Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi faktycznie na tyle osób to słabo bez pomocy, ale takie 10 osób może dałoby się ogarnąć.
Tak apropo pazernosci księży to ostatnio słyszałam o takiej sytuacji że umarła babka która zrazila do siebie cała swoją rodzinę. I za organizowanie pogrzebu zabrała się koleżanka. Do opłacenia została jej msza ale zabrakło jej kasy. Coś tam miała ale nie tyle ile chciał proboszcz. Facet więc stwierdził że skoro nie ma na mszę to on tylko przyjdzie na cmentarz ale mszy za marne grosze nie odprawi. I później się dziwią że coraz mniej ludzi do kościoła chodzi. -
malutka_mycha wrote:Daffi faktycznie na tyle osób to słabo bez pomocy, ale takie 10 osób może dałoby się ogarnąć.
Tak apropo pazernosci księży to ostatnio słyszałam o takiej sytuacji że umarła babka która zrazila do siebie cała swoją rodzinę. I za organizowanie pogrzebu zabrała się koleżanka. Do opłacenia została jej msza ale zabrakło jej kasy. Coś tam miała ale nie tyle ile chciał proboszcz. Facet więc stwierdził że skoro nie ma na mszę to on tylko przyjdzie na cmentarz ale mszy za marne grosze nie odprawi. I później się dziwią że coraz mniej ludzi do kościoła chodzi.
ja za kazdy sakrament placilam.. bierzmowanie, komunia, slub i chrzest.. brrat mial szczescie.. mieli juz malego kacperka na swiecie i ksiadz oddal im koperte z ofiara widzac dziecko uznajac ze maja teraz na co wydawac pieniadze. ale bardzo krotko byl ksiedzem w naszym miescie.malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:u nas sie fajnie zlozylo bo ja mam 2 braci a M ma 2 siostry.
Daffi lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
cMa się zrobić ciepło w ciągu najbliższych dni, a ja mam tylko ciepłą zimową kurtkę w której się zapnę. Na wiosnę i tak sobie planowałam kupić jakąś nową.
Przeszłam się niedawno po sklepach i tak mi się chciało pomierzyć te kurtki, ale to takie bez sensuZmierzyłam w jednym sklepie i nie jestem w stanie oszacować czy po ciąży ona byłaby dobra, bo teraz to wiadomo że się nie zapnę.
Już bym tak chciała pobuszować po sklepach i tylko przeglądam ubrania w internecie.
Znając życie jak już ta wiosna przyjdzie i ja nie będę miała brzucha to już mojego rozmiaru nie będzie nigdziezawsze tak jest
-
Uff, jakie szczęście, że my nie chrzcimy! Ostatni kontakt z tą dziwna instytucja miałam w maju na komunii syna. I to tylko z racji tego, że exmaz się upieral od przedszkola, żeby syn uczęszczał na religię no i syn sam zdecydował, że chce iść do komunii.
Teraz już nie będziemy się z mężem bawić w te szopki. Myślimy ewentualnie, żeby zrobić spotkanie takie w ramach uczczenia przyjścia na świat naszego syna, czyli obiad lub tylko deser w restauracji dla najbliższych. Ale jeszcze ni epodjelismy decyzji.malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
B_002 wrote:cMa się zrobić ciepło w ciągu najbliższych dni, a ja mam tylko ciepłą zimową kurtkę w której się zapnę. Na wiosnę i tak sobie planowałam kupić jakąś nową.
Przeszłam się niedawno po sklepach i tak mi się chciało pomierzyć te kurtki, ale to takie bez sensuZmierzyłam w jednym sklepie i nie jestem w stanie oszacować czy po ciąży ona byłaby dobra, bo teraz to wiadomo że się nie zapnę.
Już bym tak chciała pobuszować po sklepach i tylko przeglądam ubrania w internecie.
Znając życie jak już ta wiosna przyjdzie i ja nie będę miała brzucha to już mojego rozmiaru nie będzie nigdziezawsze tak jest
Ja mam taką parkę wiosenną, kupioną w tamtym roku, na szczęście zapinam się w niej! 😄 bo o mojej skórzanej ramonesce mogę na razie pomarzyć 😩 -
ja w swoja wiosenna sie tez nie zmieszcze ale jak bedzie cieplo to moge chodzic w rozpietej ;p
lada moment urodzimy nie widze potrzeby kupowania nowej na te 3-4 tygodnieB_002, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Ja mam taką parkę wiosenną, kupioną w tamtym roku, na szczęście zapinam się w niej! 😄 bo o mojej skórzanej ramonesce mogę na razie pomarzyć 😩
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Moj brat wlasnie robil bierzmowanie taki przyspieszony kurs dla doroslych... bo inaczej nie moglby byc chrzestnym.. to tez mu delikatnie powiedzieli ze u nich jest taki zwycaj ze trzeba zaplacic 100zl za msze i krzyzki.. mlody zaplacil.. a gosc za nim powiedzial ze nie ma pieniedzy i nikt go nie wyrzucil i otrzymal bierzmowanie wraz z krzyzykiem
ja za kazdy sakrament placilam.. bierzmowanie, komunia, slub i chrzest.. brrat mial szczescie.. mieli juz malego kacperka na swiecie i ksiadz oddal im koperte z ofiara widzac dziecko uznajac ze maja teraz na co wydawac pieniadze. ale bardzo krotko byl ksiedzem w naszym miescie.
Ja z ciuchów na razie nic nie kupuje. Ocieplenie wg prognoz ma być tylko na tydzieńa jak jest cieplej to ubieram porządny sweter, szal i kurtki lżejszej nie zapinam. Nawet w zimowa się już nie mieszcze i nie zapinam, ale ja specjalnej ciążowej nie kupowałam. Miałam od mamy, większa. Ale już jest za mała
B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malutka_mycha też chodzę w większej kurtce pożyczonej od mamy, na razie się zapinam i już raczej brzuch mi nie urośnie bo stanął w miejscu na szczęście.
Z resztą ja już prawie na wylociemalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Mówiłam wam że ten brzuch w szpitalu mi urósł i ciężki tak że muszę go trzymac żeby sie przekręcić?
No to w poniedziałek na lajcie przecież w kurtce zasunieta pojechałam a dzisiaj się za Chiny świata nie zasune nie dostanie i już
Ja taki skok wzrostu miałam jakieś dwa tygodnie temu. W ciągu paru dni przestałam się mieścić we wszystkie kurtki -
Ja pospałam z przerwami ale nadal czuje ten ból głowy z tyłu i nad oczami...
Przewertowałam ulotkę od każdej insuliny ale nie ma tam nic ani o wzroście ciśnienia krwi ani o bólu głowy a dziwnym trafem złożyło się to w czasie z podwyższeniem dawki insuliny na noc do UWAGA!!! 52 jednostek (😢)...no nie wiem...
dziś na czczo 105, po śniadaniu 90(do śniadania mam 12jedn.)...
ciśnienie cały czas na poziomie ok.130/85 i puls ok.90-100...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 12:34
-
nick nieaktualnyMy to Karolcia już zupełnie nie mamy sensu kupować. U mnie max 3 tyg do CC. Dowiem się za tydzień kiedy. Na szczęście nie chodzę tak po mieście. A jak już coś to autem więc mogę mieć rozpiera kurtkę. Ale nie rozpieszcza Nas ta wiosna. Liczyłam że nawet wyjme moje ponczo bo na wiosnę fajna rzecz. Mam z kominem takie a tu dupa.. Zimno.
-
Ja liczę, że w mojej kurtce polatam do końca ciąży. Kupiłam sobie u Chińczyków kurtkę... XXL
za 100zl, na tyle co chodze jest ciepła, dłuższą z tyłu i na brzuchu mam jeszcze luz
już teraz kolejka koleżanek, które planują dziecko zapisuje się do mnie cyz przypadkiem jakby ciąża trafiła im się w zimie to kurtka będzie do wypożyczenia 😂
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualny