Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyespoir wrote:wiecie co... mam 2 siostry i każda z nas do tej pory rodziła same jajka. oprócz mnie w ciąży jest jeszcze moja jedna siostra i wczoraj się dowiedziała, że będzie trzeci syn... my już się śmiejemy, że klątwa jajek, bo 3 siostry i 7 synów...
także ja już pogodzona z faktem, że jakby kiedyś 4 dziecko miało być, to Szymuś - nie ma co się łudzićespoir, Tunia76, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Te “madrości” szpitalnych koleżanek moga zmrozić krew w żyłach....też widziałam taka agentkę, która nie robiła USG 2 I 3 trym bo i po co, przecie nie usunie...inna wiecznie wymykała się na papierosa grrrr
To że na forum mamy szczęście mieć fajna I madra ekipę, nie znaczy że tak wyglada przekrój społeczny przyszłych mam.
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Właśnie położne między sobą nie dowierzają jak pacjentka urodziła SN 4300g podobno bardzo drobną dziewczyna i hit jedna mówi" ona miała malutki brzuch gdzie to dziecko zmiescila?" Haha
Ale teściowa te 30pare lat temu urodziła przecież mojego Malza 4800 62 cm.. Przytyła w ciazy 9 kg tylko i mała.. Mi do ramion sięga. Jedyne co silna i młodziutka była. Zresztą wtedy nikt nie wiedział jaka waga. -
Mama36 wrote:Ja już też nie.. Chodź u Nas akurat i siostra i brat maja córki... Ale u mnie.. Nie ma bata... I wiem że ważne że dziecko zdrowe.. Ale jakby mi ktoś na milion procent zagwarantowal że 4 będzie córka to tylko wtedy idę na całość hihi
ale mi by się nie chciało aż tak w to bawić, bo i tak wyniki to jedno, a trafić to drugie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 08:43
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyespoir wrote:niby można wysłać faceta na badania czy w ogóle może mieć córkę
ale mi by się nke chciało aż tak w to bawić, bo i tak wyniki to jedno, a trafić to drugie
KarmeLoVe, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Właśnie położne między sobą nie dowierzają jak pacjentka urodziła SN 4300g podobno bardzo drobną dziewczyna i hit jedna mówi" ona miała malutki brzuch gdzie to dziecko zmiescila?" Haha
Karmelka, nie strasz...czy to jest bardzo złe że mam nadzieję na poród wcześniejszy niż 40tc I tym samym niższa wagę urodzeniowa?
Btw jak tam zapis ktg? All good? -
Mama36 Ty w Polsce rodzisz, to łatwiej - ja w Anglii, a tu się pół świata zjeżdża - jak mi dadzą małą Chinkę, to się ludzie kapną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 08:47
Mama36, Nistera, Tunia76, KarmeLoVe, DorotaAnna, Lolka30, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyMama36 Ujastek ma nie często duże dzieci tutaj jednak trafia bardzo dużo na prawdę zagrożonych i trudnych ciąż. Bardzo dużo hipotrofika. Nawet teraz pani doktor podeszła do dyżurki i mówi " no jakiego smoka urodziła" ale wiecie co to mnie przestraszyło bo jak takie zaskoczenie to może USG zrobili jej źle i dziecko miało być mniejsze. A mi Leonke wymierzyli na 3 kg a na Kopernika na 3200 ale w sumie ta na Kopernika ona zawsze przestrzeli
-
DorotaAnna wrote:Daffi ja też pomyślałam jak dziewczyny, nie wiem jak Wy ale ja pierwszy okres dostałam jak miałam 10 lat.
Wiewiórka a z ciekawości do ilu Ci dochodziły te skurcze?Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
espoir wrote:wiecie co... mam 2 siostry i każda z nas do tej pory rodziła same jajka. oprócz mnie w ciąży jest jeszcze moja jedna siostra i wczoraj się dowiedziała, że będzie trzeci syn... my już się śmiejemy, że klątwa jajek, bo 3 siostry i 7 synów...
także ja już pogodzona z faktem, że jakby kiedyś 4 dziecko miało być, to Szymuś - nie ma co się łudzićA u nas jednak babki przeważają
-
nick nieaktualnyespoir wrote:Mama36 Ty w Polsce rodzisz, to łatwiej - ja w Anglii, a tu się pół świata zjeżdża - jak mi dadzą Chinkę, to się ludzie kapną
A powiedz mi jest szansa że będziesz na poporodowym z jakąś Polka?? Dużo znasz tam Polek na miejscu?? -
nick nieaktualnyJa dyskutuje o ciąży tylko z Wami. Mam swoje zdanie na ten temat i mam w dupie co myślą inni. Nawet nie wchodzę w dyskusję na ulicy czy w rodzinie.
Rodziną mojego Piotrka uważa że ja średniowiecze odpierdalam bo chce rodzić sn i karmić piersią. Przecież można zrobić CC, karmić mm i oddawać dziecko na wszystkie możliwe noce położnym.
Mój czas jest zbyt cenny dla mnie żeby go marnować na jałowe dyskusje. W szpitalu tym bardziej bym nie wchodziła w pyskówki. Wierzę lekarzowi i położnej a oni popierają moje "poglądy".
Karmelka - myślę że trochę za mocno się nakrecasz tam. Spokojnie. Na pewno ich nie przekonasz. Ludzie o takich poglądach istnieją i świata nie zbawisz. Tak jak Fasolka pisała - my jesteśmy świadome ale wiele kobiet po prostu zachodzi, łazi i rodzi.
Wiewiórka - trzymam kciuki za Was 😘
Ja dzisiaj miałam znowu do dupy noc. I wstawanie z łóżka nie było przyjemne. No ale cóż, lepiej już nie będzie. Dzisiaj SR . Może już przyszedł nowy aparat do KTG to od razu poproszę o podłączenie. -
nick nieaktualnyFranka2104 wrote:Karmelka, nie strasz...czy to jest bardzo złe że mam nadzieję na poród wcześniejszy niż 40tc I tym samym niższa wagę urodzeniowa?
Btw jak tam zapis ktg? All good?Franka2104 lubi tę wiadomość
-
Natalia-tosia wrote:Daj mi proszę przepis na to jak zrobić syna, bo to marzenie mojego męża
A u nas jednak babki przeważają
mówię Ci klątwa jajek po prostu
w rodzinie chodzą opowieści, że tak same baby dały popalić mojemu tacie swoimi okresami i PMSami, że los mu we wnukach wynagradzaNatalia-tosia, Nistera lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Mama36 Ujastek ma nie często duże dzieci tutaj jednak trafia bardzo dużo na prawdę zagrożonych i trudnych ciąż. Bardzo dużo hipotrofika. Nawet teraz pani doktor podeszła do dyżurki i mówi " no jakiego smoka urodziła" ale wiecie co to mnie przestraszyło bo jak takie zaskoczenie to może USG zrobili jej źle i dziecko miało być mniejsze. A mi Leonke wymierzyli na 3 kg a na Kopernika na 3200 ale w sumie ta na Kopernika ona zawsze przestrzeli
Powiem Wam że nie ma reguły... Jednak liczę na to (no u mnie już nie), ale U was.. Ze to nie jest tak że męczą taka babeczke aż padnie.. Naprawdę mi zrobili to druga cc aż sama powiedziałam że mam dość i nikt nie dystkutowal.. Próbowałam.. Nie udało się. Więc spokojnie kochane.
A te co dadzą urodzić kolski.. Dadzą radę.. Moja bratowa po pierwszym synu 4500 też miała transfuzje 4 jednostek.. (a nie pękła nawet tylko macica popekala i miała krwotok) ale czemu to pisze!! Już ma trzecie dziecko.. Urodzone każde sn... Wszystko jest git. Na nic nie narzeka...i nie miałam żadnych fobii czy złych bóg wie jak wspomnień po pierwszym porodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 08:52
-
Mama36 wrote:Hahaha.. No fakt...
A powiedz mi jest szansa że będziesz na poporodowym z jakąś Polka?? Dużo znasz tam Polek na miejscu??w moim mieście jest Polaków jak Anglików prawie
ja w pracy używałam więcej polskiego niż angielskiego, zakupy robię w polskich sklepach, nawet babka z banku dzwoni i po polsku nawija
serio
Misiabella lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧