Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka laski
Wiewióreczka - trzymam kciuki ❤️🙈 to juuuz! Ale czas szybko leci, pamiętacie, że niedawno testy były robione? A teraz proszę! Nasze szkraby zaraz wychodzą!
Byłam wczoraj na wizycie... Czop mam jak stąd do huhu - daleko. Szyjka się skraca, ale powoli, miesiąc temu było 4,1 teraz jest 3,6. Mówiłam lekarce, że boję się, bo w rodzinie dużo dzieci rodzi się po 34tc,ale mój D Twierdzi, że urodzie na majówkę, albo nawet po! I pani doktor porozumiewawczo spojrzała na mojego zacieszajacego się do mnie mężczyznę i rzekła : masz Pan rację! Też tak czuję 😂🙈
Już od teraz mogę zacząć robić masaż krocza, mam przestać leżeć i puchnac, a w zamian za to zacząć sprzątać dom porządnie,bo szyjka skraca się zbyt wolno. Za trzy tygodnie powinna być już ponad cm krótsza, więc... Nie na hurra!!! ale mogę ogarniać nasze gniazdko dla małego, oczywiście z głową żeby w drugą stronę nie przegiac. W każdym razie mogę sobie też jogę poćwiczyć, a nawet... Uwaga! Zapytałam czy po 35/36tc będę mogła sobie z jakąś np Lewandowska poćwiczyć, bo wcześniej się bałam. Otóż przy mojej mega prawidłowej ciazy i zyrafiej szyi mogę i powinnam już, bo poród to maraton 😁
Dzidziuś miał tak mocno wtulona buzke w łożysko, że nie mamy żadnych zdjęć 3d które tak bardzo pragnę mieć.
Nie wazylismy się, ale tydzień temu było 1700.
Glowke ma już w dół, mam nadzieję, że nie fiknie. Nie jest jeszcze gotowy do porodu, bo musi się jakoś obrócić, żeby patrzeć na plecy, a nie do góry.
To czym mnie tak skopuje to stopki i być może nie śniło mi się, a naprawdę ostatnio w nocy macalam stopę wystawiona ponad skórę.
Poza tym... Wszystko w porządku. 🤓B_002, Daffi, espoir, Paula 90, Tunia76, martusiawp, india, Natalia-tosia, Fasolka77, MamaAga85, DorotaAnna, Lili90, malutka_mycha, Kiwona lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Jej dziewczyny
zaczyna się u was rozpakowywanie
Wiewióreczka trzymam wszystkie kciuki
Co za emocje
Szkoda, że ja tylko jako jako widzKarmeLoVe, martusiawp, Natalia-tosia, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
B_002 wrote:Mój mąż też chce być przy porodzie, ale bardziej żeby mnie wspierać czy pomagać. Raczej nie będzie chciał zaglądać jak ten poród wygląda, bo sama fizjologia go nie interesuje. Chce być przy narodzinach swojego dziecka po prostu. A pępowiny też nie przetnie. No i ok, jak dla mnie najważniejsza jest po prostu jego obecność.
KarmeLoVe, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja sie dowiedzialam wlasnie, ze moje dwie wspollokatorki ze szpitala urodzily. Jedna w 37 tc, a druga w 28. Ta druga troche zaniedbali, bo miala krwawienia. Okazalo sie ze to przez krwiaka 11 cm. Za rzadko usg robili, za malo dociekali moze. W 26 tc miala usg i nic nie wykryli.
-
Dziewczyny pamiętajcie, ze w razie czego pepowine same możecie przeciąć
Dorota maluszek ładnie rośnie
Valetta nie ma jak w domku :*
Dziewczyny ja was czytam glownie po nocach ale ciężko mi nadrobic odoisywanie bo zazwyczaj mam wolna tylko jedna rekei strasznie mi niewygodnie
martusiawp, Kasiulka90, valetta94, Natalia-tosia, Lolka30, DorotaAnna, Fasolka77, malutka_mycha, Kiwona lubią tę wiadomość
-
My idziemy rodzic razem, D jest mega podekscytowany, to nasze dzieło. Każdy kto do nas przychodzi i widzi pokój małego i pyta "oo już umeblowane?" dostaje odpowiedź od D "a jak! Niedługo idziemy rodzic
"
Cieszę się, że będę miała jego wsparcie, on jest ta osoba, która stapa twardo po ziemi i odgania moje czarne scenariusze, a ja jestem tą panikujaca strona.
Czasami ja wybiegam aż o cztery kroki do przodu, on cofa mnie o dwa w tył i wsyztsko dzięki temu gra jak powinno.
Pamiętam sytuację gdy było u nas kilku jego znajomych, którzy nie mają jako tako stałych związków. Temu coś nie pyklo, ten nie może wiecznie znaleźć... I był temat porodu. D mówi, że być może miesiąc w domu zostanie, żeby mi pomóc. Jeden z nich od razu oburzony "z czym pomoc, przecież to tylko dziecko, wstanie chyba do niego w nocy, ty masz do pracy chodzić.", a D na to "wyobraź sobie sytuację, że wkładasz pannie zbyt dużego k..sa, boli nie? Wiesz, pomysł sobie ze tamtędy ma przejść dziecko, mój syn, nowe życie. Mam zostawić swoją obolala kobietę sama w nocy dla zasady? Przecież muszę jej pomóc, to nasze dziecko, nie wyobrażam sobie inaczej ".
Niektórym nawet lopatologicznie, nie przemowisz...Nowakowa92, B_002, martusiawp, Lolka30, DorotaAnna, Fasolka77, estrella, Tunia76, malutka_mycha, Kiwona, Martusiazabka lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualnyMiałam USG wszystko jest prawidłowe jej mała też wagowo wychodzi około 3 kg więc super waga.
Zmierzyła mi spojenie między guzicznie bo ginekolodzy tylko tak mierzą, i tu jest norma do 2 cm a ja mam lekko ponad 2 cm. Powiedziała że jest duże ryzyko rozejścia podczas porodu dlatego decyzję musi podjąć ortopeda. Tym bardziej że to mój pierwszy poród ... Jutro ona mnie chce wypisac, mała miała krótki epizod tachykardii na USG więc po obchodzie ustala co i jak na razie będę miała dalej zapisy ktg a jutro się dowiemDaffi, B_002, india, Franka2104, valetta94, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Prawie zawał mialam.. Julka poszla do szkoly a ja wlasnie dostalam na librusie info o jej nieobecności na religii.. Juz panika az ręce mi sie trzęsly dlaczego do szkoly nie dotarła.. A po chwili wyskoczyła jej ocena z religii za zadanie... Wiec ksiądz musiał sie pomylic.. Ale ile to nerwów przysporza 2 min strachu..
-
B_002 wrote:No dokładnie tak Paula
Ale to dobrze bo jakby seks na każdym etapie ciąży przyspieszał poród to jednak byłby w jakiś sposób ograniczany. A tak to nie zaszkodzi, a w odpowiednim już czasie może pomóc
Z resztą ja to nie robię tych wszystkich rzeczy które rzekomo przyspieszają, łykam sobie tylko wiesiołka bo czytałam że pomaga w rozciągliwości tkanek podczas porodu. A seks to tak po prostu z potrzeby bliskości, a że przy okazji może pomóc to już dodatkowa korzyść
I tak dziecko zadecyduje kiedy będzie ten właściwy czas.
Basia jakiś konkretny olej z wiesiołka łykasz czy po prostu mam powiedzieć w aptece "olej z wiesiołka poproszę"Fasolka77