WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - weź też pod uwagę że my jemy co trzy godziny. Organizm będzie miał wydatek energetyczny porównywalny do biegu (cały poród to ponoć jak przebiegnać maraton).
    I teraz wyobraź sobie że nie jesz przez te 5-10 godzin i biegniesz.
    Biegalas kiedyś? Część maratończyków je w trakcie maratonu normalnie a część łyka tylko te żele bo nie mogą jeść a coś wrzucić trzeba.
    Ty nie wiesz jak zareagujesz więc lepiej wziąć sobie coś na wszelki wypadek.
    Może wystarczy Ci glukoza. A może będziesz marzyć o herbatnikach 😄

• Mistella Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak widać ekspertem nie jestem od porodu 😂 zaczynam się bać ze teraz początek będę miała za zapalenie pecherza😂 Mam nadzieje ze skoro jest teraz poprawa to już się nie pogorszy
    Dobranoc !

• stresant Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podziwiam mamy rodzace naturalnie...10 godzin niekiedy i dluzej i to tak ogromny wysilek...ja nawet nie wiem co to skurcze sa...nie dalabym rady naturalnie zrobilabym histeryczna scene i odmowila wspolpracy a jakby jeszcze ktos po mnie wrzeszczal zeby mnie do pionu postawic to byloby pozamiatane...

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - weź też pod uwagę że my jemy co trzy godziny. Organizm będzie miał wydatek energetyczny porównywalny do biegu (cały poród to ponoć jak przebiegnać maraton).
    I teraz wyobraź sobie że nie jesz przez te 5-10 godzin i biegniesz.
    Biegalas kiedyś? Część maratończyków je w trakcie maratonu normalnie a część łyka tylko te żele bo nie mogą jeść a coś wrzucić trzeba.
    Ty nie wiesz jak zareagujesz więc lepiej wziąć sobie coś na wszelki wypadek.
    Może wystarczy Ci glukoza. A może będziesz marzyć o herbatnikach 😄

nie cierpię biegać, nie przebiegnę maratonu :) kurde może jakiś catering zamówię :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie cierpię biegać, nie przebiegnę maratonu :) kurde może jakiś catering zamówię :)
    Ma być suche. Na spaghetti raczej Ci nie pozwolą. Zwłaszcza po lewatywie 😂😂😂

stresant, martusiawp, Mama36 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    swoją drogą czy w takim momencie myśli się w ogóle o żarciu? jak to jest doświadczone mamy? :)
    ja mialam totalny wstret do jedzenia.. tylko pilam wode.
    ale po urodzeniu zjadlabym konia z kopytami..

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat w trakcie porodu nie chciałam jeść ale ta moja faza otwierania to było dość szybko. Za to po porodzie miałam tak wilczy apetyt!!! Wiec teraźniejszości już napchalam do torby i już myśle co zjem po:D wiadomo ze dają wtedy szpitalne jedzenie ale ja jest noc to niekoniecznie...

martusiawp lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam, że pierwszy posiłek po cc, poranna owsianka, to był najwykwintniejszy posiłek, jaki kiedykolwiek jadłam! :D
    Tez jakieś przekąski jeszcze muszę ogarnąć. Chcę musy, ciastka, wodę i ewentualnie lizaki lub czekoladę, zobaczę jeszcze.

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja jak widać ekspertem nie jestem od porodu 😂 zaczynam się bać ze teraz początek będę miała za zapalenie pecherza😂 Mam nadzieje ze skoro jest teraz poprawa to już się nie pogorszy
    Dobranoc !

na pewno! rano wstaniesz jak nowo narodzona!!!! śpij dobrze Mistella! pij dużo wody!

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

damn it... :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    swoją drogą czy w takim momencie myśli się w ogóle o żarciu? jak to jest doświadczone mamy? :)

Niedawno trafiłam na fajne zdanie, że poród to w jednej trzeciej skurcze, a dwie trzecie to przerwy na odpoczynek. Zanim urodzilam,miałam wizję ze to ból odbierający mysli, trudno mi sobie było wyobrazić, że pomiędzy skurczami ten ból całkowicie odchodzi i mozna myśleć o jedzeniu, rozmawiać, zartować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 22:09

Paula 90, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f2w3dqk33etnh445.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbillla86 wrote:
    Niedawno trafiłam na fajne zdanie, że poród to w jednej trzeciej skurcze, a dwie trzecie to przerwy na odpoczynek. Zanim urodzilam,miałam wizję ze to ból odbierający mysli, trudno mi sobie było wyobrazić, że pomiędzy skurczami ten ból całkowicie odchodzi i mozna myśleć o jedzeniu, rozmawiać, zartować.
    no wlasnie tego nigdy nie zrozumie,to chyba trzeba przezyc...boli cie tak ze chcesz umrzec a za 5 minut sie smiejesz chodzisz jesz itp. dla mnie to kosmos

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbilla - i to są pozytywne myśli na wieczór. Moja mama też mówi że jazda to jest dopiero przy partych. Mojej mamy siostra spała(!) między skurczami w pierwszym okresie porodu.
    A parte to już chwila.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Mi wody odeszły po 9, a urodziłam o 20.20. Przez cały dzień nic nie jadłam bo nie miałam ochoty i nawet o jedzeniu nie myślałam. Tylko dużo piłam.

• angella908 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam ze u mnie w sZpitalu przed planowanym cc nie je się już kolacji i takim głodnym trzeba wytrzymać do rana ;) wiadomo inaczej jest jeśli jest to niespodziewane ;)

Martusiawp tak pierwszy poród w Brzesku był :)

Karmellka piękny pokoik 😍

Wczoraj na wizycie zapomniała zapytac o luteinę ale chyba już nie muszę brac zostało mi tylko na 1 dzień, wiem ze pisaliście o tym kiedy która z was kończy branie ale już tego nie odnajdę 🙈

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka cudny pokoik, dziewczecy, klasyczny, nie przeslodzony. Bardzo mi się podoba 😍. Ja rano próbowałam wrzucić zdjęcia pokoju Filipa na forum ale zapodaj się zawiesilo. Będę jeszcze próbować z kompa, ale też mam rodziców u siebie na weekend.
    Co do jedzenia podczas porodu to ja mam kupione musy owocowe i czekoladę z orzechami. Muszę jeszcze coś dokupić, nie wiadomo ile to potrwa, u nas położne same zalecają przekąski, nie przeszkadza to w znieczuleniu nawet do cc, największe ryzyko byłoby przy narkozie a ją się rzadko stosuje.

martusiawp lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze muszę te przekąski kupić 😋

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowakowa92 wrote:
    Takie mam skurcze chwilami że myślę czy to już 😴 w sumie mama ma w poniedziałek urodziny i powiedziała że chce na prezent wnuka 😁 oszalała jednym slowem, bo mam taki ból spojenia ze chyba bym sie teraz rozpadła jakby sie zaczęło 👶
    Nowakowa moja mama też ma w poniedziałek urodziny i wcześniej bardzo chciałam urodzić w tym terminie, ale teraz to raczej bym wolała żeby to się wydarzyło po skończonym 39tc ze względu na wagę małej. Może teraz jeszcze trochę podrośnie, ponoć ma końcu waga trochę szybciej skacze.
    Termin mamy bardzo podobny :)

Pisałyście dzisiaj o chusteczkach nawilżanych. Ja wg porad ze szkoły rodzenia zamierzam używać tylko płatków kosmetycznych z samą wodą. Kupiłam chusteczki nawilżone Kindi ale one mają być używane tylko gdy będę poza domem bez dostępu do bieżącej wody.

Karmelka prześliczny ten pokój. Bardzo lubię taki styl. Super kolory!

Ja was nadrobiłam dopiero, przez godzinę czytałam ponad 10 stron.
    Zamówiliśmy dziś sushi z grilowanym łososiem lub rybą czy krewetkami w tempurze. Do tego wino bezalkoholowe (Mama18 kupiłam to co ostatnio poleciałaś, super! smakuje jak zwykle wino).
    Urodzinowo dla mamy zrobiłam też torcik z ciasta marchewkowego z kremem mascarpone i orzechami :)
    Miły to był dzień, a jutro ma być ciepło to zrobimy sobie spacer na lody, na szczęście mam blisko od domu.

Lolka30, martusiawp, Mama36, Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka napisałam na priv, jak będziesz miała czas to odpisz :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas wjeżdża obiadek nawet na porodowke 🤓 nie ma znaczenia o jakiej godzinie, ale jeżeli wchodzisz np w nocy też coś dostaniesz i nie pozwolą Ci być o suchym pyszczku, jedzenie dostaje też partner rodzącej.

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
‹‹ 2334 2335 2336 2337 2338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ