X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No!!! Mam tak od wczoraj z tą szczyoiaco bolaco szyjka od nacisku małego. Właśnie wracamy z Ikei i dupa.. Wzięliśmy tylko wanienke i kasa na skróty.. 10 min tam byliśmy... Nie dałabym rady chodzić. Cała przyjemność z Ikei zepsuta :(
    zazdroszcze Ci ze ja masz;p ja nablizej to w Poznaniu... i chcialam taka 80cm wanienke wlasie mala...

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja nie to że unikam lekarzy, ale w ciąży chodzę dokładnie według zaleceń, nic poza tym. Sama na własną rękę to byłam ze 2-3 razy na USG dodatkowo, bo wiedziałam, że mi w luxmedzie zrobią tylko te 3 przysługujące, a byłam ciekawa żeby zaglądać częściej do brzucha :)
    Sama też zawsze pilnuję żeby regularnie odwiedzać dentystę, ale do innych lekarzy chodzę tylko jak już rzeczywiście muszę.
    Ja regularnie chodzę do dentysty i ginekologa. Co 3-4 lata w pracy mamy badanie krwi i okulistę.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karmelka, kiedy wychodzisz ?
    Jutro. Mam mieć jeszcze jakaś analize tętna małej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 14:46

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Wiewioreczka super!!! Trochę polezy pod tlenem i będzie z Wami ❤️

Macie też w aucie więcej skurczy niż normalnie?? Ja w domu potrafię nie mieć nic albo sporadycznie a w aucie co chwilę.. Ale nawet nie liczę co ile bo i tak jak wysiade to przechodzą.
    Moja córeczka nie lubi jazdy autem, ja prowadzę i nie mogę rozłożyć fotela. Wierco się jak szalona.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Mi wyciagli cewnik, postawili do pionu i wsadzili pod prysznic zebym sie wysikala i umyla.....czyli 4-6 godzin po cesarce......caly czas byla ze mna pielegniarka zebym orla gdzies nie wywinela.......potem koszula podpaska i do lozka.....dziecko przywiezli w lozeczku na kolkach i postawili obok mnie......
    i wtedy juz pelnia szczescia byla :)
    A co z moczeniem opatrunku po cesarce. Podobno nie mozna moczyć. No to jak wziąć prysznic?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakies maleństwo na korytarzu przeraźliwie placze i to tak dość dlugo mam ochotę wyjść i coś zrobić bo aż mi się chce płakać i ściska mnie w środku. A co będzie jak moja zacznie płakać serce mi pęknie

• Szonka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka, wielkie gratulacje dla Was!!

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiewioreczka miała podawane sterydy?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś próbowałam dodzwonić się do gin, żeby zapisać się na KTG ale nie odbierają ...

We wtorek mam położną, mierzenie i informacje okołoporodowe.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam te wanienke z ikei przez internet z dostawa do domu... super ze byla mozliwosc bo nie wszystko mozna tam przez neta zamowic :)

Lolka30, martusiawp, Mama36 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja dziś próbowałam dodzwonić się do gin, żeby zapisać się na KTG ale nie odbierają ...

We wtorek mam położną, mierzenie i informacje okołoporodowe.
    ja dzownilam do zusu i znow zlapalam ksiegowego na klamstwie... ostatnim razem mial mi sprawdzic czy wyslal z3 i oddzwonic... nie oddzwonil.. wiec 5min przed koncem jego pracy zadzwonilam spytac.. odparl tak szybko bez zastanowienia ze wyslal 7 marca.
    dzwonie dzis do zus i pytam a pani mowi ze dokumenty wplynely dopiero dzisiaj i wysylka byla w tym tyg. co za kłamiąca kanalia.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej laski z Wrocławia ale super pudełko dostaniecie po rejestracji dziecka w Urzędzie
    Kocyk przytulanka pajac ksiazeczka o gąsienicy Extra!!!

Lolka30, Mama36, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Czy wiewioreczka miała podawane sterydy?
    Tak miala

• stresant Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A co z moczeniem opatrunku po cesarce. Podobno nie mozna moczyć. No to jak wziąć prysznic?

ja nie mialam wogole opatrunku na tej ranie....mialam zeszyta skore bez zadnych bandazy ani plastrow golym okiem widac szwy i stercza nitki........pozatym mylam sie tylko " na dole" :)
    wiec specjalnie nie moczylam brzucha
    wlasciwie to myciem nie mozna nazwac bo mydla w rece nie mialam....... stanelam puscilam prysznic i oplukalam sie woda.........zreszta przez 3dni spedzone w szpitalu zawsze sikalam pod prysznicem ...wiec wlazilam tam i 10 razy dziennie.....
    a sikalam pod prysznicem dlatego ze bolal mnie pecherz i zanim zaczelam to musialam sie nagrzac woda bo wtedy mniej bolalo.......

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kochane moje, właśnie podali morfinkę, więc mam siłę napisać :) Mały jest prześliczny! Waży 3100. Niestety ma problem z oddychaniem, dostał 8 pkt i leży pod tlenem. Mąż teraz do niego poszedł z moim mlekiem. Położna wycisnela ręcznie do strzykawki.
    Miałam bardzo trudną cesarkę. Całe szczęście, że tu jem jestem, a nie w Głogowie. Czuje się dobrze. Napisze później więcej :)
    Ojeeeej cudnie! ❤💛💚💙💜 Gratulacje, Kochana! 😘 Ja też wyszłam przez cesarskie cięcie i też dostałam 8 punktów, a proszę jakie babiszcze urosło 😄😄😄 Będzie dobrze! 😘

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczko gratulacje!! Cudownie, że Szymuś już po tej stronie brzuszka <3 odpoczywajcie i nabierajcie sił!! Jesteście pod najlepsza opieka :)

tb739vvj5r83d9nz.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jakies maleństwo na korytarzu przeraźliwie placze i to tak dość dlugo mam ochotę wyjść i coś zrobić bo aż mi się chce płakać i ściska mnie w środku. A co będzie jak moja zacznie płakać serce mi pęknie
    Ja Ci zacznie plakac to automatycznie sie mleko pusci z piersi :) i bedzie powodz :) ja tak mialam przynajmniej.......

• AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka gratulacje dla Ciebie i synka. Obyście szybko mogli się utulić!

• AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia, mi przy pierwszym prysznicu po cesarce, po pionizacji położna dosłownie szorowała ranę po cięciu szarym mydłem. Mówiła żeby nie bać się dotykać i myć, bardzo szybko i ładnie mi się zagoiła.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ej laski z Wrocławia ale super pudełko dostaniecie po rejestracji dziecka w Urzędzie
    Kocyk przytulanka pajac ksiazeczka o gąsienicy Extra!!!
    u nas tez sa jakies niespodzianki.. bodzy z napisem Mały Międzyrzeczanin i jakies gadzety ksiazeczki kontrastowe etc.

zobaczcie.. ale sie usmialam a jednoczesnie sie doczekac tego widoku nie moge..
    https://www.facebook.com/megamamapl/videos/646833895749680/UzpfSTEwMjkzMjMxNjQxMDY0OToyMjkzNDE5MzM3MzYxOTI1/

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

‹‹ 2282 2283 2284 2285 2286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ