X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Melduje sie po wizycie, Wojtek na już 2800! I machał dzisiaj do nas na usg <3 szyjka długa na 3,8, twarda i niewzruszona na te moje skurcze. AFI chu***e, ale stabilne 23, na ktg standardowe skurcze na 60-80...mam leżeć, odpoczywać I mieć spakowana torbę do szpitala:D

Piatkowe pozdro z windy, prosze dostrzec jak bardzo nie zapina mi sie płaszcz ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4eefa7ee115a.jpg

ale fajnie wyglądasz :) Wojtek niezła kluseczka :) a co mówią na lekarze na AFI? nie straszą wielowodziem?

Franka2104 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Kupiłam pierwszy wybrany, czyli Bebetto Holland cały popielaty z kropeczkami.
    Jak trochę ogarne to zrobię fotke. Chyba już takie były na forum.
    Ja i Karolina mamy ten w kropeczki :)
    A co do prania to ja prałam wkład i materacyk z wózka. Ale z fotelika nie.

Tunia to na spacerach możemy się wypatrywać po takich samych wózkach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 17:14

Karollinax26, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Stresant kup crocsy :)
    latam w mezowych, bo w swoje nie wchodze :) nr.43 idealnie pasuje na szerokosc, na dlugosc ciutke za dlugie :) myslisz zeby do zakietu sukienki i cienkich rajstop pasowaly? ;)

Tunia to hurtem pojechalas fajnie ze juz masz wszystko :)

ja wszystko pralam czy nowe czy uzywane

Kiwona podziwiac za te koty....

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym AFI to tez jaja są, w poniedziałek rano na Koperniku 9,8 cm popołudniu w Ujastku 5cm a we czwartek 13,8 cm.

I z waga małej też już nie wiem no tyle wiem, że malutka nie jest. Poniedziałek rano na Koperniku ponad 3200g (ale tu jestem pewna że ta stazystka wagę zawyża), popołudniu na Ujastku 3037g, we czwartek 2917g...

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ale fajnie wyglądasz :) Wojtek niezła kluseczka :) a co mówią na lekarze na AFI? nie straszą wielowodziem?

Na IP jakiś młokos mnie nastrzaszył przebijaniem pęcherza płodowego i wcześniejszym porodem...prof zaprasza znów na oddzial na obserwację od 27.03, a mój prowadzacy uspokaja i tłumaczy że normy minimalnie przekroczone, że z dzieciaczkiem wszystko dobrze i że nie ma się czym denerwować. Najpewniej ze względu na duże dziecko i spore AFI do terminu nie dotrzymam. I w sumie to już sama nie wiem co o tym myśleć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 17:24

Fasolka77 lubi tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant zakładaj! byle było wygodnie! :)

ale mam gastrofazę.... zjadłam właśnie kawałek łososia, ziemniaczka i 3 różyczki z kalafiora- wszystko na parze.. poprawiłam skyrem waniliowym i jeszcze mi mało... zjadłam jogurt morelowy...

stresant, AniaKJ lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja i Karolina mamy ten w kropeczki :)
    A co do prania to ja prałam wkład i materacyk z wózka. Ale z fotelika nie.

Tunia to na spacerach możemy się wypatrywać po takich samych wózkach :)
    Wkład też wypiorę. A ten materacyk trochę się bałam. Nic z nim się nie stało?

Ja mam na grafitowym stelażu, a Ty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 17:29

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu jak tam po USG?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Z tym AFI to tez jaja są, w poniedziałek rano na Koperniku 9,8 cm popołudniu w Ujastku 5cm a we czwartek 13,8 cm.

I z waga małej też już nie wiem no tyle wiem, że malutka nie jest. Poniedziałek rano na Koperniku ponad 3200g (ale tu jestem pewna że ta stazystka wagę zawyża), popołudniu na Ujastku 3037g, we czwartek 2917g...

Z mojego doświadczenia AFI każdy mierzy jak chce...mi na Polnej wychodziło raz 18 raz 27, różnica 1 dnia między badaniami. Chyba trzeba sie trzymac pomiarow od jednego lekarza, bo inaczej można zwariować

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant tak mnie szpital Karmelllki zestresował.
    Jeszcze nie mam wanienki, ale ro już pikuś. 😃

stresant, B_002 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia czekam właśnie w kolejce przed gabinetem na USG. Przeciąga się coś.

A ten materacyk prałam normalnie w pralce w 40st i nic się z nim nie stało.

Też mam grafitowy stelaż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 17:32

Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grafitowy mam i ja! ;)

B_002, Tunia76 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia ja wanienke w ikea kupilam i to byl moj ostatni wyprawkowy zakup....teraz sie za promocja na pamoersy rozgladam zeby sobiw troche zapasu zrobic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 17:37

• Nowakowa92 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Nowakowa jesteś z Łodzi?

Fasolka długo mieszkałam w Łodzi, teraz obok bo w Pabianicach :)

Fasolka77, Martusiazabka lubią tę wiadomość

74di20mmhhjfjws7.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od południa mam maluszka ze sobą :) oddech się unormował. Jest słodki i kochany, bardzo grzeczny. Walczę dalej o laktację, bo mam cycki ponoć pełne mleka, ale mały średnio chwyta. Użyłam nakładek Medeli i są super. Jakieś zdjęcie wrzucę później na fb, bo tak mi będzie łatwiej - jeśli się da, może któraś skopiować je na forum.
    Mały jest strasznie podobny do mnie póki co, blondas taki :)

Nie miałam czasu Was poczytać. Wszystkie zapakowane?

Karmelllka90, Karollinax26, estrella, Franka2104, AniaKJ, Lolka30, malutka_mycha, Tunia76, stresant, mysla.nieskalana, MamaAga85, Kiwona, Fasolka77, DorotaAnna, valetta94, india, B_002, KarmeLoVe, Mama36, Syska2202, Sansivieria, martusiawp, espoir, Kasiulka90, Anete, Martusiazabka lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Z mojego doświadczenia AFI każdy mierzy jak chce...mi na Polnej wychodziło raz 18 raz 27, różnica 1 dnia między badaniami. Chyba trzeba sie trzymac pomiarow od jednego lekarza, bo inaczej można zwariować
    AFI się nie jest łatwo źle zmierzyć moim zdaniem. Ale ono się wchłania dziecko może mieć w brzuszku i dlatego lekarz też mi dzisiaj tłumaczył że jak my pijemy to nasza krew jest lepsza a to ona dostarcza wszystkiego dziecku. A w poniedziałek faktycznie nie piłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióra wszystkie jeszcze 2in1!
    Cudownie że mały jest z tobą ❤️❤️ tulcie się ile wlezie. Jak po pionizacji dobrze się czujesz?

estrella, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Od południa mam maluszka ze sobą :) oddech się unormował. Jest słodki i kochany, bardzo grzeczny. Walczę dalej o laktację, bo mam cycki ponoć pełne mleka, ale mały średnio chwyta. Użyłam nakładek Medeli i są super. Jakieś zdjęcie wrzucę później na fb, bo tak mi będzie łatwiej - jeśli się da, może któraś skopiować je na forum.
    Mały jest strasznie podobny do mnie póki co, blondas taki :)

Nie miałam czasu Was poczytać. Wszystkie zapakowane?

Kochana, tak się cieszymy! U nas jeszcze wszystkie zapakowane!

Powiedz jak się czujesz ?

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowakowa92 wrote:
    Fasolka długo mieszkałam w Łodzi, teraz obok bo w Pabianicach :)
    W Łodzi na pewno masz wielu ortopedów z USG w gabinecie, polecam zrobić pomiary rozejścia. Bo ja też funkcjonuje mimo bólu a rozejście jest duże.

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiorka super ze juz jestes razem :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

‹‹ 2307 2308 2309 2310 2311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ