X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiefióreczko <3

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka super,że już razem z synkiem jesteś 🥰🥰🥰🥰 Maluszek ma się dobrze a mama?

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka
    Super że jesteście już razem. ❤
    Jak się czujesz, jak pionizacja?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka ♥️♥️♥️♥️
    Napisz tylko szybciutko, jak Ty się miewasz 😘

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowakowa92 wrote:
    Fasolka długo mieszkałam w Łodzi, teraz obok bo w Pabianicach :)

no to w końcu ktoś z okolic :) ja się w 2011 przeprowadziłam z Krk najpierw na 3 miesiące do Wawy, potem Łódź a od 2015 mieszkam koło Tomaszowa Maz. Planuję rodzić w Madurowiczu a Ty?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Od południa mam maluszka ze sobą :) oddech się unormował. Jest słodki i kochany, bardzo grzeczny. Walczę dalej o laktację, bo mam cycki ponoć pełne mleka, ale mały średnio chwyta. Użyłam nakładek Medeli i są super. Jakieś zdjęcie wrzucę później na fb, bo tak mi będzie łatwiej - jeśli się da, może któraś skopiować je na forum.
    Mały jest strasznie podobny do mnie póki co, blondas taki :)

Nie miałam czasu Was poczytać. Wszystkie zapakowane?

Wiewióra!!! cudownie!! <3 ucałuj Malucha!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    AFI się nie jest łatwo źle zmierzyć moim zdaniem. Ale ono się wchłania dziecko może mieć w brzuszku i dlatego lekarz też mi dzisiaj tłumaczył że jak my pijemy to nasza krew jest lepsza a to ona dostarcza wszystkiego dziecku. A w poniedziałek faktycznie nie piłam

ja piję cały czas tak samo a AFI ma rozrzut 10-19....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Wiewióra jak Twój cudaczek jest do Ciebie podobny to będzie meega przystojniakiem, może modelem zostanie haha :D <3

Kasionek, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Misia <3

co to są złe trollasy? ;)
    Zle trollasy, to oczywiscie lekarze :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zamówiłam ta wanienkę z Ikei też. Plus zamówiłam rolety na szyby do auta przeciwsłoneczne

martusiawp lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka, tez sie zastanawiam nad ta szczepionka na wirusowe zapalenie watroby, zamiast tej szpitalnej, tylko nie wiem jak to zorganizowac, jak jeszcze nie wiem gdzie bede rodzic.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    No i zamówiłam ta wanienkę z Ikei też. Plus zamówiłam rolety na szyby do auta przeciwsłoneczne

hmm ja mam z tyły przyciemniane szyby ale w sumie nie mam lusterka do fotelika....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

Paula skąd rolety zamówiłaś? Ja też poluję na rolety, ale nigdzie nie mogę ich spotkać :/

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kupiłam dziś te książeczki w Aldi- dzięki za info :)- chyba wzięłam dwie ostatnie :)

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka super!

Ja tez zamówiłam wanienkę z ikei:) mamy do niej stojak z Allegro ale jeszcze nie próbowałam jak działa.

Dziś byłam odwiedzić prace i wszyscy mówili ze mam wielki brzuch ale jeszcze bardzo wysoko wiec pewne pociągnę długo..., hehe zobaczymy czy maja racje. Ale jest mi mega duszno wiec czekam na to opadnięcie z utęsknieniem..

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wracam do domu po USG.
    Niby wszystko w porządku jeśli chodzi o kwestie zdrowotne, ale jednak się trochę zdenerwowałam, bo mała jest o 3 tygodnie mniejsza niż wynika z terminu.
    Wizytę u swojej gin mam dopiero w czwartek i nie wiem co robić, chciałabym to jednak z kimś skonsultować wcześniej.
    Łożysko II stopnia ale już zaczynają być jakieś zwapnienia.
    Ta lekarka dzisiejsza to jakaś taka dziwna była, próbowała mi cały czas wmówić że mam termin na 13.03 wg OM, i nie docierało do niej że mi się owulacja przesunęła o 3 tygodnie i wiem kiedy zaszłam w ciążę. Trudno się z nią rozmawiało.
    Mała jest główką w dół i ta główka jest już bardzo nisko. Głowka o tydzień mniejsza a brzuch o 3 tygodnie od tego terminu z karty ciąży. Waga małej 2340g, to mało.
    Ale mama mnie pociesza że ja się urodziłam w terminie (około 38tc) i ważyłam 2400g. Może to genetyczne.

Kasionek, Kiwona, Fasolka77, Tunia76, stresant, martusiawp, Lolka30, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Franka, tez sie zastanawiam nad ta szczepionka na wirusowe zapalenie watroby, zamiast tej szpitalnej, tylko nie wiem jak to zorganizowac, jak jeszcze nie wiem gdzie bede rodzic.

Położna mówiła, że to sie kupuje na recepte od pediatry, w domu przechowujesz w lodówce. Jak dzieciatko sie urodzi to np tata dostarcza to na oddział i podaja zamiast swojej. Z tego co słyszałam ta szczepionka nie jest podawana jakoś od razu po porodzie tylko chyba jakoś po pierwszej dobie. Chyba najlepiej byłoby zadzwonič na oddzial w danym szpitalu i dopytać jak oni to organizuja

Misiabella lubi tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że brzuszek spadł mi może z 1 cm bo jak siadam ugniata mi uda ale w lusterko dalej jest wysoko. Jest duży i niestety strzaskał mi brzuch dalej podczas pobytu w szpitalu. Ale już mam to w dupie !

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Paula skąd rolety zamówiłaś? Ja też poluję na rolety, ale nigdzie nie mogę ich spotkać :/
    Allegro
    https://allegro.pl/oferta/roleta-zaluzja-przeciwsloneczna-samochodowa-2x55-7205433800?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

valetta94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja już wracam do domu po USG.
    Niby wszystko w porządku jeśli chodzi o kwestie zdrowotne, ale jednak się trochę zdenerwowałam, bo mała jest o 3 tygodnie mniejsza niż wynika z terminu.
    Wizytę u swojej gin mam dopiero w czwartek i nie wiem co robić, chciałabym to jednak z kimś skonsultować wcześniej.
    Łożysko II stopnia ale już zaczynają być jakieś zwapnienia.
    Ta lekarka dzisiejsza to jakaś taka dziwna była, próbowała mi cały czas wmówić że mam termin na 13.03 wg OM, i nie docierało do niej że mi się owulacja przesunęła o 3 tygodnie i wiem kiedy zaszłam w ciążę. Trudno się z nią rozmawiało.
    Mała jest główką w dół i ta główka jest już bardzo nisko. Głowka o tydzień mniejsza a brzuch o 3 tygodnie od tego terminu z karty ciąży. Waga małej 2340g, to mało.
    Ale mama mnie pociesza że ja się urodziłam w terminie (około 38tc) i ważyłam 2400g. Może to genetyczne.
    Basiu może faktycznie genetyka ty jestes bardzo drobna dziewczynka, pewnie musisz się przygotować na to,że w szpitalu jak trafisz na USG będą cię starszych hipotrofia ale przepływy wszystko ci sprawdzała? Dobrze że zrobiłaś to USG bo te zwapnienia trzeba obserwować np u mnie ze względu na cukrzycę łożysko jest bardzo obserwowane czy nie ma zwapnien. Już masz skończony 38 tc, w szpitalu będą brać pod uwagę termin z USG I trymestru więc bo masz dużą rozbieznosc między OM a USG I trymestru nie interesuje ich USG z 7-8 tc, tak mi dzisiaj powiedział lekarz bo ono nic nie wnosi. U jednej się wcześniej pokaże serduszko u drugiej później tozalezy od sprzętu tak na prawdę i umiejętności lekarza.
    Teraz sexy i schody sexy i schody

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 19:15

‹‹ 2308 2309 2310 2311 2312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ