X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja dyskutuje o ciąży tylko z Wami. Mam swoje zdanie na ten temat i mam w dupie co myślą inni. Nawet nie wchodzę w dyskusję na ulicy czy w rodzinie.
    Rodziną mojego Piotrka uważa że ja średniowiecze odpierdalam bo chce rodzić sn i karmić piersią. Przecież można zrobić CC, karmić mm i oddawać dziecko na wszystkie możliwe noce położnym.
    Mój czas jest zbyt cenny dla mnie żeby go marnować na jałowe dyskusje. W szpitalu tym bardziej bym nie wchodziła w pyskówki. Wierzę lekarzowi i położnej a oni popierają moje "poglądy".
    Karmelka - myślę że trochę za mocno się nakrecasz tam. Spokojnie. Na pewno ich nie przekonasz. Ludzie o takich poglądach istnieją i świata nie zbawisz. Tak jak Fasolka pisała - my jesteśmy świadome ale wiele kobiet po prostu zachodzi, łazi i rodzi.

Wiewiórka - trzymam kciuki za Was 😘

Ja dzisiaj miałam znowu do dupy noc. I wstawanie z łóżka nie było przyjemne. No ale cóż, lepiej już nie będzie. Dzisiaj SR . Może już przyszedł nowy aparat do KTG to od razu poproszę o podłączenie.
    Paula ale ty chyba nie czytasz moich wypowiedzi 😂. Ja je słucham i smaczki wam opisuje a jak już mnie korci żeby się odezwać odpalam netflixa ewentualnie ja mówię co ja myślę a ona się nakręcają ja mam bekę

Misiabella lubi tę wiadomość

• Franka2104 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiesz że ja chcę wrócić do domu i pieprzyć się jak królik ?? Moja córka jest już o 1,5 tygodnia wieksza a ja mam apetyt smoka!! Więc ona ciągle rośnie od poniedziałku mój brzuch urósł bardzo ledwo go dźwigam z boku na bok rękami podnoszę jest ciężki

Piękny plan jedyna słuszna droga!!! Też go wdrażam od 36/37tc hahahahaha

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe co u Wiewiórki.. Pewnie czeka na obchod albo na decyzję!! Ale nerwy nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No ciekawe co u Wiewiórki.. Pewnie czeka na obchod albo na decyzję!! Ale nerwy nie
    Albo już tną :-)

espoir, Mama36, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nadzieję że napisze nam że decyzja o cięciu jest ... Może zasnęła jeszcze bidulka godzinke spala tylko. U nas już robią USG. Więc jest szansa że wyjdę dzisiaj 🙏🙏🙏🙏

• india Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieźle dzis pospałyśmy :) tzn. mała śpi dalej ;)

Natalia-tosia, Kiwona, DorotaAnna, Kasiulka90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    o matko, jasne :D w moim mieście jest Polaków jak Anglików prawie :D ja w pracy używałam więcej polskiego niż angielskiego, zakupy robię w polskich sklepach, nawet babka z banku dzwoni i po polsku nawija :P serio :)
    A lekarze Polacy w szpitalach pracują?
    Czy raczej to są prywatne gabinety?
    Przepraszam że tak się wscibsko wypytuje. Z czystej ciekawości tylko. Mam nadzieję że nie jest to zbyt prywatne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No ja mam nadzieję że napisze nam że decyzja o cięciu jest ... Może zasnęła jeszcze bidulka godzinke spala tylko. U nas już robią USG. Więc jest szansa że wyjdę dzisiaj 🙏🙏🙏🙏
    Trzymamy kciuki mocno mocno!!

• india Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to chcialam pochwalic nasza kluseczkę, bo waga wcziraj pokazala 3 kg <3

Bubek, Paula 90, espoir, Natalia-tosia, Karmelllka90, Mama36, Mistella, B_002, Daffi, barbillla86, Kiwona, estrella, DorotaAnna, Franka2104, Tunia76, Lolka30, Kasiulka90, Fasolka77, martusiawp, valetta94, Anete lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A lekarze Polacy w szpitalach pracują?
    Czy raczej to są prywatne gabinety?
    Przepraszam że tak się wscibsko wypytuje. Z czystej ciekawości tylko. Mam nadzieję że nie jest to zbyt prywatne?
    wiesz co, tutaj nie ma prywatnych gabinetów prawie wcale... nie ma prywatnych ginekologów czy innych. w Londynie pewnie tak, ale u mnie w mieście raczej pustki... Maciusiowi przed diagnozą znalazłam polską fizjoterapeutke, ale jak chodzę do szpitala na badania to raczej wszyscy prócz Polaków.

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    A tak w ogole to chcialam pochwalic nasza kluseczkę, bo waga wcziraj pokazala 3 kg <3
    Pochwalisz się zdjęciem ? ;-)

martusiawp lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam piękny zapis ktg i się uruchomiła na ostatnie 6 minut zapisu brzuch faluje a ktg świruje

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Daffi bardzo współczuję :(
    Myślę jak Basia.. Byłaś w końcu i lekarza? Jakoś ginekolog dziecięcy. Są tacy :)
    Karola współczuję max bo wiem co mówisz.. Mi na szczęście ta pozycja pomogła co Kasia pisała i do teraz sobie spałam. Nie zapeszam.. Kryst też śpi.. A dupa właśnie przestał.. Ale on najgorszy jest wieczorem.. Teraz to moze się bawić
    Moze i są ale nie u nas. Wtedy robilysmy nasiadowki i przeszlo i teraz znów. Dojrzewac na pewno dojrzewa bo piersi jej rosną od pewnego czasu.. Ale dziewczyny uplawy zolto-zielone to raczej nie sa normalne uplawy. Nie ma wyjscia lekarz nas czeka chociaz pediatra niech pokieruje dalej. A ja mocz zlapie i dla spokoju oddam do badania.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    To nie o sam seks chodzi, facet musi skończyć w środku boto sperma właśnie działa takie cuda :D
    Ja to wiem, ale prostaglandyny działają najlepiej szyjkę dopiero gdy jest gotowa do porodu, więc teoretycznie to nie przyspieszy jak ciało nie jest gotowe. A sam seks to też masaż szyjki, no i orgazm też ponoć może mieć wpływ. A oksytocyna która się wydziela to też dopiero zadziała gdy organizm będzie gotowy na poród. Tak wyczytałam w książce :)

Paula 90, Tunia76 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ah😊 ja wczoraj zasnęłam tak szybko bo dostałam od moich współlokatorek wykład dlaczego mój mąż ABSOLUTNIE NIE POWINIEN być przy porodzie.
    1. To jest taki czas że kobieta powinna być sama
    2. Nie powinien mnie widzieć podczas takiego wysiłku bo już dzieci nie będzie chciał
    3. To nie jest miejsce dla mężów
    4. Po co ma mi patrzeć w krocze to jest ochydne później już nigdy go nie podniece a moja psitka będzie go obrzydzać
    Generalnie były oburzone a zwłaszcza ta co ma 42 lata że ja rodzimy razem. Ona mi opowiadała na swoim przykładzie z przed 20 lat 👍
    Aha.. No to moj mąż byl przy porodzie.. Zagladal w psitke widzial mój wysilek i zmeczenie... Po wszystkim kochal mnie tak samo.. Nawet wizyty pologowej nie wyczekal tylko dopadl mnie wcześniej i tak cale kolejne 9 lat.. I znow zdecydował sie na dziecko.. I znow bedzie przy porodzie. Współczuje z calego serca tych współlokatorek.. One to musza miec jakieś trudne to zycie i komplikuja je sobie dodatkowo same.

b2ujp2.png

• Nistera Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    jakbym go znała, to bym nie stosowała :D mówię Ci klątwa jajek po prostu :P
    w rodzinie chodzą opowieści, że tak same baby dały popalić mojemu tacie swoimi okresami i PMSami, że los mu we wnukach wynagradza :D

Nie jesteś jedyną u nas też same jojka, teściowa już straciła nadzieję, 6 wnuków 😂

espoir lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiefióra daj znać!!

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi jesli onee swoją atrakcyjność i porządnie męża oceniają wg tego co on zobaczy między nogami :/. Dobra to jeszcze mogłabym zrozumieć, ale że zobaczy je jak wyglądają podczas bólu i wysiłku??
    No właśnie niech patrzy i docenia bardziej

Daffi, Natalia-tosia, DorotaAnna, espoir, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja to wiem, ale prostaglandyny działają najlepiej szyjkę dopiero gdy jest gotowa do porodu, więc teoretycznie to nie przyspieszy jak ciało nie jest gotowe. A sam seks to też masaż szyjki, no i orgazm też ponoć może mieć wpływ. A oksytocyna która się wydziela to też dopiero zadziała gdy organizm będzie gotowy na poród. Tak wyczytałam w książce :)
    Gdyby ilość orgazmów odpowiadała przyspieszeniu porodu to ja bym już rodziła. Zdarza mi się więcej niż 5 dziennie. I nic się nie "zaczyna". Mąż smaruje prostaglandyna, pijemy herbatkę z malin, masujemy krocze, łykamy wiesiołek.
    To wszystko zadziała tak jak mówisz - jak będzie gotowość organizmu.
    Pytałam o to położnej.
    Tak samo ten koktajl położnych działa jeśli pacjentka jest gotowa. A on to już podobno najskuteczniejszy.

Mistella, B_002 lubią tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 orgazmów dziennie ? Matko !! Ale zazdroszczę ! Ja tyle przez cała ciąże nie miałam 😂 pije liscie malin i łykam wiesiołka

B_002, Martusiazabka lubią tę wiadomość

‹‹ 2272 2273 2274 2275 2276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ