X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka
    Miło się czyta, że w Polsce też są takie szpitale. ☺

Karmisz z pod pachy? Podobno po cesarce inaczej się nie da (no jeszcze na leżąco).
    A ja ani tak, ani tak nie potrafie 😥

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka 🐿️🐿️ tak bardzo ci zazdroszczę, że masz już ten cud bo drugiej stronie brzuszka. ❤️ Że możesz przytulić powąchać ahh.

Ja dzisiaj ledwo sturlałam brzuch z łóżka do kibelka... ,😂😂 To jest niewiarygodne, jak kobiety mną bliźniaki w ciąży donoszonej i rodzą po 3 kg jak one funkcjonuja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, i joga mi pomogła chyba. W nocy wstawałam prawie normalnie. Dziś też popraktykuje chociaż chwilę, rozciagne te zastane ścięgna. Może do porodu uda mi się z poziomu emeryta 100 latka dojść do emeryta pierwszy rok na wcześniejszej emeryturze 😂

Misiabella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewióreczka 🐿️🐿️ tak bardzo ci zazdroszczę, że masz już ten cud bo drugiej stronie brzuszka. ❤️ Że możesz przytulić powąchać ahh.

Ja dzisiaj ledwo sturlałam brzuch z łóżka do kibelka... ,😂😂 To jest niewiarygodne, jak kobiety mną bliźniaki w ciąży donoszonej i rodzą po 3 kg jak one funkcjonuja?

Ja to się wiele razy zastanawiam jak to by były, gdyby mój scenariusz był taki jak na początku.
    Ja teraz ledwo funkcionuję i chodzę a gdybym miała nosić bliźniaki ? To pewnie bym wcale się nie ruszała :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Wiewioreczka
    Miło się czyta, że w Polsce też są takie szpitale. ☺

Karmisz z pod pachy? Podobno po cesarce inaczej się nie da (no jeszcze na leżąco).
    A ja ani tak, ani tak nie potrafie 😥
    Rozumiem że masz na myśli te pierwsze godziny w których się leży przed pionizacja??

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja to się wiele razy zastanawiam jak to by były, gdyby mój scenariusz był taki jak na początku.
    Ja teraz ledwo funkcionuję i chodzę a gdybym miała nosić bliźniaki ? To pewnie bym wcale się nie ruszała :)
    Oj Karolinka faktycznie. Ale jest duże prawdopodobieństwo że gdyby dzidziutki rosły tak jak Marcelinka to już by były po tej stronie brzuszka bo szyjka by nie wytrzymała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 07:34

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Rozumiem że masz na myśli te pierwsze godziny w których się leży przed pionizacja??
    Położna mi powiedziała, że dopóki rana się w pełni nie zagoi, to nie można z przodu na brzuchu kłaść dziecka do karmienia. Żeby rany nie uciskało, a nas żeby nie bolało.
    Wizja cesarki mnie wykańcza nerwowo. 😞

zem3df9hh3tl9qot.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 ja po cesarce karmiłam leżąc na plecach i położna kładła mi małego jakoś bokiem, No nie było to łatwe, dopiero jak już dałam rade siedziec to było lepiej ale Antek miał problemy żeby złapać tego cycka nie raz się udenerwowalam przy tym, a przychodziła położna złapała mu głowę wsadziła cycka i już było Ok 😀

Tunia76 lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P
    Karmelllka90 wrote:
    Oj Karolinka faktycznie. Ale jest duże prawdopodobieństwo że gdyby dzidziutki rosły tak jak Marcelinka to już by były po tej stronie brzuszka bo szyjka by nie wytrzymała.

Jestem tego pewna, ginekolog już mi wtedy mówiła, że przy takiej mojej wadze i przy wadze dzieci ciąża mogłaby być rozwiązana w 34 tc. Często się zastanawiam czy Marcelina miałaby siostrę czy brata.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Położna mi powiedziała, że dopóki rana się w pełni nie zagoi, to nie można z przodu na brzuchu kłaść dziecka do karmienia. Żeby rany nie uciskało, a nas żeby nie bolało.
    To ja karmilam normalnie... Na szczescie nastawialam się i nastawiam tylko pozytywnie. :)

espoir, Tunia76 lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    hmmm, wiesz co, ja jestem po 2 cesarkach i nigdy takich zaleceń nie miałam...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja już nie śpię chociaż mogłabym jeszcze trochę dłużej pospać rano. Mała też się w brzuchu obudziła i rozrabia :)
    Przez weekend mogę was nie czytać bo niedługo przejeżdża mama i będzie do jutra co wieczora, więc pewnie nawet będzie trudno nadrobić.
    Miłego weekendu wam życzę! :)

Wiewióreczka super że masz takie warunki w szpitalu i dobrą opiekę. Pewnie niedługo pozwolą wam wrócić do domu. Powodzenia w nauce karmienia, napewno Szymek w końcu załapie o co w tym chodzi :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Tunia76 ja po cesarce karmiłam leżąc na plecach i położna kładła mi małego jakoś bokiem, No nie było to łatwe, dopiero jak już dałam rade siedziec to było lepiej ale Antek miał problemy żeby złapać tego cycka nie raz się udenerwowalam przy tym, a przychodziła położna złapała mu głowę wsadziła cycka i już było Ok 😀
    Początki karmienia nie są łatwe.
    Teraz mam cycki dlugie, a nie duże, więc ich zasięk się zwiększył. 😃
    Pewnie i pod pache sięgną 😉

Paula 90, espoir, Mama36 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli da się karmić normalnie po cesarce. Super 😀

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka dzieki za liste :-*. To moje zadanie na dzis, obrobic gemini ;) W koncu wpadlam w szal zakupow :) Musze sobie tylko limit dzienny zmienic na karcie na wiekszy ;) zamowilam same bodziaki kopertowe z h&m bo wszystko jest wykupione! Kupilam za to sporo rzeczy ze strony szykowna mama. I to ubranka z firmy pinokio, wiem ze sie spieraja bo mialam kilka sztuk, ale stwierdzilam ze na miesiac dwa starcza. Kupilam je bo maja jedna kolecje ktora mi sie bardzo spodobala kolorystycznie i designersko, z fajnymi wzorkami w lamy i samochody itp. Wszystko stonowane ale kolorowe. Wzielam tez kilka sztuk na 68, choc raczej skupilam sie na rzeczach poczatkowych, ale spodobal mi sie taki kombinezon cienki ala dres, blekitny z granatowymi paskami po bokach. Ja juz dzieci nie planuje, wiec jak sie spierze czy cos to plakac nie bede. Widzialam fajne kombinezony na stronie showroomu, ale z dodatkami elastanow i poliestrow, wiec podziekowalam.

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż stwierdził, że skoro wszystko już kupione, to wypadałoby wybrać imię.
    Oj będzie ciężko.

Kolejny tydzień minął i kolejne 0,3kg na plusie. 😥

Nowakowa92, Martusiazabka lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Czyli da się karmić normalnie po cesarce. Super 😀
    Oczywiście kochana!! Najnormalniej w świecie i to kloca 4,5 kg ❤️

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia, jak ja mialam cesarke, to robilam wszystko, co moglam, jak moglam cos podniesc to podnosilam, a Michalka przystawialam na wszystkie sposoby i nawet nie wiedzialam ze mogloby sie to wiazac z jakims ryzykiem, bo nikt mnie o czyms takim nie informowal. Po cesarce najciezsze, ale nie straszne byly 2 pierwsze tygodnie, ze rana mnie bolala, ale srodki przeciwbolowe bralam przez pierwsze dni tylko wiec dawalam rade. U kazdego to moze wygladac roznie, ale moze byc tez bardzo dobrze, tak jak u mnie.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mój mąż stwierdził, że skoro wszystko już kupione, to wypadałoby wybrać imię.
    Oj będzie ciężko.

Kolejny tydzień minął i kolejne 0,3kg na plusie. 😥
    Uuuuuu... No to czekamy z niecierpliwością i My na imię :)
    0,3kg a Ty się przejmujesz!!?? A idź.. 😜

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Okien myć nie będę 😂 Ale otworze, żeby się przewietrzylo

Paula i wymieć porządnie wszystkie kąty :)

cukier dziś u mnie rano... uwaga!!! 79 :)

Paula 90, DorotaAnna, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2317 2318 2319 2320 2321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ