X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    wiecie co... mam 2 siostry i każda z nas do tej pory rodziła same jajka. oprócz mnie w ciąży jest jeszcze moja jedna siostra i wczoraj się dowiedziała, że będzie trzeci syn... my już się śmiejemy, że klątwa jajek, bo 3 siostry i 7 synów...
    także ja już pogodzona z faktem, że jakby kiedyś 4 dziecko miało być, to Szymuś - nie ma co się łudzić :P
    Ja już też nie.. Chodź u Nas akurat i siostra i brat maja córki... Ale u mnie.. Nie ma bata... I wiem że ważne że dziecko zdrowe.. Ale jakby mi ktoś na milion procent zagwarantowal że 4 będzie córka to tylko wtedy idę na całość hihi

espoir, Tunia76, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pod ktg już...

• Franka2104 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te “madrości” szpitalnych koleżanek moga zmrozić krew w żyłach....też widziałam taka agentkę, która nie robiła USG 2 I 3 trym bo i po co, przecie nie usunie...inna wiecznie wymykała się na papierosa grrrr
    To że na forum mamy szczęście mieć fajna I madra ekipę, nie znaczy że tak wyglada przekrój społeczny przyszłych mam.

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Franka2104 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióra dawaj znać jakie ustalenia po obchodzie. Trzymam kciuki i zazdraszczam, że już zaraz będziesz ze swoim Maluszkiem <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 08:40

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Właśnie położne między sobą nie dowierzają jak pacjentka urodziła SN 4300g podobno bardzo drobną dziewczyna i hit jedna mówi" ona miała malutki brzuch gdzie to dziecko zmiescila?" Haha
    Teraz coraz więcej się dziwić dużych rodzi..nie wiem czy przez te antybiotyki w jedzeniu czy co... Ale naprawdę bardzo dużo mogę wymienić z mojej rodziny czy koleżanek które są małe drobne i rodzą kolosy. Zaczynając od mojej bratowej.
    Ale teściowa te 30pare lat temu urodziła przecież mojego Malza 4800 62 cm.. Przytyła w ciazy 9 kg tylko i mała.. Mi do ramion sięga. Jedyne co silna i młodziutka była. Zresztą wtedy nikt nie wiedział jaka waga.

• espoir Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja już też nie.. Chodź u Nas akurat i siostra i brat maja córki... Ale u mnie.. Nie ma bata... I wiem że ważne że dziecko zdrowe.. Ale jakby mi ktoś na milion procent zagwarantowal że 4 będzie córka to tylko wtedy idę na całość hihi
    niby można wysłać faceta na badania czy w ogóle może mieć córkę :P ale mi by się nie chciało aż tak w to bawić, bo i tak wyniki to jedno, a trafić to drugie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 08:43

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    niby można wysłać faceta na badania czy w ogóle może mieć córkę :P ale mi by się nke chciało aż tak w to bawić, bo i tak wyniki to jedno, a trafić to drugie :P
    Możemy jeszcze zawsze prosić na poporodowym o wymianę z jakąś matka, tak jak Któras tu pisała że tak kiedyś było hahahah

KarmeLoVe, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Właśnie położne między sobą nie dowierzają jak pacjentka urodziła SN 4300g podobno bardzo drobną dziewczyna i hit jedna mówi" ona miała malutki brzuch gdzie to dziecko zmiescila?" Haha

Karmelka, nie strasz...czy to jest bardzo złe że mam nadzieję na poród wcześniejszy niż 40tc I tym samym niższa wagę urodzeniowa?

Btw jak tam zapis ktg? All good?

tb739vvj5r83d9nz.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 Ty w Polsce rodzisz, to łatwiej - ja w Anglii, a tu się pół świata zjeżdża - jak mi dadzą małą Chinkę, to się ludzie kapną :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 08:47

Mama36, Nistera, Tunia76, KarmeLoVe, DorotaAnna, Lolka30, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 Ujastek ma nie często duże dzieci tutaj jednak trafia bardzo dużo na prawdę zagrożonych i trudnych ciąż. Bardzo dużo hipotrofika. Nawet teraz pani doktor podeszła do dyżurki i mówi " no jakiego smoka urodziła" ale wiecie co to mnie przestraszyło bo jak takie zaskoczenie to może USG zrobili jej źle i dziecko miało być mniejsze. A mi Leonke wymierzyli na 3 kg a na Kopernika na 3200 ale w sumie ta na Kopernika ona zawsze przestrzeli

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Daffi ja też pomyślałam jak dziewczyny, nie wiem jak Wy ale ja pierwszy okres dostałam jak miałam 10 lat.

Wiewiórka a z ciekawości do ilu Ci dochodziły te skurcze? :)
    Też miałam jakiś 9-10lat i wtedy to było wcześnie, pamiętam że wśród koleżanek długo długo byłam jedyna.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    wiecie co... mam 2 siostry i każda z nas do tej pory rodziła same jajka. oprócz mnie w ciąży jest jeszcze moja jedna siostra i wczoraj się dowiedziała, że będzie trzeci syn... my już się śmiejemy, że klątwa jajek, bo 3 siostry i 7 synów...
    także ja już pogodzona z faktem, że jakby kiedyś 4 dziecko miało być, to Szymuś - nie ma co się łudzić :P
    Daj mi proszę przepis na to jak zrobić syna, bo to marzenie mojego męża :D A u nas jednak babki przeważają :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas sie zwlec z wyra, punkt pobrań czeka....

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Mama36 Ty w Polsce rodzisz, to łatwiej - ja w Anglii, a tu się pół świata zjeżdża - jak mi dadzą Chinkę, to się ludzie kapną :P
    Hahaha.. No fakt...
    A powiedz mi jest szansa że będziesz na poporodowym z jakąś Polka?? Dużo znasz tam Polek na miejscu??

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dyskutuje o ciąży tylko z Wami. Mam swoje zdanie na ten temat i mam w dupie co myślą inni. Nawet nie wchodzę w dyskusję na ulicy czy w rodzinie.
    Rodziną mojego Piotrka uważa że ja średniowiecze odpierdalam bo chce rodzić sn i karmić piersią. Przecież można zrobić CC, karmić mm i oddawać dziecko na wszystkie możliwe noce położnym.
    Mój czas jest zbyt cenny dla mnie żeby go marnować na jałowe dyskusje. W szpitalu tym bardziej bym nie wchodziła w pyskówki. Wierzę lekarzowi i położnej a oni popierają moje "poglądy".
    Karmelka - myślę że trochę za mocno się nakrecasz tam. Spokojnie. Na pewno ich nie przekonasz. Ludzie o takich poglądach istnieją i świata nie zbawisz. Tak jak Fasolka pisała - my jesteśmy świadome ale wiele kobiet po prostu zachodzi, łazi i rodzi.

Wiewiórka - trzymam kciuki za Was 😘

Ja dzisiaj miałam znowu do dupy noc. I wstawanie z łóżka nie było przyjemne. No ale cóż, lepiej już nie będzie. Dzisiaj SR . Może już przyszedł nowy aparat do KTG to od razu poproszę o podłączenie.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Karmelka, nie strasz...czy to jest bardzo złe że mam nadzieję na poród wcześniejszy niż 40tc I tym samym niższa wagę urodzeniowa?

Btw jak tam zapis ktg? All good?
    Wiesz że ja chcę wrócić do domu i pieprzyć się jak królik ?? Moja córka jest już o 1,5 tygodnia wieksza a ja mam apetyt smoka!! Więc ona ciągle rośnie od poniedziałku mój brzuch urósł bardzo ledwo go dźwigam z boku na bok rękami podnoszę jest ciężki

Franka2104 lubi tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, siostra mojego męża miała 9 lat jak dostała okres, byłam w szoku, że takie sytuacje mają miejsce.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Daj mi proszę przepis na to jak zrobić syna, bo to marzenie mojego męża :D A u nas jednak babki przeważają :D
    jakbym go znała, to bym nie stosowała :D mówię Ci klątwa jajek po prostu :P
    w rodzinie chodzą opowieści, że tak same baby dały popalić mojemu tacie swoimi okresami i PMSami, że los mu we wnukach wynagradza :D

Natalia-tosia, Nistera lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mama36 Ujastek ma nie często duże dzieci tutaj jednak trafia bardzo dużo na prawdę zagrożonych i trudnych ciąż. Bardzo dużo hipotrofika. Nawet teraz pani doktor podeszła do dyżurki i mówi " no jakiego smoka urodziła" ale wiecie co to mnie przestraszyło bo jak takie zaskoczenie to może USG zrobili jej źle i dziecko miało być mniejsze. A mi Leonke wymierzyli na 3 kg a na Kopernika na 3200 ale w sumie ta na Kopernika ona zawsze przestrzeli
    No usg to zawsze jest skala błędu. U mnie w dniu porodu, szpitalne usg.. Prawie kg różnicy!!!
    Powiem Wam że nie ma reguły... Jednak liczę na to (no u mnie już nie), ale U was.. Ze to nie jest tak że męczą taka babeczke aż padnie.. Naprawdę mi zrobili to druga cc aż sama powiedziałam że mam dość i nikt nie dystkutowal.. Próbowałam.. Nie udało się. Więc spokojnie kochane.
    A te co dadzą urodzić kolski.. Dadzą radę.. Moja bratowa po pierwszym synu 4500 też miała transfuzje 4 jednostek.. (a nie pękła nawet tylko macica popekala i miała krwotok) ale czemu to pisze!! Już ma trzecie dziecko.. Urodzone każde sn... Wszystko jest git. Na nic nie narzeka...i nie miałam żadnych fobii czy złych bóg wie jak wspomnień po pierwszym porodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 08:52

• espoir Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Hahaha.. No fakt...
    A powiedz mi jest szansa że będziesz na poporodowym z jakąś Polka?? Dużo znasz tam Polek na miejscu??
    o matko, jasne :D w moim mieście jest Polaków jak Anglików prawie :D ja w pracy używałam więcej polskiego niż angielskiego, zakupy robię w polskich sklepach, nawet babka z banku dzwoni i po polsku nawija :P serio :)

Misiabella lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
‹‹ 2271 2272 2273 2274 2275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ