X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi faktycznie na tyle osób to słabo bez pomocy, ale takie 10 osób może dałoby się ogarnąć.

Tak apropo pazernosci księży to ostatnio słyszałam o takiej sytuacji że umarła babka która zrazila do siebie cała swoją rodzinę. I za organizowanie pogrzebu zabrała się koleżanka. Do opłacenia została jej msza ale zabrakło jej kasy. Coś tam miała ale nie tyle ile chciał proboszcz. Facet więc stwierdził że skoro nie ma na mszę to on tylko przyjdzie na cmentarz ale mszy za marne grosze nie odprawi. I później się dziwią że coraz mniej ludzi do kościoła chodzi.

f1d9680377.png

Wysłany: 15 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko siostrę a mąż nikogo więc trzeba będzie kombinować :)

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Daffi faktycznie na tyle osób to słabo bez pomocy, ale takie 10 osób może dałoby się ogarnąć.

Tak apropo pazernosci księży to ostatnio słyszałam o takiej sytuacji że umarła babka która zrazila do siebie cała swoją rodzinę. I za organizowanie pogrzebu zabrała się koleżanka. Do opłacenia została jej msza ale zabrakło jej kasy. Coś tam miała ale nie tyle ile chciał proboszcz. Facet więc stwierdził że skoro nie ma na mszę to on tylko przyjdzie na cmentarz ale mszy za marne grosze nie odprawi. I później się dziwią że coraz mniej ludzi do kościoła chodzi.
    Moj brat wlasnie robil bierzmowanie taki przyspieszony kurs dla doroslych... bo inaczej nie moglby byc chrzestnym.. to tez mu delikatnie powiedzieli ze u nich jest taki zwycaj ze trzeba zaplacic 100zl za msze i krzyzki.. mlody zaplacil.. a gosc za nim powiedzial ze nie ma pieniedzy i nikt go nie wyrzucil i otrzymal bierzmowanie wraz z krzyzykiem :P

ja za kazdy sakrament placilam.. bierzmowanie, komunia, slub i chrzest.. brrat mial szczescie.. mieli juz malego kacperka na swiecie i ksiadz oddal im koperte z ofiara widzac dziecko uznajac ze maja teraz na co wydawac pieniadze. ale bardzo krotko byl ksiedzem w naszym miescie.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    u nas sie fajnie zlozylo bo ja mam 2 braci a M ma 2 siostry.
    U nas ja mam jednego brata i mąż też. Z tym że męża brat to nie nadaje się na chrzestnego i sam takie zdanie kiedyś też wyraził, więc go nawet nie bierzemy pod uwagę. Ze strony męża nie ma żadnej kobiety którą byśmy mogli wziąć na chrzestną, więc wybór padł na kuzyna z którym mamy fajny kontakt, a z mojej strony będzie wieloletnia przyjaciółka.

Daffi lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cMa się zrobić ciepło w ciągu najbliższych dni, a ja mam tylko ciepłą zimową kurtkę w której się zapnę. Na wiosnę i tak sobie planowałam kupić jakąś nową.
    Przeszłam się niedawno po sklepach i tak mi się chciało pomierzyć te kurtki, ale to takie bez sensu :P Zmierzyłam w jednym sklepie i nie jestem w stanie oszacować czy po ciąży ona byłaby dobra, bo teraz to wiadomo że się nie zapnę.
    Już bym tak chciała pobuszować po sklepach i tylko przeglądam ubrania w internecie.
    Znając życie jak już ta wiosna przyjdzie i ja nie będę miała brzucha to już mojego rozmiaru nie będzie nigdzie :P zawsze tak jest :D

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, jakie szczęście, że my nie chrzcimy! Ostatni kontakt z tą dziwna instytucja miałam w maju na komunii syna. I to tylko z racji tego, że exmaz się upieral od przedszkola, żeby syn uczęszczał na religię no i syn sam zdecydował, że chce iść do komunii.
    Teraz już nie będziemy się z mężem bawić w te szopki. Myślimy ewentualnie, żeby zrobić spotkanie takie w ramach uczczenia przyjścia na świat naszego syna, czyli obiad lub tylko deser w restauracji dla najbliższych. Ale jeszcze ni epodjelismy decyzji.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    cMa się zrobić ciepło w ciągu najbliższych dni, a ja mam tylko ciepłą zimową kurtkę w której się zapnę. Na wiosnę i tak sobie planowałam kupić jakąś nową.
    Przeszłam się niedawno po sklepach i tak mi się chciało pomierzyć te kurtki, ale to takie bez sensu :P Zmierzyłam w jednym sklepie i nie jestem w stanie oszacować czy po ciąży ona byłaby dobra, bo teraz to wiadomo że się nie zapnę.
    Już bym tak chciała pobuszować po sklepach i tylko przeglądam ubrania w internecie.
    Znając życie jak już ta wiosna przyjdzie i ja nie będę miała brzucha to już mojego rozmiaru nie będzie nigdzie :P zawsze tak jest :D

Ja mam taką parkę wiosenną, kupioną w tamtym roku, na szczęście zapinam się w niej! 😄 bo o mojej skórzanej ramonesce mogę na razie pomarzyć 😩

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w swoja wiosenna sie tez nie zmieszcze ale jak bedzie cieplo to moge chodzic w rozpietej ;p
    lada moment urodzimy nie widze potrzeby kupowania nowej na te 3-4 tygodnie

B_002, malutka_mycha lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• B_002 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja mam taką parkę wiosenną, kupioną w tamtym roku, na szczęście zapinam się w niej! 😄 bo o mojej skórzanej ramonesce mogę na razie pomarzyć 😩
    Właśnie ramoneskę sobie chciałam kupić, no i pewnie będę szukać, ale dopiero w kwietniu. A na razie zostaje mi chodzić w rozpiętej kurtce jak będzie cieplej.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje stopy wyglądają jak swinskie raciczki😭😭😭😭

b2ujp2.png

Wysłany: 15 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Moj brat wlasnie robil bierzmowanie taki przyspieszony kurs dla doroslych... bo inaczej nie moglby byc chrzestnym.. to tez mu delikatnie powiedzieli ze u nich jest taki zwycaj ze trzeba zaplacic 100zl za msze i krzyzki.. mlody zaplacil.. a gosc za nim powiedzial ze nie ma pieniedzy i nikt go nie wyrzucil i otrzymal bierzmowanie wraz z krzyzykiem :P

ja za kazdy sakrament placilam.. bierzmowanie, komunia, slub i chrzest.. brrat mial szczescie.. mieli juz malego kacperka na swiecie i ksiadz oddal im koperte z ofiara widzac dziecko uznajac ze maja teraz na co wydawac pieniadze. ale bardzo krotko byl ksiedzem w naszym miescie.
    Nam raz ksiądz nie przyjął koperty na koledzie (a jeszcze przed ślubem byliśmy) bo stwierdził że młodzi jesteśmy i nas pewnie nie stać. Mile to było. A o ślub to wtedy tylko spytał czy planujemy i żadnego kazania nie palnal :)

Ja z ciuchów na razie nic nie kupuje. Ocieplenie wg prognoz ma być tylko na tydzień :/ a jak jest cieplej to ubieram porządny sweter, szal i kurtki lżejszej nie zapinam. Nawet w zimowa się już nie mieszcze i nie zapinam, ale ja specjalnej ciążowej nie kupowałam. Miałam od mamy, większa. Ale już jest za mała :D

B_002 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam wam że ten brzuch w szpitalu mi urósł i ciężki tak że muszę go trzymac żeby sie przekręcić?

No to w poniedziałek na lajcie przecież w kurtce zasunieta pojechałam a dzisiaj się za Chiny świata nie zasune nie dostanie i już

• B_002 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha też chodzę w większej kurtce pożyczonej od mamy, na razie się zapinam i już raczej brzuch mi nie urośnie bo stanął w miejscu na szczęście.
    Z resztą ja już prawie na wylocie ;)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mówiłam wam że ten brzuch w szpitalu mi urósł i ciężki tak że muszę go trzymac żeby sie przekręcić?

No to w poniedziałek na lajcie przecież w kurtce zasunieta pojechałam a dzisiaj się za Chiny świata nie zasune nie dostanie i już

Ja taki skok wzrostu miałam jakieś dwa tygodnie temu. W ciągu paru dni przestałam się mieścić we wszystkie kurtki :D

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pospałam z przerwami ale nadal czuje ten ból głowy z tyłu i nad oczami...
    Przewertowałam ulotkę od każdej insuliny ale nie ma tam nic ani o wzroście ciśnienia krwi ani o bólu głowy a dziwnym trafem złożyło się to w czasie z podwyższeniem dawki insuliny na noc do UWAGA!!! 52 jednostek (😢)...no nie wiem...
    dziś na czczo 105, po śniadaniu 90(do śniadania mam 12jedn.)...
    ciśnienie cały czas na poziomie ok.130/85 i puls ok.90-100...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 12:34

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ja też z ubrań nic nie kupuje. Poczekam aż urodzę, mam nadzieję że się wbiję w swoje dżinsy :)

malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to Karolcia już zupełnie nie mamy sensu kupować. U mnie max 3 tyg do CC. Dowiem się za tydzień kiedy. Na szczęście nie chodzę tak po mieście. A jak już coś to autem więc mogę mieć rozpiera kurtkę. Ale nie rozpieszcza Nas ta wiosna. Liczyłam że nawet wyjme moje ponczo bo na wiosnę fajna rzecz. Mam z kominem takie a tu dupa.. Zimno.

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę, że w mojej kurtce polatam do końca ciąży. Kupiłam sobie u Chińczyków kurtkę... XXL :D za 100zl, na tyle co chodze jest ciepła, dłuższą z tyłu i na brzuchu mam jeszcze luz :D już teraz kolejka koleżanek, które planują dziecko zapisuje się do mnie cyz przypadkiem jakby ciąża trafiła im się w zimie to kurtka będzie do wypożyczenia 😂

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3

Wysłany: 15 marca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to jeszcze pal licho, ja mam nadzieję że kwiecień mnie nie zawiedzie. Nie uśmiechają mi się spacerki przy 10 stopniach :/

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam.. Sklamalam kupiłam sobie dresy większy rozmiar żeby mieć na wyjście ze szpitala i na pierwsze dni czy tygodnie. Zeby czuć się komfortowo. I myślę że to wystarczy :)

‹‹ 2302 2303 2304 2305 2306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ