X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No ja od razu po użyciu tamtych napisałam mężowi zebh wziął od leonki whaterwhipes one są zimne ale nic nie czuć. Zero podrażnienia
    pampers sensitive sa rownie szczypiace uczulajace.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam Was, więc przepraszam, po kolei :)

Franka, wyglądasz super! <3 W ogóle fit jakbyś z siłowni wychodziła 💪💪

Wiewióreczka ❤ Twój Szymuś mnie totalnie zauroczył 💕😍😄

Widzę, że rozmiary rozkminiałyście... Ja mam kilka body w rozmiarze 53. Kupiłam na t-a-o.pl - przecudowna jakość!!! Ubranka takie śliczne i mięciutkie. Mam bardzo dużo różnych firm, a z tao podobają mi się najbardziej. Cena-jakość rewelka, jeszcze w promocji załapałam. No tylko te rozmiary mają takie niestandardowe, co akurat może się okazać plusem.

Tak w ogóle to myślałam, że z wyprawki mam już totalnie wszystko, a wczoraj, jak odpakowaliśmy wózek, to sobie zdałam sprawę, że mam tylko jedno prześcieradełko - na łóżeczko. A do gondoli nie mam! Kurde 😄

Miałam dzisiaj przypływ dobrego humoru i energii 😊 Coś cudownego! Nie wiem, może to zasługa pierzgi pszczelej, którą piję od kilku dni. Obudziłam się z myślą: "dotrwałam do etapu, w którym India urodziła!" i jest mi z tym tak błogo i spokojnie 😊
    Jutro będę miała Baby Shower! 😍 Mam zamówiony słodki stół, zrobię zupę, drugie danie, mam przekąski słone na stół, to tyle. Nie wiem, może jakieś zabawy przygotować? Macie pomysły, co jeszcze mogę zrobić, żeby było oryginalnie?

Mama36, Fasolka77, Lolka30, Franka2104, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazałam mężowi zdjęcie Szymusia i wiecie, jak taka typowa ciocia - zachwalałam i słodziłam i się zachwycałam. A mój A. patrzył, patrzył, patrzył, oczy otwarte, zero emocji. Nie wiem, czy był zaskoczony, że to takie realne czy mu się jakiś stres włączył 😅 Wydukał tylko, że taki malutki. Że taka główka malutka i "rączki ma tak w górze?", to mu powiedziałam, że dzieci uwielbiają taką pozycję z rączkami w górze 😄
    Ogólnie mu się dziecię spodobało i się ucieszył, jak powiedziałam, że dzisiaj już oddycha jak należy 😊 Bo wczoraj mu mówiłam, że biedny ma jakiś problem i 8/10 punktów dostał.

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam na szybko i coś piszecie o klamerkach. Szymon ma.
    Franka, ten szpital to rewelacja. Neonatologia 100/10. Kobieta anioł dziś mi godzinę przystawiala małego do cycka. Dziwię się, że jej kręgosłup nie pękł. Położne pomocne, do dogadania. Studentki pomagały mi ubrać małego, poprawiają pościele. Żarcie dobre. Szpital daje codziennie koszulę bawełnianą dla mamy, podkłady, dla małego dostajesz chusteczki, kremy, pampersy. Ubrania zapewniają, są całkiem ok. Trzeba wziąć tylko rzeczy na wyjście.
    Kroplówki przeciwbólowe wtykają na siłę, nie trzeba prosić.
    Szymuś to żarłok straszny, trzęsie się z głodu mimo że mam wg położnych b.dużo pokarmu. Załatwiłam właśnie jednorazową butelkę mm, choć nie miał w zaleceniach od pediatry. A co mi tam, nic mu się nie stanie jak czasem go dokarmię, przynajmniej jest spokój ;) Przebadany wzdłuż i wszerz, słuch ok, szczepienia porobione - dla mnie rewelka szpital. Doskwiera mi tylko pora odwiedzin 15-19.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 00:27

Kasiulka90, Nowakowa92, B_002, Tunia76, Misiabella, estrella, Fasolka77, Lolka30, Franka2104, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo kto nie śpi?😜 Ja piję herbatę z miodem i cytryną ... Zatkany nos i bolące gardło mnie pokonuje dzisiejszej nocy ☹️

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie obudziłam 😉

Aga2606 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • india Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja karmie ;)

martusiawp lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuwam ze zgagulcem...

Fiefióra super ze profesor o was zadbal i ze szpital robi na Tobie takie dobre wrażenie :)
    Szybkiego powrotu do domku życzę :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko super, że wszystko tak dobrze się potoczyło, perspektywa wyjscia do domu już tak blisko :)
    Mi już te zgagi trochę odpuściły, już nie mam przez 24h na dobę a tylko nocami, ale tutaj juz rennie daje rade :)

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    Wiewiórka, ekstraśnie że masz dobre warunki w szpitalu :) i pokarm masz, i Szymus je ładnie, bardzo dobre wiadomości 😘

Obudziłam się dopiero na siku, a tu już jasno! Nieźle :)
    Wieczorem Wyprasowalam cała suszarkę ciuszków, nie mieszcza mi się ;) jeszcze trochę mam od poprania. Mieliśmy malować resztę, ale nie mamy pomocy do przesuwania mebli i zrobimy to za tydzień, a w ten weekend ogarniemy resztę prania, mam nadzieję. I wypadałoby w końcu pojechać od teścia z prezentem bo uro miał w ubiegłym tygodniu.
    Laski,po naprawie naszego auta jestem tak zachwycona, że odpala jak Ferrari :P do tego stopnia, że wczoraj aż 3 razy z domu wyszłam, żeby tylko pojeździć :P ale już jest trudno, bo Kazik jak czasem przywali, to strach, że kierownicę puszczę ;) no ale sporo nie jeździłam i teraz, jak wsiade do auta, to w przeciwieństwie do kulania się pieszo, tak szybko i sprawnie się przemieszczam że nie mogę się tym nacieszyć :P
    Aha, torby może się uda znieść do bagażnika w ten weekend. Mam 2 walizki, ale do porodu pojedziemy z jedną, druga K odniesie, jak już urodze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 05:57

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Nadrabiam Was, więc przepraszam, po kolei :)

Miałam dzisiaj przypływ dobrego humoru i energii 😊 Coś cudownego! Nie wiem, może to zasługa pierzgi pszczelej, którą piję od kilku dni. Obudziłam się z myślą: "dotrwałam do etapu, w którym India urodziła!" i jest mi z tym tak błogo i spokojnie 😊
    Jutro będę miała Baby Shower! 😍 Mam zamówiony słodki stół, zrobię zupę, drugie danie, mam przekąski słone na stół, to tyle. Nie wiem, może jakieś zabawy przygotować? Macie pomysły, co jeszcze mogę zrobić, żeby było oryginalnie?

Kasiulka moja znajoma milala na baby shower takie karty do wypełniania dla gości:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06ac2968717f.png
    Mi się spodobał ten pomysł - mam nadzieje, ze coś widać na zdjęciu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 06:39

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Stressant tylko nie kupuj chusteczek nawilżanych dada sensitive, mąż mi je kupił do szpitala bo nigdy nie wiadomo kiedy cię zawołają na podgląd podwozia a po każdym siku przecie prysznica brać nie będę ....laski myślałam że mi broche wypali !!
    A ja je zawsze kupowalam i nawet sroka je poleca ze względu na dobry sklad. Jednak wszystko trzeba na sobie próbować, bo co jedne.u pasuje, drugiemu juz nie.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Już nie pamiętam kto, ale ktoś dostał również dostęp administratora i zmienił grupę na zamknięta a nie tajna. Teraz nie można tego zmienić na tajną i nie będzie można jeszcze przez jakiś czas. Obawiam się że 28 dni.
    Co nie zmienia faktu że nie można zostać członkiem grupy bez wcześniejszej akceptacji admina. Któryś z adminów musiał zatwierdzić.
    W związku z tym prośba do wszystkich - akceptujemy tylko te osoby, które znamy z BBF.

Mi odpowiadała forma grupy tajnej i dodawanie na podstawie znajomych. Owszem było to czasochłonne ale mieliśmy kontrolę.

Osoby, które się nie zweryfikują w przypiętym poście z nickiem z BBF zostaną jutro wieczorem zablokowane w grupie
    Ja tk zmienilam, nie wiedziałam, że tyle trzeba bedzie czekać żeby znowu zrobic ją tajną :/ Po proztu za nim doda się nowego członka trzeba poprosić osobę na priv żeby podała nick z BBF

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Anete Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wczoraj przyjechali do mnie rodzice i zostają do jutra. Nie dam rady chyba być na bieżąco 😊

Wiewióreczka Szymuś cudny! Zdrówka 😘

Dopisałam się do listy na fb. Proszę mnie nie usuwać 😅

martusiawp lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada chustki są zarąbiste do mycia butów. Domywaja nawet białe podeszwy. I świetnie radzą sobie z plamami po kawie na stole na przykład ;-)

Mi się śniło że mojej mamy była szefowa poprosiła mnie o uporządkowanie jej rzeczy. Tak jakby się miała że światem żegnać. I ja oczywiście się zgodziłam. I ona odjechała i już nie odbierała telefonu ani nie można było jej znaleźć. W międzyczasie przypomniałam sobie że zostawiłam psa w aucie (czego nie robię) i był ukrop. A ja nie wiedziałam gdzie postawiłam auto. I chodziłam po całym mieście i klikalam kluczykiem. Okazało się że inne auta też się otwierają moim kluczem. Nachodzilam się i auta nie znalazlam.

Mam nadzieję że z tą panią jest ok, bo mi często jak ktoś się śni kogo bardzo dawno nie widziałam to coś jest u tej osoby nie tak.
    Nie lubię takich snów.

Ja w nocy tylko dwa razy wstałam. Mąż robi właśnie tosty i kawkę na śniadanie. A my że Stellina jeszcze w łóżeczku.
    Ignas kopnął dwa razy na powitanie i śpi dalej ;-)

Spokojnego dnia Dziewczyny :-)

Misiabella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ale jak piszemy to mu nie wyskakuja powiadomienia jak nam? zeby nie bylo ze bedzie ogladal nasze foty w bieliznie? :P
    Je wyświetla się bo on ma zaznaczone chyba coś żebyś się nie pojawiały. Żeby żadne posty się nie pokazywały. Jakoś tak.

Daffi lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany jaka koszmarna noc za mną. Myślałam że jajko zaniosę, masakra. Nina chyba sobie nogi na żołądku położyła i skopala mnie niemiłosiernie. Nie wiem ile udało mi się przespać ale jestem nieprzytomna. A dzisiaj mam gości, sama muszę ogarnąć dom i przygotować coś do jedzenia. Na samą myśl płakać mi się chce.
    Mam nadzieję że to wina dziecka bo śluzowka mojego żołądka jest bardzo słaba, już kilka razy wylądowałam przez nią w szpitalu. I jeżeli ten ból ma inną przyczynę to może być nieciekawie :(

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka pamiętaj o winie!! To moje bezalkoholowe zrobiło furorę. Co prawda to był suprise i dziewczyny przyniosły.. Ale ze 4 były w ciazy to miałyśmy ubaw cudny! :)

Fasolka77, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiawp ty tez będziesz rodzic w Bochni ?

U mnie 3 wizyty przez noc w wc 😄 ale się wyspalam , No i zostało 12 dni ❤️

Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cudna noc!!! Śmieszne głupie sny ale byłam tak ciekawa co dalej że nawet jak budziłam się to ani razu nie wstałam tylko zasypialam żeby wiedzieć co dalej. Czuję się jak nowo narodziny Bóg!!! Jestem w szoku!
    U Nas wieje.. Może przywialo takie fajne powietrze :)

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

‹‹ 2316 2317 2318 2319 2320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ