X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Polcia pozdrawia
    Wrzucam na chwilkę
    Nie załapałam się 😣. To było zdjęcie z fb czy jakieś nowe?

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A ja się wzięłam wygrabianie suchej trawy w ogródku, powolutku, pomalutku ale niech ta szyjka puszcza. Więc ja w drugą stronę, mam dużo energii :)
    Nowakowa a to ten ortopeda nie mógł Ci usg zrobić?

Ja w zeszlym tygodniu robilam wiosenne porzadki. Jak maz zobaczyl mnie w ogrodzie z lopata to o malo zawalu nie dostal.
    Dostalam ochrzan, ze sie takich rzeczy czepiam zamiast jego zawolac, ale tlumaczylam, ze ja tylko tak delikatnie zeby sie nie zmeczyc :)

stresant, martusiawp, B_002, malutka_mycha, Syska2202 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Nowakowa92 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nowakowa a to ten ortopeda nie mógł Ci usg zrobić?
    Ten typ to jakis szemrany był 😒 nie mial w gabinecie usg dal tylko skierowanie, jak zapytałam gdzie moge zrobic takie usg nie umiał odpowiedzieć. Dzwoniłam w kilka miejsc to wszedzie usłyszałam że nigdy nie slyszeli o usg spojenia lonowego i juz mi się odechciało, dalam sobie spokoj bo przywyklam chyba najzwyczajniej do tego bólu. Moja ginka spróbuję podejrzec to spojenie na wizycie w czwartek tylko ona sama mi powiedziała ze to powinien ortopeda bo ona nie do konca sie na tym zna 😅 może w czwartek wyląduje w szpitalu😎

74di20mmhhjfjws7.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dzisiaj nie miałam wyjścia, musiałam spiąć dupe i z rana do labo, potem szybkie zakupy, śniadanie i wstawalam tylko do kibelka i do kuwet. Potem zasnęłam (sukces, bo nie umiem w dzień spać) i za chwilę wstawalam, bo na 12 usg jamy brzusznej. I wiecie co? Raz że każą być na czczo (nawet nie próbowałam być na czczo, bez jaj), umawiaja na 12,przyjeżdżam i jestem 4 w kolejce. A to nie na nfz, tylko prywatne ubezpieczenie. Tam się dowiedziałam, że muszę po porodzie do chirurga się wybrać, bo to raczej będą kamienie w woreczku zolciowym a to już do operacji. Ech.
    Po usg do domu, zaś czyszczenie kuwet i rzygow, potem pojechałam po młodego do szkoły, bo pogoda jakąś gowniana, słońce na zmianę że sniezycami. Teraz przyjechałam i wyciągnęłam rosół dopiero od rana. No i zaś kuwety i wietrzenie. Zwariuje.
    Myślałam, że poprasuje dzisiaj, ale już nie mam siły. Dobrze, że obiad z wczoraj mam.

India, Polcia jest cudna i te oczyska!!! Aaa zakochałam się 😍

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona, dużo masz tych kamieni ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona ty z tymi kotami na prawdę masz ciężko, współczuję. Moja mama ma kota, ale nie ma aż tylu problemów. Może dlatego że twoje chorują. Powinnaś kogoś zaangażować w ogarnianie tych kuwety, syna albo męża, bo ty niedługo dzieckiem się będziesz musiała zajmować a nie jeszcze ciągłe sprzątanie mieć na głowie.

A z tymi kamieniami to już tylko operacja czy jest jeszcze szansa że można to wyleczyć lekami?

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Kiwona ty z tymi kotami na prawdę masz ciężko, współczuję. Moja mama ma kota, ale nie ma aż tylu problemów. Może dlatego że twoje chorują. Powinnaś kogoś zaangażować w ogarnianie tych kuwety, syna albo męża, bo ty niedługo dzieckiem się będziesz musiała zajmować a nie jeszcze ciągłe sprzątanie mieć na głowie.

A z tymi kamieniami to już tylko operacja czy jest jeszcze szansa że można to wyleczyć lekami?
    Jak są w domu to oni sprzątają, ale jak jestem sama to nie mam wyjścia, smród jest nie do zniesienia. Mimo, że od razu sprzątam, to potem się pół dnia musi wietrzyc :/ A ja w grubych skarpetach i pod kocem, katar mnie już łapie, ale inaczej nie da się wysiedziec w domu :( No nie potrafię podjąć decyzji o uspieniu Grażki, masakra :(

Kamienie są 2. Teraz trudno było je dokładnie obejrzeć, bo macica posciskala wszystko w środku. Ale jakiś czas po porodzie będę musiała do tematu powrócić. Ponoc jedyne rozwiązanie do operacja.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym spojenie to Wam powiem, że moja siostra bardzo cierpiała w ciąży. Ale nikt jje do ortopedy nie wysłał, gin do ostatniej wizyty mówił o cc. I co? Po ostatniej wizycie stwierdził, że jednak zaleca sn. Siostra miała ciężki poród, na szczęście nic sie że spojenie nie stało, ale myślę sobie, że niektórzy lekarze to są jednak mlotki.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej! Dawno się nie odzywałam. Trochę u mnie przygody ostatnio, po środowej wizycie kontrolnej lekarz skierował mnie na patologie i leżę. Szyjka mi się mocno skróciła i dostałam dwa zastrzyki ze sterydami na płuca dla młodego. Zwiększyli mi tez mocno dawkę luteiny. Ja się dobrze czuje, właściwie to nic nie przypuszczałam ze coś takiego się wydarzy. Mogę tylko potwierdzić ze miałam właśnie plan w weekend ogarniać torbę i nie zdążyłam. Pakowałam się na szybko w środę.
    Mnie tez spojenie pobolewa wieczorem, w nocy, ale rano już jest lepiej. Z druga córka tez tak miałam, a po porodzie już później nie miałam żadnych z tym problemow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 15:58

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia kamieni nie da się już lekami wyleczyć, brałam kiedyś jakieś tabletki, piłam olej z pestek winogron. Trzeba po prostu usunąć. Mam jeden, centymetrowy .. od 13 roku życia.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak ta moja szyjka bo on mi jej nie mierzył na ostatnich dwóch wizytach już. A dzisiaj mały mi tak napiera na szyjkę że juź się śmiałam że jeszcze ze dwa razy pójdę z psem po schodach a nie windą i wyleci :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mumoftwo wrote:
    Hej! Dawno się nie odzywałam. Trochę u mnie przygody ostatnio, po środowej wizycie kontrolnej lekarz skierował mnie na patologie i leżę. Szyjka mi się mocno skróciła i dostałam dwa zastrzyki ze sterydami na płuca dla młodego. Zwiększyli mi tez mocno dawkę luteiny. Ja się dobrze czuje, właściwie to nic nie przypuszczałam ze coś takiego się wydarzy. Mogę tylko potwierdzić ze miałam właśnie plan w weekend ogarniać torbę i nie zdążyłam. Pakowałam się na szybko w środę.
    Mnie tez spojenie pobolewa wieczorem, w nocy, ale rano już jest lepiej. Z druga córka tez tak miałam, a po porodzie już później nie miałam żadnych z tym problemow

A jaką masz tą szyjkę? Po podaniu sterydów puszczą Cię żebyś leżała w domku czy zostaniesz w szpitalu?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja jestem chrzestna dwójki dzieci i zostałam chrzestna w trakcie tzw konkubinatu. Co do jednego chrztu nie chcieli zaświadczenia a przy drugim poszłam do proboszcza mojej parafii i wystawił bez gadania. Teraz mamy ślub cywilny.
    Do komunii nie szłam. W przypadku pierwszej chrzesniaczki ojciec dziecka jest niewierzący i nie ochrzczony. Również nie robili z tego powodu problemu. Trzeba było tylko podpisać że zgadza się na wychowanie w wierze katolickiej.
    A jak nie będą chcieli ochrzcić w jednym kościele to się idzie do innego. Na lokalnych forach na FB często pojawiają się pytania który proboszcz liberalny i jest ich coraz więcej.

ja jestem po rozwodzie, K. jest po rozwodzie.. ale na pewno gdzieś znajdziemy księdza, który ochrzci dziecko :) sąsiedzi znaleźli :) on jest po rozwodzie, ona panna i ślubu nie mają :) myślę, że tak samo będzie z chrzestnymi- zawsze się jakiś ksiądz znajdzie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie, Wojtek na już 2800! I machał dzisiaj do nas na usg <3 szyjka długa na 3,8, twarda i niewzruszona na te moje skurcze. AFI chu***e, ale stabilne 23, na ktg standardowe skurcze na 60-80...mam leżeć, odpoczywać I mieć spakowana torbę do szpitala:D

Piatkowe pozdro z windy, prosze dostrzec jak bardzo nie zapina mi sie płaszcz ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4eefa7ee115a.jpg

DorotaAnna, Kiwona, mysla.nieskalana, Tunia76, Lolka30, Mama36, B_002, valetta94, Fasolka77, estrella, AniaKJ, MamaAga85, martusiawp, Misiabella, india, barbillla86, espoir, Kasiulka90, Anete lubią tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Basia kamieni nie da się już lekami wyleczyć, brałam kiedyś jakieś tabletki, piłam olej z pestek winogron. Trzeba po prostu usunąć. Mam jeden, centymetrowy .. od 13 roku życia.
    Karola, a masz jakieś dolegliwości z tym związane? Ja mam 2,poprzedni radiolog ocenił to na polipy ale ten dzisiaj mówił raczej o kamieniach. Nie pamiętam, jakie wielkości, bo dzisiaj trudno było je zmierzyć i musiałabym wygrzebac poprzednie usg.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    A ja jestem po ktg i zle trollasy, jak mawia moj syn mnie nie zatrzymaly :) Ktg w porządku, ruchy w porzadku, plyn owodniowy w porzadku, choc niewiem na jakiej podstawie to ocenili ;) Popatrzyli na moja ksiazeczke z cukrami, gosc spojrzal tylko na pierwsza strone gdzie mialam najwyzsze cukry na czczo, bo dopiero eksperymentowalam co jesc i kiedy mierzyc, zapytal ile insuliny biore, powiedzialam ze aktualnie 9j ale chce zejsc do 8j, a on ze to taka dawka homeopatyczna i cukry dobre. Powiedzialam ze obecnie to moje cukry na czczo to takie do 85, bo te z pierwszej strony to te najwyzsze, ktore mialam :) Moze w tym szpitalu nie dostalabym insuliny. Bo zapisalam sie na ktg Karowa. Mialam taki chytry plan ze jakby chcieli mnie znow zapuszkowac z 10 centylem, to bym nie zgodzila sie, chyba zeby ktg wyszlo zle. Wtedy moglabym wrocic do Orlowskiego w razie co. Jesli ktg dobre przeplywy dobre a maly jest na 10 tym centylu albo na 40stym ktoryms, to nie zgadzam sie na hospitalizacje profilaktycznie, przynajmniej nie w ciagu 2 tygodni przyszlych. Chyba bede chodzic raz w tygodniu na te ktg.

Misia <3

co to są złe trollasy? ;)

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dotarły ostatnie zakupy.
    Łóżeczko, wózek, fotelik i kocyki.
    Jeszcze laktator jedzie od szwagierki.

W przyszłym tygodniu muszę wyprać kocyki, pokrowiec z materaca i prześcieradła. W weekend może spakuje torbę, ale jakoś nie mogę się za nią zabrać.

Czy Wy prałyście pokrowiec fotelika i tą wkładke w wózku?

DorotaAnna, mysla.nieskalana, Franka2104, Fasolka77, estrella, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka czemu mowisz, że AFI chujowe? 23 to mieści się w normie- do 25 jest norma przecież. Duży chłopak już Wojtuś super :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Franka2104 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i mam ciekawostkę zasłyszana w kolejce u lekarza, laski kupuja swoje szczepionki dla dzieci, żeby nie dostawały tych szpitalnych, mówiły konkretnie o jakimś Engerixie czy jakoś tak...słyszałyście wogóle o takim zjawisku?

tb739vvj5r83d9nz.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Do mnie dotarły ostatnie zakupy.
    Łóżeczko, wózek, fotelik i kocyki.
    Jeszcze laktator jedzie od szwagierki.

W przyszłym tygodniu muszę wyprać kocyki, pokrowiec z materaca i prześcieradła. W weekend może spakuje torbę, ale jakoś nie mogę się za nią zabrać.

Czy Wy prałyście pokrowiec fotelika i tą wkładke w wózku?

A na jaki wózek się w końcu zdecydowałaś?

Ja nie prałam tego

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 2305 2306 2307 2308 2309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ