X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka u mnie 76 🤪 a wczoraj na podwieczorek obrabalam.mcroyala wrapa z bekonem połowę i frytki :p popiłam podróba Liptona poprawiłam lodem Twix cukier po 1 h 124... Balam się co zobaczę rano a tu mile zaskoczenie... Dzisiaj jadę do Ikea i chyba wjadą klopsiki a na deser...torcik daim 😍

Fasolka77, Franka2104, Misiabella lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Tunia, jak ja mialam cesarke, to robilam wszystko, co moglam, jak moglam cos podniesc to podnosilam, a Michalka przystawialam na wszystkie sposoby i nawet nie wiedzialam ze mogloby sie to wiazac z jakims ryzykiem, bo nikt mnie o czyms takim nie informowal. Po cesarce najciezsze, ale nie straszne byly 2 pierwsze tygodnie, ze rana mnie bolala, ale srodki przeciwbolowe bralam przez pierwsze dni tylko wiec dawalam rade. U kazdego to moze wygladac roznie, ale moze byc tez bardzo dobrze, tak jak u mnie.
    I nie porobiły Ci się zrosty wewnątrz brzucha?
    Położna powiedziała, że jeśli będę przesadzać z intensywnym ruchem i podnoszeniem, to zrobią się zrosty w brzuchu i blizna będzie ciągnąć już zawsze. 😞
    2 miesiące mam się oszczędzać, bez względu na to czy boli czy nie, bo rany wewnetrzne tak długo się goją.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Uuuuuu... No to czekamy z niecierpliwością i My na imię :)
    0,3kg a Ty się przejmujesz!!?? A idź.. 😜
    W sumie już ponad 4kg na plusie. A ja nie jestem chudzinką jak większość z Was. 😥

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Położna powiedziała, że jeśli będę przesadzać z intensywnym ruchem i podnoszeniem, to zrobią się zrosty w brzuchu i blizna będzie ciągnąć już zawsze. 😞
    2 miesiące mam się oszczędzać, bez względu na to czy boli czy nie, bo rany wewnetrzne tak długo się goją.
    Kochana ja nie dość że miałam 4,5 kg noworodka to jeszcze dwu latka w domu.. I musiałam i gotować i podnosić i wszystko. Oczywiście.. Teraz będę ostrizniejsza bo to 3 cc... Ale tylko dlatego. Mam cudowna, wręcz śliczna blizne.. Lekarze sami nie wierzą że to dwa cc były. Żadnych zrostow, nic złego się nigdy nie działo przez te lata z blizna ali teraz w ciazy się nic nie dzieje. Oczywiście tak jak zawsze podkreślamy, każdy może przeżywać inaczej i są różne rzeczy które mogą się dziać.. Ale naprawdę pozytywne myślenie i nastawienie robi więcej niż wszystko inne!! Naprawdę!!
    Czasem mam wrażenie że teraz to się wszyscy bardziej nad rodzacymi cackaja i ja nie wiem czy to jest takie zupełnie super.

Tunia76, Misiabella, espoir lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja mam zerowe doświadczenie w tej kwestii ale położna nasza mowila że są dwa podejścia. I każde jest dobre dla kogoś innego. Z jednej strony powinno się być jak najwięcej w pozycji stojącej i ruszać się. Z drugiej strony dźwiganie nie jest wskazane.

Moja mama przy swoich 120kg przez pierwsze dwa tygodnie prawie nie wstawała z łóżka. Później okazało się że o ile rana po cesarce super to jak już zaczęła chodzić to zrobiła się jej przepuklina kresy białej. I musiała mieć operację. U mojej mamy przepuklina była tak wielka że wyglądało to jakby dziecka główka wystawała przez powłoki brzuszne.
    Znowu koleżanka moja dźwigała od początku, rozeszła się jej rana, musieli szyc ponownie. Ale nie odczuwa żadnych dolegliwości. Tylko że jej waga to 50kg w butach i płaszczu.

Najlepiej jakbyś zapytała swojej położnej co zaleca Tobie. Przy Twoim stanie zdrowia, wadze i ogólnym stanie organizmu.

Tunia76 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ja mam pierwszy poród za sobą... śniło mi się, że urodziłam.. poród bez problemu ale potem.. Mały pociągnął cyca przez chwilę i się obraził.. potem zachowywał się już jak dorosły- dyskutował ze mną, że to mu nie pasuje, tamto nie pasuje... uparł się, że nie będzie jadł i pyskował.. chodziłam po szpitalu ale nikt nie chciał go zbadać... jak się obudziłam to chwilę mi zajęło zanim uświadomiłam sobie, że to tylko sen... dziwny taki

DorotaAnna, Lolka30, B_002, Franka2104, Tunia76, estrella, Misiabella, martusiawp, espoir lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja miałam cudna noc!!! Śmieszne głupie sny ale byłam tak ciekawa co dalej że nawet jak budziłam się to ani razu nie wstałam tylko zasypialam żeby wiedzieć co dalej. Czuję się jak nowo narodziny Bóg!!! Jestem w szoku!
    U Nas wieje.. Może przywialo takie fajne powietrze :)

u mnie też boska noc! wczoraj w gabinecie na relaksie przespałam się godzinkę... poszłam spać o 22:30 i wstałam o 7:45 :) na siku tylko 3 x!

Kasiulka udanej imprezki!! Nie zapomnij o winie koniecznie! bezalko ! :)

Wiewióra cieszę się, że tak się wszystko pozytywnie układa i za chwilkę będziecie w domku!!

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło że mały siedział z mężem przed tv wyglądał jakby miał z pół roku a ja nie mogłam się nadziwić że przecież dopiero dzisiaj wróciliśmy ze szpitala... no inprzed tym tv zjedli całą dużą paczkę paluszków i mówię do męża że takie małe dziecko niebpowinno chyba jeść paluszków że ja muszę mu mleko dać! Na co mały odpowiedział że on lubi paluszki i że jak będzie chciał mleko to mi powie na razie nie jest głodny. No i ja się wkurzyłam że no tak zapchał się paluszkami i teraz problem i będzie go brzuch bolał...

Te sny to nam sie pewnie gdzieś z tych podświadomych leków biorą :D

Fasolka77, B_002, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka dzieki za liste :-*. To moje zadanie na dzis, obrobic gemini ;) W koncu wpadlam w szal zakupow :) Musze sobie tylko limit dzienny zmienic na karcie na wiekszy ;) zamowilam same bodziaki kopertowe z h&m bo wszystko jest wykupione! Kupilam za to sporo rzeczy ze strony szykowna mama. I to ubranka z firmy pinokio, wiem ze sie spieraja bo mialam kilka sztuk, ale stwierdzilam ze na miesiac dwa starcza. Kupilam je bo maja jedna kolecje ktora mi sie bardzo spodobala kolorystycznie i designersko, z fajnymi wzorkami w lamy i samochody itp. Wszystko stonowane ale kolorowe. Wzielam tez kilka sztuk na 68, choc raczej skupilam sie na rzeczach poczatkowych, ale spodobal mi sie taki kombinezon cienki ala dres, blekitny z granatowymi paskami po bokach. Ja juz dzieci nie planuje, wiec jak sie spierze czy cos to plakac nie bede. Widzialam fajne kombinezony na stronie showroomu, ale z dodatkami elastanow i poliestrow, wiec podziekowalam.

nie ma za co :)
    ja jestem najmniej zadowolona z ubranek z szykownej mamy... są sztywne.. najbardziej mi się podobają te z h&m... milusie w dotyku.. w szykownej już nic więcej nie kupię...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mój mąż stwierdził, że skoro wszystko już kupione, to wypadałoby wybrać imię.
    Oj będzie ciężko.

Kolejny tydzień minął i kolejne 0,3kg na plusie. 😥

a jakie macie typy Tunia? :) u nas miała być Hania ale wyszedł Bruno :)

na tym etapie powinno być 0,5kg na plusie także jesteś w normie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka u mnie 76 🤪 a wczoraj na podwieczorek obrabalam.mcroyala wrapa z bekonem połowę i frytki :p popiłam podróba Liptona poprawiłam lodem Twix cukier po 1 h 124... Balam się co zobaczę rano a tu mile zaskoczenie... Dzisiaj jadę do Ikea i chyba wjadą klopsiki a na deser...torcik daim 😍

a dej Pani spokój z tą Pani dietą cukrzycową :) :) :)

ja już przebieram nogyma aż wpadnę jutro do tej cukierni w Wawie :) mniaaaaaaaaaam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 08:35

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dzisiaj jadę do Ikea i chyba wjadą klopsiki a na deser...torcik daim 😍
    Pojechaliśmy wczoraj z mężem przed USG coś zjeść do Ikea. Jadłam ten torcik, pyszniutki! :)

Fasolka77, Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Mi się śniło że mały siedział z mężem przed tv wyglądał jakby miał z pół roku a ja nie mogłam się nadziwić że przecież dopiero dzisiaj wróciliśmy ze szpitala... no inprzed tym tv zjedli całą dużą paczkę paluszków i mówię do męża że takie małe dziecko niebpowinno chyba jeść paluszków że ja muszę mu mleko dać! Na co mały odpowiedział że on lubi paluszki i że jak będzie chciał mleko to mi powie na razie nie jest głodny. No i ja się wkurzyłam że no tak zapchał się paluszkami i teraz problem i będzie go brzuch bolał...

Te sny to nam sie pewnie gdzieś z tych podświadomych leków biorą :D

ahahaha Dorota widzę, że te same leki bierzemy chyba :) może zwiekszymy dawkę? ;)

B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Pojechaliśmy wczoraj z mężem przed USG coś zjeść do Ikea. Jadłam ten torcik, pyszniutki! :)
    Ja mam ostatnio fizia na punkcie wszystkich Hot dogow więc jak byliśmy po wanienke to wpadł Hot dog i fryty

B_002, Fasolka77, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nie sni w ciąży za dużo co jest dziwne bo ja zawsze miałam tak zajebiste i realne sny!!

Dziewczyny przyszedł do mnie kolejny etap! Chce urodzić i jeszcze nie chce a wiecie czemu? Bo ona mi za szybko urośnie.... 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 08:41

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafii tak reklama mi się na fcb wyświetliła :)

https://allegro.pl/oferta/lampka-nocna-dla-dzieci-kroliczek-fifi-led-3-tryby-7683799449?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_term=ROIHUNTER&utm_campaign=RH_DPA_Dziecko_All_desktop--NFd_Dziecko_All_ViewContent+7d_excl.+ViewContent+3d%2C+AddToWishlist+7d%2C+AddToCart+7d%2C+Purchase+7d&utm_content=at1%2117693014&utm_id=at1%2117693014&fbclid=IwAR0s2z7bPKu34_DkMhXrZrMlBmunzh62T90dud1-sYtqv1vsxQJzlDwal4I

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja mam ostatnio fizia na punkcie wszystkich Hot dogow więc jak byliśmy po wanienke to wpadł Hot dog i fryty
    Jak byłam po wanienke to też hot dog musiał wpaść :)

Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a dej Pani spokój z tą Pani dietą cukrzycową :) :) :)

ja już przebieram nogyma aż wpadnę jutro do tej cukierni w Wawie :) mniaaaaaaaaaam!
    Fasolka u mnie się zaczyna wszystko normować, do szpitala mąż przyniósł mi dwie drożdżówki insok pomarańczowy na podwieczorek i jeszcze dwa tygodnie temu byłoby około 145 a ja miałam 129 rano cukier 83 ...i pewnie teraz to będzie pochlaniala jak smok. Ale w szpitalu o dziwo mało jadłam. Tylko na podwieczorek zdarzyło się dwa razy raz KFC i dlte drożdżówki a tak to nie jadłam nic poza szpitalnym chleb podmieniana na swój miałam jedynie szynke swoją i masło. I paczkę biszkoptów

Edit! Ale skłamałam!!! Przecież jak była koleżanka poszłyśmy do baru na burgera no to burger...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 08:47

Misiabella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mi się nie sni w ciąży za dużo co jest dziwne bo ja zawsze miałam tak zajebiste i realne sny!!

Dziewczyny przyszedł do mnie kolejny etap! Chce urodzić i jeszcze nie chce a wiecie czemu? Bo ona mi za szybko urośnie.... 😔
    Ja zcie rozumiem. Ja w ogóle boję się tego szybko uciekajacego czasu. Ze zanim się obejrzymy to minie rok i do pracy trzeba bedxie wracać :/

Kiwona lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ahahaha Dorota widzę, że te same leki bierzemy chyba :) może zwiekszymy dawkę? ;)

A może to przez tą dietę cukrzycowa? Może trzeba coś dobrego dzisiaj zjeść z okazji soboty :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 2318 2319 2320 2321 2322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ