X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Do mnie dotarły ostatnie zakupy.
    Łóżeczko, wózek, fotelik i kocyki.
    Jeszcze laktator jedzie od szwagierki.

W przyszłym tygodniu muszę wyprać kocyki, pokrowiec z materaca i prześcieradła. W weekend może spakuje torbę, ale jakoś nie mogę się za nią zabrać.

Czy Wy prałyście pokrowiec fotelika i tą wkładke w wózku?
    Tunia,na jaki wózek się zdecydowałaś w końcu? :) Ja nie prałam na razie..nie wiem czy trzeba,mam kupiony ten nowy wkład to jego wypiorę i powinno wystarczyć.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka,super wyglądacie z Wojtusiem! :)

Franka2104 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Mama podziwiam za odwage.....ja bym nie dala rady :) ma nadzieje ze maz sie mna zajmie przed porodem i cala ogoli :)

no musze Wam wstawic zdjecia przed ciaza, zeby bylo widac roznice :) mialam nozki jak sarenka :)

w przyszlym tygodniu mam impreze z pracy i wybieralam co ubrac......o ile ubrania mam, o tyle butow nie mam....nie wsadze nogi do niczego jedynie do tych trampek a to jeszcze cisna......mi ta noga nie tylko na szerokosci ale nawet na dlugosc jakos urosla :)

Stresant kup crocsy :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Do mnie dotarły ostatnie zakupy.
    Łóżeczko, wózek, fotelik i kocyki.
    Jeszcze laktator jedzie od szwagierki.

W przyszłym tygodniu muszę wyprać kocyki, pokrowiec z materaca i prześcieradła. W weekend może spakuje torbę, ale jakoś nie mogę się za nią zabrać.

Czy Wy prałyście pokrowiec fotelika i tą wkładke w wózku?

Pokaz fotki! Uwielbiam ogladac co tam ciekawego pokupowalyscie :)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Franka czemu mowisz, że AFI chujowe? 23 to mieści się w normie- do 25 jest norma przecież. Duży chłopak już Wojtuś super :)

Mój lekarz mówi ( I szpitalni też potwierdzali) że na tym etapie już nie powinno przekraczać 20. Wszedzie w wypisach mam przez to wielowodzie i dokładniejsze ogladanie na usg organów wewnętrznych dzieciaczka.

tb739vvj5r83d9nz.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no chyba że tak... ale mowisz stabilnie ? ;)

Aga2606 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowakowa92 wrote:
    India Śliczna ta Twoja mała kruszynka 😍😍😍

Czy wy tez tak macie, że jednego dnia rozrywa was energia a na drugi dzień czujecie się jak kupa? Normalnie nie mam siły. Tak jak zwykle ciężko spać w nocy tak dzisiaj spałam od 1 do prawie 12 i to bez wstawania na siku. Dziwne bardzo doswiadczenie, bo teraz czuje że jeszcze bardziej nie mam siły. Bolą mnie nogi, ciagnie brzuch, pachwiny 😕 no i to spojenie.
    Wczoraj poszłam z nim do ortopedy, ale pan doktor tylko pomacal popatrzył podejrzewa rozejscie i kazał zrobić usg spojenia. Zadzwonilam do mojej ginki, ta wystraszona chciala mnie już wczoraj położyć do szpitala 😳 powiedziałam że raczej wytrzymam do wizyty która mam w czwartek 21 marca, ewentualnie mam w poniedziałek zgłosić sie do Matki Polki bo będzie na dyzurze jakbym miala nie dotrwać. Choćby sie walilo to nie chce rodzic w matce polce, przeraza mnie ten szpital. A teraz opcja cesarski która pojawiła się nagle już WGL mnie przeraża bo caly czas byłam nastawiona na siły natury.

Jeszcze taka pogods do dupy, mam ochote strzelić sobie w łeb 🔫
    Mnie też wizja CC właśnie przez spojenie troszkę wystraszyła, ale dopytałam co i jak i poukładałam sobie. Musisz podejść do szpitala, w którym chcesz rodzić

• Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Karola, a masz jakieś dolegliwości z tym związane? Ja mam 2,poprzedni radiolog ocenił to na polipy ale ten dzisiaj mówił raczej o kamieniach. Nie pamiętam, jakie wielkości, bo dzisiaj trudno było je zmierzyć i musiałabym wygrzebac poprzednie usg.

Często boli mnie brzuch po prawej stronie. Przynajmniej dwa razy do roku mam taki mocniejszy atak, że kończy się na IP podaniem kroplówki albo zastrzykiem w dupala :)
    Omijam szerokim łukiem, chociaż uwielbiam .. placki ziemniaczane. Po nich IP zaliczyłam dwa razy,

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Aaa no chyba że tak... ale mowisz stabilnie ? ;)

Nie przyrasta, jelitka, żoładek i przełyk wygladaja OK, więc już się niczym nie przejmuję, tylko leżakuję i myślę co by tu zjeść na kolację :D

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski które zaliczyły pobyt w szpitalu, sprawdzcie czy Wasza polisa tego nie obejmuje, mi właśnie wpadło 500pln z PZU

DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj słuchajcie dalej poszalalas.. Zrobiłam Manicure i pedicure. Zakupy. Z młodszym do fryzjera to i mi grzywke podciela. W końcu jak człowiek.pranie.. Prasowanie zaliczone.
    Torba do szpitala zapakonawa do końca melduję!!
    Jutro może się nie ruszę ale dziś mam jakis przypływ mocy wyrobowej

Lolka30, mysla.nieskalana, Tunia76, Fasolka77, estrella, AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Laski które zaliczyły pobyt w szpitalu, sprawdzcie czy Wasza polisa tego nie obejmuje, mi właśnie wpadło 500pln z PZU
    Lubie takie wpływy na konto hihi

Franka2104, martusiawp lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka tu chodzi o szczepienie na wzw b, kiedyś te oferowane przez szpital miały gorszy skład niż ten engerix. Obecnie te refundowane mają poprawione składy i nie różnią się od tej płatnej, ale pewnie mamy jak to mamy wiedzą lepiej 😉. Mówiła nam o tym neonatolog ze szpitala na SR.

Kiwona lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Franka tu chodzi o szczepienie na wzw b, kiedyś te oferowane przez szpital miały gorszy skład niż ten engerix. Obecnie te refundowane mają poprawione składy i nie różnią się od tej płatnej, ale pewnie mamy jak to mamy wiedzą lepiej 😉. Mówiła nam o tym neonatolog ze szpitala na SR.

Czyli nie ma sensu wydziwiać i można śmiało dawać tę szpitalna. Dzięki za potwierdzenie :)

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Tak na szybkosci: Alicja waży 2600gram , przepływy łożysko wody ok.
    Szyjka miękka , skrócona. Zapis KTG ok. Rozwarcie na palec. Ginekolog mówił że max 2tygodnie i powinno się zacząć. 😍😍😍😍😍
    Na KTG zapisywały się skurcze. Tzn te spinanie brzucha tak jak opisywała B002.

Martusia <3

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam pierwszy wybrany, czyli Bebetto Holland cały popielaty z kropeczkami.
    Jak trochę ogarne to zrobię fotke. Chyba już takie były na forum.

DorotaAnna, mysla.nieskalana, Lolka30, martusiawp, espoir lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Polcia pozdrawia
    Wrzucam na chwilkę

znowu się nie załapałam :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowakowa92 wrote:
    India Śliczna ta Twoja mała kruszynka 😍😍😍

Czy wy tez tak macie, że jednego dnia rozrywa was energia a na drugi dzień czujecie się jak kupa? Normalnie nie mam siły. Tak jak zwykle ciężko spać w nocy tak dzisiaj spałam od 1 do prawie 12 i to bez wstawania na siku. Dziwne bardzo doswiadczenie, bo teraz czuje że jeszcze bardziej nie mam siły. Bolą mnie nogi, ciagnie brzuch, pachwiny 😕 no i to spojenie.
    Wczoraj poszłam z nim do ortopedy, ale pan doktor tylko pomacal popatrzył podejrzewa rozejscie i kazał zrobić usg spojenia. Zadzwonilam do mojej ginki, ta wystraszona chciala mnie już wczoraj położyć do szpitala 😳 powiedziałam że raczej wytrzymam do wizyty która mam w czwartek 21 marca, ewentualnie mam w poniedziałek zgłosić sie do Matki Polki bo będzie na dyzurze jakbym miala nie dotrwać. Choćby sie walilo to nie chce rodzic w matce polce, przeraza mnie ten szpital. A teraz opcja cesarski która pojawiła się nagle już WGL mnie przeraża bo caly czas byłam nastawiona na siły natury.

Jeszcze taka pogods do dupy, mam ochote strzelić sobie w łeb 🔫

Nowakowa jesteś z Łodzi?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wczoraj SMS od kuzynki.
    Ładnie odpisałam, długaśnego SMS. Patrzę a on został wysłany do kuzynki i do mojego gina.
    Nie mam pojęcia co ja zrobiłam.
    Na szczęście nic strasznego w nim nie było, ale mi głupio.

mysla.nieskalana, malutka_mycha, B_002, Franka2104, AniaKJ, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak się wyspałam 😊😊😊
    No powiem wam że brzuszek jest tak ciężki że ledwo się turlam z boku na bok.

‹‹ 2306 2307 2308 2309 2310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ