Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadrabiam Was, więc przepraszam, po kolei
Franka, wyglądasz super!W ogóle fit jakbyś z siłowni wychodziła 💪💪
Wiewióreczka ❤ Twój Szymuś mnie totalnie zauroczył 💕😍😄
Widzę, że rozmiary rozkminiałyście... Ja mam kilka body w rozmiarze 53. Kupiłam na t-a-o.pl - przecudowna jakość!!! Ubranka takie śliczne i mięciutkie. Mam bardzo dużo różnych firm, a z tao podobają mi się najbardziej. Cena-jakość rewelka, jeszcze w promocji załapałam. No tylko te rozmiary mają takie niestandardowe, co akurat może się okazać plusem.
Tak w ogóle to myślałam, że z wyprawki mam już totalnie wszystko, a wczoraj, jak odpakowaliśmy wózek, to sobie zdałam sprawę, że mam tylko jedno prześcieradełko - na łóżeczko. A do gondoli nie mam! Kurde 😄
Miałam dzisiaj przypływ dobrego humoru i energii 😊 Coś cudownego! Nie wiem, może to zasługa pierzgi pszczelej, którą piję od kilku dni. Obudziłam się z myślą: "dotrwałam do etapu, w którym India urodziła!" i jest mi z tym tak błogo i spokojnie 😊
Jutro będę miała Baby Shower! 😍 Mam zamówiony słodki stół, zrobię zupę, drugie danie, mam przekąski słone na stół, to tyle. Nie wiem, może jakieś zabawy przygotować? Macie pomysły, co jeszcze mogę zrobić, żeby było oryginalnie?Mama36, Fasolka77, Lolka30, Franka2104, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Pokazałam mężowi zdjęcie Szymusia i wiecie, jak taka typowa ciocia - zachwalałam i słodziłam i się zachwycałam. A mój A. patrzył, patrzył, patrzył, oczy otwarte, zero emocji. Nie wiem, czy był zaskoczony, że to takie realne czy mu się jakiś stres włączył 😅 Wydukał tylko, że taki malutki. Że taka główka malutka i "rączki ma tak w górze?", to mu powiedziałam, że dzieci uwielbiają taką pozycję z rączkami w górze 😄
Ogólnie mu się dziecię spodobało i się ucieszył, jak powiedziałam, że dzisiaj już oddycha jak należy 😊 Bo wczoraj mu mówiłam, że biedny ma jakiś problem i 8/10 punktów dostał.Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Czytam na szybko i coś piszecie o klamerkach. Szymon ma.
Franka, ten szpital to rewelacja. Neonatologia 100/10. Kobieta anioł dziś mi godzinę przystawiala małego do cycka. Dziwię się, że jej kręgosłup nie pękł. Położne pomocne, do dogadania. Studentki pomagały mi ubrać małego, poprawiają pościele. Żarcie dobre. Szpital daje codziennie koszulę bawełnianą dla mamy, podkłady, dla małego dostajesz chusteczki, kremy, pampersy. Ubrania zapewniają, są całkiem ok. Trzeba wziąć tylko rzeczy na wyjście.
Kroplówki przeciwbólowe wtykają na siłę, nie trzeba prosić.
Szymuś to żarłok straszny, trzęsie się z głodu mimo że mam wg położnych b.dużo pokarmu. Załatwiłam właśnie jednorazową butelkę mm, choć nie miał w zaleceniach od pediatry. A co mi tam, nic mu się nie stanie jak czasem go dokarmię, przynajmniej jest spokójPrzebadany wzdłuż i wszerz, słuch ok, szczepienia porobione - dla mnie rewelka szpital. Doskwiera mi tylko pora odwiedzin 15-19.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 00:27
Kasiulka90, Nowakowa92, B_002, Tunia76, Misiabella, estrella, Fasolka77, Lolka30, Franka2104, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hello
Wiewiórka, ekstraśnie że masz dobre warunki w szpitalui pokarm masz, i Szymus je ładnie, bardzo dobre wiadomości 😘
Obudziłam się dopiero na siku, a tu już jasno! Nieźle
Wieczorem Wyprasowalam cała suszarkę ciuszków, nie mieszcza mi sięjeszcze trochę mam od poprania. Mieliśmy malować resztę, ale nie mamy pomocy do przesuwania mebli i zrobimy to za tydzień, a w ten weekend ogarniemy resztę prania, mam nadzieję. I wypadałoby w końcu pojechać od teścia z prezentem bo uro miał w ubiegłym tygodniu.
Laski,po naprawie naszego auta jestem tak zachwycona, że odpala jak Ferrarido tego stopnia, że wczoraj aż 3 razy z domu wyszłam, żeby tylko pojeździć
ale już jest trudno, bo Kazik jak czasem przywali, to strach, że kierownicę puszczę
no ale sporo nie jeździłam i teraz, jak wsiade do auta, to w przeciwieństwie do kulania się pieszo, tak szybko i sprawnie się przemieszczam że nie mogę się tym nacieszyć
Aha, torby może się uda znieść do bagażnika w ten weekend. Mam 2 walizki, ale do porodu pojedziemy z jedną, druga K odniesie, jak już urodze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 05:57
-
Kasiulka90 wrote:Nadrabiam Was, więc przepraszam, po kolei
Miałam dzisiaj przypływ dobrego humoru i energii 😊 Coś cudownego! Nie wiem, może to zasługa pierzgi pszczelej, którą piję od kilku dni. Obudziłam się z myślą: "dotrwałam do etapu, w którym India urodziła!" i jest mi z tym tak błogo i spokojnie 😊
Jutro będę miała Baby Shower! 😍 Mam zamówiony słodki stół, zrobię zupę, drugie danie, mam przekąski słone na stół, to tyle. Nie wiem, może jakieś zabawy przygotować? Macie pomysły, co jeszcze mogę zrobić, żeby było oryginalnie?
Kasiulka moja znajoma milala na baby shower takie karty do wypełniania dla gości:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06ac2968717f.png
Mi się spodobał ten pomysł - mam nadzieje, ze coś widać na zdjęciuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 06:39
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Stressant tylko nie kupuj chusteczek nawilżanych dada sensitive, mąż mi je kupił do szpitala bo nigdy nie wiadomo kiedy cię zawołają na podgląd podwozia a po każdym siku przecie prysznica brać nie będę ....laski myślałam że mi broche wypali !!
-
Paula 90 wrote:Już nie pamiętam kto, ale ktoś dostał również dostęp administratora i zmienił grupę na zamknięta a nie tajna. Teraz nie można tego zmienić na tajną i nie będzie można jeszcze przez jakiś czas. Obawiam się że 28 dni.
Co nie zmienia faktu że nie można zostać członkiem grupy bez wcześniejszej akceptacji admina. Któryś z adminów musiał zatwierdzić.
W związku z tym prośba do wszystkich - akceptujemy tylko te osoby, które znamy z BBF.
Mi odpowiadała forma grupy tajnej i dodawanie na podstawie znajomych. Owszem było to czasochłonne ale mieliśmy kontrolę.
Osoby, które się nie zweryfikują w przypiętym poście z nickiem z BBF zostaną jutro wieczorem zablokowane w grupiePo proztu za nim doda się nowego członka trzeba poprosić osobę na priv żeby podała nick z BBF
-
nick nieaktualnyDada chustki są zarąbiste do mycia butów. Domywaja nawet białe podeszwy. I świetnie radzą sobie z plamami po kawie na stole na przykład
Mi się śniło że mojej mamy była szefowa poprosiła mnie o uporządkowanie jej rzeczy. Tak jakby się miała że światem żegnać. I ja oczywiście się zgodziłam. I ona odjechała i już nie odbierała telefonu ani nie można było jej znaleźć. W międzyczasie przypomniałam sobie że zostawiłam psa w aucie (czego nie robię) i był ukrop. A ja nie wiedziałam gdzie postawiłam auto. I chodziłam po całym mieście i klikalam kluczykiem. Okazało się że inne auta też się otwierają moim kluczem. Nachodzilam się i auta nie znalazlam.
Mam nadzieję że z tą panią jest ok, bo mi często jak ktoś się śni kogo bardzo dawno nie widziałam to coś jest u tej osoby nie tak.
Nie lubię takich snów.
Ja w nocy tylko dwa razy wstałam. Mąż robi właśnie tosty i kawkę na śniadanie. A my że Stellina jeszcze w łóżeczku.
Ignas kopnął dwa razy na powitanie i śpi dalej
Spokojnego dnia Dziewczyny
Misiabella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:ale jak piszemy to mu nie wyskakuja powiadomienia jak nam? zeby nie bylo ze bedzie ogladal nasze foty w bieliznie?
Daffi lubi tę wiadomość
-
Rany jaka koszmarna noc za mną. Myślałam że jajko zaniosę, masakra. Nina chyba sobie nogi na żołądku położyła i skopala mnie niemiłosiernie. Nie wiem ile udało mi się przespać ale jestem nieprzytomna. A dzisiaj mam gości, sama muszę ogarnąć dom i przygotować coś do jedzenia. Na samą myśl płakać mi się chce.
Mam nadzieję że to wina dziecka bo śluzowka mojego żołądka jest bardzo słaba, już kilka razy wylądowałam przez nią w szpitalu. I jeżeli ten ból ma inną przyczynę to może być nieciekawie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa miałam cudna noc!!! Śmieszne głupie sny ale byłam tak ciekawa co dalej że nawet jak budziłam się to ani razu nie wstałam tylko zasypialam żeby wiedzieć co dalej. Czuję się jak nowo narodziny Bóg!!! Jestem w szoku!
U Nas wieje.. Może przywialo takie fajne powietrzemysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość