Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
india wrote:Polcia pozdrawia
Wrzucam na chwilkęStarania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
malutka_mycha wrote:A ja się wzięłam wygrabianie suchej trawy w ogródku, powolutku, pomalutku ale niech ta szyjka puszcza. Więc ja w drugą stronę, mam dużo energii
Nowakowa a to ten ortopeda nie mógł Ci usg zrobić?
Ja w zeszlym tygodniu robilam wiosenne porzadki. Jak maz zobaczyl mnie w ogrodzie z lopata to o malo zawalu nie dostal.
Dostalam ochrzan, ze sie takich rzeczy czepiam zamiast jego zawolac, ale tlumaczylam, ze ja tylko tak delikatnie zeby sie nie zmeczycstresant, martusiawp, B_002, malutka_mycha, Syska2202 lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Nowakowa a to ten ortopeda nie mógł Ci usg zrobić?
-
No ja dzisiaj nie miałam wyjścia, musiałam spiąć dupe i z rana do labo, potem szybkie zakupy, śniadanie i wstawalam tylko do kibelka i do kuwet. Potem zasnęłam (sukces, bo nie umiem w dzień spać) i za chwilę wstawalam, bo na 12 usg jamy brzusznej. I wiecie co? Raz że każą być na czczo (nawet nie próbowałam być na czczo, bez jaj), umawiaja na 12,przyjeżdżam i jestem 4 w kolejce. A to nie na nfz, tylko prywatne ubezpieczenie. Tam się dowiedziałam, że muszę po porodzie do chirurga się wybrać, bo to raczej będą kamienie w woreczku zolciowym a to już do operacji. Ech.
Po usg do domu, zaś czyszczenie kuwet i rzygow, potem pojechałam po młodego do szkoły, bo pogoda jakąś gowniana, słońce na zmianę że sniezycami. Teraz przyjechałam i wyciągnęłam rosół dopiero od rana. No i zaś kuwety i wietrzenie. Zwariuje.
Myślałam, że poprasuje dzisiaj, ale już nie mam siły. Dobrze, że obiad z wczoraj mam.
India, Polcia jest cudna i te oczyska!!! Aaa zakochałam się 😍 -
Kiwona ty z tymi kotami na prawdę masz ciężko, współczuję. Moja mama ma kota, ale nie ma aż tylu problemów. Może dlatego że twoje chorują. Powinnaś kogoś zaangażować w ogarnianie tych kuwety, syna albo męża, bo ty niedługo dzieckiem się będziesz musiała zajmować a nie jeszcze ciągłe sprzątanie mieć na głowie.
A z tymi kamieniami to już tylko operacja czy jest jeszcze szansa że można to wyleczyć lekami?
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
B_002 wrote:Kiwona ty z tymi kotami na prawdę masz ciężko, współczuję. Moja mama ma kota, ale nie ma aż tylu problemów. Może dlatego że twoje chorują. Powinnaś kogoś zaangażować w ogarnianie tych kuwety, syna albo męża, bo ty niedługo dzieckiem się będziesz musiała zajmować a nie jeszcze ciągłe sprzątanie mieć na głowie.
A z tymi kamieniami to już tylko operacja czy jest jeszcze szansa że można to wyleczyć lekami?A ja w grubych skarpetach i pod kocem, katar mnie już łapie, ale inaczej nie da się wysiedziec w domu
No nie potrafię podjąć decyzji o uspieniu Grażki, masakra
Kamienie są 2. Teraz trudno było je dokładnie obejrzeć, bo macica posciskala wszystko w środku. Ale jakiś czas po porodzie będę musiała do tematu powrócić. Ponoc jedyne rozwiązanie do operacja. -
Z tym spojenie to Wam powiem, że moja siostra bardzo cierpiała w ciąży. Ale nikt jje do ortopedy nie wysłał, gin do ostatniej wizyty mówił o cc. I co? Po ostatniej wizycie stwierdził, że jednak zaleca sn. Siostra miała ciężki poród, na szczęście nic sie że spojenie nie stało, ale myślę sobie, że niektórzy lekarze to są jednak mlotki.
-
Hej! Dawno się nie odzywałam. Trochę u mnie przygody ostatnio, po środowej wizycie kontrolnej lekarz skierował mnie na patologie i leżę. Szyjka mi się mocno skróciła i dostałam dwa zastrzyki ze sterydami na płuca dla młodego. Zwiększyli mi tez mocno dawkę luteiny. Ja się dobrze czuje, właściwie to nic nie przypuszczałam ze coś takiego się wydarzy. Mogę tylko potwierdzić ze miałam właśnie plan w weekend ogarniać torbę i nie zdążyłam. Pakowałam się na szybko w środę.
Mnie tez spojenie pobolewa wieczorem, w nocy, ale rano już jest lepiej. Z druga córka tez tak miałam, a po porodzie już później nie miałam żadnych z tym problemowWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 15:58
-
Ciekawa jestem jak ta moja szyjka bo on mi jej nie mierzył na ostatnich dwóch wizytach już. A dzisiaj mały mi tak napiera na szyjkę że juź się śmiałam że jeszcze ze dwa razy pójdę z psem po schodach a nie windą i wyleci👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
mumoftwo wrote:Hej! Dawno się nie odzywałam. Trochę u mnie przygody ostatnio, po środowej wizycie kontrolnej lekarz skierował mnie na patologie i leżę. Szyjka mi się mocno skróciła i dostałam dwa zastrzyki ze sterydami na płuca dla młodego. Zwiększyli mi tez mocno dawkę luteiny. Ja się dobrze czuje, właściwie to nic nie przypuszczałam ze coś takiego się wydarzy. Mogę tylko potwierdzić ze miałam właśnie plan w weekend ogarniać torbę i nie zdążyłam. Pakowałam się na szybko w środę.
Mnie tez spojenie pobolewa wieczorem, w nocy, ale rano już jest lepiej. Z druga córka tez tak miałam, a po porodzie już później nie miałam żadnych z tym problemow
A jaką masz tą szyjkę? Po podaniu sterydów puszczą Cię żebyś leżała w domku czy zostaniesz w szpitalu?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Paula 90 wrote:Ja jestem chrzestna dwójki dzieci i zostałam chrzestna w trakcie tzw konkubinatu. Co do jednego chrztu nie chcieli zaświadczenia a przy drugim poszłam do proboszcza mojej parafii i wystawił bez gadania. Teraz mamy ślub cywilny.
Do komunii nie szłam. W przypadku pierwszej chrzesniaczki ojciec dziecka jest niewierzący i nie ochrzczony. Również nie robili z tego powodu problemu. Trzeba było tylko podpisać że zgadza się na wychowanie w wierze katolickiej.
A jak nie będą chcieli ochrzcić w jednym kościele to się idzie do innego. Na lokalnych forach na FB często pojawiają się pytania który proboszcz liberalny i jest ich coraz więcej.
ja jestem po rozwodzie, K. jest po rozwodzie.. ale na pewno gdzieś znajdziemy księdza, który ochrzci dzieckosąsiedzi znaleźli
on jest po rozwodzie, ona panna i ślubu nie mają
myślę, że tak samo będzie z chrzestnymi- zawsze się jakiś ksiądz znajdzie
Fasolka77
-
Melduje sie po wizycie, Wojtek na już 2800! I machał dzisiaj do nas na usg
szyjka długa na 3,8, twarda i niewzruszona na te moje skurcze. AFI chu***e, ale stabilne 23, na ktg standardowe skurcze na 60-80...mam leżeć, odpoczywać I mieć spakowana torbę do szpitala:D
Piatkowe pozdro z windy, prosze dostrzec jak bardzo nie zapina mi sie płaszcz
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4eefa7ee115a.jpgDorotaAnna, Kiwona, mysla.nieskalana, Tunia76, Lolka30, Mama36, B_002, valetta94, Fasolka77, estrella, AniaKJ, MamaAga85, martusiawp, Misiabella, india, barbillla86, espoir, Kasiulka90, Anete lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Basia kamieni nie da się już lekami wyleczyć, brałam kiedyś jakieś tabletki, piłam olej z pestek winogron. Trzeba po prostu usunąć. Mam jeden, centymetrowy .. od 13 roku życia.
-
Misiabella wrote:A ja jestem po ktg i zle trollasy, jak mawia moj syn mnie nie zatrzymaly
Ktg w porządku, ruchy w porzadku, plyn owodniowy w porzadku, choc niewiem na jakiej podstawie to ocenili
Popatrzyli na moja ksiazeczke z cukrami, gosc spojrzal tylko na pierwsza strone gdzie mialam najwyzsze cukry na czczo, bo dopiero eksperymentowalam co jesc i kiedy mierzyc, zapytal ile insuliny biore, powiedzialam ze aktualnie 9j ale chce zejsc do 8j, a on ze to taka dawka homeopatyczna i cukry dobre. Powiedzialam ze obecnie to moje cukry na czczo to takie do 85, bo te z pierwszej strony to te najwyzsze, ktore mialam
Moze w tym szpitalu nie dostalabym insuliny. Bo zapisalam sie na ktg Karowa. Mialam taki chytry plan ze jakby chcieli mnie znow zapuszkowac z 10 centylem, to bym nie zgodzila sie, chyba zeby ktg wyszlo zle. Wtedy moglabym wrocic do Orlowskiego w razie co. Jesli ktg dobre przeplywy dobre a maly jest na 10 tym centylu albo na 40stym ktoryms, to nie zgadzam sie na hospitalizacje profilaktycznie, przynajmniej nie w ciagu 2 tygodni przyszlych. Chyba bede chodzic raz w tygodniu na te ktg.
Misia
co to są złe trollasy?Misiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Do mnie dotarły ostatnie zakupy.
Łóżeczko, wózek, fotelik i kocyki.
Jeszcze laktator jedzie od szwagierki.
W przyszłym tygodniu muszę wyprać kocyki, pokrowiec z materaca i prześcieradła. W weekend może spakuje torbę, ale jakoś nie mogę się za nią zabrać.
Czy Wy prałyście pokrowiec fotelika i tą wkładke w wózku?DorotaAnna, mysla.nieskalana, Franka2104, Fasolka77, estrella, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Franka czemu mowisz, że AFI chujowe? 23 to mieści się w normie- do 25 jest norma przecież. Duży chłopak już Wojtuś super👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Tunia76 wrote:Do mnie dotarły ostatnie zakupy.
Łóżeczko, wózek, fotelik i kocyki.
Jeszcze laktator jedzie od szwagierki.
W przyszłym tygodniu muszę wyprać kocyki, pokrowiec z materaca i prześcieradła. W weekend może spakuje torbę, ale jakoś nie mogę się za nią zabrać.
Czy Wy prałyście pokrowiec fotelika i tą wkładke w wózku?
A na jaki wózek się w końcu zdecydowałaś?
Ja nie prałam tego👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️