprawach nie zależy od wieku. Moja mama na przykład rodziła nas sama- no bo kiedyś tak było, ale teraz rozmawiamy o tym że mój mąż będzie przy porodzie i ona uważa, że to w jakim kierunku idą te porody (że np. Można wstawać) to świetna sprawa.

Za to mam przyjaciółkę która urodziła we wtorek i szwagierkę która rodzi w lipcu i obydwie sobie niewyobrażają żeby mężowie byli przy porodach. Tzn. Nie chce powiedzieć że to że nie chcą sprawia że są zacofane- każdy ma prawi do własnego zdania i jak dla mnie nie chcą to nie chcą, ale właśnie powody są takie, że „co on sobie pomyśli, raczej nie powinien tego oglądać, itd.”

Misiabella lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj MamaAga współczuję. Nigdy nie miałam problemów z tą firmą. Ale pt lub sob to już tuż tuż :)

f1d9680377.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Wiewióreczka ale super! To już tak niedużo czasu zostało :)
    U mnie już ciąża donoszona więc ja teraz to już bym chciała rodzić, codziennie o tym myślę.
    Zaczęłam się zastanawiać co tu można robić żeby przyspieszyć poród. Najbardziej to mi seks w głowie ostatnio z tych metod co ponoć działają :P Od kilku dni mi tak libido skoczyło że chodzę taka niewyżyta :D Trzeba działać!
    To nie o sam seks chodzi, facet musi skończyć w środku boto sperma właśnie działa takie cuda :D

martusiawp lubi tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
‹‹ 2269 2270 2271 2272 2273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ